lip

Održan humanitarni koncert “Prsten za budućnost“

U organizaciji Udruge bosanskih Hrvata Prsten, Podružnice Brodsko-posavske županije, u Kazališno-koncertnoj dvorani ”Ivana Brlić-Mažuranić” u Slavonskom Brodu održan je humanitarni koncert Zaklade ”Prsten” pod nazivom ”Prsten za budućnost”.

Koncertom pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH akademika Dragana Čovića  te uz suorganizaciju Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda obilježena je jedanaesta obljetnica uspješnog djelovanja Zaklade ”Prsten” koja pomaže stipendiranje studenata i učenika  s područja BiH ili podrijetlom iz BiH.

U ime domaćina okupljene je pozdravio predsjednik Podružnice Brodsko-posavske županije Ivo Matić, a potom i predsjednik Udruge Mijo Marić te predsjednik Upravnog odbora Zaklade ”Prsten” Marko Pipunić. Dobrodošlicu publici poželjeli su i zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić te župan Brodsko-posavke županije Danijel Marušić, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. U ime predsjednice RH i pokroviteljice koncerta prigodno se obratila njezina izaslanica Renata Margaretić Urlić, a na kraju je sve pozdravio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Dvosatni koncert otvorila je poznata sopranistica i članica Prstena Sandra Bagarić, koja je uz klavirsku pratnju pijanista Darka Domitrovića izvela nekoliko uspješnica različitog žanra. Mlada pjevačica i kantautorica Mia Dimšić, dobitnica čak šest Porina, svojim je hitovima raznježila publiku, dok su frontmen Pero Galić i klavijaturist Branimir Jovanovac iz rock-sastava Opća opasnost na noge digli prisutne u koncertnoj dvorani. Tamburaški sastav Sinovi ravnice atmosferu na koncertu doveli su do usijanja, a pred kraj koncerta sa sopranisticom Sandrom Bagarić otpjevali su i zajednički duet ”Bagrem“ koji je publika nagradila velikim pljeskom.

Zaklada ”Prsten” osnovana je 2007. godine sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i onih podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj. Do sada je Zaklada stipendirala 117 studenta i učenika slabijeg imovinskog statusa tijekom cijelog školovanja te je za još više od njih stotinu osigurala sredstva za dio školovanja. Do sada su članovi i prijatelji UBH Prsten za rad Zaklade osigurali više od tri milijuna i tristo tisuća kuna.

U svrhu prikupljanja sredstava za daljnji rad Zaklade u organizaciji Udruge do sada je održano sedam humanitarnih koncerata, a ovogodišnja sredstva prikupljena održavanjem koncerta namijenjena su fondu za stipendiranje studenata i učenika koji će se s početkom akademske godine 2018. – 2019. moći prijaviti na natječaj za dodjelu stipendija.

GALERIJA FOTOGRAFIJA