DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

sij
28

Forum mladih darivao domove u BiH

Članice i članovi Foruma mladih su, u sklopu tradicionalne Božićne humanitarne akcije Mladi mladima, prikupili novčana sredstva za pomoć domovima za djecu s poteškoćama u razvoju na području Bosne i Hercegovine.

 

Ovogodišnjom akcijom obuhvaćen je Udruga Vodopad ljubavi iz Jajca, kojima su prigodne darove uručili u prosincu 2021., a 22. siječnja 2022. članovi Foruma mladih posjetili su i Udrugu Angelus iz Domaljevca te Kuću nade iz Odžaka.

 

 

Naši mladi potrudili su se i ove godine ispuniti što je više moguće njihovih želja i potreba kako bi barem na taj način olakšali njihov daljnji razvoj, napredak i boravak u domovima.

 

 

Nakon što su s im ljubavlju pripremili razne potrepštine i darove, najprije su posjetili Udrugu Angelus u Domaljevcu, gdje ih je dočekao predsjednik udruge Petar Dujmenović te ih upoznao s radom udruge i izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Tijekom boravka u Domaljevcu obišli su i prostorije udruge, a djelatnici su im zahvalili na pomoći koju već duže vrijeme nesebično daruju njihovim štićenicima.

 

 

Iz Domaljevca odlaze u Odžak u Kuću nade, gdje su ih i ovoga puta srdačno dočekali djelatnici i štićenici doma. „Bilo nam je iznimno drago vidjeti da se njihov razvoj nastavlja te da pozitivan duh i pristup koji imaju mogu razveseliti svakoga. Iako je posjet bio relativno kratak, boravak i druženje s njima napunile su dušu svima nama. Jednostavno, njihov vedar duh je nešto predivno!“, istaknuo je predsjednik Foruma mladih Robert Čolić, koji je predvodio forumaše u njihovu još jednom humanitarnom pohodu.

 

 

Dodao je kako je teško opisati sreću i uzbuđenost djece dok otvaraju darove, no o tome svjedoče i fotografije koje su snimili tom prilikom.

 

„Ovim humanitarnim akcijama ne samo da pomažemo druge, nego stvaramo nova prijateljstva i nastavljamo naše dugogodišnje druženje s njima. Uvijek nas raduje kada vidimo da pozitivan učinak akcije Mladi mladima traje već godinama i kako je sve što radimo samo dodatni motiv da nastavimo pomagati i zajedno se družiti sa svim našim prijateljima, unatoč svim okolnostima,“ poručio je Čolić.

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.