DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
7

Izvještajna skupština Podružnice Osječko-baranjske županije

Podružnica Udruge Prsten Osječko-baranjske županije održala je 7. listopada redovitu Izvještajnu skupštinu, na kojoj je sudjelovalo oko 90 članova Podružnice. Skupština je održana u kongresnoj dvorani restorana Crna svinja u Čepinu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Skupštinu je vodio tajnik Podružnice Marko Šimić, a izvješće o radu podnijela je predsjednica Podružnice Ana Stanić. Osvrnula se na organizaciju svečanih večeri u Osijeku i Đakovu, koje su okupile više od tisuću uzvanika. Istaknula je kako Izvršni odbor održava redovite sjednice, a Podružnica bilježi rast fizičkih i poslovnih članova.

 

 

Forum mladih organizirao je nekoliko humanitarnih akcija, a sudjelovali su i u radu Crvenog križa Osijek. Organizirali su i turnir u Igri Prstena na kojem je sudjelovala čak 21 ekipu iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Također, redovito organiziraju sastanke i druženja svojih članova.

 

Klub žena organizirao je nekoliko humanitarnih akcija i predavanja te se također redovito okupljaju i druže. Klub poduzetnika održava redovite sastanke i organizira edukacije članova, a aktivno su sudjelovali i u Prstenovu poslovnom forumu.

 

 

Predsjednica Stanić iznijela je i plan rada Podružnice, s naglaskom na daljnjem širenju članstva. Najavila je osnivanje ogranka u Našicama te jačanje suradnje sa zavičajnim udrugama i klubovima Hrvata iz Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Osječko-baranjskoj županiji. Također, ako epidemiološke prilike budu povoljne, u planu su i tradicionalne svečane večeri u Osijeku i Đakovu, turnir u Igri Prstena i hodočašće u Jajce.

 

Tajnik Šimić podnio je financijsko izvješće i napomenuo da se radi na rješavanju jednostavnijeg plaćanja članarina, što bi trebalo biti uspostavljeno do kraja godine.

 

 

Skupštini su nazočili i gosti Marinko Miloš i Davor Mikulić iz Slavonske udruge Hercegovaca iz Osijeka. Pozdravljajući okupljene članove Prstena, pohvalili su rad Podružnice u Županiji, ali i na razini cijele Hrvatske, kao i ideju o suradnji zavičajnih udruga Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.