DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
15

Održana zadnja ovogodišnja sjednica Upravnog odbora

Četvrta, ujedno zadnja ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 15. listopada 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama. Nazočili su joj članovi proširenog UO-a Udruge.

 

Na početku sjednice predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je nazočne i čestitao 14. obljetnicu Prstena, utemeljenog 9. listopada 2005. godine. Također, naglasio je kako je to prva sjednica UO-a s novim logom.

 

Predložen dnevni red jednoglasno je usvojen, kao i zapisnik s prethodne sjednice UO-a održane 2. srpnja, a potom je uslijedilo Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica te pregled aktivnosti planiranih do kraja godine, odnosno do Izvještajne skupštine Udruge, koja je najavljena za 29. veljače 2020.

 

Predsjednik Zubak izvijestio je o sudjelovanju izaslanstva Prstena na sastanku s Hrvatskim narodnim saborom BiH na temu ”Implementacija izbornih rezultata i aktivnosti HNS-a BiH, kao dijela vladajuće koalicije, u idućem razdoblju“. Istaknuta je dobra suradnja, koja traje još od 2012. godine, te su usvojeni zaključci s tog sastanka. Također, najavio je 14. večer članova i prijatelja Udruge i Zaklade Prsten, koja će se održati 7. prosinca, kao i Prstenov poslovni forum Zagreb 2020., planiran za 13. veljače.

 

U sklopu pojedinačnih izvješća, predsjednica Foruma mladih Klara Barišić osvrnula se na nekoliko aktivnosti u proteklom razdoblju te najavila tradicionalnu humanitarnu akciju FM-a “Mladi mladima“ i koncert Petra Graše koji će se u sklopu akcije održati 10. studenog u dvorani HV-a “Zvonimir“ u sjedištu Ministarstva obrane RH u Zagrebu.

 

 

Predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić pozvao je sve pravne osobe, članice Prstena, na intenzivniji angažman i bolju suradnju u cilju ostvarivanja benefita koji samo zajedno mogu postići, a koji je u konačnici benefit i za samu Udrugu. Također, pozvao ih je i na angažman oko uređenja novog prostora Udruge, kao i na odaziv na sjednice Kluba poduzetnika koje će se održavati u mjestima gdje Klub djeluje te će nakon Osijeka, gdje je nedavno osnovan, iduća sjednica Kluba poduzetnika biti u Rijeci.

 

U sklopu rasprave o Prstenovu poslovnom forumu predložio je temu “Obrazovanje u funkciji tržišta rada“, koju je podržao i član UO-a Ivica Jakić. Nuić je predložio da na Forumu sudjeluje što više pravnih osoba iz Prstena u RH i BiH.

 

U ime Podružnice Brodsko-posavske županije obratio se dopredsjednik Podružnice Luka Čarapović, kazavši kako članovi Podružnice redovito sudjeluju na raznim kulturno-vjerskim događanjima u Bosanskoj Posavini. Istaknuo je prijam deset novih članova, od kojih je čak pet pravnih, ujedno je najavio osnivanje Kluba poduzetnika i u Slavonskom Brodu, kao i Kluba žena te Foruma mladih.

 

Predsjednik Podružnice Primorsko-goranske županije Zlatan Car spomenuo je dvije humanitarne akcije odnosno donacije Podružnice – tradicionalni humanitarni malonogometni turnir u Ronjgima za obnovu spomen-parka poginulim hrvatskim braniteljima Komušina-Teslić u Župi Komušina te izgradnju Gospina svetišta na brdu Kondžilo i Ljetni oratorij u organizaciji salezijanske Župe Marije Pomoćnice u Rijeci koji su pohađala djeca iz BiH. Najavio je održavanje humanitarnog koncerta Zaklade Prsten pod nazivom Prsten za budućnost, koji će se iduće godine održati u Rijeci.

 

Predsjednik Podružnice Varaždinske županije Ivica Andrić naveo je događanja koja su organizirali u proteklom razdoblju, od Piknika na Haliću i nastupa KUD-a Prsten do Izvršnog odbora Podružnice, te dodao da je nogometna sekcija započela 11. sezonu treninga, a KUD Prsten nastavlja s redovitim uvježbavanjima za nove nastupe.

 

Nazočnima se obratila i Ana Stanić, koja je na nedavnoj Izbornoj skupštini ponovno izabrana za predsjednicu Podružnice Osječko-baranjske županije. Podsjetila je da je osnovan Klub poduzetnika te predstavila novu predsjednicu Kluba žena Osijek Angelinu Bjelobrk. Također, istaknula je da se kontinuirano radi na povećanju članstva te je u proteklom razdoblju primljeno novih šest članova, od kojih je jedna pravna osoba.

 

Predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić navela je aktivnosti koje su organizirane i provedene, kao i one na kojima su članice Kluba žena sudjelovale, posebno istaknuvši izvrsno domaćinstvo Varaždinaca, kod kojih se svi uvijek osjećaju “kao kod kuće“, i izniman angažman Ogranka Sveta Nedelja, koji su i na ovogodišnjoj Svetonedeljskoj fišijadi predstavili Prsten u najboljem svjetlu, čemu su svojim kulinarskim specijalitetima pridonijele i članice Kluba žena. Najavila je sastanak sa stipendistima Zaklade Prsten i humanitarnu akciju za Udrugu Betlehem te Izbornu skupštinu Kluba, koja će se također održati u veljači.

 

Izvješće o Zakladi Prsten podnio je upravitelj Zaklade Vlado Guberac, osvrnuvši se na novi Statut Zaklade Prsten i Pravilnik o uvjetima i postupku dodjele sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade Prsten. Istaknuo je kako je usvojen prijedlog o povećanju stipendija s 800 na 1000 kuna te da će do kraja godine biti dodijeljeno 11 novih stipendija, za koje je u tijeku natječaj koji je otvoren do 31. listopada, a član Predsjedništva Vjeko Bratić dodao je kako su svi prilozi, fizičkih i pravnih osoba, uvijek dobrodošli.

 

O pripremama za 14. večer članova i prijatelja Udruge i Zaklade Prsten detaljnije je izvijestio član Predsjedništva Draženko Mamić, koji je najavio bogat kulturno-umjetnički program, kao i meni. On je ujedno zadužen za rebranding Udruge i zaslužan za novi logo te izradu knjige grafičkih standarda s uputama o uporabi novog loga Prstena, koja je ovom prigodom zajedno s novim banerima uručena čelnicima Zaklade, podružnica, ogranka, klubova i Foruma mladih.

 

U sklopu rasprave o izradi Strategije razvoja Udruge Prsten predsjednik Udruge Pavo Zubak istaknuo je da treba formirati tim odnosno povjerenstvo koje će pomoći da Udruga bude što korisnija i atraktivnija članstvu te da se što bolje pozicionira u društvu, poručivši kako je to tema o kojoj se može razgovarati te da su svi prijedlozi i svaki angažman dobrodošli. Potom se obratio počasni predsjednik Prstena i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Prsten Marko Pipunić, koji je kazao kako je Prsten dodana vrijednost društvene zajednice, što poručuje i onima koji pitaju što će dobiti članstvom u Prstenu, navodeći osobno iskustvo kao dobar primjer jer je, dodao je, dobio i na poslovnom i privatnom planu. Složio se kako je strategija razvoja Prstena jako važna tema, zaključivši kako je za njezino provođenje nužna moć, politička i financijska, te da je važno dobro se pozicionirati u društvenoj zajednici, imati što više članova na raznim pozicijama, u vladajućim strukturama, gospodarstvu, poduzetništvu, medicini, a osječku podružnicu je naveo kao dobar primjer. Pozvao je sve da se uključe kako bi poslije imali pravo pitati što se u tom pogledu učinilo i postiglo. U raspravu po toj točki uključio se i član UO-a Ivica Jakić koji je pozdravio izradu Strategije te  istaknuo nužnost uključivanja mladih u to povjerenstvo, zaključivši kako su mladi budućnost Prstena pa bi trebali biti i nositelji razvojne strategije Udruge.

 

Izvješće o pripremi za izradu 19. izdanja časopisa Prsten podnijela je Marija Trogrlić, koja je predstavila članove Uredništva ovogodišnjeg izdanja te pozvala sve na suradnju. Također, posebno je ukazala na važnost pravodobnog izvješćivanja o aktivnostima podružnica i ogranaka te klubova i foruma kako bi svi članovi Prstena koji prate mrežnu stranicu Udruge bili informirani o svim događanjima. Potom je predsjednik Zubak pozvao sve koji se žele oglašavati u časopisu da i u ovom izdanju Prstena iskoriste tu priliku.

 

Na četvrtoj ovogodišnjoj sjednici UO-a u Prsten primljen je 51 novi član, od kojih je 41 fizička i deset pravnih osoba. Prijam novih članova nazočni su pozdravili pljeskom, kao i uručenje sponzorskih ugovora za iznos od 50 000 kuna sklopljenih s tvrtkama Žito Osijek, M-SAN grupa, Montmontaža oprema i tvrtkom Ancona grupa d.o.o. iz Đakova. Ugovore su tom prigodom primili Marko Pipunić i Ivica Nuić te Markica Stanušić, a Stipi Matiću bit će uručen naknadno. Ugovore im je uručio predsjednik Pavo Zubak, čija je tvrtka AutoZubak također sponzor Prstena u iznosu od 50 000 kuna, zahvalio na doprinosu te ujedno poručio kako su i manje donacije dobrodošle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.