DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ruj
1

Održana zajednička sjednica vodstva Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten i Udruge Hrvata BiH Prsten

Zajednička sjednica Predsjedništva Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten i Predsjedništva Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 28. kolovoza 2021. u Orašju, a uz čelnike sestrinskih udruga sjednici je nazočio i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

 

 

U prvom dijelu sjednice razmatrano je djelovanje Prstena u RH i BiH u proteklom razdoblju, kao i suradnja na realizaciji Statutom zacrtanih ciljeva povezivanja i umrežavanje Hrvata te suradnja i djelovanje na promoviranju i zaštiti temeljnih vrijednosti hrvatskog naroda.

 

Pozdravljajući nazočne kao domaćin, predsjednik UBHH Prsten Marijan Klaić iznio je najvažnije aktivnosti i realizirane projekte Prstena u BiH te se osvrnuo na ostvarenu suradnju s drugim organizacijama i institucijama hrvatskog naroda u BiH.

 

”Rad UBHH Prsten u protekle dvije godine u uvjetima pandemije bio je otežan, ali smo unatoč tome mnoge aktivnosti uspješno realizirali. Posebno želim istaknuti suradnju s udrugama i institucijama važnim za Hrvate u BiH, Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti BiH, Sveučilištem u Mostaru, Maticom hrvatskom Mostar i HKD-om Napredak,“ kazao je, dodavši kako od osnivanja Prstena u BiH postoji kontinuirana i posebna suradnja sa sestrinskom udrugom u RH, čije iskustvo u ostvarivanju ciljeva Prstena koriste za promoviranje i ostvarivanje hrvatskog zajedništva kroz realizaciju planiranih projekata.

 

Klaić je posebno zahvalio predsjedniku HNS-a BiH Draganu Čoviću na potpori koju pruža Udruzi bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten od njezina utemeljenja, a detaljnije o realiziranim projektima govorili su članica Predsjedništva Udruge Prsten Mirjana Milićević i dopredsjednik Kluba poduzetnika Darko Kasap.

 

Predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavo Zubak i počasni predsjednik Mijo Marić te predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić pozdravili su nazočne i zahvalili  na organizaciji sjednice dvaju predsjedništava te potvrdili dobru suradnju Prstena u RH i BiH. Ujedno su izrazili nadu da će se dobra suradnja nastaviti i ubuduće te obećali i daljnju potporu Udruzi Prsten u BiH.

 

Nazočnima se obratio i predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović, koji je pozdravio i pohvalio aktivnosti Udruge Prsten s obiju strana granice. ”Međusobnom sinergijom uspješno završavate sve projekte i stvarate nove vrijednosti za Hrvate u Bosni i Hercegovini i iz Bosne i Hercegovine. Iako ste nepolitička udruga, uspjeli ste očuvati pleter zajedništva i pomoći da hrvatski narod u BiH bude nikad snažniji,“ istaknuo je Čović te zahvalio vodstvima Prstena na jasnoj viziji budućnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao i na aktivnostima koje su činili na poboljšanju položaja hrvatskog naroda u BiH te očuvanju njihovih temeljnih vrijednosti, prosperiteta i jedinstva.

 

U drugom dijelu sjednice uručene su zahvalnice i iskaznice počasnim članovima UBHH Prsten sukladno odluci Upravnog odbora, za osobit doprinos i zalaganje za ostvarivanje ciljeva i zadataka Udruge Prsten u BiH, a među njima su Dragan Čović, Pavo Zubak, Mijo Marić, Ivica Nuić, Marko Pipunić, Ilija Tolić i Marjan Biškić.

 

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.