DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Aktualno

ruj
15

Predsjedništvo Udruge u pripremama sjednice Upravnog odbora i Izborne skupštine

U Središnjem uredu Udruge Prsten u Zagrebu 14. rujna 2021. održana je sjednica Predsjedništva Upravnog odbora.

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak podnio je Izvješće o radu Udruge i članova Predsjedništva za razdoblje između dviju sjednica te ujedno naveo aktivnosti planirane do sljedeće sjednice Predsjedništva. Bilo je također riječi o načinu ulaganja sredstava prikupljenih za pomoć stradalima u potresu, kao i o dovršetku uređenja prostora Središnjeg ureda Udruge.

 

Glavna tema sjednice bila je priprema za održavanje sjednice Upravnog odbora, predviđene za 28. rujna, kao i priprema za organizaciju Izborne skupštine, koja se planira održati 16. listopada.

 

Članovi Predsjedništva predložili su kandidate za upravljačka tijela Udruge, koja bi trebala biti potvrđena na sjednici Upravnog odbora, a članovi će se birati na predstojećoj Izbornoj skupštini.

 

ruj
5

Prsten ponovno na Svetonedeljskoj fišijadi

Tradicionalna Svetonedeljska fišijada održana je 5. rujna 2021., a na 21. fišijadi sudjelovali su i predstavnici Uduge Hrvata BiH Prsten. U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja, uz potporu Kluba žena i Foruma mladih, po četvrti put prstenovci su promovirali Udrugu na najbolji mogući način.

 

Pročitajte više
ruj
1

Održana zajednička sjednica vodstva Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten i Udruge Hrvata BiH Prsten

Zajednička sjednica Predsjedništva Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten i Predsjedništva Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 28. kolovoza 2021. u Orašju, a uz čelnike sestrinskih udruga sjednici je nazočio i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

 

Pročitajte više
srp
12

Održana druga ovogodišnja sjednica Upravnog odbora

Druga ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten održana je 12. srpnja 2021. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama.

 

Članove Upravnog odbora pozdravio je predsjednik Udruge Pavo Zubak, koji je podnio izvješće o radu Udruge od zadnje sjednice Upravnog odbora te najavio aktivnosti planirane za iduće razdoblje.

 

Iako je edpidemija koronavirusa značajno utjecala i na aktivnosti Prstena, ipak je mnogo toga čime se Udruga može pohvaliti u proteklom razdoblju, a u svojem se izlaganju predsjednik Udruge osvrnuo na neka od najznačajnijih događanja.

 

Pročitajte više
srp
7

Održan Prstenov poslovni forum Zagreb 2021 - Prilike i prijetnje u hrvatskom gospodarstvu u postcovid razdoblju

 

U organizaciji Udruge Hrvata BiH Prsten u srijedu, 7. srpnja 2021.  u hotelu Sheraton u Zagrebu održan je četvrti Prstenov poslovni forum kojem je nazočilo oko 150 sudionika, među kojima i predsjednik Vlade mr. sc. Andrej Plenković, ujedno pokrovitelj Foruma na kojemu se razmatralo kako što brže i učinkovitije prilagoditi i nastaviti poslovanje u suživotu s pandemijom.

 

 

 

Robert Anić/PIXELL

 

Obraćajući se sudionicima Foruma, predsjednik Vlade pohvalio je Udrugu Prsten za sve što radi za Hrvate iz BiH i u BiH, istaknuvši probitačnost i želju za uspjehom te solidarnost kao ključne odrednice koje krase Prsten. „Međusobno se pomažete, drago mi je da ste uspješni i znate kako stvarati nove vrijednosti,“ kazao je u obraćanju brojnim okupljenim članovima Prstena.

 

Govoreći o nužnosti i važnosti političke stabilnosti, kazao je kako je to bio cilj Vlade s početka mandata iz 2016. jer je to prvi indikator da se tu može ulagati, poručivši: „Mi ćemo to osigurati. Hrvatska će u iduće tri godine biti stabilna, imat ćemo razumnu većinu, u tom okviru vidim stabilnost, konstruktivnost i mogućnost razvoja.“

 

„Prošli smo kroz brojne krize, uzrokovane uglavnom vanjskim faktorima na koje nismo mogli utjecati, i to permanentno krizno djelovanje je osnažilo našu Vadu. Unatoč tome što nas je kriza uzrokovana panedmijom koštala 34 mlrd kuna, a dva razorna potresa 129 mil  kuna puta četiri, neovisno o tome plaće i mirovine su tu, zdravtsveni sustav funkcionira i Hrvatska je danas bolja zemlja,“ zaključio je premijer.

Pročitajte više
lip
16

Pripreme za Prstenov poslovni forum 2021

U Središnjem uredu Udruge Prsten 15. lipnja 2021. održana je sjednica proširenog Predsjedništva Upravnog odbora. Predsjednik Udruge Pavo Zubak podnio je Izvješće o radu Udruge i članova Predsjedništva za razdoblje između dviju sjednica te ujedno naveo aktivnosti planirane za iduće razdoblje.

Pročitajte više
lip
10

Održan prvi virtualni panel u Prstenu o aktualnom stanju u BiH

Kakvo je trenutačno stanje u BiH, kako teku pregovori o izmjeni Izbornog zakona i provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava, odnosi između naroda u BiH i kako oživiti put BiH prema EU? - pitanja su na koja su sudionici virtualnog panela pokušali dobiti odgovore

 

U organizaciji Foruma mladih Udruge Hrvata BiH Prsten, 8. lipnja održan je virtualni panel pod nazivom Promjena Izbornog zakona – put u EU? na kojem su kao panelisti sudjelovali prof. dr. Ugo Vlaisavljević s Univerziteta Sarajevo i dr. sc. Jakov Žižić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu te Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista BiH

 

Pročitajte više
svi
5

Prva sjednica Predsjedništva u novom prostoru Udruge

U Središnjem uredu Udruge Prsten, koji se odnedavno nalazi na novoj adresi u središtu Zagreba, 4. svibnja 2021. održana je sjednica Predsjedništva Upravnog odbora kojoj su nazočili članovi Predsjedništva.

 

Pročitajte više
tra
21

Udruga Prsten u novom prostoru u središtu Zagreba!

Središnji ured Udruge Prsten preselio je u nove prostorije u središtu Zagreba te od 19. travnja 2021. djeluje na novoj adresi u Gajevoj 2. Projekt je to koji se odvijao više od godinu dana, kad su predstavnici Udruge dogovorili s predstavnicima Grada Zagreba detalje o preseljenju u novi prostor, koji je Prsten dobio na natječaju.
 

Preseljenju je prethodilo uređenje prostorija, nakon čega su u selidbi sudjelovali naši vrijedni forumaši koji su pokazali kako to izgleda ”kad se mlade ruke slože“, a svoj doprinos u oplemenjivanju novouređenih prostorija dale su i članice Kluba žena.
 

Uz zahvalu svima koji su sudjelovali u dogovaranju, uređenju i opremanju novih prostorija Prstena, kao i u preseljenju iz ureda u Vukovarskoj ulici gdje je bilo sjedište Udruge zadnjih 12 godina, predsjednik Udruge Pavo Zubak izrazio je zadovoljstvo zajedničkim postignućem te pozvao sve prstenovce da posjete naš novi dom koji će, vjeruje, biti ishodište novih ideja i planova, ali i uvijek rado posjećivan prostor za susrete, aktivnosti i druženja članova i prijatelja Prstena.
 
 
 
 
Poveznica:
 
ožu
1

U sjećanje na Milana Bandića

Milan Bandić bio je istinski prijatelj Udruge Prsten, davao potporu našem radu i dok smo bili Udruga bosanskih Hrvata i kad smo prerasli u Udrugu Hrvata BiH, što je kao Hercegovac prihvatio s posebnim veseljem.

 

Kao gradonačelnik Zagreba, prijestolnice svih Hrvata, borio se iz sve snage i do posljednjeg daha za Zagreb i Zagrepčane, ali nikad nije zaboravio svoje korijene. S ponosom je isticao svoje podrijetlo, a istodobno s ljubavlju i iskreno usvojio lokalni izričaj, kajkao s hercegovačkim naglaskom i delao neumorno i strastveno.

 

 

Bio je čovjek neiscrpne energije i osebujnog stila, mogli ste ga voljeti ili ne voljeti, ali ga niste mogli ne doživjeti. U konačnici, bio je najdugovječniji gradonačelnik Zagreba i jedan od najmoćnijih političara samostalne Hrvatske.

 

Bio je i naš član, jedan od nas. Pomagao nam kad god je trebalo, odazivao se na naša događanja, a na jednom od njih poručio nam: "Hvala vam što promičete rad, zajedništvo, humanost i izvrsnost.“

 

Na Humanitarnom koncertu Zaklade Prsten kazao je kako i sam zna što znači činiti dobro, govorio je o osobnom iskustvu bolesti te osnivanju Zaklade i Centra za prevenciju moždanog udara, poručivši kako svi moramo pomagati našim ljudima u Bosni i Hercegovini "jer svaki koji dolje ostane vrijedi više nego nas pet koji smo otišli".

 

No, svojim odlaskom iz rodne Hercegovine u Zagreb pomogao je ne samo svojoj obitelji u potrazi za boljim životom, nego i mnogim sunarodnjacima koji mu to, vjerujemo, nikad neće zaboraviti.

 

Sad kad je otišao u vječnost, uz izraze sućuti njegovoj obitelji, rodbini, prijateljima i suradnicima, možemo samo reći: Milane, odmori se, zaslužio si!

 

Udruga Prsten

vlj
23

Udruga Prsten uskoro u novom prostoru

Na sjednici Predsjedništva Upravnog odbora Udruge Prsten održanoj 23. veljače 2021., u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, okupili su se čelnici Udruge, podružnica i ogranaka te klubova Prstena.

 

Sjednica je sazvana u užem sastavu zbog aktualnih epidemioloških mjera, a vodio ju je predsjednik Udruge Pavo Zubak. Nakon usvajanja Zapisnika s prethodne sjednice uslijedila su pojedinačna izvješća nazočnih.

 

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE PRSTEN

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata Prsten. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. Udruga 2018. godine mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Gajeva 2
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.