DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
27

Izvještajno-izborna skupština Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten

Izabrano novo vodstvo Prstena u BiH

 

Novoizabrani predsjednik Marijan Klaić zahvalio je nazočnima na potpori i iskazanom povjerenju njemu i novim dopredsjednicima te izrazio želju da i ubuduće svi zajedno sudjeluju u radu i razvoju Prstena

 

Izvještajno-izborna skupština Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata (UBHH) Prsten održana je 27. studenog 2019. u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Uz članove Skupštine i Upravnog odbora Udruge, nazočili su predstavnici Prstena u RH, predsjednik Pavo Zubak i dopredsjednici Ivica Nuić i Marjan Biškić. 

 

Na početku Skupštine nazočne je pozdravio predsjednik UBHH Prsten Zdenko Vukić te je podnio Izvješće o radu za razdoblje od travnja 2016. do studenog 2019., kao i Izvješće o financijskom poslovanju za razdoblje od 13. lipnja 2018. do 26. studenog  2019. Oba izvješća jednoglasno su usvojena, kao i Nalaz i mišljenje Nadzornog odbora o radu izabranih tijela upravljanja Udruge za navedeno razdoblje.

 

 

Predsjedavajući  Radnog povjerenstva Marjan Biškić predstavio je prije predložene izmjene i dopune Statuta Udruge, navodeći promjene koje su uvrštene u novi Statut i koje je Skupština također jednoglasno usvojila.

Potom je uslijedio izbor novog vodstva Udruge te je za novog predsjednika izabran Marijan Klaić, a za dopredsjednike Veseli Čulo, Ante Domić, Drago Kafadar I Davor Pranjić. Utvrđeno je da svi kandidati posjeduju potrebne kvalitete potrebne za uspješno predstavljanje i vođenje Prstena u BiH te je Skupština jednoglasno usvojila prijedloge, čime je izabrano novo vodstva Udruge u idućem dvogodišnjem razdoblju.

 

 

Također, na prijedlog Upravnog odbora Skupština je donijela odluku da se svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti izabranim na Utemeljiteljskoj skupštini 13. lipnja 2018. produžava mandat do Skupštine koja se treba održati 2021. godine. Ako član UO-a ne ispunjava svoje obveze, Skupština na Upravni odbor prenosi ovlast da može većinom glasova zamijeniti i izabrati nove članove. Također, Skupština na Upravni odbor prenosi ovlast da na prvoj idućoj sjednici raspravi i donese Plan rada i Financijski plan za 2020. koju će pripremiti Predsjedništvo UO-a.

 

Na kraju sjednice novoizabrani predsjednik Marijan Klaić zahvalio je nazočnima na potpori i iskazanom povjerenju njemu i novim dopredsjednicima te izrazio želju da i ubuduće svi zajedno sudjeluju u radu i razvoju Prstena.

 

 

Nazočnima se obratio i predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten u RH Pavo Zubak riječima zahvale dosadašnjem vodstvu, te potpore novom vodstvu posebno istaknuvši da moramo svi skupa raditi na zajedništvu hrvatskog naroda u BiH.

 

M. Miličević

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.