DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

Lokalni izbori u BiH 2020.

Poštovane članice i članovi Udruge Prsten,


                      
Udruga Prsten od samog osnutka prati stanje u BiH, posebno položaj Hrvata u BiH, a u zadnjih nekoliko godina predstavnici Udruge razgovarali su s različitim strukturama i pojedincima kako bi imali što jasniju sliku o položaju Hrvata u BiH, razumjeli i dali potporu konceptu ustavnih rješenja i izmjenama izbornih zakona koji bi Hrvate u BiH stavili u ravnopravan položaj s ostalim dvama konstitutivnim narodima. To ćemo činiti i u idućem razdoblju, a na predstojećim lokalnim izborima u BiH inzistirat ćemo na zajedničkim listama, gdje god je to od interesa za Hrvate BiH, kako bi se spriječilo gubljenje glasova zbog više hrvatskih izbornih lista, a što u konačnici znači manje hrvatskih vijećnika i gubitak načelničkih mjesta u općinama i gradovima.

 

Pravo svih Hrvata rodom ili podrijetlom iz BiH, koji imaju navršenih 18 godina, jest da izvade državljanstvo BiH, CIPS, te se registriraju kao birači i iziđu na Lokalne izbore 15. 11. 2020. dolaskom u BiH, ili glasanjem poštom ili u veleposlanstvima, konzulatima BiH u RH i inozemstvu. Osobe koje do 15. 11. 2020. izvade CIPS automatski su na popisu birača i mogu glasati na biračkom mjestu u gradu gdje su prijavljeni u BiH.

 

Pozivamo (pozovite) sve Hrvate podrijetlom iz BiH, udruge i zavičajne klubove Hrvata BiH u RH i sve one koji se na bilo koji način žele i mogu uključiti u projekt registracije birača za Lokalne izbore da se organiziraju i daju svoj doprinos, posebno u srpskom entitetu BiH, te u općinama i gradovima FBiH, gdje je opstojnost Hrvata dovedena u pitanje. Posebno pozivam dopredsjednike, članice i članove Predsjedništva UO i UO, te predsjednice i predsjednike klubova, podružnica i ogranaka Udruge Prsten da se angažiraju i stave ne raspolaganje svim Hrvatima podrijetlom iz BiH kako bi odaziv na Lokalne izbore bio što veći.
Udruga Prsten svojim programom rada planirala je pomoći Hrvatima BiH u ostvarivanju prava koja im proizlaze iz državljanstva BiH, te u shvaćanju značaja i nužnosti vađenja CIPS-a, registracije u biračke popise, prijave za glasanje na izborima i izlazak na izbore u BiH.

 

U nastavku možete pronaći obavijest za birače izvan BiH, koji imaju pravo i žele glasati na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, 15. studenog 2020. godine, a u privitku su Vodič za glasanje i obrasci PRP-2 i PRP-1 koji su dostupni i na web stranici www.izbori.ba.

 

Udruga Hrvata BiH Prsten, da bi pomogla Hrvatima podrijetlom iz BiH u RH, koji su odabrali glasovanje putem pošte, osigurat će financijska sredstva za slanje glasačkih listića u povratnim kuvertama u Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu. Molimo vas da glasačke listiće, kad bude vrijeme, na kojima su glasači prethodno glasali i u zatvorenim povratnim kovertama, prikupite i donesete, ili na drugi način dostavite u prostorije Udruge Prsten.

 

Za dodatne informacije u svezi Lokalnih izbora u BiH i za pomoć u ispunjavanju obrazaca možete se obratiti Središnjem uredu Udruge Prsten kao i Timu za podršku provedbi Lokalnih izbora MVP BiH na e-mail: [email protected] i na tel: +38733/281-307.


S poštovanjem,
Pavo Zubak, predsjednik

 

Vodič za prijavu birača za glasovanje izvan BiH za Lokalne izbore u BiH 2020. godine

OBRAZAC POTVRDE PRIJAVE ZA GLASANJE/GLASOVANJE IZVAN BiH ZA IZBORE - PRP-2

OBRAZAC PRIJAVE ZA UPIS BIRAČA U SIP ZA GLASOVANJE IZVAN BiH - PRP-1

Upute kako izvaditi CIPS - osobnu iskaznicu BiH

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.