DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

svi
5

Prva sjednica Predsjedništva u novom prostoru Udruge

U Središnjem uredu Udruge Prsten, koji se odnedavno nalazi na novoj adresi u središtu Zagreba, 4. svibnja 2021. održana je sjednica Predsjedništva Upravnog odbora kojoj su nazočili članovi Predsjedništva.

 

 

Okupljene članove Predsjedništva u novouređenim prostorijama pozdravio je predsjednik Udruge Pavo Zubak. Nakon usvajanja Zapisnika s prethodne sjednice, podnio je Izvješće o radu Udruge Prsten od 23. veljače do 4. svibnja 2021. i najavio aktivnosti do sljedeće sjednice proširenog Upravnog odbora.

 

Dovršetkom uređenja poslovnog prostora u Gajevoj 2, Središnji ured preselio je na novu adresu, što je ujedno najvažnija novost od zadnje sjednice. U proteklom razdoblju izrađen je nacrt Statuta Zajednice udruga Hrvata podrijetlom iz BiH, a Registar zaklada RH prihvatio imenovanja novog saziva Upravnog odbora Zaklade Prsten i novog upravitelja Zaklade Ive Grgića.

 

Održan je radni sastanak na temu pripreme Prstenova poslovnog foruma 2021., kao i sjednica Kluba poduzetnika na kojoj su izneseni prijedlozi za aktivniji rad Kluba i povećanje interesa pravnih članova za sudjelovanje u njegovu radu te ostvarivanje različitih pogodnosti, a sve u korist Udruge Prsten.

 

Među aktivnostima koje se planiraju održati do sljedeće sjednice jest organizacija  Foruma 2021., nastavak rada na osnivanju Zajednice udruga Hrvata podrijetlom iz BiH te aktivnosti imenovanih grupa na strateškom planu dugoročnog razvoja Udruge.

 

Također, u planu je održavanje sastanka s Forumom mladih te realizacija pomoći stradalima u potresu, kao i imenovanje tima za prikupljanje informacija s terena. Nastavlja se i s radom na povećanju broja članova Udruge Prsten te osnivanju novih podružnica i ogranaka, kao i međusobno sudjelovanje i pomoć u aktivnostima podružnica, klubova i ogranaka Udruge Prsten te pomoć u radu Udruzi bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten u BiH.

 

Najavljena je i organizacija sastanka s HNS-om BiH radi nastavka aktivnosti i potpore izradi novog Izbornog zakona, kao i aktivnosti vezane za organizaciju Humanitarnog koncerta i Svečane akademije, koji će se održati kad za to budu stvoreni uvjeti.

 

Uslijedila je rasprava o načinu ulaganja prikupljenih sredstava pomoći stradalima u potresu te je dogovoreno da će Prsten u RH i u BiH zajedno donirati sredstva nakon što se odredi primatelj.

 

Financijsko izvješće za 2020. godinu također je jednoglasno prihvaćeno, kao i Izvješće o dovršetku uređenja prostora i preseljenju Središnjeg ureda Udruge.

 

S obzirom na akutalnu epidemiološku situaciju, koja je još uvijek nepovoljna za okupljanje većeg broja članova, Predsjedništvo je predložilo Skupštini privremeno produljenje mandata na 6 mjeseci svim tijelima upravljanja Udruge i predsjednika Udruge.

 

U sklopu rasprave pod Razno Forum mladih predložio je održavanje virtualne konferencije na temu Kako oživjeti put BiH prema EU. Konferencija koju bi vodio član Foruma mladih Ivan Marić održala bi se početkom lipnja putem Zoom aplikacije, a predloženi su mjerodavni sudionici iz BiH i RH te Bruxellesa. Prijedlog su pozdravili svi članovi Predsjedništva, napose s obzirom na samoinicijativno angažiranje mladih u pogledu aktualne situacije u BiH.

 

Na kraju su članovi Predsjedništva iznijeli određene prijedloge i ideje za poboljšanje rada i bolju promociju Udruge kako bi Prsten bio prepoznat u javnosti onako kako to svojim radom i djelovanjem i zaslužuje.

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.