DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
9

Večer članova i prijatelja Prstena u Osijeku

Prsten na dobrobit cijele zajednice

 

"Želja mi je da širimo i njegujemo naše zajedništvo kao jednu od odrednica Udruge. Lijepo je pripadati negdje, a naše povezivanje pridonijet će jačanju i širenju naše Podružnice, kao i nas samih," poručila je predsjednica Podružnice Ana Stanić

 

Tradicionalno predblagdansko druženje na godišnjoj svečanoj večeri Udruge  Hrvata BiH Prsten u organizaciji Podružnice Osječko-baranjske županije održano je 9. studenog 2019. u dvorani Kristal u Osijeku.

 

Među oko 350 gostiju i uzvanika bili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš i dogradonačelnik Đakova Antun Galić, kao i predsjednik Prstena Pavo Zubak, počasni predsjednik Marko Pipunić, predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić te drugi uzvanici iz Hrvatske i BiH.

 

Foto: Andrea Ilakovac, Glas Slavonije

 

Na početku svečane večeri okupljene je pozdravila predsjednica Podružnice Ana Stanić. Čestitajući svim članovima Udruge 14 godina uspješnog djelovanja Prstena, istaknula je kako je Udruga postigla zapažene rezultate na okupljanju i povezivanju Hrvata podrijetlom iz BiH i pomaganju Hrvata u BiH.

 

Zahvalivši svim aktivnim članovima Podružnice i Udruge te prijateljima Prstena, pozvala je sve koji to žele da se pridruže velikoj obitelji Prstena. "Želja mi je da širimo i njegujemo naše zajedništvo kao jednu od odrednica Udruge. Lijepo je pripadati negdje, a naše povezivanje pridonijet će jačanju i širenju naše Podružnice, kao i nas samih," zaključila je Stanić, zaželjevši svima dobru zabavu.

 

Članovima i prijateljima Prstena obratio se i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, istaknuvši kako svojom nazočnošću želi dati potporu Udruzi jednako kao što oni daju zajednici. "Ta je potpora u prvom redu vidljiva u gospodarskom aspektu, koji je znatan ne samo za našu županiju nego i za cijelu Hrvatsku, a ovim se putem, uz druženje i prijateljsko okruženje, ostvaruju daljnji kontakti za nastavak takvog funkcioniranja," rekao je u prigodnom obraćanju župan Anušić, ujedno član Prstena.

 

 

U ime gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića nazočnima se obratila njegova zamjenica Žana Gamoš, također članica Prstena, koja je istaknula važnost djelovanja prstenovaca i višegodišnje zalaganje na dobrobit cijele zajednice. "Udruga je do prije godinu dana djelovala pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata Prsten, nakon čega smo se proširili i sad obuhvaćamo Hrvate podrijetlom iz cijele Bosne i Hercegovine“, istaknula je, zahvalivši "Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji su u Osijeku pronašli svoj dom i neumorno pridonose gradu u kulturološkom smislu, ali i humanitarnom radu, prije svega preko Zaklade Prsten, kojom se stipendiraju brojni studenti u potrebi. Uz to, nemjeriv je njihov doprinos na gospodarskom planu."

 

Okupljene je pozdravio i predsjednik Prstena Pavo Zubak, koji je i tom prigodom istaknuo snagu Prstena kroz snagu zajedništva. Zahvalio je članovima osječke podružnice na predanom radu i prijateljima Udruge na potpori te pozvao sve zainteresirane da se pridruže brojnom članstvu Prstena. 

 

Goste su zabavljali KUD Brodski biseri, čuvari tradicije pjesme i plesa BiH, i Tamburaški orkestar Lyra te glazbeni sastav Jaranice, koje su i ovom prigodom dočarale prizvuk rodnog kraja. Na kraju večeri priređena je i tombola, od koje je sav prihod namijenjen daljnjem radu i povećanju aktivnosti Podružnice.

 


 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.