DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ožu
1

U sjećanje na Milana Bandića

Milan Bandić bio je istinski prijatelj Udruge Prsten, davao potporu našem radu i dok smo bili Udruga bosanskih Hrvata i kad smo prerasli u Udrugu Hrvata BiH, što je kao Hercegovac prihvatio s posebnim veseljem.

 

Kao gradonačelnik Zagreba, prijestolnice svih Hrvata, borio se iz sve snage i do posljednjeg daha za Zagreb i Zagrepčane, ali nikad nije zaboravio svoje korijene. S ponosom je isticao svoje podrijetlo, a istodobno s ljubavlju i iskreno usvojio lokalni izričaj, kajkao s hercegovačkim naglaskom i delao neumorno i strastveno.

 

 

Bio je čovjek neiscrpne energije i osebujnog stila, mogli ste ga voljeti ili ne voljeti, ali ga niste mogli ne doživjeti. U konačnici, bio je najdugovječniji gradonačelnik Zagreba i jedan od najmoćnijih političara samostalne Hrvatske.

 

Bio je i naš član, jedan od nas. Pomagao nam kad god je trebalo, odazivao se na naša događanja, a na jednom od njih poručio nam: "Hvala vam što promičete rad, zajedništvo, humanost i izvrsnost.“

 

Na Humanitarnom koncertu Zaklade Prsten kazao je kako i sam zna što znači činiti dobro, govorio je o osobnom iskustvu bolesti te osnivanju Zaklade i Centra za prevenciju moždanog udara, poručivši kako svi moramo pomagati našim ljudima u Bosni i Hercegovini "jer svaki koji dolje ostane vrijedi više nego nas pet koji smo otišli".

 

No, svojim odlaskom iz rodne Hercegovine u Zagreb pomogao je ne samo svojoj obitelji u potrazi za boljim životom, nego i mnogim sunarodnjacima koji mu to, vjerujemo, nikad neće zaboraviti.

 

Sad kad je otišao u vječnost, uz izraze sućuti njegovoj obitelji, rodbini, prijateljima i suradnicima, možemo samo reći: Milane, odmori se, zaslužio si!

 

Udruga Prsten

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.