DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ožu
25

Održana treća ovogodišnja sjednica Predsjedništva

U Središnjem uredu Udruge Prsten 22. ožujka 2022. održana je sjednica Predsjedništva Upravnog odbora na kojoj su nazočni, uz pregled provedenih i planiranih aktivnosti, raspravili aktualne teme i predstojeća događanja.

 

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak podnio je Izvješće o radu za razdoblje od sjednice u siječnju ove godine, Financijsko izvješće Udruge, koje je jednoglasno prihvaćeno, kao i Financijsko izvješće Zaklade Prsten koje je podnio upravitelj Zaklade Ivo Grgić.

 

Prihvaćena je također odluka o sklapanju ugovora s računovodstvenim servisom vlasnice Ružice Brkić, koji će ubuduće voditi financijsko-računovodstvene poslove za Prsten, a za navedene usluge plaćat će se iznos od 1000 kuna mjesečno (bez PDV-a) za Udrugu i 500 kuna mjesečno za Zakladu.

 

O tijeku organizacije Humanitarnog koncerta Zaklade Prsten za budućnost u Rijeci izvijestili su članovi Predsjedništva Gordana Jelavić i Draženko Mamić, a prethodno je na tu temu održan sastanak i s predstavnicima Podružnice Primorsko-goranske županije na čelu s predsjednikom Krunom Kapetanovićem.

 

Najavljeno je održavanje koncerta 10. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci, kao i cijena ulaznice u visini od 250 kuna. Očekuje se nastup eminentnih izvođača poput Željka Bebeka, Nene Belana, Dražena Žerića, Marka Tolje, Marija Battiafiace i drugih poznatih glazbenika.

 

 

O osnivanju Kluba stipendista izvijestio je član Predsjedništva Vjekoslav Bratić, izrazivši zadovoljstvo njihovim odazivom i iskazanom željom za suradnjom, posebno s obzirom na činjenicu da su mnogi od njih vrlo uspješni u svojim područjima djelovanja, što je svakako ponos Prstena. Utemeljiteljska skupština Kluba trebala bi se održati uskoro pa će i Udruga biti bogatija za još jedan klub u svojem sastavu.

 

U izradi je nova mrežna stranica Udruge, o čemu je detaljno izvijestio predsjednik Foruma mladih Robert Čolić, a u sklopu projekta Novi komunikacijski kanali predstavio je profil Prstena na Instagramu, značajan iskorak za Udrugu u tom pogledu koji su pohvalili ostali članovi Predsjedništva.

 

Predsjednik Zubak izvijestio je i o nedavnom posjetu predstavnika Prstena Rotary klubu, koji je održan na inicijativu počasnog predsjednika Zvonka Biljeckog, a predsjednik Kluba poduzetnika Draženko Mamić iznio je informacije o novom vodstvu i planovima Kluba.

 

Bilo je riječi i o mogućim izborima u Bosni i Hercegovini te je zaključeno kako će Prsten i nadalje pružati potporu Hrvatskom narodnom saboru u BiH u tom pogledu, kao i općenito hrvatskom narodu u našoj drugoj domovini.

 

Sjednica proširenog Upravnog odbora najavljena je za 26. travnja, a predsjednik Zubak pozvao je sve članove Predsjedništva na daljnji angažman vezano za zaduženja i aktivnosti u njihovu djelokrugu rada.

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.