DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
26

Pavi Zubaku povjeren još jedan mandat na čelu Prstena

Udruga Hrvata BiH Prsten održala je 23. listopada 2021. u Zagrebu Izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika Udruge ponovno izabran Pavo Zubak, koji je na čelu Prstena u RH od 2018. godine.

 

Skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, uz počasne predsjednike i brojne članove Prstena pristigle iz raznih krajeva RH, nazočio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić s članovima Prstena koji djeluje u BiH, kao i predstavnici udruga i klubova koji okupljaju Hrvate iz BiH i koji s Prstenom planiraju osnivanje Zajednice udruge Hrvata podrijetlom iz BiH.

 

Autor: Stjepan Stjepić

 

Na početku je okupljene pozdravila voditeljica Središnjeg ureda Udruge Prsten Dubravka Glavor Radoš, nakon čega je uslijedio izbor radnih tijela Skupštine, koju je nadalje vodio predsjednik Radnog predsjedništva Ivan Pandurević.

 

Predsjednik Prstena Pavo Zubak podnio je Izvješće o radu Udruge u proteklom dvogodišnjem mandatu, u kojem se osvrnuo na najvažnije aktivnosti i postignuća, s posebnim naglaskom na činjenicu da je Udruga u zadnje dvije godine provodila brojne aktivnosti i uspješno djelovala unatoč brojnim izazovima i otežavajućim okolnostima.

 

Izvješće o financijskom poslovanju Udruge Prsten za 2019. i 2020. godinu te 9 mjeseci 2021. godine podnio je Pavo Djedović u ime tvrtke “Leitner&Leitner” koja godinama vodi financijsko poslovanje Prstena. Djedović je zaključio kako poslovanje odgovara pravilima struke i Udruge te je u skladu sa Zakonom o neprofitnim organizacijama.

 

Nalaz i mišljenje Nadzornog odbora o radu izabranih tijela upravljanja Udruge Prsten u protekle dvije godine iznio je predsjednik NO-a Ivan Miloloža, koji je također zaključio kako je rad svih tijela bio javan i transparentan te je stoga i mišljenje NO-a pozitivno.

 

O broju nazočnih članova Udruge na Izbornoj skupštini izvijestio je predsjednik Verifikacijske komisije Hrvoje Soldan, koji je kazao da je s nazočnih 160 članova Skupština pravovaljana, a članice Kandidacijske komisije Anita Radas Soldan i Lucija Barišić predstavile su kandidate koje je predložio Upravni odbor za novi mandat.

 

Autor: Stjepan Stjepić

 

Potom je uslijedio izbor predsjednika Udruge Prsten, a na prijedlog Upravnog odbora jednoglasno je za predsjednika ponovno izabran Pavo Zubak. Također, jednoglasno su izabrani i svi predloženi članovi ostalih tijela upravljanja – Upravnog odbora i Nadzornog odbora te Suda časti, nakon čega su razriješeni dosadašnji članovi tih tijela te predsjednik i dopredsjednici Udruge.

 

Predstavljen je Program rada Udruge za iduće dvogodišnje razdoblje, kao i Financijski plan za 2022. godinu, koji su također jednoglasno usvojeni, a potom se nazočnima obratio reizabrani predsjednik Prstena Pavo Zubak.

 

Zahvalivši na ukazanom povjerenju za još jedan dvogodišnji mandat na čelu Prstena, istaknuo je kako u nadolazećem razdoblju namjerava zadržati kontinuitet u djelovanju, uz još proaktivniji pristup osnaživanju članstva Prstena, koje bi se trebalo pomlađivati. U planu je osnivanje novih podružnica i ogranaka Udruge, kao i aktivniji rad Kluba stipendista i Kluba počasnih predsjednika.

 

Istaknuo je važnost angažmana svih sastavnica Prstena, klubova i foruma, kao i suradnju sa sestrinskom Udrugom Prsten u BiH, osvrnuo se i na projekt ažuriranja članstva, koji je u tijeku te najavio intenzivan rad na financijskoj neovisnosti Udruge uz poticanje rada Think-tank tima. I ovom prigodom pohvalio je Zakladu Prsten za humanitarno djelovanje te najavio poboljšanje vidljivosti tog najvažnijeg projekta Prstena u javnosti.

 

Na kraju je zahvalio svim dosdašnjim članovima tijela upravljanja na suradnji te izrazio nadu kako će i novoizabrani članovi, uz one koji nastavljaju svoj rad, dati svoj doprinos u idućem dvogodišnjem mandatu na koji su izabrani.

 

Autor: Stjepan Stjepić

 

Tijekom Skupštine nastupio je akademski pjevač i član Prstena Ivo Jelić, koji je na početku otpjevao hrvatsku himnu te još nekoliko prigodnih skladbi, a na kraju su se  okupljeni članovi Prstena družili uz prigodan domjenak.

 

ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA PO FUNKCIJI:

 

Ilija Tolić počasni predsjednik
Zvonko Biljecki počasni predsjednik
Marko Pipunić počasni i predsjednik UO Zaklade
Mijo Marić počasni predsjednik
Pavo Zubak predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten
Ana Stanić predsjednica Podružnice Osijek
Zlatan Car predsjednik Podružnice Primorsko-goranske županije
Ivica Andrić predsjednik Podružnice Varaždin
Ivan Marić predsjednik Podružnice Slavonski Brod
Anto Čabraja predsjednik Podružnice Krk
Dragan Lozančić predsjednik Podružnice Lošinj - Cres
Pavo Ćorluka predsjednik Ogranka Sv. Nedelja
Ivana Milas predsjednica Kluba žena
Ivo Grgić predsjednik Kluba znanstvenika i upravitelj Zaklade
Robert Čolić predsjednik Foruma mladih
Marijan Klaić predsjednik UBHH Prsten

 

ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA IZABRANI NA SKUPŠTINI:

 

Draženko Mamić
Svjetlan Stanić
Ivan Marčeta
Gordana Jelavić
Vjekoslav Jeleč
Vjekoslav Bratić
Ivan Pandurević
Tonči Visković
Marko Pandurević
Pavo Djedović
Marko Šimić
Siniša Stanić
Luka Čarapović
Jozo Stanić
Mario Paurević
Ivan Kapetanović
Zlatko Vlajčić
Ivan Matanović
Marko Zrakić
Hrvoje Soldan
Zvjezdan Stanić
Goran Brašnić
Miro Vuica
Josip Burušić
Ivan Miloloža
Sladjan Bešlić
Slavko Lozić
Ivana Marelja
Anto Novaković
Ivan Filipović
Šimun Babić
Damir Krešić
Ivan Dominković
Stipe Ćorluka
Ivo Jelušić
Bojan Šupuković
Anita Filipović
Ivan Marić
Tado Jurić
Anto Pranjkić
Markica Stanušić 
Tado Zrakić
Kruno Kapetanović

 

ČLANOVI NADZORNOG ODBORA: 

 

Ante Mandić predsjednik NO
Ivica Jakić  
Darko Tipurić  
Vlado Guberac  
Stipo Matić  
Pavo Barišić  
Ivica Nuić  

 

ČLANOVI SUDA ČASTI:

 

Josip Sarić predsjednik SČ
Anita Ivkić Zavacki  
Nikola Topić  
Tomislav Miličević  
Vera Rede  

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.