DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Forum mladih

svi
27

Okrugli stol Foruma mladih i vodstva Udruge o djelovanju i viziji razvoja Prstena

Na inicijativu Foruma mladih i Predsjedništva Udruge održan je još jedan okrugli stol na temu djelovanja i razvoja Prstena. Forumaši i članovi Predsjedništva  sastali su se 24. svibnja 2022. u prostorijama Zubak Grupe u Sesvetama, a oko 40 sudionika okruglog stola pozdravio je predsjednik Udruge Pavo Zubak.

 

Pročitajte više
tra
15

O povijesti BiH s dr. sc. Stipom Kljaićem s Hrvatskog instituta za povijest

U Središnjem uredu Udruge Prsten u Zagrebu na poziv i u organizaciji Foruma mladih 6. travnja 2022. gostovao je dr. sc. Stipe Kljaić s Hrvatskog instituta za povijest, koji je govorio o povijesti Bosne i Hercegovine.

 

Pročitajte više
sij
28

Forum mladih darivao domove u BiH

Članice i članovi Foruma mladih su, u sklopu tradicionalne Božićne humanitarne akcije Mladi mladima, prikupili novčana sredstva za pomoć domovima za djecu s poteškoćama u razvoju na području Bosne i Hercegovine.

 

Ovogodišnjom akcijom obuhvaćen je Udruga Vodopad ljubavi iz Jajca, kojima su prigodne darove uručili u prosincu 2021., a 22. siječnja 2022. članovi Foruma mladih posjetili su i Udrugu Angelus iz Domaljevca te Kuću nade iz Odžaka.

 

 

 

Pročitajte više
tra
20

Zahvalnica za donacije - Kuća nade

Na adresu naše Udruge stiglo je pismo iz Odžaka. Pismo su poslali naši dugogodišnji prijatelji iz Udruge osoba s poteškoćama u razvoju ,,Kuća nade''. Prenosimo ga u cijelosti, te pozivamo sve mlade da se priključe radu Foruma mladih na novoj adresi: Gajeva 2. 

 

Dragi naši, 


prosljeđujemo vam link naše Facebook stranice vezan za vašu donaciju. U objavi se nalaze fotografije svega što ste nam omogućili nabaviti za naše korisnike i slike njihovih sretnih lica kad su dobili darove. 
Tekst opisuje koliku za nas važnost ima vaša suradnja s nama. 

 

Pročitajte više
sij
14

Uspješno provedena humanitarna akcija Mladi mladima 2020.

''Znam da neću spasiti svijet, možda niti one koje poznajem, ali ipak moram početi'' - riječi su Viktora Frankla koje najbolje opisuju ovogodišnju humanitarnu akciju Foruma mladih Udruge Hrvata BiH Prsten.

 

 

Forum mladih iz Zagreba i u specifičnim je epidemiološkim okolnostima uspješno organizirao i proveo humanitarnu akciju Mladim mladima 2020. u kojoj je prikupljeno oko 16 tisuća kuna. Prikupljena sredstva jednako su podijeljena i uplaćena ustanovama koje skrbe o potrebitima, i to: Udruzi građana roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Kuća nade iz Odžaka i Vodopad ljubavi iz Jajca te Ustanovi za predškolski odgoj i socijalnu skrb Majčino selo iz Međugorja.

 

 

U sklopu akcije Mladi mladima 2020. Forum mladih podružnice Osijek prikupio je oko 14 tisuća kuna, a sredstva su uplaćen dječjim vrtićima u Domaljevcu i ''Paola Cerueto'' u Odžaku te Domu za nezbrinutu djecu ''Kuća ciglica'' iz Slavonskog Broda, kao i potrebitim pojedincima u BiH te obiteljima iz Čepina, Josipovca, Žutog naselja i Zagreba. Također, Forum mladih iz Osijeka donirao je po deset paketa hrane za obitelji iz srednje Bosne i Posavske županije te 80 paketa za obitelji na području grada Osijeka u suradnji s Crvenim križem te 35 paketa za djecu Udruge ''Puž'' iz Orašja.

 

 

Forum mladih zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i poziva sve mlade koji se nalaze u gradovima u kojima Udruga djeluje (Zagreb, Osijek,Varaždin, Rijeka, Mali Lošinj) da se priključe Prstenu.

pro
9

Humanitarna akcija "Mladi mladima"

 

Drage naše članice i članovi,

 

nadamo se da će vas ova poruka naći u dobrom zdravlju i sigurnom okruženju.

U ovim nesigurnim vremenima u kojima se svatko od nas bori za opstanak, kako zna i umije, postoje oni kojima je pomoć potrebna bez obzira na okolnosti u svijetu.

 

Mi mladi, na kojima svijet ostaje, trebamo se pobrinuti i za generacije poslije nas… Već 12 godina Forum mladih organizira poznatu humanitarnu akciju Mladi mladima kojom

pomažemo nekoliko ustanova za zbrinjavanje/odgoj/rehabilitaciju djece u BiH. 

 

 

Ove smo godine, u suradnji s našim prijateljima iz BiH, odlučili biti odvažni i ipak održati humanitarnu akciju u nešto drugačijem obliku. Naime, naši su mali prijatelji marljivo radili

u studenom i izrađivali božićne ukrase poput adventskih vijenaca, jaslica od keramike, vunenih borova… Sve su te kreativne uratke poslali našoj Udruzi. 

 

 

Možete ih vidjeti u izlogu prozora naše Udruge, a otkupiti ih možete svojom donacijom. Vašom ćemo donacijom pomoći jednoj od triju ustanova (ovisno o tome čiju dekoraciju

izaberete), a to su: Udruga građana roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Kuća Nade iz OdžakaVodopad ljubavi  iz Jajca i Ustanovi za predškolski odgoj i socijalnu

skrb Majčino selo iz Međugorja.

 

 

Sudjelovati u akciji možete i uplatom na jedan od dva računa Udruge s naznakom ,,Mladi mladima 2020'':

 

 

ŽIRO RAČUN:

 

Hrvatska poštanska banka d.d.

IBAN: HR0323900011100328241

VALUTA: EUR, HRK

 

Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR5023400091110665237

VALUTA: HRK

 
 
 
 
 
 

 

stu
18

Mladi Prstena za Vukovar i Škabrnju

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, članovi Foruma mladih u večernjim su satima 17. studenog paljenjem svijeća ispred Središnjeg ureda Udruge Prsten u Ulici grada Vukovara 235 odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

 

Neka im je vječna slava i hvala!

 

 

 

 

 

 

 

stu
4

stu
2

Udruga Prsten na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja

Udruga Prsten i ove godine sudjeluje na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, koji se zbog aktualne epidemije provodi online, a na kojem će Zaklada Prsten predstaviti svoj natječaj i dosadašnja postignuća.

 

Zaklada Prsten osnovana je 2007. godine sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i onih podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj. Do sada je Zaklada osigurala više od 150 stipendija za studente i učenike slabijeg imovinskog statusa tijekom cijelog školovanja, za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten osigurali više od tri i pol milijuna kuna.

 

Sajam stipendija i visokog obrazovanja prepoznatljiv je kao jedinstven događaj čiji je cilj istaknuti važnost i utjecaj visokog obrazovanja na život pojedinaca, kao i na rast i razvoj gospodarstva te približiti mogućnost visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu što većem broju hrvatskih srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca. Također, ima poseban značaj za razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj jer pridonosi proširivanju sudjelovanja u visokom obrazovanju za sve društvene skupine i razvoju određenih struka, potiče izvrsnost studenata te pridonosi povećavanju međunarodne mobilnosti hrvatske akademske zajednice.

 

Sajam će se održati 25. studenog 2020. na internetskom portalu www.iro.hr

 

 

ruj
28

Novi uspjesi i planovi u Forumu mladih

Došla je jesen, najdinamičnije godišnje doba za Forum mladih Udruge Prsten, a ova je započela samim uspjesima i dobrim vijestima.

 

Iako su na snazi epidemiološke mjere, forumaši nastavljaju nizati uspjehe i planirati nove akcije. Tako je dugogodišnji stipendist Zaklade Prsten Robert Tokić diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a i troje forumaša iz Zagreba uspješno su obranili svoje (pred)diplomske radove - Klara Bagarić, Ante Novaković i Zvonimir Džoić.

 

 

Nakon dugo vremena izbivanja iz prostorija Udruge i održavanja sastanaka/druženja na otvorenom, Forum se vratio u svoje “prirodno okruženje“ – Središnji ured Prstena u Vukovarskoj 235 u Zagrebu. Na sastanku održanom 24. rujna 2020. dogovorene su humanitarne akcije za zimu i novi projekti za proljeće.

 

Budući da u Forumu mladih uvijek ima mjesta za nove parove ruku, pozivamo sve zainteresirane za članstvo da se jave na mail Udruge­ Prsten [email protected] ili na mail Foruma mladih [email protected]

 

lip
30

Okrugli stol Foruma mladih o Prstenu

U organizaciji Foruma mladih Udruge Prsten 30. lipnja 2020. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama održan je okrugli stol na temu kako mladi doživljavaju Prsten te kako poboljšati rad Udruge.

 

Uz predstavnike Foruma mladih, nazočili su predstavnici drugih klubova i tijela Udruge, a sve ih je na početku pozdravio predsjednik Udruge Pavo Zubak koji je istaknuo važnost stalnog pomlađivanja Udruge i njihova uključivanja u tijela upravljanja te je pozvao mlade na proaktivno djelovanje.

 

Kako članovi Foruma mladih doživljavaju Prsten, njihov stav o funkcionalnosti i korisnosti Udruge te odnosu juniora i seniora Prstena, kao i planiranje budućih aktivnosti te prijedlozi za poboljšanje rada Udruge Prsten bile su teme okruglog stola na kojem su stariji članovi Udruge i članovi Foruma mladih imali priliku razmijeniti mišljenja i otvoreno razgovarati o radu Udruge, dosadašnjim postignućima i budućim aktivnostima.

 

Pročitajte više
vlj
29

Izvještajna skupština Foruma mladih

Izvještajna skupština Foruma mladih Udruge Prsten održana je 29. veljače 2020. u prostorijama tvrtke M SAN u Buzinu

 

Forumaši su 2018. godine sastavili i izglasali Pravilnik Foruma mladih kojim su uredili svoje djelovanje te se obvezali na održavanje izvještajnih i izbornih skupština.

 

Skupštinu je vodilo Radno predsjedništvo u čijem su sastavu, pod vodstvom Anite Filipović, bili Ilijana Čović, Ana Milanović, Ante Leovac, Ivan Nikolić i Robert Čolić.

 

Predsjednica Foruma mladih Klara Barišić podnijela je godišnji izvještaj o radu s više od 50 aktivnosti organiziranih i provedenih na području cijele Hrvatske, a član Radnog predsjedništva i Izvršnog odbora Robert Čolić podnio je financijski izvještaj.

 

Jednoglasno je usvojen godišnji plan rada Foruma mladih, kao i izmjena Pravilnika, a Verifikacijska komisija u čijem su sastavu bili Tonči Visković, Marija Bagarić i Alen Ilić konstatirala je legitimnost Izvještajne skupštine i valjanost svih donesenih odluka.

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.