DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
5

Uspjeh stipendista kruna je djelovanja Udruge i Zaklade Prsten

”Ovakvi rezultati potiču nas na daljnji rad i rast, mladi su kruna naše Udruge, a ulaganje u mladost i znanost nedvojbeno je najbolja investicija,“ poručila je predsjednica Kluba žena Ivana Milas na sastanku s Prstenovim stipendistima

 

Krajem listopada svake godine održava se već tradicionalni sastanak Kluba žena sa stipendistima Zaklade Prsten, a pridruže se i članovi Foruma mladih te su se i ove godine 22. listopada okupili u Središnjem uredu u Zagrebu.

 

U ime Kluba žena pozdravila ih je predsjednica Ivana Milas. Zahvalila je svima na dolasku, posebno stipendistima koji su došli iz raznih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, istaknuvši kako je njihov uspjeh ujedno uspjeh svih koji ih podržavaju tijekom studija. Na sastanku se uobičajeno razgovara o uspjehu prošlogodišnjih stipendista i mogućnosti ponovnog apliciranja na natječaj, te su stipednisti koji su sudjelovali na sastanku iznijeli svoje aktivnosti i uspjehe u prošloj akademskoj godini.

 

Emili Ibrulj iz Ljubuškog studentica je prve godine diplomskog studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Preddiplomski studij novinarstva uspješno je završila na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, gdje je  dobila i Dekanovu nagradu. Aktivna je i u Udruzi studenata novinarstva Press te Studentskom zboru i na Sveučilišnoj televiziji. Kaže kako joj je stipendija uvelike pomogla u financijskom pogledu, ali i kao poticaj za daljnji rad.

 

Ana Puljić iz Viteza studira na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.  Prva je godina diplomskog studija, smjer Logistički menadžment. Aktivna je u Studentskom zboru i predsjednica je Udruge Financijski impuls koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu. Osvojila je nagradno putovanje u Bruxelles na natječaju ”Strategija od polja do stola“. Suorganizator je i jedan od inicijatora projekta o važnosti istočne Hrvatske EAST2021. Izrazila je zadovoljstvo što je stipendistica Prstena. ”Drago mi je da dolazim iz BiH i iniciram projekte u RH, dokazujući koliko mi iz BiH možemo postići i da imamo volje i energije za velike stvari,“ kazala je Puljić 

 

Ivan Dunđer iz Žepča studira Strojarstvo u Slavonskom Brodu. Na drugoj je godini diplomskog studija, a u proteklih pet godina studiranja sve je ispite dao u roku. Predsjednik je Studentskog zbora u Slavonskom Brodu, gdje je organizirao brojne humanitarne akcije i aktivnosti, kao i dobrovoljna darivanja krvi.  Zahvalio je Udruzi Prsten na stipendiji, za koju je aplicirao i ove godine.

 

 

Marija Bagarić iz Tomislavgrada uspješno je završila studij na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, smjer Bilinogojstvo, a obranu diplomskog rada imala je dva dana prije sastanka. Tijekom studija osvojila je dvije Dekanove i jednu Rektorovu nagradu za izvrstan uspjeh. Obnašala je dužnost koordinatorice kulture Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i jedan je od inicijatora ponovnog pokretanja Sveučilišnog studentskog teatra. Uz predsjednika Studentskog zbora inicirala je pokretanje sedmog broja fakultetskog studentskog časopisa, čija je glavna urednica. S ponosom ističe kako je aktivna i u UBHH Prsten, napose u Klubu mladih kao jedan od osnivača, a sad i predsjednica. ”Ponosna sam što sam dio Prstena, Prsten za mene nije obveza, ni posao, niti volontiranje, Prsten mi je kao druga obitelj,“ izjavila je Bagarić.

 

Stipendisti koji nisu mogli doći na sastanak, obavijestili su nas o svojim uspjesima i rezultatima.

 

Blaž Stipić, student je 3. godine studija Računarstva Sveučilišta u Mostaru, položio je sve dosadašnje ispite te se nada da će tako završiti i ovu zadnju godinu studija.

 

Martina Litanj, studentica je 2. godine diplomskog studija Edukacijske rehabilitacije pri FPMOZ-u, odnosno pete godine studija. Prvu godinu diplomskog završila je s vrlo dobrim uspjehom te je položila sve ispite predviđene studijskim programom, a u slobodno vrijeme planira raditi ili volontirati.

 

Marija Zlatić studentica je pete, završne godine studija FTS-a na KBF-u, a u protekloj akademskoj godini položila je sve ispite s izvrsnim uspjehom.

 

Nikolina Oršolić također je završna godina diplomskog studija, smjer Klinička fizioterapija na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru te javlja da je prethodna akademska godina prošla uspješno i da su svi ispiti položeni.

 

”Kao stipendistica Udruge Prsten imala sam privilegij biti jedna od mnogobrojnih studenata. Stipendija mi je omogućila da što lakše završim ovu akademsku godinu, a time ujedno pomognem roditeljima. Ova je godina bila jako uspješna za mene, završila sam diplomski studij biljnih znanosti i jako sam ponosna na sebe, ali i na Udrugu koja mi je bila velika pomoć i vjetar u leđa kroz ovo razdoblje kad mi je to bilo najpotrebnije. Sad je školovanje iza mene i spremna sam na nove izazove koji me čekaju. Nadam se da ću i ja u budućnosti imati mogućnost da kao član Udruge Prsten pomognem nekim od budućih studenata,“ napisala je Matea Jurić.

 

 

Zbog polaganja zadnjeg ispita na diplomskom Studiju politologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, na sastanak stipendista nije mogao doći ni Martin Mikulić, koji je, među ostalim, napisao: ”Iskreno mi je žao što kao student više neću imati mogućnost surađivati s Udrugom Prsten jer završavam svoj studij, no ostat ću vam duboko zahvalan za stipendiju koja mi je uvelike pomogla da ostvarim dosadašnji akademski uspjeh.“ Izrazio je uvjerenje da će Udruga Prsten i ubuduće nastaviti s hvalevrijednim inicijativama i ostvarenjem svoje društvene misije tako što će ispunjavati zadane ciljeve svojeg djelovanja te zahvalio što je bio jedan od stipendista Zaklade Prsten.

 

Valentina Banović je nakon stečenog zvanja prvostupnice hrvatskog jezika i književnosti nastavila školovanje na Filozofskom fakultetu u Osijeku i upisala diplomski studij nastavničkog smjera te je ove godine upisala drugu godinu diplomskog studija hrvatskog jezika i književnosti. Planira i ove godine aplicirati za Prstenovu stipendiju i zahvaljuje na dosadašnjoj potpori.

 

Tomislav Barbarić zadovoljan je rezultatima u protekloj akademskoj godini. Završio je preddiplomski studij na Fakultetu elektrotehnike u Osijeku, nakon čega je upisao prvu godinu diplomskog studija na istom fakultetu, smjer industrijska elektroenergetika te se nada biti jednako uspješan do kraja studija, a Prstenu zahvaljuje na dodijeljenoj stipendiji.

 

”Prva godina fakulteta prošla je vrlo uspješno i jako sam zadovoljna s dosadašnjim uspjehom. Ispiti su također uspješno položeni i upisana je druga godina. S obzirom na to da sam uspjela upisati Muzičku akademiju bez završene srednje glazbene škole, jako sam zadovoljna, kao i moji profesori,“ napisala je Matea Oršolić.

 

I Ružica Marković zadovoljna je proteklom akademskom godinom, koja je ujedno i završna godina njezina petogodišnjeg studiranja na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, s visokim prosjekom ocjena, te uskoro ima obranu magistarskog rada. Uz studij, volontira u ZHS Pleter u Sarajevu i u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih "Ivan Pavao II.". Zahvalila je Zakladi i Udruzi Prsten na stipendiji koja joj je, ističe, uvelike pomogla, te zaželjela uspješno djelovanje i ubuduće.

 

Iva Bubalo uspješno je položila ispite sa 6. godine studija i obranila diplomski rad.

 

U ime Kluba žena stipendiste Zaklade Prsten pohvalile su Marina Huss, Anita Radas Soldan i Petra Jozipović, a riječi potpore uputio im je i Ivan Marić iz Foruma mladih. Na kraju je Ivana Milas zaključila kako je Zaklada Prsten zasigurno najveći projekt Udruge Prsten, poručivši: ”Ovakvi rezultati potiču nas na daljnji rad i rast, mladi su kruna naše Udruge, a ulaganje u mladost i znanost  nedvojbeno je najbolja investicija.“

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

Klub žena

KLUB ŽENA

 

Klub žena osnovan je 25. svibnja 2011. Temeljni cilj Kluba jest humanitarno i kulturno djelovanje.

Tijekom godine Klub organizira:

- humanitarne akcije
- stručna predavanja
- obilazak krajeva u Bosni i Hercegovini, suradnja sa srodnim udrugama žena u BiH i Hrvatskoj
- različita kulturna događanja(promocije književnih djela, tribine, predavanja)
- suradnju s drugim organizacijama i udrugama za zaštitu i promicanje prava žena
- njegovanje kulturnih običaja i tradicije bosanskih Hrvata.

 

Voditeljica Kluba žena bira se na dvije godine s mogućnošću ponovnog izbora.

Voditeljica Kluba 2011-2012 Dragica Šamija

Voditeljica Kluba 2012-2013 Anđa Mandić

Voditeljica Kluba 2014-2017 Gordana Jelavić

Zamjenica voditeljice: Dragica Šamija

Voditeljica Kluba 2020-2022 Ivana Milas

Zamjenica voditeljice: Anita Radas Soldan
 

ČLANSTVO

- Članice Kluba žena mogu biti sve  članice Udruge Prsten. Klub žena djeluje u skladu s odredbama Statuta Udruge.

 

SASTANCI Kluba

Sastanci se održavaju prema dogovoru jednom mjesečno u prostorijama Udruge, Ulica grada Vukovara 235.
Izvanredne sastanke saziva voditeljica Kluba.
Članice Kluba obavještavaju se o sastancima mailom ili sms-porukama.

 

IZDAVAČKA DJELATNOST

Članice Kluba mogu sudjelovati u pripremama za izdavanje časopisa Prsten, kako tiskanog tako i E-časopisa.
 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.