DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Podružnice

Svečana večera Udruge Prsten podružnice Osječko - baranjske županije

 

Poštovane članice i članovi Podružnice Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten Osječko-baranjske županije,

 

u godini kad je Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten obilježila 14 godina svojeg postojanja, nastavljamo tradiciju naših predblagdanskih druženja na godišnjoj večeri članova i prijatelja Udruge u Osijeku. 


 

Svečana večer održat će se u subotu, 9. studenog 2019. u 19:30 u dvorani ”Kristal“ u Osijeku, Ulica kneza Trpimira 12.

 

Kao i svake godine pripremili smo poseban ugođaj i ozračje radosti druženja, bogati glazbeni program i gastronomske užitke.
Za sadržajnu glazbenu noć pobrinut će se Tamburaški orkestar "Lyra", 
prizvuk rodnog kraja dočarat će pjevačka skupina "Jaranice", a nastup KUD-a kao čuvara tradicije pjesme i plesa Bosne i Hercegovine upotpunit će večer.


 
Uz obilje dobre glazbe i vesele atmosfere nadamo se lijepom druženju i provodu. 
 
 
Ulaznicu po cijeni od 150,00 kn, koja uključuje konzumaciju jela i pića, možete rezervirati najkasnije do 4. studenog 2019. na e-mail adresu: ubhprstenosijek@gmail.com ili na broj telefona tajnika: 097/678-9006. 
 
 
Plaćanje možete izvršiti putem žiro-računa 
IBAN: HR83 2390 0011 1007 2324 0 s naznakom "Donacija za svečanu večer".

 
Radujemo se vašem dolasku i  druženju. 

 
S poštovanjem,

Ana Stanić, predsjednica
Drago Bagarić, dopredsjednik
Pero Mijić, dopredsjednik
Marko Šimić, tajnik 


UHBH Prsten Podružnica Osječko-baranjske županije
Vinkovačka 1/a
HR-31 000 Osijek

 

lis
9

Izborna skupština Podružnice Osijek

Na redovitoj Izbornoj skupštini osječke podružnice Udruge Prsten, održanoj 9. listopada 2019. u prostorijama društva Žito d.o.o. u Čepinu, za predsjednicu Podružnice Osječko-baranjske županije ponovno je izabrana Ana Stanić, kojoj je to drugi mandat, a za njezine zamjenike Drago Bagarić i Pero Mijić.

 

Skupštinu je otvorio i vodio tajnik Podružnice Marko Šimić, koji je pozdravio članove Podružnice, kao i goste iz Središnjeg ureda Prstena, među kojima su bili počasni predsjednik Prstena Zvonko Biljecki, dopredsjednik Udruge Marjan Biškić i predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić.

 

Potom je Ana Stanić podnijela Izvješće o radu za razdoblje od 10. listopada 2018. do 9. listopada 2019. godine, istaknuvši kako članstvo Podružnice stalno raste te trenutačno broje 578 fizičkih i 9 pravnih osoba. Osvrnuvši se na protekle dvije godine mandata, zahvalila je svim suradnicima i članovima Izvršnog odbora, koji su uvijek bili velika potpora u radu, kao i brojnim članovima Podružnice koji su sudjelovali u raznim aktivnostima i odazivali se na brojne akcije i druženja. Potom je navela kronološki sve aktivnosti realizirane u tom razdoblju, istaknuvši pritom izniman angažman Foruma mladih koji su, kako je rekla, uporište i snaga Podružnice, kao i Kluba žena - srca Podružnice. Također, podsjetila je na realiziran plan osnivanja Kluba poduzetnika, koji u Osijeku djeluje od ožujka ove godine, a  okuplja oko 40 poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije.

 

Pročitajte više
ruj
1

Prstenovci na jubilarnoj Svetonedeljskoj fišijadi

Tradicionalna Svetonedeljska fišijada održana je 1. rujna 2019., i to po 20. put, a na jubilarnoj fišijadi sudjelovali su i predstavnici Prstena. U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja treću godinu zaredom prstenovci su promovirali Udrugu na najbolji mogući način.

 

Kako i priliči Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, koje naša Udruga okuplja i predstavlja, prstenovci su se pobrinuli da se uz fiš-paprikaš i ove godine na najbogatijoj trpezi uz jezero Raktije nađe i grah s kobasicama te šaran na rašljama, a vrijedne prstenovke iz svetonedeljskog ogranka i Kluba žena donijele su razne vrste pita, bureka i domaćih kolača pa je naš kutak ubrzo postao i najposjećeniji.

 

Jubilarna 20. svetonedeljska fišijada, tradicionalna gastronomsko-zabavna manifestacija, okupila je na obali jezera Rakitje 43 natjecateljske ekipe iz cijele Hrvatske i gotovo dvije tisuće posjetitelja, među kojima su bili i prstenovci. U ekipi Prstena bili su članovi Ogranka Sveta Nedelja i njihovi prijatelji.

 

Pročitajte više
kol
3

Humanitarni turnir u Ronjgima

 

U organizaciji Podružnice Prstena Primorsko-goranske županije 3. kolovoza 2019. održan je tradicionalni humanitarni malonogometni turnir u Ronjgima u općini Viškovo pokraj Rijeke.

 

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa, a prvo mjesto osvojila je ekipa Moreto, dok je ekipa Prstena PGŽ-a ispala u četvrtfinalu natjecanja. Iako su se sve ekipe srčano borile za pobjedu, na turniru humanitarnog karaktera ipak je doista najvažnije sudjelovati i tako dati svoj doprinos potpori hvalevrijednih projekata.

 

Prikupljena sredstva od ovogodišnjeg turnira namijenjena su za obnovu spomen-parka poginulim hrvatskim braniteljima Komušina-Teslić u Župi Komušina te izgradnju Gospina svetišta na brdu Kondžilo.

 

srp
6

Održan deseti Piknik na Haliću

Ovogodišnji, jubilarni Piknik na Haliću varaždinske podružnice Udruge Prsten održan je 6. srpnja, a tim povodom u Varaždin Bregu okupilo se oko 150 članova, prijatelja i simpatizera Udruge s njihovim obiteljima.

 

Predsjednik Podružnice Ivica Andrić pozdravio je goste iz Varaždinske županije te članice i članove varaždinske podružnice Udruge, kao i prstenovce pristigle iz Zagreba, koji su se ovaj put odazvali u većem broju. Zaželio je svima dobro druženje i dobar rezultat u sportskom nadmetanju, koje je potom uslijedilo.

 

Ni oluja s jakom kišom i osjetan pad temperature nisu omeli igranje kola i zajedničku pjesmu, a druženje je proteklo u uobičajeno veselom ozračju, uz obilje hrane i pića. Neuobičajeno, pak, prvi put u deset godina malonogometna utakmica odigrana je po kiši, i to uz zdušno navijanje okupljenih. S obzirom na okolnosti, rezultat je bio manje bitan.

 

Pročitajte više
tra
14

Izborna skupština varaždinske podružnice

Redovita Izborna skupština Podružnice Varaždinske županije održana je 14. travnja 2019. u društvenom domu Donji Kneginec, gdje su se okupili članovi i prijatelji Prstena, a na novi dvogodišnji mandat za predsjednika Podružnice ponovno je izabran Ivica Andrić.

 

On je podnio izvješće o radu za proteklo dvogodišnje razdoblje, kao i program rada odnosno planove za idući mandat te zahvalio svima koji podupiru rad Podružnice i Udruge.

 

U skladu s novim imenom Udruge promijenjen je naziv u Podružnica Udruge Hrvata BiH Prsten Varaždinske županije te su izabrana nova tijela upravljanja.

 

Za dopredsjednike izabrani su Ilija Ponjavić i Ivan Jandrijević, tajnik je Mario Paurević, a blagajnik Alen Ilić. Novi su članovi Izvršnog odbora: Stjepan Stjepić, Anto Matijević, Marko Dusper, Zdravko Stanić, Alojzije Pavlović i Luka Šimunović, a za članove Nadzornog odbora izabrani su Dragan Ilić, Anto Babić i Daniel Gavran.

 

Nakon prigodnih obraćanja uslijedilo je i prigodno druženje uz domjenak.

 

ožu
26

Održana Izborna skupština Podružnice Mali Lošinj

Na Izbornoj skupštini Prstenove Podružnice Mali Lošinj, održanoj 26. ožujka 2019. u malološinjskom hotelu Punta, za predsjednika je ponovno izabran Dragan Lozančić.

 

Za dopredsjednike su izabrani Daniel Kljaić (Mali Lošinj) i Željko Ćurković (Cres), a uz njih su za članove Izvršnog odbora izabrani: Mladen Ćorić, Ana Dujmović Ranac, Goran Džepina, Ana Ivekić Jambrošić, Marko Matošević, Anto Nedić, Mladen Pušeljić, Davor Stipić.

 

Budući da je djelovanje Podružnice prošireno na cijelo cresko-lošinjsko otočje, u skladu s tim promijenjen je i naziv u Podružnica Lošinj - Cres, a sjedište ostaje u Malom Lošinju.

 

 

 

Pročitajte više
ožu
13

Večer bosanskih pita sve popularnija

U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja i ove je godine održana Večer bosanskih pita, a tim se povodom 13. ožujka 2019. u prostorijama župne crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu okupilo više od stotinu članova i prijatelja Udruge Prsten.

 

 

U ime domaćina okupljene je pozdravio predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka, koji je ujedno predstavio Udrugu Prsten i pozvao sve da se pridruže brojnom članstvu. Zahvalio je svima na odazivu, a na potpori članicama Kluba žena te napose marljivim kuharicama, kao i kerestinečkom župniku i kapelanu koji su ustupili prostor za druženje. Prije druženja služena je sveta misa.

 

Pročitajte više
ožu
2

Na Svečanoj večeri u Đakovu oko 750 članova i prijatelja Prstena

U organizaciji Ogranka Đakovo Prstenove Podružnice Osječko-baranjske županije održana je 2. ožujka 2019. tradicionalna Večer članova i prijatelja Udruge Hrvata BiH Prsten, na kojoj se već godinama zadnje subote uoči  korizme okuplja najveći broj gostiju i uzvanika.

 

U svečanoj dvorani ”Stross“ u Đakovu okupili su se brojni članovi i prijatelji Udruge Prsten, Hrvati iz BiH koji žive u dvjema domovinama, a među oko 750 gostiju i uzvanika bili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, ravnatelj Zaklade Prsten Vlado Guberac i predsjednik Nadzornog odbora Prstena Ivan Miloloža, članovi Upravnog odbora Udruge, kao i sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, načelnici općina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te drugi predstavnici javnog života RH i BiH.

 

Dobrodošlicu okupljenima poželio je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Prstenom te obećao i ubuduće pomagati Ogranak Đakovo. Zaključio je kako takav rad može biti primjer svima, zaželjevši Udruzi puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Pročitajte više
vlj
22

Prva Večer članova i prijatelja Podružnice Brodsko-posavske županije

Večer članova i prijatelja Podružnice Brodsko-posavske županije Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 22. veljače 2019. u dvorani Carpe diem u Slavonskom Brodu, na kojoj su se okupili brojni gosti i uzvanici, njih oko 450.

 

Bila je to prva svečana večer u organizaciji ove podružnice Prstena. Uz članove brodsko-posavske podružnice večeri su nazočili i brojni članovi iz drugih krajeva Hrvatske, predsjednik Udruge Pavo Zubak, dopredsjednik Marjan Biškić, počasni predsjednici Ilija Tolić i Mijo Marić te članice i članovi Predsjedništva Udruge, a pozivu organizatora odazvali su se i mnogi dužnosnici i predstavnici političkog i javnog života iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Među uzvanicima bio je i župan Brodsko-posavske županije Daniel Marušić, koji je pozdravio nazočne i u ime državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonka Milasa. “Pozdravljam sve vas koji Bosnu i Hercegovinu nosite u srcu, čast mi je biti s vama večeras. Dobro je čuvati i sačuvati svoju tradiciju, ali i poštovati tradiciju sredine u kojoj se živi,“ poručio je okupljenima župan Marušić.

Pročitajte više
vlj
8

Izabrano novo vodstvo Podružnice PGŽ-a

Brojni članovi Podružnice Primorsko-goranske županije nazočili su Izbornoj skupštini, održanoj 8. veljače 2019. u Rijeci, a na prijedlog Izvršnog odbora za novog predsjednika Podružnice u idućem dvogodišnjem mandatnom razdoblju jednoglasno je izabran prof. dr. Zlatan Car. 

 

Izabrani su i novi članovi Izvršnog te Nadzornog odbora, a usvojen je i novi Statut. Na početku Skupštine okupljene je pozdravila dosadašnja predsjednica Ana Babić, koja se tom prigodom osvrnula na rezultate rada u njezinu proteklom mandatu.

 

Primorsko-goranska podružnica ima oko tristo članova i obilježila je 12 godina postojanja, a novoizabrani predsjednik istaknuo je da prema procjeni na širem riječkom području živi više od pet tisuća osoba koji su podrijetlom Hrvati iz BiH. U njihovu je vlasništvu više od 100 privrednih subjekata koji zapošljavaju oko 1500 radnika s riječkog područja. 

 

 

Pročitajte više
sij
26

U Osijeku održan turnir u Igri prstena

U organizaciji Foruma mladih osječke podružnice Udruge Prsten 26. siječnja 2019. u Šećeranskom domu u Osijeku održan je turnir u Igri prstena.

 

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa s po dva do četiri člana, među kojim je bio i tim forumaša iz Zagreba. Ana, Anđela, Klara i Toni igrali su protiv ekipe imenjaka, koja ih je izbacila iz natjecanja. Iako su članovi Foruma mladih iz Zagreba izgubili, nastavili su igrati kako bi usavršili svoje vještine skrivanja i pronalaženja prstena. Natjecanje je trajalo do ranih jutarnjih sati, a pobijedili su Sokolovi Tramošnice i Mirkovaca, drugo je mjesto osvojila ekipa Balegovac, dok je trećeplasirana ekipa Novo Selo.

 

Nakon natjecateljskog dijela turnira timovi su se počastili domaćim grahom te nastavili druženje uz zvuke šargije, violine i harmonike, a uz članove ekipa turniru je nazočilo i stotinjak članova i prijatelja Prstena.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.