DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ožu
27

U Slavonskom Brodu održan okrugli stol na temu umrežavanja poduzetnika

U organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten, Podružnice Brodsko-posavske županije i Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Slavonski Brod,  u Slavonskom je Brodu 27. ožujka 2019. održan okrugli stol pod nazivom Umrežavanje poduzetnika - preduvjet za uspjeh.

 

Iznimno dobro organiziran i posjećen događaj, koji je u prostorijama Županijske komore okupio oko 70 poduzetnika članova i prijatelja Udruge Prsten, ujedno je prvi korak u osnivanju Kluba poduzetnika Podružnice Brodsko-posavske županije.

 

Sudionike okruglog stola u ime Udruge Prsten pozdravio je predsjednik Podružnice Ivo Matić, a u ime Županijske komore Tomislav Tekić, koji je ujedno predstavio gospodarske pokazatelje Brodsko-posavske županije. Također, okupljenima se obratila i zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Tea Tomas.

 

 

Tom prigodom dopredsjednik Prstena Marjan Biškić predstavio je Udrugu i njezine aktivnosti, podsjetivši da je brodsko-posavska podružnica jedna od najstarijih podružnica koja se ponovno intenzivno aktivirala. Također, istaknuo je angažman Foruma mladih i Kluba žena.

 

 

Predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić predstavio je Klub poduzetnika i iznio Plan rada, naglasivši nužnost povezivanja odnosno umrežavanja poduzetnika. O snazi Kluba poduzetnka najbolje govori podatak da njegovi članovi kao pravne osobe ostvaruju ukupan prihod od oko 5,5 do 6 % BDP-a Hrvatske te svi zajedno imaju ukupno oko 11 tisuća zaposlenih. Prsten djeluje na platformi međusobnog povezivanja, umrežavanja i pomaganja, pogotovo velikih onim manjim što i jest misija Kluba.

 

 

Uspješni poduzetnik iz Slavonskog Broda Siniša Stanić, vlasnik tvrtke Simplex i dobitnik priznanja Zlatna kuna za poslovanje u 2017. godini te priznanja EY Poduzetnik godine za 2017. godinu, smatra da je umrežavanje poduzetnika bitan faktor za cijelu regiju i da može pomoći svakom poduzetniku. Podsjetio je kako su mnogi, danas okupljeni u Udrugu Prsten pa i u Klub poduzetnka, koji su spletom okolnosti zbog nesretnog momenta povijesti bili u jednom trenutku razasuti po cijelom svijetu gdje su skupljali znanja i iskustva, vratili se i počeli ispočetka. Također, vjeruje kako je umrežavanje bitna stavka za sve poduzetnike, pogotovo one koji su okrenuti i drugim stranim tržištima.

 

 

Profesorica Veleučilište u Požegi Mirjana Radman-Funarić u svojem je izlaganju pod nazivom Utjecaj umrežavanja na gospodarske rezultate istaknula kako se socijalni kapital sastoji od razine povjerenja i aktivnosti u udrugama te poštivanja normi i pravila. “Istraživanja su pokazala  da je razina socijalnog kapitala znatno veća u zemljama u kojima su gospodarski rezultati veći, konkretno BDP. Sve to govori kolika je važnost aktivnost u udrugama i povezivanje za uspjeh,“ zaključila je.

 

Kao panelisti na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici tvrtki - Ante Mandić i Marjan Biškić (INsig2), Ivica Nuić (Montmontaža Oprema), Siniša Stanić (Simplex), Igor Majdandžić (ININ) i Đuro Tunjić (TUV Croatia).

 

Tijekom izlaganja panelista i sudionika okruglog stola u više je navrata istaknuto kako je povezivanje i umrežavanje poduzetnika, i ne samo poduzetnika, od iznimnog značaja, u Hrvatskoj i na ostalim tržištima. Svi su panelisti na temelju vlastitog iskustva ukazali kako je za uspjeh ponajprije potrebna vjera u sebe, kao i mukotrpan rad, dok međusobno umrežavanje i povezivanje može dodatno pomoći, a upravo Udruga Prsten i Klub poduzetnika nude svojim članovima tu mogućnost te su stoga i ovom prigodom pozvani svi zainteresirani da se učlane u Prsten, najbrojniju Udrugu Hrvata Bosne i Hercegovine.

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.