DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
13

Održana sjednica Upravnog odbora Udruge Prsten

 

Druga te ujedno zadnja ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 13. listopada 2020. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama.

 

Nazočne članove Upravnog odbora pozdravio je predsjednik Udruge Pavo Zubak, koji je podnio izvješće o radu Udruge od zadnje sjednice Upravnog odbora održane 16. lipnja 2020. te najavio aktivnosti planirane do kraja godine.

 

 

Epidemija koronavirusa utjecala je i na aktivnosti Prstena, no vodstvo Udruge bilo je aktivno te su održani brojni sastanci s ciljem snaženja Prstena, kao i u potpori Lokalnim izborima u BiH.

 

Potom su uslijedila pojedinačna izvješća o radu podružnica, ogranaka i klubova, kao i pregled planiranih aktivnosti.

 

Predsjednica Podružnice Osječko-baranjske županije Ana Stanić navela je da su održani radni sastanci Izvršnog odbora i Izvještajna skupština na kojoj je u članstvo primljeno šest novih članova te dodala da je u tijeku revizija članstva. Osvrnula se na aktivnosti Kluba poduzetnika i Kluba žena te Foruma mladih, najavivši i nove, među kojima su i humanitarne akcije u kojima redovito sudjeluju.

 

Predsjednik Podružnice Brodsko-posavske županije Ivo Matić također je naveo humanitarne akcije kao jedan segment djelovanja podružnice, a provedena je i akcija prikupljanja knjiga za Bosansku Posavinu koje planiraju predati regionalnom pastoralnom centru u Odžaku.

 

Podružnica Primorsko-goranske županije kao najznačajniju aktivnost ima humanitarni koncert Prsten za budućnost planiran za 22. studenog te je predsjednik Podružnice Zlatan Car iznio što je dosad učinjeno u pripremi koncerta, kao i što još predstoji, nakon čega je uslijedila rasprava na tu temu.

 

Podružnica Lošinj – Cres održala je nekoliko sastanaka na temu proširenja članstva i aktivnosti oko Lokalnih izbora u BiH. Iako uvijek vrlo aktivan, Ogranak Sveta Nedelja u proteklom razdoblju nije imao značajnijih aktivnosti zbog aktualne epidemije, osim redovitih druženja manjeg broja članova.

 

Predsjednica Kluba žena Ivana Milas takođr je istaknula kako su neke planirane aktivnosti otkazane ili odgođene zbog koronavirusa, a u proteklom razdoblju organizirana je humanitarna akcija za pomoć najstarijoj članici Kluba čiji je stan oštećen u potresu, održani su videosastanci s predstavnicama klubova žena u BiH te s predstavnicima Foruma mladih, a najavljen je i sastanak sa stipendistima Zaklade te tradicionalne aktivnosti uoči božićnih blagdana.

 

Forum mladih organizirao je okrugli stol na temu kako oni doživljavaju Prsten na kojem su sudjelovali i seniori Prstena, a o čemu je izvijestila predsjednica Foruma Klara Barišić te je ujedno najavila još jedan. U planu je i organiziranje projekta Prstenova akademija/sveučilište, a zbog aktualnih okolnosti upitna je tradicionalna humanitarna akcija Mladi mladima.

 

Predsjednik Kluba znanstvenika Ivo Grgić istaknuo je sudjelovanje članova na konferenciji Migracije i identitet u suradnji s Institutom za migracije i narodnost, kao i aktivno sudjelovanje u organizaciji novog oblika djelovanja Prstena radnog naziva Think Tank te angažman u pripremi časopisa Prsten, a u planu je i izbor novog vodstva Kluba.

 

Predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić ponovno je istaknuo važnost umrežavanja svih poduzetnika u Prstenu, kao i njihov zajednički nastup s ciljem ostvarenja benefita te je i ovom prilikom pozvao sve na suradnju kako bi se na taj način omogućio izvor samofinanciranja Udruge.

 

Upravitelj Zaklade Prsten Vlado Guberac upoznao je nazočne s aktualnim natječajem za izbor stipendista za novu akademsku godinu u kojoj će se dodijeliti 11 stipendija.

 

O uređenju novog prostora Udruge u Gajevoj ulici u Zagrebu izvijestio je Tado Zrakić, a o uređenju interijera Markica Stanušić. Najavljeno je kako bi svi radovi trebali biti dovršeni do kraja godine.

 

O pripremi jubilarnog izdanja časopisa Prsten izvijestila je Marija Trogrlić, predloživši raniji termin tiskanja i manji broj primjeraka s obzirom na manje događanja na kojima se časopis dijeli, kao i planirano posebno izdanje povodom jubilarne obljetnice Udruge.

 

Predstavnici strateških timova također su izvijestili o poduzetim i planiranim aktivnostima s ciljem dugoročnog razvoja Prstena na svim poljima. Kako osigurati održiv način financiranja, povezati zajednice i udruge te zavičajne klubove, kao i osigurati snažniju prisutnost u javnosti, neke su od tema kojima se timovi bave.

 

Na sjednici Upravnog odbora u Udrugu su primljene 44 fizičke i tri pravne osobe te su uručeni donatorski ugovori, a predsjednik Udruge zahvalio je svima koji na bilo koji način pomažu rad i razvoj Prstena.

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.