DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

pro
4

Održana Izborna skupština Podružnice Brodsko-posavske županije i osnovan Klub poduzetnika u Slavonskom Brodu

Ivo Matić i dalje na čelu brodskoposavske podružnice Prstena

 

Dvije godine nakon što je održana Obnoviteljska skupština brodskoposavske podružnice, na Izbornoj skupštini za predsjednika je, na još jedan dvogodišnji mandat, jednoglasnom odlukom svih članova Skupštine ponovno izabran dr. Ivo Matić

 

Izborna skupština Podružnice Brodsko-posavske županije održana je 4. prosinca 2019. u Slavonskom Brodu, a tom je prilikom osnovan i Klub poduzetnika. Uz članove Podružnice, Skupštini su nazočili dopredsjednik Prstena Marjan Biškić, predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić, predsjednik Kluba znanstvenika dr. Ivo Grgić te predsjednik Podružnice Varaždinske županije Ivica Andrić, kao i drugi članovi i prijatelji Prstena.

 

Na Skupštini su jednoglasnom odlukom izabrani predsjednik i dopredsjednici te je za predsjednika Podružnice na još jedan dvogodišnji mandat ponovno izabran dr. Ivo Matić, koji je u svojim izlaganjima podnio izvješće za dosadašnji rad te ujedno najavio planove za iduće razdoblje.

 

Izvor: EBROD S. Spehar

 

"Iza nas je nekoliko aktivnosti - od humanitarnog koncerta i svečane večere do donacija koje smo skupljali za Zlatni cekin i druge potrebite. Na tom tragu nastavit ćemo i dalje,“ kazao je Matić te najavio organizaciju javnih tribina i okruglih stolova, kao i provedbu novih projekata s temama bitnim za članove Udruge, zaključivši: "Cilj je organizacijski i programski podići Podružnicu i djelovanje članova stepenicu više. I dalje ćemo intenzivno raditi na proširenju članstva Podružnice.“

 

U ime predsjednika Prstena Pave Zubaka nazočne je pozdravio dopredsjednik Udruge Marjan Biškić, podsjećajući da je Udruga promijenila ime s ciljem ujedinjenja svih Hrvata podrijetlom iz BiH. Izvijestio je i o promjeni vizualnog identiteta Udruge te napomenuo da Prsten sada djeluje pod sloganom Snaga zajedništva. Posebno je pozdravio goste iz Požeško-slavonske županije koji se pripremaju za osnivanje podružnice te pozvao novog-starog predsjednika i novoizabranu dopredsjednicu Mandu Golemović i  i dopredsjednika Ivana Marića na aktivan rad i angažman što više članova.

 

Izvor: EBROD S. Spehar

 

Uoči Skupštine održana je i Osnivačka sjednica Kluba poduzetnika Podružnice na kojoj je za prvog predsjednika izabran Siniša Stanić. "Čast mi je da sam izabran za prvog predsjednika Kluba koji će povezati poduzetnike s našeg kraja. Dobra ideja za boljitkom širi se i to će zasigurno dobro doći svima. Svi poduzetnici rade i trude se, korak više je korak naprijed. Bit je da napredujemo svi zajedno i da budemo primjer,“ kazao je Stanić najavljujući program rada Kluba te dodao: "Vjerujem u ove ljude, sve rezultate koje smo postigli ostvarili smo u suradnji s našim ljudima, a pokazali smo da i mladi ljudi mogu uspjeti.“

 

Da osnivanje ovakvih klubova itekako može koristiti poduzetnicima, potvrdilo je dosadašnje iskustvo te se očekuje širenje ne samo Udruge Prstena, nego i svih njezinih sastavnica, klubova i foruma, pa tako i Kluba poduzetnika koji trenutačno broji oko 200 članova.

 

 "Hrvati iz Bosne i Hercegovine su prije svega vrijedan narod, mi koji smo ondje rođeni, a došli smo živjeti u Hrvatsku, ili smo morali uspjeti ili smo se morali vratiti. Iako je po naravi stvari da je teže onom koji je odnekud došao, najveći dio nas je uspio, stvorili smo respektabilne tvrtke, zaposlenici su, vjerujem, zadovoljni jer im osiguravamo dobre uvjete i dobre plaće te imaju dobru perspektivu,“ kazao je predsjednik Kluba poduzetnika Prstena Ivica Nuić, pojašnjavajući važnost osnivanja Kluba poduzetnika i u podružnicama.

 

Istaknuo je kako o važnosti poduzetnika u Prstenu najbolje govori podatak da njihov ukupan prihod iznosi 5 % ukupnog bruto društvenog proizvoda Hrvatske i zapošljavaju oko 11 tisuća ljudi. "Upravo je to snaga koja nas povezuje, radimo na umrežavanju, veliki pomažu malima, i to je naša misija. Na toj platformi pronašli smo interese i cilj nam je širiti djelovanje na području čitave Hrvatske, a Klub u Slavonskom Brodu još je jedna dodana vrijednost,“ kazao je Nuić, napomenuvši da je oformljen projektni tim koji priprema dugoročnu strategiju koja ima za cilj osnaživanje utjecaja gospodarstvenika Prstena.

 

Izvor: EBROD S. Spehar

 

"Naši su poduzetnici naš motor, pomažu u ostvarivanju ciljeva Udruge koja ima humanitarni  karakter. Mi volimo ljudima pomagati, obilazimo ljude u potrebi, a ujedno se pokušavamo umrežiti kako bismo nešto napravili i za našu Slavoniju,“ istaknuo je Matić, dodajući kako im je cilj povezati sve kako bi jači pomogli slabijima, a svi zajedno potrebitima.

 

Najavljeno je i osnivanje Kluba znanstvenika jer je Slavonski Brod sveučilišni grad, kao i Kluba žena te Foruma mladih. "Imamo puno članova koji su doktori i magistri znanosti pa je cilj povezati i njih, a žene su nositeljice brojnih aktivnosti, kako u obitelji tako i u Udruzi, dok na mladima svijet ostaje,“ poručio je dopredsjednik Biškić, zaključivši kako će Udruga i sve njezine sastavnice nastaviti djelovati sa zajedničkim ciljem, a to je očuvanje temeljnih vrijednosti i jedinstva svih Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

 

Marija Trogrlić

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.