DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Forum mladih

pro
22

Prstenovci u Stadlerovu dječjem domu Egipat u Sarajevu

Članovi Foruma mladih Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten i ove su godine uoči Božića obradovali djecu u Stadlerovu dječjem domu Egipat u Sarajevu.

 

Sadašnji stipendisti Zaklade Prsten Josip Šumić, Martina Marković i Martina Stijepić te bivša stipendistica Ana Marković organizirali su posjet u suradnji s odgajateljicom u Domu, sestrom Anamarijom. Trenutačno je u Domu smješteno desetero djece, devet djevojčica i jedan dječak u dobi od 14 do 20 godina. O njima brine sestra Anamarija, koja je sa zadovoljstvom istaknula kako su svi uzorni i vrijedni školarci.

 

Pročitajte više
pro
16

Božićni party i proslava 10 godina akcije Mladi mladima

U subotu 15.12.2018. u prostorijama Udruge održan je božićni party Foruma mladih.

 

Nakon uspješno provedene akcije ,,Mladi mladima'', kojoj je ove godine deseti rođendan, mladi članovi Udruge su se počastili domaćim ićem i pićem. Djevojke su bili zadužene za hranu, a muškarci za piće. Cijelo druženje je animirao harmonikaš kao gost iznenađenja, a oni koji su imali sreće bili su izvučeni na tomboli. Proslava rođendana akcije ,,Mladi mladima''  obilježena je uz tortu te se iz prostorija Udruge preselila u zagrebačke klubove do ranoga jutra.

pro
7

Božićna humanitarna akcija Foruma mladih – Mladi mladima 2018

I ovu 2018. godinu Forum mladih Udruge Prsten zaključio je božićnom akcijom Mladi mladima, a tim povodom organizirali su dolazak 19-oro djece iz Ustanove za prihvat i odgoj djece “Mala škola” iz Vareša na Advent u Zagreb, gdje su u pratnji triju časnih sestara boravili od 7. do 9. prosinca.


Male goste iz Vareša u prepunoj kinodvorani Studentskog centra u večernjim satima 7. prosinca dočekali su brojni članovi Foruma mladih, kao i članovi i prijatelji Udruge Prsten koji su došli podržati ovu hvalevrijednu akciju koju Forum mladih uz potporu Kluba žena organizira već desetu godinu zaredom.


Tim su povodom glumci Gradskog kazališta mladih iz Viteza izveli predstavu “Šmizle”, kojom su zabavili i nasmijali mnogobroju publiku, a oko 500 gledatelja imalo je priliku uživati i u izvrsnom nastupu članice Foruma Tee Nuić, koja je nastupila u pratnji glazbenika iz kazališta Komedija. Izveli su nekoliko prigodnih skladbi, a cjelovečernje druženje završilo je zajedničkim nastupom svih sudionika  i izvedbom pjesme “Sretan Božić svakome”.

Pročitajte više
stu
24

Uz novo vodstvo u nove pobjede

“Mi mladi znamo da možemo rasti samo ako se ugledamo na veće, uspješnije i poduzetnije ljude od nas, a takvima Udruga obiluje,“ istaknula je novoizabrana predsjednica Foruma mladih Klara Barišić, poručivši: “Naši su planovi ambiciozni i široki – želimo se jače povezati, više uključiti u projekte civilnog društva, ali i inicirati neke vlastite projekte“

 

U sklopu Izborne skupštine Udruge Prsten 24. studenog 2018. u Hotelu Zovko u Zagrebu, održana je i Izborna skupština Foruma mladih, koji čini više od 600 članova Udruge mlađih od 34 godine.

Za novu predsjednicu Foruma mladih izabrana je Klara Barišić, a jedini njezin protukandidat Juro Šokčević netom prije glasovanja povukao je kandidaturu, naglasivši kako to čini u duhu zajedništva, koja je jedna od baza Prstena. “Različitosti su nas obogaćivale, ali ponekad i udaljavale,“ kazao je tom prigodom, osvrnuvši se na upravo prevladano krizno razdoblje Foruma, te dodao kako su svi članovi spremni pomoći jedni drugima, kao što i seniori pomažu mladima.

 

Pročitajte više
stu
23

Predstavnici Prstena u Zakladi Ana Rukavina

Predstavnici Udruge Prsten i Foruma mladih Tea Nuić i Tonči Visković posjetili su 23. studenog 2018. Zakladu Ana Rukavina povodom Dana otvorenih srca te su se tom prigodom susreli s ravnateljicom Zaklade Marijom Rukavinom, majkom Ane Rukavine Herceg čiji je vapaj Želim život! odjeknuo cijelom Hrvatskom, dotaknuo mnoga srca i pobudio kolektivno suosjećanje, ali i svijest o tome kako možemo i trebamo pomoći jer nikad ne znamo kad ćemo se i sami naći u potrebi. 

Pročitajte više
pro
9

Božićna humanitarna akcija Foruma mladih – Mladi mladima 2017.

Božićna akcija Mladi mladima jedna je od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija koju već tradicionalno uoči božićnih blagdana provodi Prstenov Forum mladih, a u akciji treću godinu zaredom sudjeluje i Gradsko kazalištemladih Vitez, izvodeći humanitarnu kazališnu predstavu.

 

Tim povodom u prepunoj kinodvorani Forum Studentskog doma “Stjepan Radić“ u večernjim satima 9. prosinca okupili su se i brojni članovi i prijatelji Udruge Prsten kako bi podržali ovu hvalevrijednu akciju Foruma mladih, koju uz pomoć Kluba žena organiziraju već devetu godinu zaredom. Sve okupljene pozdravio je Edo Pleše, stipendist Zaklade Prsten koji je rekao nekoliko riječi o predstavi.


Predsjednik Foruma mladih Ivanko Zekić kratko je predstavio Udrugu, pozdravio okupljene u ime organizatora te zahvalio gostima iz Viteza, Gradskom kazalištu mladih, kao i svima koji su se odazvali i kupnjom ulaznica po simboličnoj cijeni podržali ovu akciju, kao i svim donatorima humanitarne akcije Mladi mladima. Sva sredstva prikupljena od kupovine ulaznica iskoristit će se za darove djeci i mladima u Kući nade u Odžaku, a dio sredstava uplatit će se kao donacija za njihove potrebe.
 

Pročitajte više
vlj
10

Radno u Forumu mladih osječke podružnice

Članovi Foruma mladih Podružnice Osijek, poznati po svojoj radišnosti i timskom duhu, i ove su akademske godine krenuli ”punom parom“. Od jeseni su proveli već nekoliko aktivnosti, a neke su još u pripremi.

 

Počeli su već tradicionalnim posjetom Vukovaru, gdje su obišli sve znamenitosti vezane uz Domovinski rat.Jedan od najvećih njihovih projekata, koji traje već duže vrijeme i na koji su posebno ponosni, svakako je Kulturno-umjetničko društvo ”Prsten” iz Osijeka u kojem su aktivni od osnutka.

 

Pročitajte više
pro
13

Adventska zagrebačka avantura razveselila mališane iz Sarajeva

Kako najbolje doživjeti advent u Zagrebu? Mnogi će reći šetnjom pod šarenim svjetlima, klizanjem, istraživanjem Zagreba i znamenitosti, posjet muzejima i trgovima. Udruga bosanskih Hrvata Prsten u ovu je jednadžbu ubacila dječji osmijeh i dobra djela.

 

Ovog su vikenda u Zagrebu ugostili prijatelje iz Stadlerovog doma Egipat i na poseban im način približili čaroliju našeg prekrasnog grada. Djeca koja su stigla u petak navečer žive u domu za nezbrinutu djecu u Sarajevu gdje ih čuvaju sestre iz zajednice Sestara Služavki Malog Isusa. Uzvratili su posjet prijateljima iz Foruma mladih koji su ih prošle godine uveselili svojim dolaskom i mnogim božićnim poklonima. Sredstva za akciju prikupljena su humanitarnom izvedbom predstave Svastike.

 

Pročitajte više
pro
10

Božićna humanitarna akcija Foruma mladih – Mladi mladima 2016.

Uz pregršt darova koje su dobili s raznih strana tijekom boravka u Zagrebu, vjerujemo kako su djeca u Sarajevo ponijela i lijepe dojmove koji će se s vremenom pretočiti u uspomene, a uvjereni smo da će se naši mladi iz Udruge Prsten i ubuduće založiti kako bi u nekim novim susretima stvarali i nova lijepa sjećanja, kako njima tako i svima onima koji sudjeluju i pomažu ovu hvalevrijednu akciju naših Forumaša

 

Forum mladih nastavlja s humanitarnom akcijom Mladi mladima, koju iz godine u godinu provode uoči božićnih blagdana. Do sada su darivali više od 150-oro djece odlazeći u domove diljem Bosne i Hercegovine, a ove su godine organizirali dolazak djece iz Stadlerove kuće "Egipat" - Doma za nezbrinutu djecu iz Sarajeva na advent u Zagreb.

 

Pročitajte više
tra
3

3. međunarodni dan sporta za razvoj i mir - Forum mladih UBH Prsten za svjetski razvoj i mir putem sporta

U travnju 2014. godine Ujedinjeni narodi i Međunarodni olimpijski odbor potpisuju povijesni sporazum s ciljem osnaživanja suradnje tih dviju organizacija na najvišoj razini. Sporazum naglašava da MOO i UN dijele jednake vrijednosti za doprinos miru i boljem svijetu kroz sport kao univerzalnoj vrijednosti čovječanstva.

 

U rujnu 2015. godine Ujedinjeni narodi prihvaćaju rezoluciju Program za održivi razvoj 2030. u kojoj se nalazi akcijski plan za globalni prosperitet, planetu i čovječanstvo. Uloga sporta opisana je kao ključna u ostvarivanju razvoja i mira, promicanju tolerancije i poštovanja, osnaživanju žena i mladih te pojedinaca i društva u cijelini.

 

Pročitajte više
pro
11

Mladi glumci iz Viteza i Forum mladih Prstena u humanitarnoj akciji

U prepunoj dvorani kina Forum u Studentskom domu “Stjepan Radić“ amaterski glumci Gradskog kazalište mladih iz Viteza  11. prosinca 2015. godine odličnom izvedbom hit-predstave Šmizle nasmijali su stanare popularne Save i sve ostale koji su došli pogledati ovu popularnu komediju

 

U ovogodišnjoj akciji prikupljanja sredstava za veliku božićnu humanitarnu akciju “Mladi mladima“ u kojoj Forum mladih i Klub žena svake godine zajednički organiziraju prikupljanje igračaka i slatkiša, pakiranje i dostavu više od 150 paketića za malene u domovima za nezbrinutu djecu i djecu s posebnim potrebama diljem gradova BiH, pridružili su se na poziv predstavnika mladih UBH Prsten i glumci grada Viteza okupljeni u GKM-u Vitez.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.