DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

sij
4

Blagdansko druženje Podružnice Varaždinske županije

Zajedništvo kao ključ opstanka

 

Zavičaj, moj je dom, ja ga u srcu nosim svom, početni su stihovi pjesme Moj dom kojima je 4. siječnja u Varaždinu započelo 10. blagdansko druženje Podružnice Varaždinske županije Udruge Hrvata BiH Prsten

 

Članovi i prijatelji varaždinske podružnice okupili su se 4. siječnja 2020. po 10. put na tradicionalnom blagdanskom druženju, koje je održano u restoranu Fontana-Crnković u Varaždinu.

 

Okupili su se brojni članovi Podružnice, njihovi gosti iz Osijeka i Đakova, članovi Predsjedništva i Upravnog odbora Udruge na čelu s predsjednikom Udruge Pavom Zubakom, dopredsjednikom Marjanom Biškićem i predsjednikom Kluba poduzetnika Ivicom Nuićem. Gost večeri bio je i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

 

 

U uvodnom obraćanju predsjednik Podružnice Ivica Andrić pozdravio je sve nazočne i zaželio dobrodošlicu na druženje u povodu 11. obljetnice djelovanja Podružnice. Zahvalio je svojim prethodnicima, Mariju Paureviću i Stjepanu Stjepiću, KUD-u Prsten, nogometašima, poduzetnicima, glazbenicima i svim članovima koji pridonose radu Podružnice.

 

"Stjecajem okolnosti morali smo otići iz naših krajeva. Naselili smo se širom Hrvatske i želim zahvaliti i lokalnom stanovništvu što su nas primili u tim teškim trenucima, a danas imamo vrlo dobar suživot," istaknuo je Andrić.

 

Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški zahvalio je na mogućnosti obraćanja, pozdravio sve nazočne i zaželio svima dobru godinu. "Vama su i dalje sva vrata otvorena, svi naši resursi i dalje su vam na raspolaganju za sve vaše aktivnosti," poručio je Kaniški.

 

"Drago mi je da smo ponovno skupa. Zajedništvo je ključ našeg opstanka, a u Varaždinu je uvijek dobro društvo," rekao je predsjednik Udruge Pavo Zubak. Pohvalio je varaždinsku podružnicu za niz aktivnosti tijekom godine i istaknuo da je Podružnica "dobar tim" i primjer.

 

 

"Netko je od nas ovdje došao svojom voljom, netko je došao 90-ih, ali svi smo dobro dočekani," rekao je te zahvalio domaćem stanovništvu na dobrom prihvaćanju Hrvata iz BiH te svima poželio sretnu novu godinu. Iskazao je posebno zadovoljstvo što su na varaždinskom druženju i brojni članovi iz drugih podružnica Prstena što dokazuje Snagu zajedništva Udruge.

 

Na kraju službenih obraćanja predsjednik Podružnice uručio je zahvalnice Pavi Zubaku, Iliji Ponjaviću i Alenu iliću zbog doprinosa ukupnom razvoju Udruge.

 

 

U bogatom zabavnom programu nastupio je plesni par plesnog studija Takt iz Varaždina, KUD Prsten s nizom kola, Izvorna grupa Otkrića te glazbeni sastav Slavonski san iz Đakova.

 

Pripremljena je i bogata tombola, a u veselom ozračju moglo se uživati do dugo u noć.

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.