DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Klub žena

stu
16

Sastanak članica Kluba žena sa stipendistima Zaklade Prsten

Članice Kluba žena održale su 10. studenog 2022. redoviti sastanak na kojem su razgovarale o aktivnostima planiranim za iduće razdoblje, a nakon toga i godišnji sastanak sa stipendistima Zaklade Prsten. 

 

Sudionike sastanka, među kojima su uz članice Kluba žena bili i stipendisti koji su uglavnom sudjelovali online, pozdravila je predsjednica Kluba žena Ivana Milas, a potom i predsjednica Kluba stipendista Ivana Marelja.

 

Pročitajte više
lip
27

Lipanjsko druženje prstenovki

Nakon radnog sastanka Kluba žena održanog 15. lipnja 2022., prstenovke su 18. lipnja posjetile izložbu slika Vlaha Bukovca u Klovićevim dvorima u Zagrebu.

 

Pročitajte više
ožu
17

Predavanje o važnosti ekološke proizvodnje

U Klubu žena u Podružnici Osijek održano je 1. ožujka 2022. predavanje o važnosti ekološke proizvodnje, a o toj aktualnoj temi izlagala je članica Kluba Marija Mikolčić, vlasnica tvrtke Mareko d. o. o. ovlaštene za provođenje stručne kontrole i certificiranja u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Pročitajte više
ožu
10

Prstenovke obilježile Dan žena

U povodu Međunarodnog dana žena članice Kluba žena okupile su se u Središnjem uredu Udruge Prsten, gdje je održano prigodno predavanje na temu Vječna ljubav: pisma Andrije Štampara supruzi.

 

Pročitajte više
ožu
7

Prstenovke na osječkom pješačkom putu

Pod vodstvom članice Kluba žena Ane Andrić i članova Hrvatskog planinarskog društva ”Bršljan – Jankovac“ članice Kluba žena osječke podružnice pješačile su 26. veljače 2022. Osječkim pješačkim putem - od Trga Ante Starčevića uz desnu obalu Drave do ušća rijeke Karašice i Udičarskog doma.  

 

Pročitajte više
pro
27

Klub žena za Udrugu Betlehem - svatko može nekom pomoći

I ove godine uoči Božića vrijedne članice Kluba žena organizirale su humanitarnu akciju za Udrugu Betlehem te prikupile novčana sredstva i različite higijenske potrepštine kojima su darivale majke s malom djecom.

 

Tim povodom članice Kluba žena posjetile su kuću za smještaj trudnica i majki s djecom Udruge Betlehem u Zagrebu te uručile prikupljena sredstva i darove majkama koje trenutačno borave u kući sa svojim bebama.

Pročitajte više
pro
20

Članice Kluba žena na predstavljanju knjige

U godini čitanja, članice Kluba žena Udruge Prsten nazočile su početkom prosinca 2021. predstavljanju nove knjige Ante Zirduma, miniromana “Ljubav i osveta u doba Hasanaginice”, čak dvadeset i trećeg djela tog autora podrijetlom iz Bosanske Posavine

 

Pročitajte više
pro
20

Prstenovke u Osijeku na predavanju o parfemima

U organizaciji Kluba žena Osječko-baranjske podružnice na Sveučilištu u Osijeku 7. prosinca 2021. održano je predavanje na temu Kemija mirisnih spojeva.

 

Pročitajte više
stu
8

Predavanje o važnosti tjelesne aktivnosti

U organizaciji Kluba žena osječke podružnice 28. listopada 2021. održano je predavanje na temu ”Važnost utjecaja tjelesne aktivnosti svih dobnih skupina“. Predavanje je članicama Kluba žena održao fizioterapeut Kristijan Mamuzić iz Motion centra za fizioterapiju i kondicijsku pripremu.

 

Pročitajte više
stu
5

Uspjeh stipendista kruna je djelovanja Udruge i Zaklade Prsten

”Ovakvi rezultati potiču nas na daljnji rad i rast, mladi su kruna naše Udruge, a ulaganje u mladost i znanost nedvojbeno je najbolja investicija,“ poručila je predsjednica Kluba žena Ivana Milas na sastanku s Prstenovim stipendistima

 

Krajem listopada svake godine održava se već tradicionalni sastanak Kluba žena sa stipendistima Zaklade Prsten, a pridruže se i članovi Foruma mladih te su se i ove godine 22. listopada okupili u Središnjem uredu u Zagrebu.

 

U ime Kluba žena pozdravila ih je predsjednica Ivana Milas. Zahvalila je svima na dolasku, posebno stipendistima koji su došli iz raznih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, istaknuvši kako je njihov uspjeh ujedno uspjeh svih koji ih podržavaju tijekom studija. Na sastanku se uobičajeno razgovara o uspjehu prošlogodišnjih stipendista i mogućnosti ponovnog apliciranja na natječaj, te su stipednisti koji su sudjelovali na sastanku iznijeli svoje aktivnosti i uspjehe u prošloj akademskoj godini.

Pročitajte više
lip
18

Sastanak Kluba žena – napokon ponovno zajedno!

U Središnjem uredu Udruge Prsten 17. lipnja 2021. održan je prvi ovogodišnji sastanak Kluba žena.

 

Predsjednica Kluba Ivana Milas upoznala je nazočne članice s aktivnostima Udruge od početka godine među kojima je najznačajnije preseljenje u nove prostorije, u kojima su se prvi put okupile, kao i prikupljanje sredstava za pomoć stradalima  u potresu, kojima će se opremiti neke od škola na tom području informatičkom opremom ili nekim drugim potrebnim sredstvima za rad. 

Pročitajte više
vlj
9

Klub žena za Anu i Mariju

Unatoč otežanim okolnostima, uspješno je provedena još jedna humanitarna akcija Kluba žena Udruge Prsten, kojom smo sestrama Mariji i Ani iz Sarajeva uveselile početak 2021. godine.

 

 

Marija je odlična je učenica 4. razreda srednje škole - smjer kozmetičar i želi nastaviti školovanje, a Ana pohađa 2. razred srednje škole - smjer dizajner tekstila i odjeće i također je izvrsna učenica. O njima se skrbi Sarajevska provincija Bezgrješnog začeća BDM i Družba sestara Služavki Malog Isusa.

 

Zahvaljujući našim članicama prikupili smo 7.500,00 kuna te nekoliko paketa obuće, odjeće, torbi, modnog nakita i raznih drugih sitnica koje uveseljavaju djevojke njihove dobi.

 

 

Kad su paketi stigli u Sarajevo, predsjednica Kluba žena Ivana Milas razgovarala je s provincijskom glavaricom sestrom M. Anom Marijom Kesten te je dogovoren susret s Marijom i Anom kad budu povoljnije okolnosti, bilo u Sarajevu ili u Zagrebu.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 

Klub žena

KLUB ŽENA

 

Klub žena osnovan je 25. svibnja 2011. Temeljni cilj Kluba jest humanitarno i kulturno djelovanje.

Tijekom godine Klub organizira:

- humanitarne akcije
- stručna predavanja
- obilazak krajeva u Bosni i Hercegovini, suradnja sa srodnim udrugama žena u BiH i Hrvatskoj
- različita kulturna događanja(promocije književnih djela, tribine, predavanja)
- suradnju s drugim organizacijama i udrugama za zaštitu i promicanje prava žena
- njegovanje kulturnih običaja i tradicije bosanskih Hrvata.

 

Voditeljica Kluba žena bira se na dvije godine s mogućnošću ponovnog izbora.

Voditeljica Kluba 2011-2012 Dragica Šamija

Voditeljica Kluba 2012-2013 Anđa Mandić

Voditeljica Kluba 2014-2017 Gordana Jelavić

Zamjenica voditeljice: Dragica Šamija

Voditeljica Kluba 2020-2022 Ivana Milas

Zamjenica voditeljice: Anita Radas Soldan
 

ČLANSTVO

- Članice Kluba žena mogu biti sve  članice Udruge Prsten. Klub žena djeluje u skladu s odredbama Statuta Udruge.

 

SASTANCI Kluba

Sastanci se održavaju prema dogovoru jednom mjesečno u prostorijama Udruge, Ulica grada Vukovara 235.
Izvanredne sastanke saziva voditeljica Kluba.
Članice Kluba obavještavaju se o sastancima mailom ili sms-porukama.

 

IZDAVAČKA DJELATNOST

Članice Kluba mogu sudjelovati u pripremama za izdavanje časopisa Prsten, kako tiskanog tako i E-časopisa.
 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.