DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Aktualno

VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE I ZAKLADE PRSTEN

Poštovane članice i članovi, prijatelji UBH Prsten,

 

pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE i ZAKLADE PRSTEN održat će se u subotu, 2. prosinca 2017., u 19:30 u hotelu Sheraton, Zagreb, Ulica kneza Borne 2.


I ove godine Udruga Prsten nastavlja  tradiciju prosinačkih, adventskih druženja na svečanoj XII. večeri  članova i prijatelja Udruge uz posebno ozračje radosti druženja,  glazbeni program i gastronomske užitke kroz široku paletu delicija.


CIJENA ULAZNICE iznosi 350,00 kn po osobi (cijena uključuje večeru i piće). REZERVACIJE za svečanu Večer primamo do popune mjesta, a najkasnije do 25. 11. 2017. na tel. 01/6133 788; ili putem e-maila: prsten@udruga-prsten.hr.

Plaćanje možete izvršiti putem žiroračuna Udruge IBAN HR03 2390 0011 1003 28241 (Hrvatska poštanska banka) ili IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7 (Privredna banka Zagreb) s naznakom "Donacija", ili dolaskom u prostorije Udruge. Rezervacije mjesta prije uplate su obvezne.
Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom druženju i ove godine kad Udruga obilježava 12 godina djelovanja.

 

 

Čestitka

Poštovane članice i članovi UBH Prsten,


čast nam je i zadovoljstvo što vam možemo čestitati 12. obljetnicu osnutka i uspješnog djelovanja UBH Prsten. Hvala vam na povjerenju koje ste nam iskazali izabravši nas za vodstvo Udruge Prsten. Udruga je dvanaestogodišnjim djelovanjem postala vodeća Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata podrijetlom iz BiH. Hvala vam na vjernosti, predanosti i odanosti viziji i misiji Udruge te na doprinosu koji dajete u radu Udruge Prsten.


Posebna zahvala i čestitka  utemeljiteljima UBH Prsten, bivšim predsjednicima i članovima tijela upravljanja UBH Prsten u prethodnih dvanaest godina. Nastavimo predano i odgovorno djelovati u Udruzi Prsten na ponos svih članova Udruge i hrvatskog naroda u BiH i RH.

 

S poštovanjem,

Mijo Marić, predsjednik
Pavo Zubak, zamjenik predsjednika
Marjan Biškić, glavni tajnik

 

Poziv članicama  i članovima UBH Prsten

Poziv članicama i članovima UBH Prsten za Izvještajnu skupštinu Udruge Prsten u subotu 21. listopada 2017. s početkom u 13 sati u dvorani tvrtke MSAN, Buzinska cesta 10, Buzin, Zagreb.


Prijedlog dnevnog reda:


1.   Izbor radnih tijela (zapisničara, ovjerovitelja zapisnika i radnog predsjedništva)
2.   Usvajanje Poslovnika o radu Izvještajne skupštine
3.   Pozdravni govori gostiju i uzvanika
4.   Izvješće o radu Udruge Prsten za razdoblje 15. listopada 2016.- 21. listopada 2017.
5.   Izvješće o financijskom poslovanju Udruge Prsten za 2016. i devet mjeseci 2017.
6.   Nalaz i mišljenje NO o radu izabranih tijela upravljanja Udruge Prsten
7.   Rasprava o izvješćima 3. i 4. točke dnevnog reda i usvajanje izvješća
8.   Prijedlog Plana rada za 2018.
9.   Prijedlog financijskog plana za 2018.
10. Rasprava i usvajanje Plana rada i financijskog plana Udruge Prsten
11.  Razno.
     
Zaključenje rada Skupštine, domjenak i druženje u povodu obilježavanja 12. obljetnice osnutka i djelovanja UBH Prsten.  

 

 

lis
8

Održani godišnji susret raseljenih vjernika jajačke doline

Sesvetska Sopnica/Zagreb, 9. listopad 2017. Franjevci i vjernici župe Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba su ove godine bili domaćini godišnjeg susreta raseljenih vjernika jajačke doline. Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Zagreba u nedjelju, 8. listopada 2017. organizirani su godišnji susreti raseljenih vjernika i prijatelja jajačke doline u u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba. Svečano euharistijsko slavlje u 11 sati u samostansko-župnoj crkvi predvodio je fra Anto Šimunović, gvardijan samostana sv. Luke i župnik u Jajcu, uz suslavlje sopničkog župnika fra Zdravka Dadića i samostansko-župnog vikara fra Stipe Karajice.U propovjedi je fra Anto naglasio važnost očuvanja kulturno-povijesnog naslijeđa kako pojedinca tako i naroda u cijelosti, svijesti o porijeklu posebice u teškim povijesnim razdobljima kao što je bio pad Bosne 1463. godine poput biblijskih stradanja. U takva vremena narod bi ojačan vjerom i strpljenjem iznalazio put do slobode, ali danas se susrećemo s drugim nevidljivim izazovima koji su opasnost za nacionalni identitet.
 

Pročitajte više
lis
5

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA ZAKLADE PRSTEN ZA AKADEMSKU 2017./2018. GODINU

Udruga bosanskih Hrvata Prsten putem Zaklade Prsten aktivno se skrbi o stipendiranju studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine, te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i nisu primatelji stipendije iz drugih izvora.
U skladu s navedenim Upravni odbor Zaklade Prsten, temeljem Odluke od 5. listopada 2017. godine, raspisuje


NATJEČAJ


za dodjelu 11 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2017./2018. godinu


1.            Visina stipendije za studente iznosi 800,00 kn mjesečno


2.            Pravo sudjelovanja u natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja:


-              da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine ne mogu ostvariti pravo na stipendiju)
-              da nisu ponavljali godinu
-              da nisu stariji od 26 godina
-              da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.


3.            Kandidati se biraju tako da se dodatno vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija, druga postignuća tijekom studija te članstvo u UBH „Prsten“.

 

Povjerenstvo za odabir stipendista zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata kao i motiviranosti za rad u Udruzi Prsten. Povjerenstvo će ocijeniti kvalitete kandidata, njegove kompetencije, opću naobrazbu te sklonosti timskom radu i specifične vještine i kompetencije koje su direktno ili indirektno vezane za perspektivan mladi kadar. Također će se uzeti u obzir i socijalni moment, odnosno materijalni status svakog kandidata, kao i njegova dosadašnja aktivnost u Udruzi Prsten.

 

4.            Rok za prijave na natječaj je 27. listopada 2017. godine.

 

Uz  PRIJAVNI OBRAZAC  prilažu se sljedeći dokumenti:
- životopis
- pismo motivacije
- rodni list kandidata, a za kandidate rođene izvan Bosne i Hercegovine rodni list za jednog od roditelja, Hrvata koji je rođen u Bosni i Hercegovini
- potvrda o prebivalištu
- potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj 2017./2018. godini (zimskom semestru)
- ovjeren prijepis ocjena s prosjekom ocjena u akademskoj 2016./2017. godini
- izjava o članovima kućanstva (kućnoj listi)
- potvrda nadležne porezne uprave o visini dohotka u 2016. godini za sve članove kućanstva
- potvrda o ukupnim primanjima od poslodavca ili mirovini u 2016. godini ili potvrdu nadležnog ureda za zapošljavanje ili drugog tijela da nisu bili zaposleni u 2017. godini
- kandidat je dužan priložiti i druge dokaze o postignućima tijekom studija, znanstveno-stručnim radovima, nagradama ili drugim uspjesima.

 

Prijavu s dokumentima slati isključivo poštom preporučeno na adresu: 

 

ZAKLADA PRSTEN
“NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb

 

5.           Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 10. studenog  2017. godine na web-stranici Udruge Prsten.


6.           Nezadovoljan kandidat ima pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Prigovor se šalje preporučeno na adresu Zaklade.


7.           Nepravodobne i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.


8.           Upravni odbor Zaklade Prsten će nakon tri mjeseca stipendiranja, vrednovati aktivnosti stipendista u radu Udruge Prsten.

Upravni odbor Zaklade ima pravo raskinuti ugovor o stipendiranju, bez prava na žalbu stipendista, ukoliko stipendist ne sudjeluje aktivno u radu Udruge Prsten i humanitarnim aktivnostima koje Udruga promovira.

 

ruj
27

Pod okriljem Kluba žena uspješno održano stručno predavanje

U organizaciji Kluba žena UBH Prsten 27. rujna u Europskom domu u Zagrebu održano je predavanje terapeuta Tomislava Kuljiša pod nazivom ”Emocije u partnerskim odnosima”, a koliko je zanimanje za ovu temu, koja je bila ”pogodak u sridu“, najbolje je pokazao odaziv brojnih članica i prijateljica Udruge Prsten.

 

 

Na početku predavanja okupljene je u ime Udruge Prsten pozdravila Klara Barišić, stipendistica Zaklade Prsten, koja je ukratko predstavila Udrugu i predavača. Predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić izrazila je zadovoljstvo golemim odazivom te pozvala nazočne da se pridruže i uključe u rad Udruge Prsten i Kluba žena. Posebno je zahvalila Tomislavu Kuljišu, koji je ovo predavanje darovao Klubu žena, te mu je tim povodom uručila zahvalnicu.


Što su emocije i koja je njihova funkcija u odnosima? Uvid u emocionalne rane kao najčešći izvor konflikta u odnosima. Zašto su neki vrlo osjetljivi, lako ostaju silno povrijeđeni i imaju jake reakcije tuge ili ljutnje, a neki postanu krajnje bezosjećajni i emocionalno hladni? Koncept obrambenih mehanizama koji nas čine hladnim, nedostupnim ili odbojnim prema drugima. Neki od nas su vrlo emotivni, a neki su gotovo bezosjećajni, emocionalno nedostupni i zatvoreni. Kako produbiti ili ostvariti dobar odnos i u takvoj vezi?
 

Pročitajte više
ruj
26

Na sjednici Upravnog odbora u Prsten primljeno više od 160 novih članova


Čak 157 fizičkih i četiri pravne osobe novi su članovi UBH Prsten, koji sada broji sveukupno 2957 članova. Od toga je 2765 fizičkih osoba i 192 pravne, a oko četvrtine članstva osobe su mlađe od 35 godina, što je najbolje jamstvo opstanka Prstena i u budućnosti.

 


Podaci su to izneseni u sklopu prezentacije Analiza članstva UBH Prsten na sjednici proširenog Upravnog odbora održanoj 26. rujna u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama.

 

Na početku sjednice predsjednik Udruge Mijo Marić pozdravio je okupljene te je predložio dnevni red, koji je jednoglasno usvojen, kao i Zapisnik s prethodne sjednice proširenog UO-a. Potom se tajnik Udruge Marjan Biškić ukratko osvrnuo na Izvješće o radu Udruge od 20. lipnja 2017., koje je u cijelosti dostavljeno svim članovima UO-a, te je naveo planirane aktivnosti do sljedeće sjednice UO-a u studenom.

 

 

Pročitajte više
ruj
13

Predstavnici Prstena na proslavi 22. obljetnice oslobođenja Jajca

Povodom obilježavanja 22. obljetnice oslobođenja kraljevskoga grada Jajca 13. rujna održana je prigodna proslava kojoj su, uz brojne uzvanike i goste iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nazočili i predstavnici Udruge "Prsten".

 

 

Proslava je počela svečanim mimohodom uz nošenje ratnih barjaka postrojbi koje su sudjelovale u vojno-redarstvenoj akciji Maestral, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane nakon trogodišnje okupacije oslobodile Jajce. Nakon mimohoda služena je misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje koju je predvodio fra Jure Tokalić, a počast žrtvama odana je i polaganjem vjenaca kod spomenika u središtu Jajca.
 

Pročitajte više
kol
18

Prsten se iz udruge prometnuo u pokret koji gradi mostove između Hercegovine i Bosne

Upravo na rušenju regionalnih animoziteta unutar hrvatskog korpusa Prsten se etablirao kao most između Hrvata Posavine, Hercegovine, Bosne i Hrvatske. To mu je dalo nacionalni autoritet globalnoga značenja.

 

 

U privatnoj režiji nedavno su se na jednom izletu okupili najvažniji dužnosnici Hrvata iz BiH. Njih dvadesetak. Domaćini iz Posavine, gosti uglavnom iz Hercegovine. Svi oni, podrijetlom iz BiH, došli su na jedno privatno imanje u zaleđe Senja, u Hrvatsku.

 

Domaćini su bili prvi ljudi udruge “Prsten”, a gosti vodeći hrvatski političari i drugi dužnosnici iz BiH. Vodstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) iz BiH. Miji Mariću, Pavi Zubaku, Marku Pipuniću, Ivici Nuiću (“Prsten”) izlet s HNS-ovcima nije bio samo želja za privatnim okupljanjem. Htjeli su i na takav privatan način jačati mostove Hrvata Posavine, Bosne, Hercegovine.

 

Pročitajte više
kol
6

Četvrti humanitarni turnir riječke podružnice Prstena, za Komušinu i Kondžilo

Humanitarni malonogometni turnir pod nazivom ”Spomenici budućnosti“ održan je 5. i 6. kolovoza u Sportsko-rekreativnom centru Ronjgi u Viškovu pokraj Rijeke.


Turnir su četvrtu godinu zaredom organizirali UBH Prsten - Podružnica Primorsko-goranske županije i Humanitarno-organizacijski odbor Komušina te Župa sv. Mateja i KUD Izvor, a svrha je prikupljanje sredstava za izgradnju nove zavjetne kapele na brdu Kondžilo, čuvenom marijanskom svetištu, kao i spomen-parka poginulim hrvatskim braniteljima Komušine i Teslića.

 

Na turniru je sudjelovalo 16 malonogometnih ekipa, a bodrilo ih je oko 1500 gledatelja pristiglih iz cijele Hrvatske pa i šire

Pročitajte više
srp
7

Plenković: Za Hrvatsku važnije države od BiH nema

Dvije vlade spremne nastaviti raditi na rješavanju svih aktualnih projekata 

 

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske kazao novinarima da je razmatrano više od 50 tema ili više od 50 točki dnevnog reda pripremljenih od nadležnih ministarstva.

 

Po njegovim riječima, iskazana je spremnost dvije vlade da se nastavi raditi na rješavanju svih aktualnih projekata u jednoj ubrzanoj dinamici, na bazi međusobnoga poštivanja, što govori o unapređenju odnosa između dvije države, o nadgradnji jedne dobre dobrosusjedske suradnje koja ide ka cilju realizacije najvažnijih prioriteta.

Pročitajte više
srp
2

Održan deveti Susret kotorvaroških Hrvata u Zagrebu

U nedjelju, 2. srpnja 2017. godine, u zagrebačkom naselju Sesvetska Sopnica održan je tradicionalni 9. susret raseljenih vjernika Hrvata župa kotorvaroške doline (Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci) te prijatelja tog živopisno-povijesnog kraja u sjeverozapadnoj Bosni.

 

Svečano misno slavlje održano je u franjevačkoj samostansko-župnoj crkvi Svete Marije Anđeoske pred više stotina vjernika iz ovog područja koje je uvelike stradalo u posljednjem ratu. Misno slavlje u 11.00 sati predvodio je fra Juro Tokalić, župnik i upravitelj župe Sokoline i Vrbanjci uz suslavlje gvardijana samostana sv. Luke u Jajcu fra Ante Šimunovića, gvardijana zagrebačkog samostana sv. Ilije prof. fra Bože Lujića, sopničkog župnika i definitora Bosne Srebrene fra Zdravka Dadića i samostansko-župnog vikara fra Stipe Karajice.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.