DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
21

Uspješni stipendisti Zaklade Prsten

U organizaciji Kluba žena 21. listopada 2020. održan je godišnji sastanak sa stipendistima Zaklade Prsten, a tim povodom u Središnjem uredu Udruge okupile su se članice Kluba žena i Foruma mladih te nekoliko stipendista.

 

Cilj je sastanka uvid u uspjeh stipendista u prošloj akademskoj godini i mogućnost ponovnog apliciranja na natječaj, kao i pružanje ne samo financijske nego i moralne potpore našim stipendistima.

 

Okupljene je pozdravila predsjednica Kluba žena Ivana Milas, zahvalivši svima koji su se odazvali, napose stipendistima koji su došli iz drugih krajeva pa i Bosne i Hercegovine.

 

 

"Najunosnija investicija Udruge Hrvata BiH Prsten je stipendiranje studenata,“ istaknula je, dodavši kako su neki od Prstenovih stipendista ove godine diplomirali i zaposlili se, te je poručila stipendistima: ”Ponosni smo na vaš uspjeh, a posebno smo ponosni na dobitnike Dekanove i Rektorove nagrade,  kao i na one koji su se aktivno uključili u rad Udruge, u Hrvatskoj i u našoj sestrinskoj Udruzi u BiH.”

 

Jedna od onih koja se redovito odaziva na ovakve sastanke i aktivno sudjeluje u radu Udruge jest Marija Bagarić, iznimno uspješna studentica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koja je nagrađena Dekanovom i Rektorovom nagradu za izvrsnost. Usto, aktivna je i u Prstenu u BiH kao predstavnica Strateškog odbora mladih. ”Smatram da je ovo ciklus - Udruga daje nama, a mi njoj vraćamo kroz ljubav, angažman i promociju,“ kazala je, izrazivši ponos što je dio Prstena te dodala kako se zahvalnost najbolje pokazuje djelima.

 

Stipendistica Ilijana Čović aktivna je članica Foruma mladih, a na sastanku se osvrnula na specifičnost studiranja u ovoj izazovnoj godini u kojoj je, uz pandemiju i potres u Zagrebu, imala određenih zdravstvenih poteškoća, no unatoč svemu tome uspješno je položila sve ispite i upisala novu akademsku godinu s prosjekom 4,7. ”Hvala na pomoći i razumijevanju na koje sam uvijek u Udruzi nailazila,“ poručila je Ilijana.

 

Na sastanku je bio i Robert Tokić iz Jajca, Prstenov stipendist u protekle dvije godine koji je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru smjer menadžment s prosjekom ocjena 5,0. Bio je i urednik fakultetskog časopisa SEF, a završio je i političku akademiju HDZ-a BiH. ”Želim ostati i graditi karijeru u rodnom Jajcu. Planiram aplicirati za stažiranje, a nadam da će biti i posla,“ kazao je Robert, a s obzirom na njegov uspjeh ne sumnjamo da će se želja i ostvariti.

 

 

Dio stipendista ispričao se zbog izostanka zbog drugih obveza i aktualne epidemiološke situacije, a na sastanku su predstavljeni i njihovi rezultati.

 

Iva Bubalo studentica je Medicinskog fakulteta Sveučilištu u Mostaru, uspješno je položila sve ispite i upisala šestu godinu te se i ove godine nada Prstenovoj stipendiji za koju je aplicirala. Kristijan Živkušić uspješno je diplomirao na diplomskom studiju građevinarstva kao prvi u svojoj generaciji te stekao titulu magistra građevinarstva. ”Uvelike mi je pomogla i Prstenova stipendija na tom putu te vam ovim putem želim zahvaliti što ste bili dio mog fakultetskog putovanja za koje mogu reći da je bilo iznimno uspješno jer sam dobio Rektorovu nagradu i Dekanovu pohvalu,“ napisao je, uz ispriku zbog nemogućnosti dolaska jer se nedavno zaposlio. Zbog istog pozitivnog razloga sastanku nije mogla nazočiti ni Martina Marković koja je uspješno završila prvi ciklus studija elektrotehnike i računarstva u Sarajevu te razmišlja o nastavku studija u Zagrebu.

 

Martina Stijepić završila je četvrtu godinu na Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Sarajevu s prosječnom ocjenom 9,00 i kandidatkinja je za Srebrnu značku Univerziteta. Trenutačno odrađuje pripravnički staž u Katoličkom školskom centru "Sv. Josip" u Sarajevu, a planira i nastavak studija. Mirna Matković studentica je 5. godine Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Mostaru. Zahvalila je na stipendiji kojom je, kako je navela, pokrivala troškove stanovanja. Nikolina Oršolić također je uspješno završila preddiplomski studij fizioterapije na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru te planira upisati diplomski studij, i to sve zahvaljujući Prstenu, istaknula je.

 

Tomislav Barbarić upisao je 3. godinu preddiplomskog studija na Fakultetu elektrotehnike u Osijeku, a planira nastaviti studirati i na diplomskom studiju. ”Vaša pomoć uistinu je puno pomogla meni, a samim time i mojoj obitelji u prošloj akademskoj godini, nadam se da će i u ovoj,“ poručio je u svojem pismu. Na stipendiji je zahvalila i Valentina Banović, studentica hrvatskog jezika i književnosti, kao i Martina Milanović kojoj predstoji još samo obrana diplomskog rada.

 

Studentica ekonomije Ana Puljić također se pohvalila uspješnim rezultatima te je poručila: ”Stipendija Zaklade Prsten jedan je od faktora koji su mi dali mogućnost ostvarenja mojih ciljeva te se nadam i daljnjoj našoj suradnji jer je privilegij biti jedan od stipendista tako uspješne udruge te vaš član.“

 

Franjo Đido uspješno je diplomirao na studiju računarstva i također zahvalio na stipendiji, kao i Ivona Dabić koja je uspješno upisala drugu godinu diplomskog studija za stipendiju aplicirala i ove godine jer je, kako navodi, uvelike pomogla cijeloj njezinoj obitelji, a među prošlogodišnjim stipendistima je i Matea Oršolić.

 

Podsjetimo, Zaklada Prsten do sada je dodijelila više od 150 stipendija za što su zakladnici osigurali više od 3 i pol milijuna kuna, a ovogodišnji je natječaj 11. te se uskoro očekuje i dodjela novih stipendija.

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

Klub žena

KLUB ŽENA

 

Klub žena osnovan je 25. svibnja 2011. Temeljni cilj Kluba jest humanitarno i kulturno djelovanje.

Tijekom godine Klub organizira:

- humanitarne akcije
- stručna predavanja
- obilazak krajeva u Bosni i Hercegovini, suradnja sa srodnim udrugama žena u BiH i Hrvatskoj
- različita kulturna događanja(promocije književnih djela, tribine, predavanja)
- suradnju s drugim organizacijama i udrugama za zaštitu i promicanje prava žena
- njegovanje kulturnih običaja i tradicije bosanskih Hrvata.

 

Voditeljica Kluba žena bira se na dvije godine s mogućnošću ponovnog izbora.

Voditeljica Kluba 2011-2012 Dragica Šamija

Voditeljica Kluba 2012-2013 Anđa Mandić

Voditeljica Kluba 2014-2017 Gordana Jelavić

Zamjenica voditeljice: Dragica Šamija

Voditeljica Kluba 2020-2022 Ivana Milas

Zamjenica voditeljice: Anita Radas Soldan
 

ČLANSTVO

- Članice Kluba žena mogu biti sve  članice Udruge Prsten. Klub žena djeluje u skladu s odredbama Statuta Udruge.

 

SASTANCI Kluba

Sastanci se održavaju prema dogovoru jednom mjesečno u prostorijama Udruge, Ulica grada Vukovara 235.
Izvanredne sastanke saziva voditeljica Kluba.
Članice Kluba obavještavaju se o sastancima mailom ili sms-porukama.

 

IZDAVAČKA DJELATNOST

Članice Kluba mogu sudjelovati u pripremama za izdavanje časopisa Prsten, kako tiskanog tako i E-časopisa.
 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.