DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
17

Sastanak sa stipendistima Zaklade Prsten

Bilo je doista impresivno slušati mlade ljude pune entuzijazma i ljubavi prema svojim dvjema domovinama, a njihov uspjeh najbolji je pokazatelj kako je stipendiranje studenata najunosnija investicija Prstena jer - oni su naša budućnost

 

Članice Kluba žena na čelu s predsjednicom Gordanom Jelavić i dopredsjednik Udruge Prsten Marjan Biškić sastali su se 17. listopada 2019. sa stipendistima Zaklade Prsten.

 

Sastanak koji bi se prije mogao nazvati druženje priređen je u Središnjem uredu Udruge, gdje se na poziv Kluba žena odazvalo petero studenata, Prstenovih stipendista. U ime Kluba žena pozdravila ih je Gordana Jelavić, podsjetivši tko su sve dobitinici prošlogodišnjih Prstenovih stipendija te je ujedno napomenula kako se dio studenata ispričao zbog nemogućnosti dolaska u Zagreb i odaziva na sastanak.

 

Njih šesnaestero, među kojima je i jedna učenica, potpisali su sa Zakladom ugovore o stipendiranju za proteklu 2018/19. godinu, a neki od njih prijavit će se i na ovogodišnji natječaj, koji je u tijeku i otvoren je do 31. listopada.

 

Među stipendistima ima studenata iz svih krajeva BiH – Domaljevca, Kiseljaka, Kaknja, Konjića, Sarajeva, Širokog Brijega, Tomislavgrada i Viteza te četvero iz Žepča. Neki od njih studiraju u Hrvatskoj, a neki u BiH, no ističu kako im je svima dobrodošla stipendija Prstena. Dugogodišnja članica Foruma mladih Ilijana Čović studira poljski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, završila je preddiplomski i upisala 1. godinu diplomskog, a kao vrlo angažirana forumašica na određeni je način već dobrim dijelom Udruzi vratila uloženo.

 

Katarina Barukčić iz Žepča studira turizam i ugostiteljstvo u Karlovcu, uz studij povremeno i radi, a stipendija joj je, kaže itekako pomogla. Stoga se i ona želi više angažirati u Prstenu koji im nudi i mnogo više od stipendija, nastojeći ih okupljati i međusobno povezati kako bi jedni drugima bili potpora i u budućnosti.

 

Marija Bagarić iz Tomislavgrada studira bilinogojstvo na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, prošlogodišnja je dobitnica Dekanove nagrade, a ove se godine nada Rektorovoj, što se može i očekivati s obzirom na njezin uspjeh i prosjek ocjena 4,68. Uz studij sudjeluje u istraživačkim radovima i raznim humanitarnim akcijama, a u slobodno vrijeme, kojeg je uistinu malo, piše poeziju.

 

Robert Tokić iz Jajca studira također u Mostaru, na Ekonomskom fakultetu, smjer menadžment, te je polaznik i Političke akademije. I on je izniman student s prosjekom ocjena 4,7 te će ove godine i on aplicirati za Dekanovu nagradu. Usto, glavni je urednik studentskog časopisa SEF.

 

Kristijan Herak je iz Čapljine, student je 5. godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i to s prosjekom ocjena 5,0! I on je dobitnik Dekanove nagrade za ovu godinu, a kao izniman student postao je i demonstrator na Faklutetu. Usto, u studijskoj je sekciji za dermatovenerologiju i suradnik u znanstvenom časopisu Nerogirus.

 

 

Pročitajte više
lis
15

Održana zadnja ovogodišnja sjednica Upravnog odbora

Četvrta, ujedno zadnja ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 15. listopada 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama. Nazočili su joj članovi proširenog UO-a Udruge.

 

Na početku sjednice predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je nazočne i čestitao 14. obljetnicu Prstena, utemeljenog 9. listopada 2005. godine. Također, naglasio je kako je to prva sjednica UO-a s novim logom.

 

Predložen dnevni red jednoglasno je usvojen, kao i zapisnik s prethodne sjednice UO-a održane 2. srpnja, a potom je uslijedilo Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica te pregled aktivnosti planiranih do kraja godine, odnosno do Izvještajne skupštine Udruge, koja je najavljena za 29. veljače 2020.

 

Predsjednik Zubak izvijestio je o sudjelovanju izaslanstva Prstena na sastanku s Hrvatskim narodnim saborom BiH na temu ”Implementacija izbornih rezultata i aktivnosti HNS-a BiH, kao dijela vladajuće koalicije, u idućem razdoblju“. Istaknuta je dobra suradnja, koja traje još od 2012. godine, te su usvojeni zaključci s tog sastanka. Također, najavio je 14. večer članova i prijatelja Udruge i Zaklade Prsten, koja će se održati 7. prosinca, kao i Prstenov poslovni forum Zagreb 2020., planiran za 13. veljače.

 

 

Pročitajte više
lis
10

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA ZAKLADE PRSTEN U AKADEMSKOJ 2019./2020. GODINI

Udruga Hrvata BiH Prsten putem Zaklade Prsten aktivno se skrbi o stipendiranju studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine, te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i nisu primatelji stipendije iz drugih izvora.

U skladu s navedenim Upravni odbor Zaklade Prsten, temeljem Odluke od 17. rujna 2019. godine, raspisuje


                                                                                     

                                                                                         NATJEČAJ

 

za dodjelu 11 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2019./2020. godinu


1. Visina stipendije za studente iznosi 1.000,00 kn mjesečno


2. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja:


-  da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine ne mogu ostvariti pravo na stipendiju)
-  da nisu ponavljali godinu
-  da nisu stariji od 26 godina
-  da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.


3. Kandidati se biraju tako da se dodatno vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija, druga  postignuća tijekom studija te članstvo u UHBH Prsten.

 

Povjerenstvo za odabir stipendista zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata kao i motiviranosti za rad u Udruzi Prsten. Povjerenstvo će ocijeniti kvalitete kandidata, njegove kompetencije, opću naobrazbu te sklonosti timskom radu i specifične vještine i kompetencije koje su direktno ili indirektno vezane za perspektivan mladi kadar. Također će se uzeti u obzir i socijalni moment, odnosno materijalni status svakog kandidata, kao i njegova dosadašnja aktivnost u Udruzi Prsten.

 

4. Rok za prijave na natječaj je 31. listopada 2019. godine.

 

Uz  PRIJAVNI OBRAZAC  prilažu se sljedeći dokumenti:
- životopis
- pismo motivacije
- rodni list kandidata, a za kandidate rođene izvan Bosne i Hercegovine rodni list za jednog od roditelja, Hrvata koji je rođen u Bosni i Hercegovini
- potvrda o prebivalištu
- potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj 2019./2020. godini (zimskom semestru)
- ovjeren prijepis ocjena s prosjekom ocjena u akademskoj 2018./2019. godini
- izjava o članovima kućanstva (kućnoj listi)
- potvrda nadležne porezne uprave o visini dohotka u 2018. godini za sve članove kućanstva
- potvrda o ukupnim primanjima od poslodavca ili mirovini u 2018. godini ili potvrdu nadležnog ureda za zapošljavanje ili drugog    tijela da nisu bili zaposleni u 2019. godini
- kandidat je dužan priložiti i druge dokaze o postignućima tijekom studija, znanstveno-stručnim radovima, nagradama ili drugim uspjesima.

 

Prijavu s dokumentima slati isključivo poštom preporučeno na adresu: 

 

                                                                                         ZAKLADA PRSTEN
                                                                                 “NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”
                                                                                     Ulica grada Vukovara 235
                                                                                              10 000 Zagreb

 

5. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 12. studenog  2019. godine na web-stranici Udruge Prsten.


6. Nezadovoljan kandidat ima pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Prigovor se šalje preporučeno na adresu Zaklade.


7. Nepravodobne i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.


8. Upravni odbor Zaklade Prsten može nakon tri mjeseca stipendiranja, vrednovati aktivnosti stipendista u radu Udruge Prsten.Upravni odbor Zaklade ima pravo raskinuti ugovor o stipendiranju, bez prava na žalbu stipendista, ukoliko stipendist ne sudjeluje aktivno u radu Udruge Prsten i humanitarnim aktivnostima koje Udruga promovira.

 

ruj
2

Izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora i Udruge Hrvata BiH Prsten održali radni sastanak

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem i izaslanstvo Udruge Hrvata BiH Prsten, koje je predvodio predsjednik Pavo Zubak, održali su 2. rujna 2019. sastanak u Mostaru. Na sastanku se razgovaralo o nastavku suradnje HNS-a i Udruge Prsten.

 

„Ovo je sedmi put da se sastajemo i zajedno razgovaramo o svim onim temama koje obilježavaju ambijent u BiH, uopće politički ambijent i prilike koje danas imamo. Želja je bila da u prvim točkama danas imamo razgovore, mi ispred HNS-a informiramo kolege iz Prstena o tome kako stojimo oko implementacije izbornih rezultata jer sad je već skoro godinu dana od kako su održani izbori, kakva je pozicija hrvatskog naroda, gdje smo stali s Izbornim zakonodavstvom, što zajedno mogu Prsten i HNS uraditi kako bi se na neki način stvorio ambijent za život ovdje“, kazao je dr. Čović u izjavi za medije.

 

 „Do sada je većina razgovora bila negdje pred izbore, a ovaj put želimo nakon izbora sagledati našu suradnju i vidjeti koje iskorake možemo napravit te poslati vrlo jasnu poruku kako artikulirati jedan zajednički glas hrvatske politike na BiH političkoj sceni. Čini mi se da ima puno tema koje nas jako vežu, napravljeno je jako puno projekata koji su nama pomogli”, dodao je Čović te zahvalio Pavi Zubaku i Udruzi Prsten na potpori i suradnji, naglasivši da na sastanku nazoči i većina predsjednika stranaka HNS-a."

 

 

Pročitajte više
srp
2

Održana treća ovogodišnja sjednica Upravnog odbora

Treća ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 2. srpnja 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, kojoj su nazočili članovi proširenog UO-a Udruge.

 

Nakon što je pozdravio nazočne, posebno predsjednika Skupštine Grada Zagreba i člana Nadzornog odbora Udruge Prsten Dragu Prgometa, predsjednik Udruge Pavo Zubak predložio je dnevni red koji je jednoglasno usvojen, kao i zapisnik s prethodne sjednice UO-a, održanog 7. svibnja. Potom je podnio Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica te najavio aktivnosti planirane za iduće razdoblje do sljedeće sjednice, koja se planira održati krajem rujna. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u brojnim aktivnostima te pozvao na daljnju suradnju.

 

 

Pročitajte više
lip
11

Predstavnici Prstena na okruglom stolu u Banja Luci

Na inicijativu dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipa Jerkovića, u Banja Luci je održan okrugli stol na temu “Hrvati u Republici Srpskoj – O(p)stanak“ na kojem su sudjelovali i predstavnici Udruge Hrvata BiH Prsten.

 

Izaslanstvo Prstena predvodio je predsjednik Udruge Pavo Zubak, a u izaslanstvu su bili dopredsjednik Ante Mandić te članovi Predsjedništva Ivica Nuić i Draženko Mamić.

 

Uz predstavnike 30 registriranih udruga koje rade na održivosti i opstojnosti Hrvata na tom području, na okruglom stolu sudjelovali su i brojni drugi politički i vjerski dužnosnici, kao što su banjalučki biskup Franjo Komarica i gvardijan s Plehana fra Anto Tomas, zastupnik i predsjednik Odbora za Hrvate izvan RH Božo Ljubić, saborski zastupnik u RH Željko Raguž, pomoćnica ministra gospodarstva te malog i srednjeg poduzetništva RH Ana Mandac, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH Žana Ćorić, voditelj Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje Hrvata u BiH Ivan Zeba, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću Naroda RS Ivo Mijić te vijećnici u Vijeću naroda Davor Čordaš i Ivo Kamenjašević, kao i drugi predstavnici Hrvata u institucijama RS-a.

 

Pročitajte više
lip
6

U Osijeku održan Humanitarni koncert Zaklade Prsten

 

Prsten za budućnost

 

Humanitarni koncert pod nazivom Prsten za budućnost, kojim Udruga Hrvata BiH Prsten obilježava dvanaestu obljetnicu Zaklade, održan je 6. lipnja 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

 

Organizator koncerta je Podružnica Udruge Prsten Osječko-baranjske županije, suorganizatori Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, a pokroviteljica predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

 

Na koncertu su besplatno nastupili hrvatski glazbenici Miroslav Škoro i Lyra Bend, Zrinka Posavec i Igor Delač te pop-rock sastav Fluentes, a sredstva prikupljena organizacijom humanitarnog koncerta namijenjena su  fondu za stipendiranje studenata i učenika Zaklade Prsten.

 

Mijo Marić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović

 

Pročitajte više
svi
22

Prstenovac Ivica Nuić dobitnik Večernjakova pečata

Uspješan poduzetnik i istaknuti prstenovac nagradu je dobio u kategoriji Naše gore list za 2018. godinu

 

U Mostaru je 22. svibnja 2019. održana dodjela 18. Večernjakova pečata, nagrade koju Večernji list dodjeljuje zaslužnima u više kategorija u Bosni i Hercegovini, a među ovogodišnjim je laureatima tog prestižnog priznanja i Ivica Nuić, predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Hrvata BiH Prsten.

 

Večernjakov pečat dobio je u kategoriji simobličnog naziva Naše gore list, a kao razlog njegove nominacije navedeno je: Umrežavanje bosanskohercegovačkih i hrvatskih gospodarstvenika. Prvi čovjek Kluba poduzetnika Prsten, Konjičanin, okuplja 200 tvrtki s 10 000 radnika. U Republici Hrvatskoj čine 6 % BDP-a. Čak ih 500 radi u njegovoj tvrtki.

 

Izvor: Večernji list

Pročitajte više
svi
20

Za nagradu Večernjakov pečat nominirana dva člana Prstena

U tradicionalnom izboru za nagradu Večernjakov pečat, koji se svake godine održava u Bosni i Hercegovini, i ove godine nominirani su istaknuti članovi Prstena, i to po jedan iz obje sestrinske udruge.

 

Za pothvat godine nominiran je predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Zdenko Vukić, a u obrazloženju je kandidature istaknuto: Prvi čelnik 'novog Prstena'. U Udruzi koja je okupljala samo Posavljake od prošle su godine svi Hrvati BiH. Travničanin izabran za predsjednika.

 

U kategoriji gospodarstvo nominiran je predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Hrvata BiH Prsten Ivica Nuić, a kao razlog njegove kandidature navedeno je: Umrežavanje bosanskohercegovačkih i hrvatskih gospodarstvenika. Prvi čovjek Kluba poduzetnika Prsten, Konjičanin, okuplja 200 tvrtki s 10 000 radnika. U Republici Hrvatskoj čine 6. BDP-a. Čak ih 500 radi u njegovoj tvrtki.

 

Prstenovcima su na kandidaturi čestitali predsjednik Prstena Pavo Zubak i dopredsjednik Marjan Biškić, izrazivši uvjerenje kako će kandidati postati i laureati  poručivši im: ”Činjenica da ste kao članovi Prstena nominirani govori o snazi i ugledu koji Prsten uživa u BiH i RH.”

Pročitajte više
svi
9

Novi logo i znak Prstena

Na telefonskoj sjednici Predsjedništva, održanoj 9. svibnja 2019., donesena je i jednoglasno prihvaćena Odluka o prihvaćanju novog loga i znaka Udruge Hrvata BiH Prsten.

 

Za rebranding je bio zadužen član Predsjedništva Draženko Mamić, a od pristiglih rješenja izabran je prijedlog Ane Serdarušić (direktorica marketinga Žita) i Anje Vidaković (dizajnerica u Žitu) pa je u dogovoru s Draženkom Mamićem izrađen novi logo i znak Prstena.

 

 

Pročitajte više
svi
7

Održana druga ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

U Prsten primljeno 70 novih članova

 

Druga ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 7. svibnja 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, gdje su se okupili brojni članovi Udruge, među kojima i počasni predsjednici Prstena Zvonko Biljecki, Ilija Tolić, Marko Pipunić i Mijo Marić. 

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je okupljene, posebno Zdenka Vukića i Pavu Domića iz sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata. Predložio je dnevni red koji je jednoglasno usvojen, kao i zapisnik s prethodne sjednice proširenog UO-a, održanog 12. veljače. Potom je podnio Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica te najavio aktivnosti planirane za iduće razdoblje do sljedeće sjednice, planirane 2. srpnja. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u brojnim aktivnostima te pozvao na provedbu i najavljenih aktivnosti, kao i nazočne da se uključe u raspravu.

 

Pročitajte više
ožu
23

U Uredu Predsjednice RH Dan otvorenih vrata za Hrvate BiH

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske 23. ožujka 2019. održan je Dan otvorenih vrata za Hrvate Bosne i Hercegovine, a tim su se povodom s Predsjednicom susreli i članovi Udruge Prsten – članice i članovi Foruma mladih i Kluba žena.

 

Obraćajući se nazočnima, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je kako je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini prisutan dulje od tisućljeća. ”Vi u Bosni i Hercegovini niste gosti, pridošlice ni nacionalna manjina, nego njezin najstariji konstitutivni narod, koji ne želi ništa drugo nego mir i ravnopravnost s druga dva naroda u zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini,” kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

 

Ured Predsjednice

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.