DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

tra
6

U Prstenu održano predavanje o komunikacijsko-prezentacijskim vještinama

”Na kraju ću vam reći nešto što nikada, ali baš nikada nećete zaboraviti!“ Tim je riječima dr. sc. Nikša Sviličić osigurao punu pozornost svih nazočnih već na početku svojeg predavanja na temu Komunikacijsko-prezentacijske vještine, održanog 5. travnja 2022. u Udruzi Prsten.

 

U Središnjem uredu Udruge, tim povodom, okupili su se brojni članovi Kluba poduzetnika i Foruma mladih te drugi prstenovci i prstenovke, a sve ih je pozdravio predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić. Predavanje je organizirano u suradnji Udruge Prsten i Rotary kluba Kaptol Zagreb.

 

 

Draženko Mamić je predstavio predavača, sveučilišnog profesora i filmskog redatelja te glazbenika, koji kao trostruki doktor znanosti slovi za formalno najobrazovanijeg Hrvata, no sam je Sviličić kazao kako je sve to mrtvo slovo na papiru ako svoje znanje i vještine ne zna primijeniti u praksi i prenijeti na druge. A da to itekako zna i umije ubrzo je i pokazao.

 

U nešto više od sat vremena iznimno zanimljivog i interaktivnog izlaganja ukazao je na moć i važnost dobrog komuniciranja te pojasnio tehnike kojima se to postiže, pojašnjavajući uzroke i posljedice određenih ustaljenih obrazaca ponašanja.

 

Tako smo saznali kako oni koji ne znaju i znaju da ne znaju uglavnom vladaju svijetom, dok su oni koji znaju i znaju da znaju bogobojazni i u strahu od vlastitog znanja, no takvih je na svijetu najmanje, za razliku od ovih prethodnih.

 

 

Bilo je zanimljivo čuti kakve poruke odašiljemo neverbalnom komunikacijom i koliko (ne)svjesno možemo utjecati na one kojima se obraćamo, kao i savjete što trebamo imati na umu i po potrebi činiti, a što svakako izbjegavati.

 

Sviličić je pojasnio koliko je važno u komunikaciji slušati i razumijevati te suosjećati, jer kako je kazao ”ljudi možda ne znaju, ali sigurno osjećaju“, kao i zašto je dobro ”ući u tuđe cipele“ kako bismo istu stvar vidjeli iz druge perspektive.

 

Sve nazočne koji su ga cijelo vrijeme pozorno pratili posebno je zaintrigirao kad je uz pomoć dvojice forumaša, Tončija Viskovića i Roberta Čolića, demonstrirao snagu uma, svijesti i podsvijesti, a zbog tih je svojih vještina u javnosti poznat i kao ”mentalist“.

 

 

Uz brojne životne primjere iz svakodnevnice, približio je neke znanstvene teze i principe, zaključivši kako dobar komunikator nije onaj koji ”prodaje“ nego onaj koji pomaže riješiti ”problem“, a na kraju je otkrio i zanimljiv podatak s početka predavanja.

 

No, kao što ne želite na početku filma koji niste gledali čuti njegov kraj, tako neka i ovo ostane mala tajna velikog majstora čije predavanje, ako budete imali priliku, nipošto nemojte propustiti.

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.