DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

vlj
20

OGRANAK U MALOM LOŠINJU

Dana 28. srpnja 2007. godine u Malom Lošinju u prostorijama hostela “More” osnovan je ogranak Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” . Uz brojne članove porijeklom iz Bosne i Hercegovine, skupu se obratio i pozdravio osnivanje ogranka Udruge “Prsten” u Malom Lošinju malološinjski gradonačelnik Gari Cappelli. Zahvalio je ljudima porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a posebno iz Bosanske Posavine na doprinosu u razvoju grada i cijelog otoka, koje su domaći otočani prihvatili kao vrijedne, poštene i radišne ljude. Predsjednik Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” Ilija Tolić dipl. ing. građevine naglasio je veliki rast aktivnosti i članstva Udruge, kojoj je osnovna zadaća okupljati bosanske Hrvate koji žive u Republici Hrvatskoj i to ponajprije poslovni svijet i intelektualnu elitu kako bi se mogli identificirati i pripremiti projekti ulaganja i potpore u “starom zavičaju”. U tom smislu je naglasio i značaj očuvanja imovine Hrvata u Bosni i Hercegovini. Osnivanje Zaklade za stipendiranje učenika i studenata siromašne djece iz Bosne i Hercegovine, osnivanje Trgovačkog društva “Prsten” koje bi se bavilo planiranjem i realizacijom gospodarskih projekata u Bosni i Hercegovini, posebice u Bosanskoj Posavini.
Na osnivanju Udruge posebnu ulogu su imali i naši župljani: profesor Anto Nedić koji je i potpredsjednik gradskog vijeća Malog Lošinja, Ilija Mikić-Tuljo, mr. sc. Josip Sarić, Ivo Blažanović dipl. agronom – direktor Opće poljoprivredne zadruge “Biožandrak” iz Bosanskog Šamca, slikar Ilija Blažanović, te prijatelji iz Srednje Slatine, Posavske Mahale, Domaljevca, Svilaja, Bosanskog Broda, Johovca, Srednje Bosne i drugih krajeva Bosne.
Za predsjednika ogranka Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” izabran je Dragan Lozančić, dipl. iur. iz Johovca, a za potpredsjednika ogranka izabran je Anto Nedić, prof. iz Novog Sela.
Poslije službenog dijela slijedilo je zajedničko druženje.

Izvor: www.hasic-online.at

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.