DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
10

Pavi Zubaku povjeren još jedan mandat na čelu Prstena

Udruga Hrvata BiH Prsten održala je 23. listopada 2021. u Zagrebu Izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika Udruge ponovno izabran Pavo Zubak, koji je na čelu Prstena u RH od 2018. godine.

 

Skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, uz počasne predsjednike i brojne članove Prstena pristigle iz raznih krajeva RH, nazočio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić s članovima Prstena koji djeluje u BiH, kao i predstavnici udruga i klubova koji okupljaju Hrvate iz BiH i koji s Prstenom planiraju osnivanje Zajednice udruge Hrvata podrijetlom iz BiH.

 

Autor: Stjepan Stjepić

 

Na početku je okupljene pozdravila voditeljica Središnjeg ureda Udruge Prsten Dubravka Glavor Radoš, nakon čega je uslijedio izbor radnih tijela Skupštine, koju je nadalje vodio predsjednik Radnog predsjedništva Ivan Pandurević.

 

Predsjednik Prstena Pavo Zubak podnio je Izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem mandatu, u kojem se osvrnuo na najvažnije aktivnosti i postignuća, s posebnim naglaskom na činjenicu da je Udruga u zadnje dvije godine provodila brojne aktivnosti i uspješno djelovala unatoč brojnim izazovima i otežavajućim okolnostima.

 

Izvješće o financijskom poslovanju Udruge Prsten za 2019. i 2020. godinu te 9 mjeseci 2021. godine podnio je Pavo Djedović u ime tvrtke “Leitner&Leitner” koja godinama vodi financijsko poslovanje Prstena. Djedović je zaključio kako poslovanje odgovara pravilima struke i Udruge te je u skladu sa Zakonom o neprofitnim organizacijama.

 

Nalaz i mišljenje Nadzornog odbora o radu izabranih tijela upravljanja Udruge Prsten u protekle dvije godine iznio je predsjednik NO-a Ivan Miloloža, koji je također zaključio kako je rad svih tijela bio javan i transparentan te je stoga i mišljenje NO-a pozitivno.

 

O broju nazočnih članova Udruge na Izbornoj skupštini izvijestio je predsjednik Verifikacijske komisije Hrvoje Soldan, koji je kazao da je s nazočnih 160 članova Skupština pravovaljana, a članice Kandidacijske komisije Anita Radas Soldan i Lucija Barišić predstavile su kandidate koje je predložio Upravni odbor za novi mandat.

 

Autor: Stjepan Stjepić

 

Potom je uslijedio izbor predsjednika Udruge Prsten, a na prijedlog Upravnog odbora jednoglasno je za predsjednika ponovno izabran Pavo Zubak. Također, jednoglasno su izabrani i svi predloženi članovi ostalih tijela upravljanja – Upravnog odbora i Nadzornog odbora te Suda časti, nakon čega su razriješeni dosadašnji članovi tih tijela te predsjednik i dopredsjednici Udruge.

 

Predstavljen je Program rada Udruge za iduće dvogodišnje razdoblje, kao i Financijski plan za 2022. godinu, koji su također jednoglasno usvojeni, a potom se nazočnima obratio reizabrani predsjednik Prstena Pavo Zubak.

 

Zahvalivši na ukazanom povjerenju za još jedan dvogodišnji mandat na čelu Prstena, istaknuo je kako u nadolazećem razdoblju namjerava zadržati kontinuitet u djelovanju, uz još proaktivniji pristup osnaživanju članstva Prstena, koje bi se trebalo pomlađivati. U planu je osnivanje novih podružnica i ogranaka Udruge, kao i aktivniji rad Kluba stipendista i Kluba počasnih predsjednika.

 

Istaknuo je važnost angažmana svih sastavnica Prstena, klubova i foruma, kao i suradnju sa sestrinskom Udrugom Prsten u BiH, osvrnuo se i na projekt ažuriranja članstva, koji je u tijeku te najavio intenzivan rad na financijskoj neovisnosti Udruge uz poticanje rada Think-tank tima. I ovom prigodom pohvalio je Zakladu Prsten za humanitarno djelovanje te najavio poboljšanje vidljivosti tog najvažnijeg projekta Prstena u javnosti.

 

Na kraju je zahvalio svim dosdašnjim članovima tijela upravljanja na suradnji te izrazio nadu kako će i novoizabrani članovi, uz one koji nastavljaju svoj rad, dati svoj doprinos u idućem dvogodišnjem mandatu na koji su izabrani.

 

Autor: Stjepan Stjepić

 

Tijekom Skupštine nastupio je akademski pjevač i član Prstena Ivo Jelić, koji je na početku otpjevao hrvatsku himnu te još nekoliko prigodnih skladbi, a na kraju su se  okupljeni članovi Prstena družili uz prigodan domjenak.

 

Poslovnik o radu Izborne skupštine.pdf

 

Izvješće o težišnim aktivnostima Udruge Prsten od 24.11.2018.-23.10.2021.pdf

 

Financijsko izvješće Udruge Prsten 01.01.-31 12 2019.pdf

 

Financijsko izvješće Udruge Prsten 01.01.- 31.12.2020.pdf

 

Financijsko izvješće Udruge Prsten 01.01. - 30 09 2021.pdf

 

Program i organizacija rada Udruge Prsten za 2021. - 2023.pdf

 

Financijski plan za 2022.pdf

 

Zapisnik-Izborna skupština 23.10.2021.pdf

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

SKUPŠTINA UDRUGE

Skupština je najviše tijelo upravljanja Udruge. Skupštinu čine tijela upravljanja, članovi Upravnog odbora, članovi Nadzornog odbora i Suda časti i najmanje 5 %  ostalih članova Udruge.

Skupština redovito zasijeda najmanje jedanput u tijeku godine, dok se izborna sjednica održava svake dvije godine.

NADLEŽNOST SKUPŠTINE

Skupština Udruge nadležna je za obavljanje sljedećih poslova:

  • donosi i mijenja Statut i druge akte Udruge
  • bira i razrješava članove Upravnog odbora, predsjednika Udruge, zamjenika
  • predsjednika Udruge, članove Nadzornog odbora i predsjednika Nadzornog odbora, članove Suda časti i predsjednika Suda časti,
  • utvrđuje politiku djelovanja i razvitka Udruge,
  • donosi financijski plan i usvaja završni račun Udruge,
  • odlučuje o organizacijskim i statusnim promjenama i prestanku Udruge,
  • imenuje počasne članove Udruge,
  • donosi Kodeks časti,
  • donosi sve odluke u svezi s radom Udruge za koji nije nadležan Upravni odbor
  • ili predsjednik Udruge.
 
 
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.