DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
12

Konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora

Nakon što su na Izbornoj skupštini izabrani članovi tijela upravljanja Udruge Prsten, 9. studenog 2021. održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora na kojoj su imenovani članovi Predsjedništva UO-a i dopredsjednici Udruge.

 

Tim povodom u prostorijama tvrtke AutoZubak d. o. o. u Sesvetama okupili su se gotovo svi novoizabrani članovi Upravnog odbora, a u uvodnom obraćanju predsjednik Udruge Pavo Zubak zahvalio je svim dosadašnjim članovima UO-a na predanom radu i zalaganju.

 

 

Potom je predstavio članove novog saziva Predsjedništva UO-a te njihove nadležnosti, kao i četiri dopredsjednika Udruge koje predlaže reizabrani predsjednik. Za dopredsjednike su izabrani Draženko Mamić, kojeg je Upravni odbor  jednoglasno podržao kao kandidata za predsjednika Kluba poduzetnika, Gordana Jelavić, Svjetlan Stanić i Ivan Pandurević (više o nadležnostima na kraju teksta).

 

 

Nakon što su svi jednoglasno izabrani, Zubak im je zaželio uspješan rad i mandate, a potom je iznio okvirni plan rada do sljedeće sjednice UO-a predviđene za početak veljače 2022. godine.

 

Novoizabranim članovima UO-a čestitao je i predsjednik UBHH Prsten Marijan Klaić. Pozdravio je sve u ime svih članova Prstena u BiH te zahvalio na dosadašnjoj suradnji prethodnom vodstvu sestrinske udruge u RH, a novom sazivu zaželio je uspješan rad, izrazivši uvjerenje da će i nadalje Prsten u BiH i RH izvrsno surađivati.

 

Podružnice u Osijeku i Rijeci te Slavonskom Brodu najavile su održavanje izbornih skupština čim se za to steknu uvjeti, a predsjednik Foruma mladih Robert Čolić najavio je održavanje humanitarne akcije Mladi mladima te pozvao sve da u skladu sa svojim mogućnostima sudjeluju u toj akciji i doniraju potrebite.

 

U ime Zaklade Prsten Vjekoslav Bratić izvijestio je da je u tijeku natječaj za dodjelu stipendija za tekuću akademsku godinu te pozvao sve na solidarnost kako bi se osigurala dostatna sredstva.

 

Tijekom sjednice bilo je riječi i o pripremama za izradu novog broja časopisa Prsten te je jednoglasno usvojen prijedlog da se zbog trenutačnih okolnosti koronakrize odgodi organizacija svečane humanitarne večere.

 

br ime i prezime funkcija područje djelovanja
1 Pavo Zubak predsjednik koordinacija tijelima upravljanja, razvoj Udruge, suradnja s Prstenom u BiH, HNS-om, političkim tijelima u RH, osnivanje think-tank tima...
2 Draženko Mamić dopredsjednik  predsjednik Kluba poduzetnika - suradnja i aktivnosti članica Kluba poduzetnika Prstena
3 Gordana Jelavić dopredsjednica organizacija događanja, humanitarne aktivnosti, kultura i tradicija, časopis Prsten
4 Svjetlan Stanić dopredsjednik financijska stabilnost i logističke potrebe Udruge
5 Ivan Pandurević dopredsjednik koordinator razvoja i funkcioniranja podružnica, ogranaka i članstva
6 Ivica Andrić   podružnice, ogranci, članstvo - praćenje i razvoj u suradnji s dopredsjednikom Ivanom Pandurevićem
7 Pavo Ćorluka   ogranci, članstvo grada Zagreba  - praćenje i razvoj ogranaka u Zagrebu
8 Ivana Milas   Klub žena, humanitarne aktivnosti u suradnji s Gordanom Jelavić i ostalim članicama Kluba
9 Ivo Grgić   upravljanje Zakladom, znanstveni forumi, suradnja s predsjednikom Kluba znanstvenika, EU-ovi projekti
10 Robert Čolić   predsjednik FM-a, društvene mreže i redizajn web-stranice UHBH Prsten 
11 Vjekoslav Jeleč   aktivnosti vezane za Klub znanstvenika u suradnji s predsjednikom Kluba znanstvenika
12 Vjekoslav Bratić   aktivnosti vezane za Zakladu u suradnji s upraviteljem Zaklade, suradnja s Klubom poduzetnika, aktivacija Kluba stipendista, suradnja s Klubom znanstvenika
13 Anita Filipović   pravna pitanja, suradnja s FM-om na promociji Udruge na društvenim mrežama i pomoć u radu Kluba stipendista
14 Josip Burušić   predsjednik Kluba znanstvenika, EU-ovi projekti i fondovi
15 Hrvoje Soldan   aktivnosti vezane za Klub poduzetnika u suradnji s predsjednikom Kluba

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE PRSTEN

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata Prsten. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. Udruga 2018. godine mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Gajeva 2
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.