DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

vlj
22

Na svečanoj večeri u Đakovu više od 830 članova i prijatelja Prstena

Tradicionalna Večer članova i prijatelja Udruge Hrvata BiH Prsten u organizaciji Ogranka Đakovo Prstenove Podružnice Osječko-baranjske županije i ove je godine okupila najveći broj  gostiju i uzvanika

 

Više od 830 prstenovaca i prijatelja okupilo se, kao i ranijih godina, zadnje subote uoči  korizme, 22. veljače 2020., u svečanoj dvorani ”Stross“ u Đakovu.

 

Uz brojne članove i prijatelje Udruge Prsten, na večeri su bili i predstavnici Osječko-baranjske županije i Grada Đakova, članovi Upravnog odbora Udruge, kao i sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten predvođeni predsjednikom Marijanom Klaićem, načelnici općina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te drugi predstavnici javnog života RH i BiH.

 

U ime osječko-baranjskog župana Ivana Anušića prigodnim govorom obratio se njegov zamjenik Goran Ivanović. Pozvao je sve na zajedništvo, zaključivši kako je upravo to zalog za bolju budućnost, kako Slavonije i Baranje te zapadnog Srijema, tako i cijele naše domovine.

 

Dobrodošlicu okupljenima u ime gradonačelnika Đakova Marina Mandarića poželio je njegov izaslanik Anton Galić, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Prstenom i poručio da su Slavonci ljudi velikog srca, a Slavonija kraj u koji su svi dobrodošli.

 

Predsjednik Prstena Pavo Zubak prisjetio se kako su Hrvati iz BiH uvijek sa znatiželjom gledali u Slavoniju pa ne čudi što su mnogi iz BiH u njoj i pronašli svoje utočište. Čestitao je na organizaciji ove večeri đakovačkom ogranku i osječkoj podružnici te zahvalio organizatorima, posebno Marku Pipuniću koji najviše podupire njihov rad.

   

Okupljene je pozdravila i predsjednica osječke podružnice Ana Stanić, a u ime domaćina i organizatora obratio se predsjednik Ogranka Antun Tubanović. Izrazio je zadovoljstvo uobičajeno velikim odazivom gostiju i uzvanika te pozvao i one koji nisu članovi Prstena da se pridruže toj velikoj obitelji.

 

Tijekom večeri obratio se i Ante Brkan iz Jajca, podsjetivši na dugu i slavnu prošlost tog kraljevskog grada, te je okupljenima prenio pozdrave župnika Svetišta sv. Ive u Podmilačju fra Filipa Karadže. Najavio je i donatorsku večeru za završetak radova na izgradnji svetišta koja će se održati 5. lipnja 2020. u restoranu Globus u Zagrebu.

 

Uz bogatu tombolu i domaće specijalitete, organizatori su pripremili i prigodan zabavno-glazbeni program u sklopu kojeg su prstenovci mogli uživati i u zvucima rodnog kraja. Članove i prijatelje Udruge Prsten zabavljali su Tamburaški sastav ”Slavonski san“ iz Đakova i Pjevačka skupina ”Sinovi Hercegovine“ iz Širokog Brijega te vokalni sastav ”Jaranice“, a posebno dojmljiv bio je nastup HKUD-a ”Napredak“ iz Odžaka.

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.