lis

Izvještajna skupština Podružnice Osječko-baranjske županije

Podružnica Udruge Prsten Osječko-baranjske županije održala je 7. listopada redovitu Izvještajnu skupštinu, na kojoj je sudjelovalo oko 90 članova Podružnice. Skupština je održana u kongresnoj dvorani restorana Crna svinja u Čepinu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Skupštinu je vodio tajnik Podružnice Marko Šimić, a izvješće o radu podnijela je predsjednica Podružnice Ana Stanić. Osvrnula se na organizaciju svečanih večeri u Osijeku i Đakovu, koje su okupile više od tisuću uzvanika. Istaknula je kako Izvršni odbor održava redovite sjednice, a Podružnica bilježi rast fizičkih i poslovnih članova.

Forum mladih organizirao je nekoliko humanitarnih akcija, a sudjelovali su i u radu Crvenog križa Osijek. Organizirali su i turnir u Igri Prstena na kojem je sudjelovala čak 21 ekipu iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Također, redovito organiziraju sastanke i druženja svojih članova.

Klub žena organizirao je nekoliko humanitarnih akcija i predavanja te se također redovito okupljaju i druže. Klub poduzetnika održava redovite sastanke i organizira edukacije članova, a aktivno su sudjelovali i u Prstenovu poslovnom forumu.

Predsjednica Stanić iznijela je i plan rada Podružnice, s naglaskom na daljnjem širenju članstva. Najavila je osnivanje ogranka u Našicama te jačanje suradnje sa zavičajnim udrugama i klubovima Hrvata iz Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Osječko-baranjskoj županiji. Također, ako epidemiološke prilike budu povoljne, u planu su i tradicionalne svečane večeri u Osijeku i Đakovu, turnir u Igri Prstena i hodočašće u Jajce.

Tajnik Šimić podnio je financijsko izvješće i napomenuo da se radi na rješavanju jednostavnijeg plaćanja članarina, što bi trebalo biti uspostavljeno do kraja godine.

Skupštini su nazočili i gosti Marinko Miloš i Davor Mikulić iz Slavonske udruge Hercegovaca iz Osijeka. Pozdravljajući okupljene članove Prstena, pohvalili su rad Podružnice u Županiji, ali i na razini cijele Hrvatske, kao i ideju o suradnji zavičajnih udruga Hrvata iz Bosne i Hercegovine.