DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

Humanitarni koncert Prsten za budućnost u Osijeku

 

Uplate možete izvršiti i  putem žiro-računa Zaklade ”Prsten”, IBAN: HR73 2390 0011 1003 49000, uz opis plaćanja "Donacija".

 

svi
20

Za nagradu Večernjakov pečat nominirana dva člana Prstena

U tradicionalnom izboru za nagradu Večernjakov pečat, koji se svake godine održava u Bosni i Hercegovini, i ove godine nominirani su istaknuti članovi Prstena, i to po jedan iz obje sestrinske udruge.

 

Za pothvat godine nominiran je predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Zdenko Vukić, a u obrazloženju je kandidature istaknuto: Prvi čelnik 'novog Prstena'. U Udruzi koja je okupljala samo Posavljake od prošle su godine svi Hrvati BiH. Travničanin izabran za predsjednika.

 

U kategoriji gospodarstvo nominiran je predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Hrvata BiH Prsten Ivica Nuić, a kao razlog njegove kandidature navedeno je: Umrežavanje bosanskohercegovačkih i hrvatskih gospodarstvenika. Prvi čovjek Kluba poduzetnika Prsten, Konjičanin, okuplja 200 tvrtki s 10 000 radnika. U Republici Hrvatskoj čine 6. BDP-a. Čak ih 500 radi u njegovoj tvrtki.

 

Prstenovcima su na kandidaturi čestitali predsjednik Prstena Pavo Zubak i dopredsjednik Marjan Biškić, izrazivši uvjerenje kako će kandidati postati i laureati  poručivši im: ”Činjenica da ste kao članovi Prstena nominirani govori o snazi i ugledu koji Prsten uživa u BiH i RH.”

Pročitajte više
svi
9

Novi logo i znak Prstena

Na telefonskoj sjednici Predsjedništva, održanoj 9. svibnja 2019., donesena je i jednoglasno prihvaćena Odluka o prihvaćanju novog loga i znaka Udruge Hrvata BiH Prsten.

 

Za rebranding je bio zadužen član Predsjedništva Draženko Mamić, a od pristiglih rješenja izabran je prijedlog Ane Serdarušić (direktorica marketinga Žita) i Anje Vidaković (dizajnerica u Žitu) pa je u dogovoru s Draženkom Mamićem izrađen novi logo i znak Prstena.

 

 

Pročitajte više
svi
7

Održana druga ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

U Prsten primljeno 70 novih članova

 

Druga ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 7. svibnja 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, gdje su se okupili brojni članovi Udruge, među kojima i počasni predsjednici Prstena Zvonko Biljecki, Ilija Tolić, Marko Pipunić i Mijo Marić. 

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je okupljene, posebno Zdenka Vukića i Pavu Domića iz sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata. Predložio je dnevni red koji je jednoglasno usvojen, kao i zapisnik s prethodne sjednice proširenog UO-a, održanog 12. veljače. Potom je podnio Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica te najavio aktivnosti planirane za iduće razdoblje do sljedeće sjednice, planirane 2. srpnja. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u brojnim aktivnostima te pozvao na provedbu i najavljenih aktivnosti, kao i nazočne da se uključe u raspravu.

 

Pročitajte više
ožu
23

U Uredu Predsjednice RH Dan otvorenih vrata za Hrvate BiH

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske 23. ožujka 2019. održan je Dan otvorenih vrata za Hrvate Bosne i Hercegovine, a tim su se povodom s Predsjednicom susreli i članovi Udruge Prsten – članice i članovi Foruma mladih i Kluba žena.

 

Obraćajući se nazočnima, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je kako je hrvatski narod u Bosni i Hercegovini prisutan dulje od tisućljeća. ”Vi u Bosni i Hercegovini niste gosti, pridošlice ni nacionalna manjina, nego njezin najstariji konstitutivni narod, koji ne želi ništa drugo nego mir i ravnopravnost s druga dva naroda u zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini,” kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

 

Ured Predsjednice

Pročitajte više
ožu
22

U Neumu održan znanstveno-stručni skup o ustavnim reformama u BiH "Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu"

Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu" održan je u Neumu 14. i 15. ožujka 2019. u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

 

 

Skup je bio posvećen ustavnim reformama u BiH i okupio je brojne sudionike i visoke uzvanike, među kojima su bili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, a u ime Udruge Hrvata BiH Prsten nazočio je Ivica Nuić, predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Prsten.

 

Pročitajte više
vlj
12

Održana prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

Udruga Hrvata BiH Prsten prvi put ima četiri dopredsjednika, a izabrani su i novi članovi Predsjedništva Upravnog odbora

 

Prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 12. veljače 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, gdje su se okupili brojni članovi Udruge.

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je okupljene, prvi put ne samo u ulozi domaćina nego i predsjednika, poručivši im: ”Čestitam svim novim-starim članovima tijela upravljanja Udrugom te pozivam na predanost i kontinuitet u radu kako bismo opravdali povjerenje koje nam je ukazalo više od dvjesto izaslanika Izborne skupštine, održane 24. studenog 2018. Još jednom svima zahvaljujem na povjerenju da Udrugu, zajedno s vama, jednak među jednakim, vodim u iduće dvije godine. Želim zahvaliti svojim prethodnicima Iliji, Zvonku, Marku i Miji te se nadam da ću biti jednako uspješan kao i oni.“

Pročitajte više
sij
29

Dragan Čović: ”Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine”

U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održano je VIII. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS u BiH). 

 

Pročitajte više
sij
17

Hrvati su sve neravnopravniji u BiH

Hrvatska u BiH godišnje izvozi dvije milijarde eura vrijednu robu i usluge. Nestane li ondje Hrvata, stat će i gospodarska razmjena

 

Poduzetnik Pavo Zubak novi je predsjednik Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten. Ime Prsten sinonim je i poveznica Hrvata s obiju strana granice, i u BiH i u Hrvatskoj. Ovaj poduzetnik rodom iz Posavine živi i radi u Hrvatskoj gdje će uskoro proslaviti 40 godina uspješnog poslovanja.

Pročitajte više
sij
17

Sukobi između BiH i RH obilježili 2018., može li 2019. biti godina zaokreta

Konačno je vrijeme da se RH i BiH oslobode zarobljeništva prošlosti i okrenu se budućnosti

 

Kolumnu piše Jozo Pavković

 

Napeti odnosi sa susjedima obilježili su 2018. godinu u BiH. Osobito s Hrvatskom. Kako je počela godina tako i završava. Optužbe se svakodnevno smjenjuju. Većina njih izranja iz neriješenoga hrvatskog pitanja u BiH. Stvoreno je negativno ozračje u kojemu se i najmanji problemi predimenzioniraju i prerastaju u međudržavni spor. Kada se tome pridoda svježa ratna prošlost, zbog koje Bošnjaci i Srbi koriste svoje pozicije za osvetu Hrvatskoj, onda je jasno zašto su susjedi u mirnodopskom ratu.

Pročitajte više
sij
17

Kitarović: Daytonski sporazum treba mijenjati

Erdogan je najavio kako će uskoro doći u Zagreb s brojnim gospodarstvenicima, a kao cilj postavio je povećanje trgovinske razmjene

 

Daytonski sporazum je u svoje vrijeme bio dobar jer je donio mir, no treba ga mijenjati jer Bosna i Hercegovina ne ide naprijed, rekao je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Ankari. Predsjednica je boravila u jednodnevnom državnom posjetu Turskoj, koji je otpočela odavanjem počasti na grobu Mustafe Kemala Ataturka, nastavila sastankom s predsjednikom turskog Binalijem Yildirimom, te završila dvosatnim razgovorom s turskim predsjednikom.

Pročitajte više
pro
7

Prstenu povelja za doprinos razvoju Sveučilišta u Mostaru

Povelju Prstenu za izniman doprinos razvoju Sveučilišta u Mostaru predsjedniku Kluba poduzetnika Ivici Nuiću uručio je rektor Sveučilišta Zoran Tomić, a ovo hvalevrijedno priznanje prvo je dodijeljeno novoimenovanoj Udruzi Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten na čelu s predsjednikom Pavom Zubakom.


Povodom obilježavanja 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru (SUM) 7. prosinca 2018. održana je otvorena svečana sjednica Senata SUM-a. Uz članove Senata, profesore i djelatnike Sveučilišta, nazočili su brojni uzvanici, gospodarstvenici, predstavnici kulturnog i vjerskog života, međunarodnih organizacija i svih razina vlasti na čelu s dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a BiH. 
Svečanu sjednicu otvorio je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, osvrnuvši se na proteklu godina koja je za Sveučilište bila izazovna, dinamična i strateški najvažnija u smjeru budućeg rada jer je uspješno provedena integracija i izrađena Strategija razvoja 2018-2023. te osigurana financijska stabilnost Sveučilišta u Mostaru. 

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.