DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Podružnice

stu
20

Prstenovci iz Osijeka u Vukovaru

Predstavnici Foruma mladih i Kluba žena Podružnice Osječko-baranjske županije posjetili su 20. studenog 2019. Vukovar kako bi odali počast svim poginulim i nestalim u Domovinskom ratu.

 

Posjetili su vukovarsku bolnicu, a potom i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su zapalili svijeće. Na kraju su odali počast žrtvama i na mjestu masovne grobnice na Ovčari, poljoprivrednom dobru kod Vukovara gdje je na taj dan 1991. godine ubijeno i u masovnu grobnicu zakopano 200 ranjenika, medicinskog osoblja i civila odvedenih iz vukovarske bolnice, a sudbina mnogih kojima se ondje gubi trag još uvijek je nepoznata.

 

"Teško je opisati osjećaj kad se nađete na takvom mjestu, strašne slike sjećanja  javljaju se pred očima, nezamislivo je," posvjedočila je Angelina Bjelobrk, predsjednica Kluba žena osječke podružnice, istaknuvši kako je taj posjet simbolična zahvala svim Vukovarcima i vukovarskim braniteljima za žrtvu koju su podnijeli tijekom tromjesečne opsade i strahota koje su uslijedile nakon okupacije grada, kao i u proboju iz obruča te u višemjesečnom zatočeništvu u srpskim koncetracijskim logorima.

 

 

stu
9

Večer članova i prijatelja Prstena u Osijeku

Prsten na dobrobit cijele zajednice

 

"Želja mi je da širimo i njegujemo naše zajedništvo kao jednu od odrednica Udruge. Lijepo je pripadati negdje, a naše povezivanje pridonijet će jačanju i širenju naše Podružnice, kao i nas samih," poručila je predsjednica Podružnice Ana Stanić

 

Tradicionalno predblagdansko druženje na godišnjoj svečanoj večeri Udruge  Hrvata BiH Prsten u organizaciji Podružnice Osječko-baranjske županije održano je 9. studenog 2019. u dvorani Kristal u Osijeku.

 

Među oko 350 gostiju i uzvanika bili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš i dogradonačelnik Đakova Antun Galić, kao i predsjednik Prstena Pavo Zubak, počasni predsjednik Marko Pipunić, predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić te drugi uzvanici iz Hrvatske i BiH.

 

Na početku svečane večeri okupljene je pozdravila predsjednica Podružnice Ana Stanić. Čestitajući svim članovima Udruge 14 godina uspješnog djelovanja Prstena, istaknula je kako je Udruga postigla zapažene rezultate na okupljanju i povezivanju Hrvata podrijetlom iz BiH i pomaganju Hrvata u BiH.

 

Foto: Andrea Ilakovac, Glas Slavonije

 

Pročitajte više

Svečana večera Udruge Prsten podružnice Osječko - baranjske županije

 

Poštovane članice i članovi Podružnice Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten Osječko-baranjske županije,

 

u godini kad je Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten obilježila 14 godina svojeg postojanja, nastavljamo tradiciju naših predblagdanskih druženja na godišnjoj večeri članova i prijatelja Udruge u Osijeku. 


 

Svečana večer održat će se u subotu, 9. studenog 2019. u 19:30 u dvorani ”Kristal“ u Osijeku, Ulica kneza Trpimira 12.

 

Kao i svake godine pripremili smo poseban ugođaj i ozračje radosti druženja, bogati glazbeni program i gastronomske užitke.
Za sadržajnu glazbenu noć pobrinut će se Tamburaški orkestar "Lyra", 
prizvuk rodnog kraja dočarat će pjevačka skupina "Jaranice", a nastup KUD-a kao čuvara tradicije pjesme i plesa Bosne i Hercegovine upotpunit će večer.


 
Uz obilje dobre glazbe i vesele atmosfere nadamo se lijepom druženju i provodu. 
 
 
Ulaznicu po cijeni od 150,00 kn, koja uključuje konzumaciju jela i pića, možete rezervirati najkasnije do 4. studenog 2019. na e-mail adresu: ubhprstenosijek@gmail.com ili na broj telefona tajnika: 097/678-9006. 
 
 
Plaćanje možete izvršiti putem žiro-računa 
IBAN: HR83 2390 0011 1007 2324 0 s naznakom "Donacija za svečanu večer".

 
Radujemo se vašem dolasku i  druženju. 

 
S poštovanjem,

Ana Stanić, predsjednica
Drago Bagarić, dopredsjednik
Pero Mijić, dopredsjednik
Marko Šimić, tajnik 


UHBH Prsten Podružnica Osječko-baranjske županije
Vinkovačka 1/a
HR-31 000 Osijek

 

lis
9

Izborna skupština Podružnice Osijek

Na redovitoj Izbornoj skupštini osječke podružnice Udruge Prsten, održanoj 9. listopada 2019. u prostorijama društva Žito d.o.o. u Čepinu, za predsjednicu Podružnice Osječko-baranjske županije ponovno je izabrana Ana Stanić, kojoj je to drugi mandat, a za njezine zamjenike Drago Bagarić i Pero Mijić.

 

Skupštinu je otvorio i vodio tajnik Podružnice Marko Šimić, koji je pozdravio članove Podružnice, kao i goste iz Središnjeg ureda Prstena, među kojima su bili počasni predsjednik Prstena Zvonko Biljecki, dopredsjednik Udruge Marjan Biškić i predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić.

 

Potom je Ana Stanić podnijela Izvješće o radu za razdoblje od 10. listopada 2018. do 9. listopada 2019. godine, istaknuvši kako članstvo Podružnice stalno raste te trenutačno broje 578 fizičkih i 9 pravnih osoba. Osvrnuvši se na protekle dvije godine mandata, zahvalila je svim suradnicima i članovima Izvršnog odbora, koji su uvijek bili velika potpora u radu, kao i brojnim članovima Podružnice koji su sudjelovali u raznim aktivnostima i odazivali se na brojne akcije i druženja. Potom je navela kronološki sve aktivnosti realizirane u tom razdoblju, istaknuvši pritom izniman angažman Foruma mladih koji su, kako je rekla, uporište i snaga Podružnice, kao i Kluba žena - srca Podružnice. Također, podsjetila je na realiziran plan osnivanja Kluba poduzetnika, koji u Osijeku djeluje od ožujka ove godine, a  okuplja oko 40 poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije.

 

Pročitajte više
ruj
1

Prstenovci na jubilarnoj Svetonedeljskoj fišijadi

Tradicionalna Svetonedeljska fišijada održana je 1. rujna 2019., i to po 20. put, a na jubilarnoj fišijadi sudjelovali su i predstavnici Prstena. U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja treću godinu zaredom prstenovci su promovirali Udrugu na najbolji mogući način.

 

Kako i priliči Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, koje naša Udruga okuplja i predstavlja, prstenovci su se pobrinuli da se uz fiš-paprikaš i ove godine na najbogatijoj trpezi uz jezero Raktije nađe i grah s kobasicama te šaran na rašljama, a vrijedne prstenovke iz svetonedeljskog ogranka i Kluba žena donijele su razne vrste pita, bureka i domaćih kolača pa je naš kutak ubrzo postao i najposjećeniji.

 

Jubilarna 20. svetonedeljska fišijada, tradicionalna gastronomsko-zabavna manifestacija, okupila je na obali jezera Rakitje 43 natjecateljske ekipe iz cijele Hrvatske i gotovo dvije tisuće posjetitelja, među kojima su bili i prstenovci. U ekipi Prstena bili su članovi Ogranka Sveta Nedelja i njihovi prijatelji.

 

Pročitajte više
kol
3

Humanitarni turnir u Ronjgima

 

U organizaciji Podružnice Prstena Primorsko-goranske županije 3. kolovoza 2019. održan je tradicionalni humanitarni malonogometni turnir u Ronjgima u općini Viškovo pokraj Rijeke.

 

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa, a prvo mjesto osvojila je ekipa Moreto, dok je ekipa Prstena PGŽ-a ispala u četvrtfinalu natjecanja. Iako su se sve ekipe srčano borile za pobjedu, na turniru humanitarnog karaktera ipak je doista najvažnije sudjelovati i tako dati svoj doprinos potpori hvalevrijednih projekata.

 

Prikupljena sredstva od ovogodišnjeg turnira namijenjena su za obnovu spomen-parka poginulim hrvatskim braniteljima Komušina-Teslić u Župi Komušina te izgradnju Gospina svetišta na brdu Kondžilo.

 

srp
6

Održan deseti Piknik na Haliću

Ovogodišnji, jubilarni Piknik na Haliću varaždinske podružnice Udruge Prsten održan je 6. srpnja, a tim povodom u Varaždin Bregu okupilo se oko 150 članova, prijatelja i simpatizera Udruge s njihovim obiteljima.

 

Predsjednik Podružnice Ivica Andrić pozdravio je goste iz Varaždinske županije te članice i članove varaždinske podružnice Udruge, kao i prstenovce pristigle iz Zagreba, koji su se ovaj put odazvali u većem broju. Zaželio je svima dobro druženje i dobar rezultat u sportskom nadmetanju, koje je potom uslijedilo.

 

Ni oluja s jakom kišom i osjetan pad temperature nisu omeli igranje kola i zajedničku pjesmu, a druženje je proteklo u uobičajeno veselom ozračju, uz obilje hrane i pića. Neuobičajeno, pak, prvi put u deset godina malonogometna utakmica odigrana je po kiši, i to uz zdušno navijanje okupljenih. S obzirom na okolnosti, rezultat je bio manje bitan.

 

Pročitajte više
tra
14

Izborna skupština varaždinske podružnice

Redovita Izborna skupština Podružnice Varaždinske županije održana je 14. travnja 2019. u društvenom domu Donji Kneginec, gdje su se okupili članovi i prijatelji Prstena, a na novi dvogodišnji mandat za predsjednika Podružnice ponovno je izabran Ivica Andrić.

 

On je podnio izvješće o radu za proteklo dvogodišnje razdoblje, kao i program rada odnosno planove za idući mandat te zahvalio svima koji podupiru rad Podružnice i Udruge.

 

U skladu s novim imenom Udruge promijenjen je naziv u Podružnica Udruge Hrvata BiH Prsten Varaždinske županije te su izabrana nova tijela upravljanja.

 

Za dopredsjednike izabrani su Ilija Ponjavić i Ivan Jandrijević, tajnik je Mario Paurević, a blagajnik Alen Ilić. Novi su članovi Izvršnog odbora: Stjepan Stjepić, Anto Matijević, Marko Dusper, Zdravko Stanić, Alojzije Pavlović i Luka Šimunović, a za članove Nadzornog odbora izabrani su Dragan Ilić, Anto Babić i Daniel Gavran.

 

Nakon prigodnih obraćanja uslijedilo je i prigodno druženje uz domjenak.

 

ožu
26

Održana Izborna skupština Podružnice Mali Lošinj

Na Izbornoj skupštini Prstenove Podružnice Mali Lošinj, održanoj 26. ožujka 2019. u malološinjskom hotelu Punta, za predsjednika je ponovno izabran Dragan Lozančić.

 

Za dopredsjednike su izabrani Daniel Kljaić (Mali Lošinj) i Željko Ćurković (Cres), a uz njih su za članove Izvršnog odbora izabrani: Mladen Ćorić, Ana Dujmović Ranac, Goran Džepina, Ana Ivekić Jambrošić, Marko Matošević, Anto Nedić, Mladen Pušeljić, Davor Stipić.

 

Budući da je djelovanje Podružnice prošireno na cijelo cresko-lošinjsko otočje, u skladu s tim promijenjen je i naziv u Podružnica Lošinj - Cres, a sjedište ostaje u Malom Lošinju.

 

 

 

Pročitajte više
ožu
13

Večer bosanskih pita sve popularnija

U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja i ove je godine održana Večer bosanskih pita, a tim se povodom 13. ožujka 2019. u prostorijama župne crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu okupilo više od stotinu članova i prijatelja Udruge Prsten.

 

 

U ime domaćina okupljene je pozdravio predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka, koji je ujedno predstavio Udrugu Prsten i pozvao sve da se pridruže brojnom članstvu. Zahvalio je svima na odazivu, a na potpori članicama Kluba žena te napose marljivim kuharicama, kao i kerestinečkom župniku i kapelanu koji su ustupili prostor za druženje. Prije druženja služena je sveta misa.

 

Pročitajte više
ožu
2

Na Svečanoj večeri u Đakovu oko 750 članova i prijatelja Prstena

U organizaciji Ogranka Đakovo Prstenove Podružnice Osječko-baranjske županije održana je 2. ožujka 2019. tradicionalna Večer članova i prijatelja Udruge Hrvata BiH Prsten, na kojoj se već godinama zadnje subote uoči  korizme okuplja najveći broj gostiju i uzvanika.

 

U svečanoj dvorani ”Stross“ u Đakovu okupili su se brojni članovi i prijatelji Udruge Prsten, Hrvati iz BiH koji žive u dvjema domovinama, a među oko 750 gostiju i uzvanika bili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, ravnatelj Zaklade Prsten Vlado Guberac i predsjednik Nadzornog odbora Prstena Ivan Miloloža, članovi Upravnog odbora Udruge, kao i sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, načelnici općina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te drugi predstavnici javnog života RH i BiH.

 

Dobrodošlicu okupljenima poželio je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Prstenom te obećao i ubuduće pomagati Ogranak Đakovo. Zaključio je kako takav rad može biti primjer svima, zaželjevši Udruzi puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Pročitajte više
vlj
22

Prva Večer članova i prijatelja Podružnice Brodsko-posavske županije

Večer članova i prijatelja Podružnice Brodsko-posavske županije Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 22. veljače 2019. u dvorani Carpe diem u Slavonskom Brodu, na kojoj su se okupili brojni gosti i uzvanici, njih oko 450.

 

Bila je to prva svečana večer u organizaciji ove podružnice Prstena. Uz članove brodsko-posavske podružnice večeri su nazočili i brojni članovi iz drugih krajeva Hrvatske, predsjednik Udruge Pavo Zubak, dopredsjednik Marjan Biškić, počasni predsjednici Ilija Tolić i Mijo Marić te članice i članovi Predsjedništva Udruge, a pozivu organizatora odazvali su se i mnogi dužnosnici i predstavnici političkog i javnog života iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Među uzvanicima bio je i župan Brodsko-posavske županije Daniel Marušić, koji je pozdravio nazočne i u ime državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonka Milasa. “Pozdravljam sve vas koji Bosnu i Hercegovinu nosite u srcu, čast mi je biti s vama večeras. Dobro je čuvati i sačuvati svoju tradiciju, ali i poštovati tradiciju sredine u kojoj se živi,“ poručio je okupljenima župan Marušić.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.