ožu
6

Sveučilište u Augsburgu odbacilo je sve optužbe protiv prof. dr. sc. Pave Barišića, člana UBH Prsten i bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta

Sa Sveučilišta u Augsburgu stiglo je konačno mišljenje o prijavi za plagiranje bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Pave Barišića.

 

 

U dokumentu na četiri stranice Sveučilište temeljito obrazlaže svoj stav o prijavi za plagiranje. Nakon primitka završnih izvještaja obaju sveučilišnih tijela kojima je povjereno ispitati iznesene prigovore Sveučilište u Augsburgu usvojilo je konačan stav da u spomenutom predmetu:


A) nije došlo do povrede općih Načela za postupanje u slučaju sumnje na nedolično znanstveničko ponašanje
B) Sveučilišta u Augsburgu  ne može utvrditi ni povredu Pravilnika o promaknuću tadašnjeg Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Augsburgu koja bi opravdala da se g. Barišiću pripiše namjera svjesne prevare i da se u skladu s tim poduzmu daljnje mjere.


Udruga bosanskih Hrvata Prsten, potaknuta silinom medijskog linča svojeg  člana prof. dr. sc. Pave Barišića, tada ministra znanosti i obrazovanja i sporta uputila je u studenom 2016. priopćenje za javnost u kojem je dala potporu Pavi Barišiću jer su njegove znanstvene i visokoškolske reference neosporne, što se sada i potvrdilo.


Pavo Barišić je aktivni član Udruge, dugogodišnji član Upravnog odbora i Predsjedništva Upravnog odbora, utemeljitelj i prvi predsjednik Kluba znanstvenika Udruge koji okuplja više od sto doktora i magistara znanosti. U dvanaestogodišnjem  djelovanju Udruge uvijek je svoje stručne i znanstvene kompetencije stavljao na raspolaganje članovima Udruge i Hrvatima u BiH, organiziranjem  okruglih stolova i konferencija te različitim vrstama  tekstova objavljenim u časopisu Prsten i na web-stranici UBH Prsten.
 


blog comments powered by Disqus