DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ruj
6

Plenković: Ustrajni smo u zalaganju za prijateljstvo s BiH i ravnopravnost hrvatskog naroda

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je večeras u Orašju na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini", održanoj u dvorani ''Golden Palast'', Bazeni Aqua Centar. U prigodnom obraćanju, predsjednik Vlade Plenković je, zahvalivši domaćinima na gostoprimstvu, istaknuo zadovoljstvo što je ponovno na ovoj manifestaciji.

 

„Ovdje smo bili 2016. godine, uoči izbora za Hrvatski sabor. Hvala vam na potpori koju ste nam tada dali. Ona je puno značila i bila veliki doprinos pobjedi, stjecanju povjerenja hrvatskih birača i Hrvata u Bosni i Hercegovini na tim izborima“, kazao je.
 

„Iza nas su“, naglasio je, „tri godine angažmana, tri godine predanog rada za boljitak i hrvatskog društva i hrvatskog gospodarstva, za veću socijalnu uključenost.“
 

Podsjetio je i na rad u zadnje tri godine na jačanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske, a posebno snažnog zalaganja za prijateljstvo i suradnju s BiH te jačanje ravnopravnosti i uopće, položaja hrvatskog naroda u BiH.
 

„Na tom putu smo zajedno, na tom putu smo ustrajni, angažirani i to činimo iz srca, to činimo iz ratia. To smo činili jučer, činimo danas i činit ćemo u budućnosti“, poručio je.

 

Veliki hrvatski glumac Ivo Gregurević
 

Plenković se osvrnuo i na 24. Dane hrvatskog filma „Ivo Gregurević“, koji počinju sutra u Orašju.
 

„Prije dvije godine, bili smo ovdje na događaju koji će biti sutra – 24. put, ali prvi put bez velikog čovjeka ovog kraja, velikog hrvatskog glumca Ive Gregurevića na njegovom festivalu“, rekao je.
 

Istaknuo je da je Ivo Gregurević ostavio neizmjeran, bogati trag u hrvatskoj kulturi, hrvatskom filmu i kazalištu.
 

„Posebice njegova ljubav prema svom kraju, prema onome što je vama dao u pogledu kulture, osobito one filmske, ostat će trajno. Zato mi je drago da će sutra ovaj festival nositi njegovo ime. Zahvaljujem i njegovim prijateljima i prijateljicama koji su ovdje“, poručio je.
 

Na kraju, predsjednik Vlade poželio je večeras pobjedu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u utakmici sa Slovačkom.

 

Izvor: Vlada RH

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.