DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ožu
6

Sveučilište u Augsburgu odbacilo je sve optužbe protiv prof. dr. sc. Pave Barišića, člana UBH Prsten i bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta

Sa Sveučilišta u Augsburgu stiglo je konačno mišljenje o prijavi za plagiranje bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Pave Barišića.

 

 

U dokumentu na četiri stranice Sveučilište temeljito obrazlaže svoj stav o prijavi za plagiranje. Nakon primitka završnih izvještaja obaju sveučilišnih tijela kojima je povjereno ispitati iznesene prigovore Sveučilište u Augsburgu usvojilo je konačan stav da u spomenutom predmetu:


A) nije došlo do povrede općih Načela za postupanje u slučaju sumnje na nedolično znanstveničko ponašanje
B) Sveučilišta u Augsburgu  ne može utvrditi ni povredu Pravilnika o promaknuću tadašnjeg Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Augsburgu koja bi opravdala da se g. Barišiću pripiše namjera svjesne prevare i da se u skladu s tim poduzmu daljnje mjere.


Udruga bosanskih Hrvata Prsten, potaknuta silinom medijskog linča svojeg  člana prof. dr. sc. Pave Barišića, tada ministra znanosti i obrazovanja i sporta uputila je u studenom 2016. priopćenje za javnost u kojem je dala potporu Pavi Barišiću jer su njegove znanstvene i visokoškolske reference neosporne, što se sada i potvrdilo.


Pavo Barišić je aktivni član Udruge, dugogodišnji član Upravnog odbora i Predsjedništva Upravnog odbora, utemeljitelj i prvi predsjednik Kluba znanstvenika Udruge koji okuplja više od sto doktora i magistara znanosti. U dvanaestogodišnjem  djelovanju Udruge uvijek je svoje stručne i znanstvene kompetencije stavljao na raspolaganje članovima Udruge i Hrvatima u BiH, organiziranjem  okruglih stolova i konferencija te različitim vrstama  tekstova objavljenim u časopisu Prsten i na web-stranici UBH Prsten.
 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus
 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.