DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lip
30

Okrugli stol Foruma mladih o Prstenu

U organizaciji Foruma mladih Udruge Prsten 30. lipnja 2020. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama održan je okrugli stol na temu kako mladi doživljavaju Prsten te kako poboljšati rad Udruge.

 

Uz predstavnike Foruma mladih, nazočili su predstavnici drugih klubova i tijela Udruge, a sve ih je na početku pozdravio predsjednik Udruge Pavo Zubak koji je istaknuo važnost stalnog pomlađivanja Udruge i njihova uključivanja u tijela upravljanja te je pozvao mlade na proaktivno djelovanje.

 

Kako članovi Foruma mladih doživljavaju Prsten, njihov stav o funkcionalnosti i korisnosti Udruge te odnosu juniora i seniora Prstena, kao i planiranje budućih aktivnosti te prijedlozi za poboljšanje rada Udruge Prsten bile su teme okruglog stola na kojem su stariji članovi Udruge i članovi Foruma mladih imali priliku razmijeniti mišljenja i otvoreno razgovarati o radu Udruge, dosadašnjim postignućima i budućim aktivnostima.

 

Predsjednica Foruma mladih Klara Barišić istaknula da je Forum mladih imao 88 aktivnosti u prethodnom razdoblju, u što je uloženo puno energije i truda, te je podsjetila na važnost očuvanja korijena, zaključivši kako je nužna i prilagodba suvremenim tokovima. Također je napomenula da je uloga mladih u Udruzi do sada bila uglavnom logistička te da je potrebno postaviti smjernice i jasne ciljeve njihova budućeg djelovanja.

 

U raspravu su se uključili i drugi sudionici okruglog stola, juniori i seniori Prstena te su iznijeli različita mišljenja i promišljanja kako poboljšati međusobnu interakciju i intenzivirati angažiranje mladih u razvoju Prstena. Mogli su se čuti prijedlozi da se mladi bolje povežu s poduzetnicima kako bi možda u njima našli i svoje poslodavce te konkretne ideje o povlačenju sredstava iz EU-ovih fondova. Isticana je važnost osjećaja pripadnosti u odnosu na svoje podrijetlo, kao i nužnost promicanja BiH, a svi su se usuglasili oko toga da su ovakve rasprave nužne kako bi se osnažila komunikacija unutar Prstena i djelovanje Udruge koja čini dobro i čuva tradiciju.

 

Počasni predsjednik Prstena Mijo Marić izrazio je zadovoljstvo konstruktivnom raspravom, zaključivši kako je sada otvoren prostor za pojedinca, a vrlo je važno da se svatko u Prstenu osjeća dobro i da izrazi sebe. Što se tiče odnosa juniora i seniora, smatra da su tek u uzajamnom odnosu funkcionalni jer su potrebni jedni drugima.

 

Na kraju je predsjednik Udruge zahvalio svima na odazivu i sudjelovanju te na idejama i prijedlozima, zaključivši kako je potrebno i češće organizirati sastanke s ciljem jačanja međusobne suradnje u Prstenu koji nas je sve i povezao.

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.