DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
24

Humanitarna akcija Mladi mladima - Budi nasmijan i kada je teško

Unatoč pandemiji, Forum mladih ni ove godine nije zaboravio svoje male prijatelje iz Bosne i Hercegovine. U sklopu tradicionalne humanitarne akcije Mladi mladima, koja se svake godine organizira uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, 21. studenoga 2021. održana je večer stand-up komedije u zagrebačkom Vetro bar&bites, uz geslo ,,Budi nasmijan i kada je teško”.

 

Pročitajte više
stu
12

Konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora

Nakon što su na Izbornoj skupštini izabrani članovi tijela upravljanja Udruge Prsten, 9. studenog 2021. održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora na kojoj su imenovani članovi Predsjedništva UO-a i dopredsjednici Udruge.

 

Tim povodom u prostorijama tvrtke AutoZubak d. o. o. u Sesvetama okupili su se gotovo svi novoizabrani članovi Upravnog odbora, a u uvodnom obraćanju predsjednik Udruge Pavo Zubak zahvalio je svim dosadašnjim članovima UO-a na predanom radu i zalaganju.

 

Pročitajte više
lis
26

Pavi Zubaku povjeren još jedan mandat na čelu Prstena

Udruga Hrvata BiH Prsten održala je 23. listopada 2021. u Zagrebu Izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika Udruge ponovno izabran Pavo Zubak, koji je na čelu Prstena u RH od 2018. godine.

 

Skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Westin, uz počasne predsjednike i brojne članove Prstena pristigle iz raznih krajeva RH, nazočio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić s članovima Prstena koji djeluje u BiH, kao i predstavnici udruga i klubova koji okupljaju Hrvate iz BiH i koji s Prstenom planiraju osnivanje Zajednice udruge Hrvata podrijetlom iz BiH.

 

Autor: Stjepan Stjepić

Pročitajte više
lis
13

Prsten za Petrinju

Čelnici Prstena u RH i BiH uručili su ček od 450 000 kuna, a sredstva koja su članovi Prstena prikupili za pomoć području stradalom u potresu namijenjena su za opremanje petrinjske osnovne škole koju su obnovili Hrvati iz BiH

 

Predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavo Zubak i predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić bili su dio izaslanstva koje je 12. listopada 2021. boravilo u Petrinji, gdje su Hrvati iz Bosne i Hercegovine obnovili Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića, a Prsten je donirao sredstva za njezino opremanje.

 

Pročitajte više
lis
1

Most Svilaj povezuje Hrvatsku i BiH

"Otvaramo još jedan most koji nas spaja, još jednu poveznicu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i poveznicu između Europske unije i Bosne i Hercegovine,” poručio je premijer Plenković na svečanosti otvorenja mosta u Svilaju, na kojem su bili i predsjednici Prstena iz RH i BiH

 

Izvor: Vlada RH

Pročitajte više
ruj
30

Posljednja sjednica Upravnog odbora uoči Izborne skupštine

Treća ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 28. rujna 2021. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama. Bila je to ujedno posljednja sjednica Upravnog odbora u ovom sazivu, na kojoj je usvojena Kandidacijska lista za predstojeću Izbornu skupštinu.

 

Pročitajte više
ruj
15

Predsjedništvo Udruge u pripremama sjednice Upravnog odbora i Izborne skupštine

U Središnjem uredu Udruge Prsten u Zagrebu 14. rujna 2021. održana je sjednica Predsjedništva Upravnog odbora.

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak podnio je Izvješće o radu Udruge i članova Predsjedništva za razdoblje između dviju sjednica te ujedno naveo aktivnosti planirane do sljedeće sjednice Predsjedništva. Bilo je također riječi o načinu ulaganja sredstava prikupljenih za pomoć stradalima u potresu, kao i o dovršetku uređenja prostora Središnjeg ureda Udruge.

 

Glavna tema sjednice bila je priprema za održavanje sjednice Upravnog odbora, predviđene za 28. rujna, kao i priprema za organizaciju Izborne skupštine, koja se planira održati 16. listopada.

 

Članovi Predsjedništva predložili su kandidate za upravljačka tijela Udruge, koja bi trebala biti potvrđena na sjednici Upravnog odbora, a članovi će se birati na predstojećoj Izbornoj skupštini.

 

ruj
5

Prsten ponovno na Svetonedeljskoj fišijadi

Tradicionalna Svetonedeljska fišijada održana je 5. rujna 2021., a na 21. fišijadi sudjelovali su i predstavnici Uduge Hrvata BiH Prsten. U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja, uz potporu Kluba žena i Foruma mladih, po četvrti put prstenovci su promovirali Udrugu na najbolji mogući način.

 

Pročitajte više
ruj
1

Održana zajednička sjednica vodstva Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten i Udruge Hrvata BiH Prsten

Zajednička sjednica Predsjedništva Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten i Predsjedništva Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 28. kolovoza 2021. u Orašju, a uz čelnike sestrinskih udruga sjednici je nazočio i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

 

Pročitajte više
srp
12

Održana druga ovogodišnja sjednica Upravnog odbora

Druga ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 12. srpnja 2021. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama.

 

Članove Upravnog odbora pozdravio je predsjednik Udruge Pavo Zubak, koji je podnio izvješće o radu Udruge od zadnje sjednice Upravnog odbora te najavio aktivnosti planirane za iduće razdoblje.

 

Iako je edpidemija koronavirusa značajno utjecala i na aktivnosti Prstena, ipak je mnogo toga čime se Udruga može pohvaliti u proteklom razdoblju, a u svojem se izlaganju predsjednik Udruge osvrnuo na neka od najznačajnijih događanja.

 

Pročitajte više
srp
7

Održan Prstenov poslovni forum Zagreb 2021 - Prilike i prijetnje u hrvatskom gospodarstvu u postcovid razdoblju

 

U organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten u srijedu, 7. srpnja 2021.  u hotelu Sheraton u Zagrebu održan je četvrti Prstenov poslovni forum kojem je nazočilo oko 150 sudionika, među kojima i predsjednik Vlade mr. sc. Andrej Plenković, ujedno pokrovitelj Foruma na kojemu se razmatralo kako što brže i učinkovitije prilagoditi i nastaviti poslovanje u suživotu s pandemijom.

 

 

 

Robert Anić/PIXELL

 

Obraćajući se sudionicima Foruma, predsjednik Vlade pohvalio je Udrugu Prsten za sve što radi za Hrvate iz BiH i u BiH, istaknuvši probitačnost i želju za uspjehom te solidarnost kao ključne odrednice koje krase Prsten. „Međusobno se pomažete, drago mi je da ste uspješni i znate kako stvarati nove vrijednosti,“ kazao je u obraćanju brojnim okupljenim članovima Prstena.

 

Govoreći o nužnosti i važnosti političke stabilnosti, kazao je kako je to bio cilj Vlade s početka mandata iz 2016. jer je to prvi indikator da se tu može ulagati, poručivši: „Mi ćemo to osigurati. Hrvatska će u iduće tri godine biti stabilna, imat ćemo razumnu većinu, u tom okviru vidim stabilnost, konstruktivnost i mogućnost razvoja.“

 

„Prošli smo kroz brojne krize, uzrokovane uglavnom vanjskim faktorima na koje nismo mogli utjecati, i to permanentno krizno djelovanje je osnažilo našu Vadu. Unatoč tome što nas je kriza uzrokovana panedmijom koštala 34 mlrd kuna, a dva razorna potresa 129 mil  kuna puta četiri, neovisno o tome plaće i mirovine su tu, zdravtsveni sustav funkcionira i Hrvatska je danas bolja zemlja,“ zaključio je premijer.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE PRSTEN

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata Prsten. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. Udruga 2018. godine mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Gajeva 2
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.