DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Podružnice

ožu
13

Večer bosanskih pita sve popularnija

U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja i ove je godine održana Večer bosanskih pita, a tim se povodom 13. ožujka 2019. u prostorijama župne crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu okupilo više od stotinu članova i prijatelja Udruge Prsten.

 

 

U ime domaćina okupljene je pozdravio predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka, koji je ujedno predstavio Udrugu Prsten i pozvao sve da se pridruže brojnom članstvu. Zahvalio je svima na odazivu, a na potpori članicama Kluba žena te napose marljivim kuharicama, kao i kerestinečkom župniku i kapelanu koji su ustupili prostor za druženje. Prije druženja služena je sveta misa.

 

Pročitajte više
ožu
2

Na Svečanoj večeri u Đakovu oko 750 članova i prijatelja Prstena

U organizaciji Ogranka Đakovo Prstenove Podružnice Osječko-baranjske županije održana je 2. ožujka 2019. tradicionalna Večer članova i prijatelja Udruge Hrvata BiH Prsten, na kojoj se već godinama zadnje subote uoči  korizme okuplja najveći broj gostiju i uzvanika.

 

U svečanoj dvorani ”Stross“ u Đakovu okupili su se brojni članovi i prijatelji Udruge Prsten, Hrvati iz BiH koji žive u dvjema domovinama, a među oko 750 gostiju i uzvanika bili su osječko-baranjski župan Ivan Anušić i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, ravnatelj Zaklade Prsten Vlado Guberac i predsjednik Nadzornog odbora Prstena Ivan Miloloža, članovi Upravnog odbora Udruge, kao i sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, načelnici općina iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine te drugi predstavnici javnog života RH i BiH.

 

Dobrodošlicu okupljenima poželio je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, koji je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Prstenom te obećao i ubuduće pomagati Ogranak Đakovo. Zaključio je kako takav rad može biti primjer svima, zaželjevši Udruzi puno uspjeha u daljnjem radu.

 

Pročitajte više
vlj
22

Prva Večer članova i prijatelja Podružnice Brodsko-posavske županije

Večer članova i prijatelja Podružnice Brodsko-posavske županije Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 22. veljače 2019. u dvorani Carpe diem u Slavonskom Brodu, na kojoj su se okupili brojni gosti i uzvanici, njih oko 450.

 

Bila je to prva svečana večer u organizaciji ove podružnice Prstena. Uz članove brodsko-posavske podružnice večeri su nazočili i brojni članovi iz drugih krajeva Hrvatske, predsjednik Udruge Pavo Zubak, dopredsjednik Marjan Biškić, počasni predsjednici Ilija Tolić i Mijo Marić te članice i članovi Predsjedništva Udruge, a pozivu organizatora odazvali su se i mnogi dužnosnici i predstavnici političkog i javnog života iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Među uzvanicima bio je i župan Brodsko-posavske županije Daniel Marušić, koji je pozdravio nazočne i u ime državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonka Milasa. “Pozdravljam sve vas koji Bosnu i Hercegovinu nosite u srcu, čast mi je biti s vama večeras. Dobro je čuvati i sačuvati svoju tradiciju, ali i poštovati tradiciju sredine u kojoj se živi,“ poručio je okupljenima župan Marušić.

Pročitajte više
vlj
8

Izabrano novo vodstvo Podružnice PGŽ-a

Brojni članovi Podružnice Primorsko-goranske županije nazočili su Izbornoj skupštini, održanoj 8. veljače 2019. u Rijeci, a na prijedlog Izvršnog odbora za novog predsjednika Podružnice u idućem dvogodišnjem mandatnom razdoblju jednoglasno je izabran prof. dr. Zlatan Car. 

 

Izabrani su i novi članovi Izvršnog te Nadzornog odbora, a usvojen je i novi Statut. Na početku Skupštine okupljene je pozdravila dosadašnja predsjednica Ana Babić, koja se tom prigodom osvrnula na rezultate rada u njezinu proteklom mandatu.

 

Primorsko-goranska podružnica ima oko tristo članova i obilježila je 12 godina postojanja, a novoizabrani predsjednik istaknuo je da prema procjeni na širem riječkom području živi više od pet tisuća osoba koji su podrijetlom Hrvati iz BiH. U njihovu je vlasništvu više od 100 privrednih subjekata koji zapošljavaju oko 1500 radnika s riječkog područja. 

 

 

Pročitajte više
sij
26

U Osijeku održan turnir u Igri prstena

U organizaciji Foruma mladih osječke podružnice Udruge Prsten 26. siječnja 2019. u Šećeranskom domu u Osijeku održan je turnir u Igri prstena.

 

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa s po dva do četiri člana, među kojim je bio i tim forumaša iz Zagreba. Ana, Anđela, Klara i Toni igrali su protiv ekipe imenjaka, koja ih je izbacila iz natjecanja. Iako su članovi Foruma mladih iz Zagreba izgubili, nastavili su igrati kako bi usavršili svoje vještine skrivanja i pronalaženja prstena. Natjecanje je trajalo do ranih jutarnjih sati, a pobijedili su Sokolovi Tramošnice i Mirkovaca, drugo je mjesto osvojila ekipa Balegovac, dok je trećeplasirana ekipa Novo Selo.

 

Nakon natjecateljskog dijela turnira timovi su se počastili domaćim grahom te nastavili druženje uz zvuke šargije, violine i harmonike, a uz članove ekipa turniru je nazočilo i stotinjak članova i prijatelja Prstena.

Večer članova i prijatelja Podružnice Brodsko-posavske županije

 

 

 

Udruga Hrvata BiH Prsten, Podružnica Brodsko-posavske županije organizira 

 

VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE PRSTEN

 

koja će se održati 22. veljače 2019. godine s početkom u 19:30 sati u
dvorani Carpe diem, Osječka 326E u Slavonskom Brodu.

 

Uz bogat tradicionalni menu i raznoliku glazbenu ponudu očekuju Vas i
druga iznenađenja.

 

Očekujemo Vas s radošću!

sij
19

Prstenovke na Danu mimoza u Osijeku

 

Članice Kluba žena Podružnice Osijek svojim su sudjelovanjem na 12. hrvatskom Danu mimoza podržale Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, obilježen 19. siječnja 2019. na osječkom Trgu Ante Starčevića.

 

Uz simboličnu prodaju i podjelu cvjetova mimoze dijeljeni su  i edukativni materijali  kako bi se žene što bolje informirale i savjetovale o sprečavanju i ranom otkrivanju raka vrata maternice.

Pročitajte više
sij
5

Blagdansko druženje varaždinske podružnice

I ova je godina u Udruzi Hrvata BiH Prsten počela blagdanskim druženjem u organizaciji varaždinske podružnice, a tim su se povodom 5. siječnja 2019. u Varaždinu okupili brojni članovi Udruge Prsten s područja Varaždinske županije te uzvanici i gosti iz drugih krajeva Hrvatske.

 

Ovogodišnje, deveto blagdansko druženje održano je u restoranu Fontana – Crnković, a u novom prostoru okupilo se čak oko 350 gostiju i uzvanika, koji su ujedno proslavili 10. obljetnicu osnutka Podružnice Varaždinske županije

Pročitajte više
pro
27

Na adventu s Ogrankom Sveta Nedelja

Svake subote tijekom došašća u večernjim satima Župa Blaženog Alojzija Stepinca organizira paljenje adventske svijeće, a treću godinu zaredom Ogranak Sveta Nedelja sudjeluje u organizaciji paljenja četvrte adventske svijeće. Tim su se povodom ispred župne crkve kod Fontane blaženika 22. prosinca u Bestovju pokraj Samobora okupili brojni mještani te župe, kao i članice i članovi Udruge Prsten.

 

Molitvu je predvodio župnik vlč. Božidar Cindori, koji je podsjetio na prave vrijednosti došašća i Božića, kao i na simboliku paljenja adventskih svijeća - prva je simbol nade, druga mira, treća radosti, a četvrta ljubavi. Zahvalio je svima koji su sudjelovali na razne načine u pripremi i organizaciji adventskih događanja, napose svetonedeljskom ogranku Prstena što su upotpunili taj događaj posebnim ugođajem.

 

Pročitajte više
pro
13

Humanitarni party Foruma mladih u Osijeku

Forum mladih organizirao je 13. prosinca 2018. u Osijeku humanitarni party studenata iz Bosne i i Hercegovine, tradicionalno predblagdansko druženje članova i prijatelja Foruma mladih iz osječke podružnice.

 

Tim su se povodom u osječkom Q Clubu okupili svi članovi Foruma mladih, kao i ostali studenti koji su došli podržati njihovu humanitarnu akciju. Cijelu ih je večer zabavljao DJ Ila. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica iskoristit će se za humanitarne aktivnosti, među kojima su i božićni paketići za prvašiće u dekanatu Orašje, Odžak i Usora te paketići za “Kuću Nade“ iz Odžaka, čiji su prijatelji već dugi niz godina.

 
Pročitajte više
stu
18

Udruga Prsten odala počast žrtvama Škabrnje

Na inicijativu i u organizaciji Ogranka UBH Prsten Sveta Nedelja, predstavnici Udruge organizirano su 18. studenog 2018. posjetili Škabrnju, gdje su sudjelovali u komemorativnom programu i Koloni sjećanja povodom obilježavanja 27. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu.


Pedesetak članova i prijatelja Udruge krenulo je u ranim jutarnjim satima put Škabrnje, u koju su tog dana pristigli brojni građani iz svih krajeva Hrvatske pa i šire, kako bi se poklonili žrtvama velikosrpske agresije na to mjesto u zadarskom zaleđu.
Uz članove Ogranka Sveta Nedelja, koje je predvodio predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka, bili su i predstavnici središnjice na čelu s glavnim tajnikom Udruge Marjanom Biškićem te Kluba žena i Foruma mladih.

Pročitajte više
stu
15

Održana 13. večer Udruge Prsten u Osijeku

Oko petsto članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata Prsten okupilo se 10. studenog 2018., u večernjim satima u dvorani Kristal na 13. večeri članova i prijatelja Udruge Prsten, koju već tradicionalno uoči božićnih i novogodišnjih blagdana organizira Podružnica Osječko-baranjske županije.

 

Okupljene je na početku večeri pozdravila predsjednica Podružnice Ana Stanić. ”Mislim da je jako dobro identificirati se, važno je da čovjek zna od kuda potječe kako bi mogao poštovati druge i drugačije. Dobro je što se nismo izgubili poslije ovog rata, njegujemo svoje običaje i tradiciju, lijepo se družimo i dobro osjećamo,” rekla je te ujedno najavila bogat program i zaželjela dobru zabavu.

Članove i prijatelje Udruge Prsten pozdravio je i počasni predsjednik Marko Pipunić, u svoje ime i u ime predsjednika Udruge Mije Marića. Podsjetio je na utemeljenje Udruge, kad su se u Prstenu uglavnom okupljali Hrvati koji su morali napustiti svoje domove u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.