DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Forum mladih

vlj
3

Forum mladih i Klub bosanskih studenata održali prvi zajednički sastanak

Zagrebački Forum mladih Udruge Prsten ugostio je Klub bosanskih studenata na prvom ovogodišnjem sastanku te ujedno prvom zajedničkom sastanku dviju zajednica mladih.

 

Predsjednik Foruma mladih Robert Čolić predstavio je Udrugu Prsten i njezine aktivnosti te istaknuo da je Prsten otvoren za intenzivniju suradnju s Klubom bosanskih studenata, kao i za nove mlade članove. Predstavljen je Plan aktivnosti Foruma mladih za 2023. godinu, među kojima su, među ostalim, posjet franjevačkim samostanima u Bosni i Hercegovini, posjet gradišćanskim Hrvatima te odlazak u domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Varešu i Sarajevu u sklopu nedavno provedene humanitarne akcije Mladi mladima.

 

Jačanje suradnje i veći broj zajedničkih aktivnosti Foruma i Kluba opći su dio Plana za 2023. godinu, stoga je Forum mladih uputio otvoren poziv bosanskim studentima da im se pridruže u planiranim aktivnostima. Zajedno sa svojim predsjednikom Matejom Rajkovićem, članovi Kluba bosanskih studenata izrazili su također veliku želju za suradnjom dviju zajednica mladih, a dio njih i za pridruživanje Prstenu. Nakon sastanka mladi su nastavili druženje u opuštenoj atmosferi.

 

pro
8

Humanitarna akcija Mladi mladima

Stand-up komičari i ove godine nastupali za djecu iz Bosne i Hercegovine

 

Ovogodišnjem stand-upu prisustvovalo je više od 230 ljudi, prikupljeno je više od 11 tisuća kuna, a sav prihod namijenjen je domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u BiH

 

U sklopu Božićne humanitarne akcije Mladi mladima, koju već tradicionalno uoči božićnih i novogodišnjih blagdana organizira Forum mladih Udruge Prsten, 7. prosinca 2022. održana je večer stand-up komedije u Kinu Forum u zagrebačkom Studentskom domu ”Stjepan Radić“.

 

Pročitajte više
stu
22

Forum mladih obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, članovi Foruma mladih tradicionalno su zapalili svijeće 17. studenog 2022. u Ulici grada Vukovara u Zagrebu, u spomen na sve žrtve iz Domovinskog rata.

 

Pročitajte više
svi
27

Okrugli stol Foruma mladih i vodstva Udruge o djelovanju i viziji razvoja Prstena

Na inicijativu Foruma mladih i Predsjedništva Udruge održan je još jedan okrugli stol na temu djelovanja i razvoja Prstena. Forumaši i članovi Predsjedništva  sastali su se 24. svibnja 2022. u prostorijama Zubak Grupe u Sesvetama, a oko 40 sudionika okruglog stola pozdravio je predsjednik Udruge Pavo Zubak.

 

Pročitajte više
tra
15

O povijesti BiH s dr. sc. Stipom Kljaićem s Hrvatskog instituta za povijest

U Središnjem uredu Udruge Prsten u Zagrebu na poziv i u organizaciji Foruma mladih 6. travnja 2022. gostovao je dr. sc. Stipe Kljaić s Hrvatskog instituta za povijest, koji je govorio o povijesti Bosne i Hercegovine.

 

Pročitajte više
sij
28

Forum mladih darivao domove u BiH

Članice i članovi Foruma mladih su, u sklopu tradicionalne Božićne humanitarne akcije Mladi mladima, prikupili novčana sredstva za pomoć domovima za djecu s poteškoćama u razvoju na području Bosne i Hercegovine.

 

Ovogodišnjom akcijom obuhvaćen je Udruga Vodopad ljubavi iz Jajca, kojima su prigodne darove uručili u prosincu 2021., a 22. siječnja 2022. članovi Foruma mladih posjetili su i Udrugu Angelus iz Domaljevca te Kuću nade iz Odžaka.

 

 

 

Pročitajte više
tra
20

Zahvalnica za donacije - Kuća nade

Na adresu naše Udruge stiglo je pismo iz Odžaka. Pismo su poslali naši dugogodišnji prijatelji iz Udruge osoba s poteškoćama u razvoju ,,Kuća nade''. Prenosimo ga u cijelosti, te pozivamo sve mlade da se priključe radu Foruma mladih na novoj adresi: Gajeva 2. 

 

Dragi naši, 


prosljeđujemo vam link naše Facebook stranice vezan za vašu donaciju. U objavi se nalaze fotografije svega što ste nam omogućili nabaviti za naše korisnike i slike njihovih sretnih lica kad su dobili darove. 
Tekst opisuje koliku za nas važnost ima vaša suradnja s nama. 

 

Pročitajte više
sij
14

Uspješno provedena humanitarna akcija Mladi mladima 2020.

''Znam da neću spasiti svijet, možda niti one koje poznajem, ali ipak moram početi'' - riječi su Viktora Frankla koje najbolje opisuju ovogodišnju humanitarnu akciju Foruma mladih Udruge Hrvata BiH Prsten.

 

 

Forum mladih iz Zagreba i u specifičnim je epidemiološkim okolnostima uspješno organizirao i proveo humanitarnu akciju Mladim mladima 2020. u kojoj je prikupljeno oko 16 tisuća kuna. Prikupljena sredstva jednako su podijeljena i uplaćena ustanovama koje skrbe o potrebitima, i to: Udruzi građana roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Kuća nade iz Odžaka i Vodopad ljubavi iz Jajca te Ustanovi za predškolski odgoj i socijalnu skrb Majčino selo iz Međugorja.

 

 

U sklopu akcije Mladi mladima 2020. Forum mladih podružnice Osijek prikupio je oko 14 tisuća kuna, a sredstva su uplaćen dječjim vrtićima u Domaljevcu i ''Paola Cerueto'' u Odžaku te Domu za nezbrinutu djecu ''Kuća ciglica'' iz Slavonskog Broda, kao i potrebitim pojedincima u BiH te obiteljima iz Čepina, Josipovca, Žutog naselja i Zagreba. Također, Forum mladih iz Osijeka donirao je po deset paketa hrane za obitelji iz srednje Bosne i Posavske županije te 80 paketa za obitelji na području grada Osijeka u suradnji s Crvenim križem te 35 paketa za djecu Udruge ''Puž'' iz Orašja.

 

 

Forum mladih zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i poziva sve mlade koji se nalaze u gradovima u kojima Udruga djeluje (Zagreb, Osijek,Varaždin, Rijeka, Mali Lošinj) da se priključe Prstenu.

pro
9

Humanitarna akcija "Mladi mladima"

 

Drage naše članice i članovi,

 

nadamo se da će vas ova poruka naći u dobrom zdravlju i sigurnom okruženju.

U ovim nesigurnim vremenima u kojima se svatko od nas bori za opstanak, kako zna i umije, postoje oni kojima je pomoć potrebna bez obzira na okolnosti u svijetu.

 

Mi mladi, na kojima svijet ostaje, trebamo se pobrinuti i za generacije poslije nas… Već 12 godina Forum mladih organizira poznatu humanitarnu akciju Mladi mladima kojom

pomažemo nekoliko ustanova za zbrinjavanje/odgoj/rehabilitaciju djece u BiH. 

 

 

Ove smo godine, u suradnji s našim prijateljima iz BiH, odlučili biti odvažni i ipak održati humanitarnu akciju u nešto drugačijem obliku. Naime, naši su mali prijatelji marljivo radili

u studenom i izrađivali božićne ukrase poput adventskih vijenaca, jaslica od keramike, vunenih borova… Sve su te kreativne uratke poslali našoj Udruzi. 

 

 

Možete ih vidjeti u izlogu prozora naše Udruge, a otkupiti ih možete svojom donacijom. Vašom ćemo donacijom pomoći jednoj od triju ustanova (ovisno o tome čiju dekoraciju

izaberete), a to su: Udruga građana roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Kuća Nade iz OdžakaVodopad ljubavi  iz Jajca i Ustanovi za predškolski odgoj i socijalnu

skrb Majčino selo iz Međugorja.

 

 

Sudjelovati u akciji možete i uplatom na jedan od dva računa Udruge s naznakom ,,Mladi mladima 2020'':

 

 

ŽIRO RAČUN:

 

Hrvatska poštanska banka d.d.

IBAN: HR0323900011100328241

VALUTA: EUR, HRK

 

Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR5023400091110665237

VALUTA: HRK

 
 
 
 
 
 

 

stu
18

Mladi Prstena za Vukovar i Škabrnju

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, članovi Foruma mladih u večernjim su satima 17. studenog paljenjem svijeća ispred Središnjeg ureda Udruge Prsten u Ulici grada Vukovara 235 odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

 

Neka im je vječna slava i hvala!

 

 

 

 

 

 

 

stu
4

stu
2

Udruga Prsten na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja

Udruga Prsten i ove godine sudjeluje na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, koji se zbog aktualne epidemije provodi online, a na kojem će Zaklada Prsten predstaviti svoj natječaj i dosadašnja postignuća.

 

Zaklada Prsten osnovana je 2007. godine sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i onih podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj. Do sada je Zaklada osigurala više od 150 stipendija za studente i učenike slabijeg imovinskog statusa tijekom cijelog školovanja, za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten osigurali više od tri i pol milijuna kuna.

 

Sajam stipendija i visokog obrazovanja prepoznatljiv je kao jedinstven događaj čiji je cilj istaknuti važnost i utjecaj visokog obrazovanja na život pojedinaca, kao i na rast i razvoj gospodarstva te približiti mogućnost visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu što većem broju hrvatskih srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca. Također, ima poseban značaj za razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj jer pridonosi proširivanju sudjelovanja u visokom obrazovanju za sve društvene skupine i razvoju određenih struka, potiče izvrsnost studenata te pridonosi povećavanju međunarodne mobilnosti hrvatske akademske zajednice.

 

Sajam će se održati 25. studenog 2020. na internetskom portalu www.iro.hr

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.