DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
2

U Osijeku promovirana knjiga posavskog pjesnika Peje Šimića

Sudjelovanjem u organizaciji ove pjesničke večeri predstavnici triju bosanskohercegovačkih udruga, među kojima je i Prsten, ujedno su promovirali zajedništvo Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

 

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Osijek i osječke podružnice Udruge Prsten te Slavonske udruge Hercegovaca i Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu, na Filozofskom fakultetu u Osijeku je 29. rujna 2021. predstavljena knjiga duhovne poezije pjesnika Peje Šimića Nebeske vibracije.

 

 

Pejo Šimić, rodom iz Foče kod Dervente, poznati je posavski pjesnik hercegovačkih korijena i predsjednik Posavskog književnog kruga. Dosad je objavio više zbirki pjesama, među kojima Zemljo moja, Suza na zgarištu, U vrtlogu sna, Čežnja, Dah sudbine, Vapaji i druge.

Ovo je Šimićeva 17. zbirka poezije i sadrži odabir duhovnih pjesama iz prijašnjih zbirki objavljenih u zadnja tri desetljeća. Zbirka je podijeljena u tri cjeline koje obuhvaćaju bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje, a na 208 stranica donosi 101 pjesmu, od kojih su mnoge uglazbljene i nagrađivane.

U ime domaćina nazočne je pozdravio dekan Filozofskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Ivan Trojan, ujedno predsjednik Ogranka Matice hrvatske Osijek, izrazivši zadovoljstvo odazivom na svečanu promociju, kojoj je nazočio i rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac, ujedno član Prstena.

 

 

Prigodnim govorima obratili su se predsjednica Prstenove podružnice Osijek Ana Stanić i dr. sc. Ivan Prgomet Šustek iz Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu te prof. dr. sc. Srećko Tomas iz Slavonske udruge Hercegovaca, a stihove je interpretirala akademska glumica i lutkarica, doc. art. Katica Šubarić s osječke Akademije za umjetnost i kulturu.

 

 

Sudjelovanjem u organizaciji ove pjesničke večeri predstavnici triju bosanskohercegovačkih udruga, među kojima je i Prsten, ujedno su promovirali zajedništvo Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.