DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ožu
25

Humanitarni koncert ”Ja ljubim“ za Zakladu Prsten

Dvjestotinjak zakladnika Zaklade Prsten i uvaženih gostiju iz javnog života u svečanoj dvorani Muzeja Mimare 24. ožujka 2015. godine uživalo je u bogatom glazbenom programu humanitarnog koncerta ”Ja ljubim“ kojim se željelo upoznati javnost s radom Zaklade i prikupiti sredstva za stipendiranje studenata jer je ulaganje u obrazovanje mladih  ulaganje u budućnost

 

Najzaslužniji za ugodnu atmosferu humanitarnog koncerta glasoviti su glazbeni izvođači, sopranistica Sandra Bagarić, violončelistica Ana Rucner, pijanist Darko Domitrović i glazbenik Miroslav Škoro koji su se izvrsno smjenjivali i nadopunjavali u svojim bravuroznim nastupima.

 

Među uglednim uzvanicima i gostima svojim dolaskom koncert su uveličali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Ivo Jelušić, ministar financija Boris Lalovac, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Daria Krstičević, bivši predsjednik RH Ivo Josipović, gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappeli, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, bivši ministri Ljubo Jurčić i Mate Granić.

 

Humanitarni koncert održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar- Kitarović koja zbog ranije preuzetih obveza nije mogla biti na koncertu. Medijski pokrovitelji bili su Večernji list i emisija HRT-a ”Pogled preko granice“.

U ime domaćina i organizatora koncerta goste su pozdravili predsjednik Udruge Prsten Mijo Marić i upravitelj Zaklade Prsten Vlado Guberac. U svojim govorima zahvalili su svim zakladnicima, donatorima i prijateljima koji godinama podržavaju plemeniti rad Udruge i Zaklade i ulaganje u obrazovanje mladih ljudi.

- Ove godine Zaklada Prsten obilježava osmu obljetnicu postojanja, a od osnutka do danas dodijeljene su 84 stipendije, za koje su članovi Udruge Prsten i prijatelji izdvojili oko 2,5 milijuna kuna – istaknuo je u svom obraćanju predsjednik Udruge Prsten Mijo Marić. Ukratko je predstavio ciljeve rada i djelovanja Udruge te istaknuo kako će se ove godine obilježiti i desetogodišnjica njezina osnutka.

 

Upravitelj Zaklade Vlado Guberac istaknuo je kako se na natječaje javlja veliki broj izvrsnih studenata te je pred komisijom složeni zadatak izbora najboljih kandidata kojima će se dodijeliti stipendije. Na zadnji natječaj javilo se 50 studenata, a dodijeljeno je 10 stipendija. Najavio je da će na jesen, u rujnu, biti raspisan novi krug natječaja za dodjelu stipendija.  

 

U svom obraćanju, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, Ivo Jelušić, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora i član Udruge Prsten izrazio je zadovoljstvo zbog uspješnog djelovanja Udruge čiji rad podržava i prati već deset godina, brojnih izvrsnih projekata na međunarodnom planu te zaželio uspješan nastavak svih aktivnosti. Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH u svom je obraćanju članovima Udruge Prsten zahvalila na pozivu, istaknuvši kako s Udrugom ima razvijenu suradnju koju će nastaviti njegovati i pružati joj potporu u radu na svim područjima koji su im u zajedničkom fokusu. Ove godine, najavila je, Vlada RH odobrit će dodjelu 200 stipendija za studente iz Bosne i Hercegovine.    

 

 

Predsjednik Udruge Mijo Marić i zamjenik predsjednika Pavo Zubak zahvalili su svim članovima Udruge, prijateljima i donatorima Udruge i Zaklade Prsten od kojih mnogi već deset godina podržavaju rad Udruge i Zaklade te su ovom prigodom svečano uručili zahvalnice nazočnim donatorima-prijateljima Udruge i Zaklade; Hrvatskoj demokratskoj zajednici, zajedničkom Odvjetničkom uredu Marije Turudić i Marine Babić, Odvjetničkom društvu Šunić i Partneri, Večernjem listu, gospodinu Sergeju Buliću, tvrtki AGM d.o.o. Izdavaštvo i Javnobilježničkom uredu Ignac Vuger.  

 

U dvosatnom glazbenom programu sopranistica Sandra Bagarić uz pijanističku pratnju Darka Domitrovića otpjevala je lepezu poznatih arija iz opera, opereta i mjuzikla, talijanskih kancona. U čast pokojnom glazbenom velikanu Kemalu Montenu otpjevala je pjesmu ”Moja posljednja i prva ljubavi“. Vrhunac koncerta bila je izvedba izvrsne arije Alfa Kabilje ”Neka cijeli svijet“ iz mjuzikla „Jalta, Jalta“ koji je publika otpjevala zajedno sa Sandrom. Violončelistica svjetskog renomea Ana Rucner i dugogodišnja glazbena promotorica hrvatskog turizma virtuozno je odsvirala niz glazbenih djela dok su se u pozadini na platnu prikazivali videospotovi pjesama, poput ”Drmeš pleše cijeli svijet“, ”Oda radosti“ i dr. Zahvalila je na pozivu za sudjelovanjem na humanitarnom koncertu kazavši da će se uvijek rado odazvati pozivu u plemenite svrhe. Svestrani umjetnik Miroslav Škoro imao je dvije ”uloge“ u programu, voditelja koji je svojim opuštenim šalama razdragao publiku i pjevački nastup s pjesmom ”Milo moje“ i zajednički duet sa Sandrom Bagarić u kojem su izveli ljubavnu pjesmu ”Tajna najveća“.

Na kraju koncerta upravitelj Zaklade Prsten prof. dr. sc. Vlado Guberac i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Marko Pipunić uručili su zahvalnice i cvijeće glazbenim umjetnicima koji su se, kao i uvijek do sada, od srca odazvali pozivu za sudjelovanjem na humanitarnom koncertu.

 

Sva sredstva prikupljena organizacijom humanitarnog koncerta namijenjena su fondu za stipendiranje studenata i učenika. Poslije koncerta za sve je uzvanike priređen domjenak uz druženje.

 

(Glazbeni program: Bach-Gounod AVE MARIA, R.Matz ELEGIJA , I.Tijardović MALA FLORAMYE (Arija), Đ. Jusić DUNDO MAROJE (Život je lijep), I. Dunajevski JA LJUBIM (arr. D. Domitrović), C. Porter MRZIM SVE (I hate man), A. Piazzola OBLIVION, D. Domitrović ZVIJEZDA JE ZASJALA (Byron), L. Dalla CARUSO, Albinoni ADAGIO, N. Kalogjera PUT U RAJ, K. Monteno MOJA POSLJEDNJA I PRVA LJUBAVI, M. Škoro MILO MOJE, M. Škoro TAJNA NAJVEĆA, P. Sartori TIME TO SAY GOODBYE, A. Kabiljo NEKA CIJELI SVIJET, Narodna DRMEŠ, L. Van Beethoven ODA RADOSTI).

 
 
 
 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

ZAKLADA PRSTEN

Osnivač Zaklade Prsten je Udruga bosanskih Hrvata "Prsten", a sjedište joj je u Zagrebu, Gajeva 2.

Tijela Zaklade su sedmeročlani Upravni odbor i Upravitelj Zaklade koji predstavlja i zastupa Zakladu.

I. UPRAVNI ODBOR ZAKLADE PRSTEN:

1. Marko Pipunić – predsjednik UO
2. Stipo Matić
3. Ante Mandić
4. Vjekoslav Bratić
5. Pavo Barišić
6. Vjekoslav Jeleč
7. Vlado Guberac

II. UPRAVITELJ ZAKLADE PRSTEN:

prof.dr.sc. Ivo Grgić

 

ŽIRO-RAČUN ZAKLADE PRSTEN:

2390001-1100349000

Hrvatska poštanska banka

IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0
 

 

ZAKLADNICI U 2018. GODINI

PRAVNE OSOBE ZAKLADNICI

 

ASI d.o.o.

AUTOZUBAK ZAGREB d.o.o.

BABIĆ & ČIBARIĆ, ODVJETNIČKO DRUŠTVO

CVJEĆARSTVO d.o.o.

ÐURO ÐAKOVIC MONTAŽA - IZOLAK d.o.o.

E-SUSTAVI d.o.o.

GIN. ORDINACIJA, IVAN MARČETA

GIPA d.o.o.

JELINAK d.o.o.

KLIJENT d.o.o.

LEITNER LEITNER CONSULTING d.o.o.

M A T U d.o.o.

MEGA-ALFA d.o.o.

MIG d.o.o.

MONTMONTAŽA-OPREMA d.o.o.

MRNJAVAC d.o.o.

MUNJA d.d.

ODVJETNICA ANITA FILIPOVIĆ

O.K.I. d.o.o.

PRINTERA GRUPA d.o.o.

STANIĆ BEVERAGES d.o.o.

TAMIN-NET d.o.o.

TRAFFICON d.o.o.

TUV CROATIA d.o.o.

VARGON d.o.o.

ŽITO d.o.o.

 

 

FIZIČKE OSOBE ZAKLADNICI

 

Ana Čović

Ana Djak

Ana Milanović

Ana Orlović

Anita Filpović

Anto Novaković

Blanka Šamija

Blaženka Šumić

Bogdan Vujatović

Damir Princip

Darko Kasap

Dražan Kozak

Draženko Mamić

Dubravka Kereković

Eva Mijatović

Ferdo Kurtić

Filip Biškić

Franjo Mrva

Frano Mrnjavac

Goran Brašnić

Gordana Jelavić

Hrvoje Ambrozić

Hrvoje Palenkić

Igor Majdandžić

Ilija Tolić

Ivan Barišić

Ivan Krajnović

Ivan Marčeta

Ivan Miloloža

Ivan Pandurević

Ivan Rački

Ivana Milas

Ivica Nuić

Ivka Bosnić

Ivo Grgić

Ivo Jelušić

Ivo Matić

Jadranka Marić

Josip Burušić

Jozo Brnić

Jure Prskalo

Juro Šokčević

Katica Sadrić

Klara Bagarić

Klara Barišić

Klara Šćuka

Krešo Arar

Krešo Bogdan

Krešo Pencinger

Ljiljana i Zorislav Josipović

Luka Čarapović

Marija Alvir Trogrlić

Marija Marketanović

Marijan Jurić

Marijo Popić (Rašić)

Marinko i Luca Jelečević

Marjan Biškić

Marko Pipunić

Marko Zrakić

Martin Rašić

Matije Zrakić

Mijo Marić

Mirjana Radman Funarić

Mirko Jerković

Mirko Pešić

Nada Visković

Nikola Topić

Pavo Djedović

Pavo Zubak

Pejo Spajić

Predrag Vučković

Renata Betlah

Roberto Lujić

Ruža Pleše

Sanja Špehar

Slobodanka Marketanović

Snježana Dunđer

Stjepan Aračić

Stjepan Jukić

Stjepan Meler

Svjetlan Stanić

Tanja Ačkar

Tea Nuić

Tomislav Špiranović

Tonči Visković

Valentin Stjepanović

Vjekoslav Bratić

Zlatko Jerković

Željka Dujmić

 

OSTALI ZAKLADNICI

 

GRAD SLAVONSKI BROD

ŽUPANIJA BRODSKO-POSAVSKA

NEZAVISNI CESTARSKI SINDIKAT

HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA - ZAMP 

 

ZAKLADNICI U 2017. GODINI

TVRTKE ZAKLADNICI

 

ASI d.o.o.

Auto Hrvatska d.d.

AutoZubak d.o.o.

Cvjećarstvo d.o.o.

EURO S.A.J.M. d.o.o

INSig 2 d.o.o.

INTELMAR d.o.o.

Jadransko osiguranje d.d.

Javni bilježnik Ignac Vuger

Konos Construction d.o.o.

Leitnerleitner Consulting d.o.o.

MEGA-ALFA d.o.o.

Montmontaža oprema d.o.o.

Odvjetnica Marija Turudić

O.K.I. d.o.o.

Poliklinika Eljuga

Printera grupa d.o.o.

Stanić d.o.o.

Stanić Beverages d.o.o.

Sveučilište u Osijeku Strojarski fakultet

TAMIN-NET d.o.o.

VARGON d.o.o.

Villa Kapetanović d.o.o.

ŽITO d.o.o.

Klub žena UBH Prsten

 

 

FIZIČKE OSOBE ZAKLADNICI

 

Ivica Andrić

Marjan Biškić

Vjekoslav Bratić

Goran Brašnić

Pavo Djedović

Danijel Džinić

Ljerka i Damir Eljuga

Ivo Grgić

Vlado Guberac

Marina Huss

Zlatko Ilić

Ivica Jakić

Vjekoslav Jeleč

Ivo Jelušić

Kruno Kapetanović

Draženko Mamić

Ivan Marčeta

Mijo Marić

Viktor Milardić

Mladen Mrvelj

Dragica Nikolić

Miomir Ninković

Ivica Nuić

Ivan Pandurević

Dubravka Penava

Marko Pipunić

Ruža Pleše

Senka i Tomislav Presečan

Jozo Stanić

Svjetlan Stanić

Zvjezdan Stanić

Zlatko Stipić

Jelena Stipović

Hrvoje Soldan

Ilija Tolić

Nikola Topić

Marija Trogrlić

Marija Turudić

Tonči Visković

Ignac Vuger

Miro Vujica

Matije Zrakić

Pavo Zubak

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: [email protected]
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.