DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

sij
3

Visoka izaslanstva iz RH predvođena ministrom vanjskih i europskih poslova dr.sc. Gordan Grlić Radman u Odžaku

Visoka izaslanstva iz RH, predvođena ministrom vanjskih i europskih poslova dr.sc. Gordan Grlić Radman, ujedno predsjednik stranačkog Odbora za vanjske i europske poslove HDZ-a RH, posjetili su danas općinu Odžak. U izaslanstvu su bili i tri državna tajnika sa suradnicima, Zvonko Milas državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH koji su ujedno i članovi Odbora HDZ-a za Hrvate izvan RH te državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova mr.sc. Zdravka Bušić (predsjednica Odbora HDZ-a za Hrvate izvan RH). Na sastanku su uz ostale bili veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić, konzul RH u BiH (Tuzla) Ivan Bandić kao i predstavnici RS-a iz reda hrvatskoga naroda Josip Jerković (dopredsjednik RS-a) i Davor Čordaš.
 

Visoka izaslanstva sastala su se u Odžaku sa načelnikom općine Odžak Jakovom Ivankovićem i političkim predstavnicima te posavske općine i Županije Posavske. Tijekom razgovora vođenih u poglavarstvu bilo je riječi o aktualnim projektima i prioritetima te posavske općine kao i načinima još bolje suradnje koju je u protekle tri godine načelnik općine Ivanković ocijenio jako uspješnom. Zadovoljstvo posjetom visokoga izaslanstva RH Županiji Posavskoj i jednoj od njene tri općine izrazio je i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

 

Izvor: Vlada Županije Posavske

 

Radna posjeta nastavljena je sudjelovanjem na tribini „Ravnopravnost hrvatskog naroda i euroatlantski put Bosne i Hercegovine“ održanoj u odžačkom hotelu Euro. U izjavi za medije ministar Grlić Radman istaknuo je kako Republike Hrvatska želi vidjeti Bosnu i Hercegovinu na europskom putu. -Nakon posjete Mostaru, Sarajevu, evo me i u Posavini gdje također žive Hrvati. Želio sam poslati jednu važnu poruku da Hrvati mogu računati na potporu Republike Hrvatske. Posjetu smo dogovarali i sa ostalim nositeljima hrvatskih državnih institucija kako bi zajedno razgovarali o načinima pomoći ovome kraju i Hrvatima, što je na kraju i naša ustavna obveza. Iskreno i aktivno podržavamo euroatlantski put BiH. Nama je u interesu da BiH bude funkcionalna i stoga pozdravljamo uspostavu Vijeća ministara sa željom da se poštuju europske vrijednosti, izjavio je u Odžaku hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Zvonko Milas državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH također je iz Odžaka uputio snažnu poruku potpore Republike Hrvatske BiH osobito kroz projekte kao vidljivi dio takve suradnje kojim nastojimo, poručio je Milas, stvoriti bolje uvjete za ostanak na ovome posavskom području.

 

Izvor: Vlada Županije Posavske

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.