DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Podružnice

lip
9

Izborna skupština i obiteljsko druženje Ogranka Sveta Nedjelja

Na Izborno-izvještajnoj skupštini Ogranka Sveta Nedjelja, održanoj 9. lipnja 2018. u prostorijama Športskog ribolovnog društva „Rak“ u Rakitju, za predsjednika Ogranka izabran je Pavo Ćorluka, a za njegovu zamjenicu Vera Rede, koji su bili na tim dužnostima i u prvom mandatu od osnutka svetonedeljskog ogranka Prstena.


Izbor dosadašnjih čelnika Ogranka i za naredni dvogodišnji mandat ujedno je potvrda njihovog dosadašnjeg uspješnog rada, koji je predstavio Pavo Ćorluka prilikom podnošenja izvješća. Mnogo je aktivnosti koje su organizirali i proveli u tom ogranku Prstena, a u mnogima su i sudjelovali, čime su pokazali kako je osnivanje tog ogranka bio pun pogodak.
 

Pročitajte više
lip
6

Književna večer s Julijanom Matanović

U organizaciji Kluba žena osječke podružnice u klubu knjižare Nova u Osijeku 6. lipnja 2018. održana je književna večer s poznatom hrvatskom književnicom i sveučilišnom profesoricom Julijanom Matanović. 


Na početku večeri književnica je istaknula da je uz Udrugu Prsten vezana  još od prije te da je u organizaciji Prstena predstavljena i njezina knjiga I na početku i na kraju bijaše kava. Omiljena autorica publici je predstavila svoj bogati književni rad, kao i svoju povezanost s Bosnom, vrativši nakratko sve okupljene u bezbrižno djetinjstvo i odrastanje kakvo smo imali nekad.
 

Pročitajte više
lip
2

Nastup KUD-a Prsten i Jaranica na Etnosusretima u Bilju

Početkom lipnja ispred dvorca Eugena Savojskog u Bilju tradicionalni Etnosusreti održani su po 19. put. Uz sajam tradicijskih proizvoda i ugostiteljskih kućica bila je organizirana i radionica za djecu te World piknik za bicikliste i posjetitelje, a u sklopu prigodnog programa nastupili su i predstavnici Udruge Prsten - Kulturno-umjetničko društvo Prsten i glazbena skupina Jaranice iz Osijeka.

Pročitajte više
ožu
6

Večer bosanskih pita u Ogranku Sveta Nedelja

Ogranak UBH Prsten Sveta Nedjelja i ovu je godinu započeo brojnim aktivnostima, od njegovanja pokladnih običaja preko narodne Igre prstena pa do Večeri bosanskih pita, a sve u svrhu druženja članova i prijatelja Prstena i očuvanja tradicije.


Tako su se tijekom siječnja i veljače 2018. godine članovi i prijatelji Ogranka Sveta Nedjelja družili uz tradicionalne pokladne običaje i Igru prstena, a prvog dana ožujka okupili su se u Društvenom domu u Kerestincu uz stolove prepune raznovrsnih pita.


U ime domaćina okupljene je pozdravio predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka. Zahvalio je svima na odazivu a posebno onima koji su donijeli pite te najavio kako će Večer bosanskih pita postati tradicionalno događanje Ogranka Sveta Nedelja, koje planiraju organizirati svake godine početkom ožujka.
 

Pročitajte više
vlj
2

Izabrano novo vodstvo Podružnice Primorsko–goranske županije

Na Izvještajno–izbornoj skupštini Podružnice UBH Prsten Primorsko-goranske županije, održanoj 2. veljače 2018., izabrano je novo vodstvo Podružnice. Za predsjednicu je izabrana Ana Babić, a za njezina zamjenika Goran Brašnić. Predsjednica i zamjenik izabrani su jednoglasno, a Skupštini su nazočila 42 člana. 

Pročitajte više
sij
6

Blagdansko druženje varaždinske podružnice

I ove je godine, po osmi put, održano blagdansko druženje varaždinske podružnice, a tim su se povodom 6. siječnja u društvenom domu u Donjem Knegincu okupili brojni članovi Udruge Prsten s područja Varaždina i okolice te uzvanici i gosti pristigli iz drugih krajeva Hrvatske.


Dvjestotinjak nazočnih na početku druženja u ime domaćina pozdravio je predsjednik Podružnice Ivica Andrić, izrazivši zadovoljstvo tolikim odazivom. Među okupljenima bio je predsjednik Općinskog vijeća Donji Kneginec Miroslav Bubnjarić, glavni tajnik Udruge Prsten Marjan Biškić, članice Kluba žena i članovi Foruma mladih te predstavnici osječke podružnice na čelu s predsjednicom Anom Stanić.


Govoreći o brojnim aktivnostima Podružnice, koje će se nastaviti i ove godine, Andrić je pozdravio i malonogometnu ekipu Prsten koja se okuplja svake subote te Izvršni odbor Podružnice, a bivšem predsjedniku Podružnice Mariju Paureviću za njegov doprinos uručio je zahvalnicu.
 

Pročitajte više
pro
23

Na Adventu s Ogrankom Sveta Nedelja

I ove je godine Ogranak UBH Prsten Sveta Nedelja sudjelovao u organizaciji paljenja četvrte adventske svijeće ispred župne crkve Blaženog Alojzija Stepinca, a tim su se povodom 23. prosinca u Bestovju pokraj Samobora okupili brojni mještani te župe, kao i članovi Udruge Prsten.

 

 

 


Molitvu je predvodio župnik vlč. Božidar Cindori, a potom zahvalio svima koji su sudjelovali na razne načine u pripremi i organizaciji adventskih događanja, napose svetonedeljskom ogranku Prstena što su upotpunili taj događaj posebnim ugođajem.
 

Pročitajte više
stu
30

Humanost na djelu

Uoči predstojećih božićnih blagdana Klub žena Podružnice UBH Prsten Primorsko-goranske županije organizirao je 30. studenog 2017. još jedno ugodno i kreativno druženje s naglaskom na humanost na djelu.


”Želimo uljepšati Božić i nadolazeće blagdane darivanjem adventskih vijenaca i ukrasa, ali i novčanih sredstava ostvarenih njihovom prodajom,” izjavila je voditeljica Kluba žena Podružnice PGŽ-a Ana Babić, te je zahvalila svim članicama Prstena koje su se odazvale u želji za pomoći potrebitima.
 

Pročitajte više
stu
25

Tradicionalna svečana večer Podružnice Osijek

Na blagdan svete Katarine, 25. studenog 2017. godine, u Osijeku je u prelijepom ambijentu svečane dvorane ”Kristal“ održano tradicionalno godišnje druženje članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata Prsten – podružnice Osijek.

 

 

Na početku svečane večere predsjednica Podružnice Ana Stanić pozdravila je goste i uzvanike te zahvalila svima koji su svojim angažmanom pridonijeli radu Podružnice kroz cijelu godinu. Istaknula je kako smo svi jednom otišli iz Bosne, ali Bosna u našim sjećanjima i dalje živi te poručila da ne zaboravimo sve one koji su ondje ostali.

 

 

Pročitajte više
stu
18

Predstavnici osječke podružnice odali počast vukovarskim žrtvama

Članovi Foruma mladih UBH Podružnice Osijek zajedno s članicama Kluba žena već tradicionalno odlaze u Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. te su i ove godine,  28. studenog 2017., posjetili Grad Heroj.

 


Iako je prošlo deset dana od obilježavanja 26. godišnjice okupacije Vukovara, u gradu je još uvijek bila tužna atmosfera, kao i mnogo posjetitelja. Među njima bili su i prstenovci iz Osijeka, koji su došli u Vukovar kako bi odali počast svim žrtvama  Domovinskog rata i prisjetili se zločina koje su počinili velikosrpski agresori i JNA na tom području.
 

Pročitajte više
stu
9

Obilježena 6. godišnjica KUD-a “Prsten“ iz Varaždina

Kulturno-umjetničko društvo “Prsten“ podružnice Varaždin obilježio je 28. listopada 6. godišnjicu rada.

 


Tim povodom u Gornjem Knegincu okupili su se članovi KUD-a i prijatelji, a u ime UBH Prsten obratio im se predsjednik podružnice Ivica Andrić. Čestitajući svim članovima koji su dali svoj doprinos u radu KUD-a, zaželio im je i mnogo uspjeha u budućem radu.
 

Pročitajte više
stu
8

Obnoviteljska skupština Podružnice Slavonski Brod UBH Prsten

Dugoočekivana Obnoviteljska skupština, nekad najaktivnije Podružnice UBH Prsten, održana je 8. studenog u dvorani ”Kristal” u Slavonskom Brodu. U ugodnoj atmosferi uz nazočnost stotinjak članova i prijatelja Udruge Prsten izabrano je vodstvo i članovi tijela upravljanja Podružnice.

 

Skupštinu je i otvorio i vodio glavni tajnik Udruge Marjan Biškić koji je u uvodnoj riječi, u ime Inicijativnog odbora za pripremu Obnoviteljske skupštine,  pozdravio prvog i počasnog predsjednika Udruge Iliju Tolića, sadašnjeg zamjenika predsjednika Udruge Pavu Zubaka, a poseban je pozdrav uputio hrvatskim braniteljima. Pozdravio je predsjednicu Kluba žena Udruge Prsten Gordanu Jelavić, predsjednika Kluba znanstvenika Udruge Ivu Grgića, izaslanstvo Podružnice Prsten Osječko-baranjske županije na čelu s predsjednicom Anom Stanić,  te Gorana Martinovića, predsjednika Inicijativnog odbora Obnoviteljske skupštine Vukovarsko-srijemske županije.


Glavni je tajnik posebno pozdravio Peju Samardžića i Franju Zrakića koji su dali velik doprinos radu Podružnice Slavonski Brod. Također je zahvalio Tomislavu Špiranoviću i Josipu Jukiću na pripremi Obnoviteljske skupštine.
 

 

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.