DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Aktualno

tra
16

Intervju Ilija Tolić: Uloga HNS-a je ključna u BiH i zato Hrvati trebaju zbiti redove na izborima

Izvor :Večernji list

Tolić je istaknuo kako ne podržavaju podjele unutar HNS-a, te da su predstojeći parlamentarni izbori jedni od ključnih od rata do danas jer se očekuju ustavne promjene

Visoko izaslanstvo Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” je gotovo cijeli dan provelo u prijateljevanju s vodstvom Hrvatskog narodnog sabora. Najvažniji cilj posjeta je pokušati biti glas savjesti od Hrvata iz Hrvatske kako bi uspjeli uvjeriti HDZ 1990. da ide zajedno u bloku s Hrvatskim narodnim saborom. Ova skupina uspješnih i utjecajnih Hrvata podrijetlom iz BiH koje predvodi Ilija Tolić ocjenjuje ove izbore biti ili ne biti za sunarodnjake u BiH.

Kakvi su dojmovi nakon razgovora s predstavnicima HNS-a?

Dojmovi su jako dobri. Ostalo je dosta pozitivnih stvari izvući iz ovih razgovora. Ovaj je naš dolazak, bit ću neskroman, pridonio jednoj pozitivnoj energiji da pokaže kako i izvan BiH ima ljudi koji nisu u politici, a koji razmišljaju na način da je danas neophodno jedinstvo hrvatskog naroda u BiH.

Što pod time podrazumijevate?

Mi smo došli sa željom da pomognemo u konstruktivnom dijalogu, zbijanju hrvatskih radova. Važno je to da nam se ne dogodi nešto kao s proteklih lokalnih izbora da se glasovi raspu i da tamo gdje možemo imati vlast, ipak na kraju ostanemo bez nje.

Kako u tom kontekstu vidite ulogu HNS-a u BiH?

Uloga HNS-a je ključna i vrlo pozitivno gledamo na tu ulogu. Naprosto zato što mislimo da su predstojeći parlamentarni izbori jedni od ključnih od rata do danas. Ako na tim izborima ne napravimo poteze koje očekuje hrvatski narod od svog političkog vodstva, mislim da ćemo napraviti strašan propust i da će nam se to snažno razbiti o glavu.

Pročitajte više
tra
15

Susret predstavnika HNS-a BiH s predstavnicima UBH Prsten

MOSTAR, 14.4.2014. Predstavnici svih stranka članica HNS-a BiH predvođeni predsjednikom HNS-a BiH prof.dr. Draganom Čovićem susreli su se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s predstavnicima Udruge Bosanskih Hrvata Prsten (UBH Prsten) koju je predvodio Ilija Tolić predsjednik Udruge.

Udruga Prsten od samog svoga osnutka prati stanje u BiH, posebno položaj Hrvata u BiH, a u posljednjih nekoliko mjeseci članovi udruge Prsten razgovarali su s različitim strukturama kao i pojedincima kako bi imali što jasniju sliku o položaju Hrvata u BiH, razumjeli i dali potporu konceptu ustavnih rješenja u BiH, a koja bi Hrvate stavila u ravnopravan položaj s ostala dva konstitutivna naroda.

 

Predstavnici stranaka HNS-a BiH upoznali su izaslanstvo UBH Prsten o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, aktivnostima oko priprema za Opće izbore 2014. i o svim drugim važnim životnim temama vezanim za Hrvate u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

tra
15

Udruga Prsten poziva HNS na zajednički nastup

PORUKA: Rascjepkanošću političke scene u BiH Hrvati su izgubili načelnike

Čelništvo Hrvatskog narodnog sabora susrelo se jučer s vodstvom Udruge bosanskih Hrvata Prsten pri čemu je ključna tema bila zajednički nastupu stranaka iz ovoga velikog hrvatskog političkog saveza. Pri tome su čelnici stranaka i udruge iznijeli svoja stajališta i izvijestili o zaključcima posljednjeg sastanka gdje je došlo do svojevrsnog raskola nakon odluke HDZ-a 1990. da uvjetno pdorži nastup samo na nekoliko izbornih razina. Kako doznajemo nekoliko predstavnika političkih stranaka iz HNS-a tijekom višesatnog sastanka je izrazilo negodovanje zbog odluke HDZ-a 1990. da uvjetuju nastup na izborima te da nisu opredjeljeni za postizanje dogovora o jedinstvenoj listi. Predsjednik udruženja Prstena Ilija Tolić rekao je kako su djelomično zadovoljni porukama koje su čuli od sugovornika.

Vitalni interes Hrvata

- Mi smo došli sa željom da kažemo kako podupiremo jedinstveni nastup stranaka. Posebno smo zabrinuti za prostor Republike Srpske i za prostore u kojima su Hrvati imali svoje načelnike i gradonačelnike, rascjepkanošću političke scene u BiH smo to izgubili. Mislimo da je to vitalni interes političkih stranaka i da svi odgovorni političari u BiH moraju suzbiti svoje egoizme, ne gledati svoje interese nego gledati interese Hrvata. Mislimo da nam vrijeme ne ide u prilog, rekao je Tolić u izjavi za Večernji list. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović istaknuo je kako je suradnja HNS-a s Prstenom od ključne važnosti za Hrvate u BiH.

Izvor: Večernji list; Autor teksta: Zoran Krešić

Pročitajte više
tra
1

Susret poduzetnika UBH Prsten i Udruge poduzetnika Austrije

Udruga bosanskih Hrvata Prsten pokrenula je  inicijativu povezivanja poduzetnika, članova udruge koji žive i rade u  RH sa poduzetnicima Hrvatima i ostalima koji žive i rade u BiH i Austriji sa željom da se poslovna suradnja proširi na Njemačku, Švicarsku i druge gospodarski uspješne zemlje.

U tom smislu, održan je prvi radni sastanak u Beču, na kojem su se uz poslovne ljude sa prostora RH i BiH okupili i predstavnici poslovnog svijeta Gradišćanskih Hrvata. Veliku zainteresiranost za ovakvo okupljanje iskazali su naši članovi koji
žive i rade u BiH. Na navedenom radnom sastanku u Beču, iskazana je obostrana želja svih sudionika za jačanjem prijateljskih i poslovnih veza, a koje se ulaskom HR u EU mogu obostrano iskoristiti za proširenje poslovne suradnje, kako u
području roba, tako i uslužnih djelatnosti.

Sukladno iznesenom, pozivamo vas na Susret poduzetnika koji će se održati 25. travnja 2014. u prostorijama Gradske kavane, Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb, s početkom u 16 sati.

Prijavljene sudionike molimo da sobom ponesete i materijale koji mogu prezentirati vaše djelatnosti i pozovete i eventualne partnere i prijatelje koji su zainteresirani za navedenu temu, a koji bi mogli pomoći i u promicanju humanitarnog rada udruge Prsten.

Kotizacija za navedeni radni ručak iznosi 250 kn i može se platiti na licu mjesta, ili na račun Udruge Prsten na IBAN HR0323900011100328241 s naznakom "Kotizacija za susret poduzetnika", a prijave zbog ograničenog broja mjesta (100 mjesta) molimo da pošaljete najkasnije do 20.4.2014.god. sa podacima vlasnika, nazivom tvrtke i njenom djelatnošću.

Navedeno druženje biti će snimano i popraćeno širom reportažom na HTV-u u emisiji "Pogled preko granice" 28.4.2014, a nazočne će prigodnom glazbom zabaviti sopranistica Sandra Bagarić i pijanist Darko Domitrović.

Svoje prijave možete dostaviti putem e-maila na prsten@udruga-prsten.hr, a sve dodatne informacije možete dobiti na mobitel +385 98 207329.
 

ožu
28

HUMANITARNI KONCERT ZAGREBAČKE FILHARMONIJE I SANDRE BAGARIĆ S PRIJATELJIMA

Zagrebačka filharmonija okupila je sjajnu pjevačku postavu u organizaciji humanitarnog koncerta za Zagrebačku zakladu za pomoć oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti. Riječ je o prevenciji moždanog udara, a sredstva se prikupljaju u svrhu proširenja hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.


Poznate melodije i arije iz najljepših domaćih i svjetskih glazbenih ostvarenja: Grofice Marice, Male Floramye, Šišmiša, Priče sa Zapadne strane, Fantoma u operi, Jalte Jalte pjevat će Sandra Bagarić i prijatelji: Martina Tomčić, Đani Stipaničev, Renata Sabljak i Ervin Baučić. Praćeni orkestrom Zagrebačke filharmonije, Darkom Domitrovićem na glasoviru i Ante Gelom na gitari pod  vještom dirigentskom palicom Ive Lipanovića, pružit će čisti glazbeni užitak kao najbolji lijek protiv stresa svakodnevice kojeg ističu kao glavnog uzročnika moždanog udara kojeg upravo radom Zaklade i ovakvim akcijama nastojimo osvijestiti i prevenirati.      
Koncert se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića. Cjelokupni prihod od ulaznica namijenjen je Zakladi. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80, 100 i 120 kuna.
Kupnjom ulaznice doprinesite drugima, a dolaskom na koncert priuštite sebi istinski lijek za dušu - glazbu!
SRIJEDA, 9.4. S POČETKOM U 19.30 SATI – KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG!

 

ožu
21

Rezolucija Europskog parlamenta od 6. veljače 2014. o izvješću o napretku Bosne i Hercegovine za 2013. (2013/2884(RSP))

Europski parlament,
– uzimajući u obzir Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju od 16. lipnja 2008. između Europskih zajednica i njihovih država članica s jedne strane i Bosne i Hercegovine (BiH) s druge strane,
– uzimajući u obzir zaključke Europskog vijeća od 19. i 20. lipnja 2003. o Zapadnom Balkanu i prilog naslovljen «Solunski program za Zapadni Balkan: prema europskoj integraciji?,
– uzimajući u obzir zaključke Vijeća o Bosni i Hercegovini od 11. prosinca 2012. i 21. listopada 2013.,
– uzimajući u obzir izjavu Komisije od 16. listopada 2013. naslovljenu «Strategija proširenja i glavni izazovi 2013. − 2014.» (COM(2013)0700) i priložen joj radni dokument osoblja Komisije naslovljen «Izvješće o napretku Bosne i Hercegovine za 2013.» (SWD(2013)0415),
– uzimajući u obzir svoje prethodne rezolucije, posebice rezoluciju o izvješću o napretku Bosne i Hercegovine(1) od 23. svibnja 2013. i rezoluciju o proširenju od 22. studenog 2012: politike, kriteriji i strateški interesi EU-a(2),
– uzimajući u obzir članak 110. stavak 2. Poslovnika

A. budući da je Europska unija i dalje posvećena suverenoj i ujedinjenoj Bosni i Hercegovini te izgledima te države za članstvom;
B. budući da složene i neučinkovite institucije koje proizlaze iz Priloga 4. Daytonskom sporazumu i pasivnost političkog vrha BiH te njihova nemogućnost da postignu kompromis i dalje imaju negativan učinak na mogućnost države da napreduje prema EU-u i poboljša živote građana; budući da je hitno potrebna ustavna reforma za put prema funkcionalnoj i uključivoj demokratskoj državi;
C. budući da su izgledi za članstvom ponuđeni Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj državi;
D. budući da je potreban novi razvoj događaja te poštovanje obveza prema građanima i međunarodnoj zajednici kako bi se spriječio ponovni zastoj u razdoblju kad se približavaju opći parlamentarni izbori u listopadu 2014.;
E. budući da široko rasprostranjena korupcija, vrlo visoka nezaposlenost i nedostatak izgleda za budućnost građana BiH i dalje koče društveno-ekonomski i politički razvoj u zemlji;
F. budući da je suradnja s drugim državama u regiji u duhu dobrosusjedstva preduvjet mirnog suživota i pomirenja unutar BiH i u regiji Jugoistočne Europe;

Pročitajte više
ožu
14

Objavljen Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U cilju promicanja veza i jačanja suradnje između Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, te u cilju očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture i tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2014. godinu.

Javni poziv je otvoren za sljedeće kategorije prijavitelja:

1) Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj (udruge građana, zaklade, ustanove i ostale organizacije koje ne ostvaruju dobit ili profit za svoj rad), kao i hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske
2) Fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske
3) Ugroženi pojedinci - pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Prijaviti se mogu projekti i aktivnosti koji obuhvaćaju sljedeća područja:

a) projekti i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan RH, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje RH i Hrvata izvan RH
b) pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

 

Pročitajte više
ožu
7

Prsten u Beču

Izaslanstvo UBH Prsten predvođeno predsjednikom Ilijom Tolićem boravilo je u Beču na poziv Udruge hrvatskih poduzetnika Austrije. Susretu su nazočili predstavnici Gradišćansko-hrvatskog centra  i Hrvatske gospodarske agencije Gradišćansko-hrvatskog centra.

U izaslanstvu UBH Prsten bili su i  Pavo Zubak, Stipo Lucić, Ante Labudović, Pavo Djedović i Marjan Biškić. Uz izaslanstvo Udruge Prsten na druženju su bili i  poduzetnici iz Hrvatske Nihad Tabaković i Ivica Kustura.

Domaćine je predstavljao predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika Austrije,  Mirko Matković i poduzetnici Franjo Blažević, Nikola Damjanović, Manuel Damjanović, Anto Sluganović, Miljenko Kaučok, Stjepan Meler, Goran Tomašević i  Niko Ilić, a izaslanstvo gradišćanskih Hrvata predstavljao je predsjednik Gradišćansko-hrvatskog centra Tibor Jugovits, Klaudia Paulitsch  i Petar Tyran, urednik  Hrvatskih novina, tjednika gradišćanskih Hrvata.

Cilj prvog susreta bio je upoznavanje, razmjena mišljenja i mogućnost gospodarske i druge suradnje između udruga i gospodarstvenika. Obostrani zaključak je da prostora za suradnju ima na svim područjima djelovanja udruga, a posebno u području gospodarske suradnje. Sljedeći je susret dogovoren u Zagrebu krajem travnja, a domaćin će biti Udruga Prsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

ožu
2

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UBH PRSTEN PODRUŽNICA RIJEKA

UBH Prsten podružnica Rijeka je u skladu sa svojim planom i programom rada, 02.03.2014. god.održao svoju VI. izvještajnu Skupštinu u Domu Hrvatskih branitelja u Viškovu. Skupštini je nazočilo više od 100 redovnih članova ove podružnice.Pored članova, Skupštini su nazočili i predsjednik UBH Prsten Ilija Tolić, glavni tajnik Marjan Biškić, Denis Mladenić zamjenik načelnice općine Viškovo, potpredsjednik općinskog vijeća Viškovo Luka Matanić.


Rad skupštine je otvorio potpredsjednik UBH Prsten podružnica Rijeka Jozo Stanić.Nakon što je predsjedavajući utvrdio da je prema Statutu podružnice Skupštini nazočan dovoljan broj članova udruge kako bi valjano Skupština mogla raditi predložen je dnevni red.

Pročitajte više
ožu
1

Svečana večer i druženje u Đakovu

Osječka podružnica Udruge Prsten osnovala je nedavno i ogranak u Đakovu pa je 1. ožujka organizirana svečana večer i druženje u dvorani Nikolina s oko šest stotina gostiju.


Bilo je vrlo lijepo na jednom mjestu u ravnoj Slavoniji vidjeti tako veliki skup ljudi koji su stjecajem okolnosti desetljećima doseljavali iz svih krajeva Bosne i Hercegovine a upravo su narodne nošnje vrlo različitih uzoraka bile dokaz tome.
Na početku je voditeljica programa pozdravila sve nazočne u dvorani a posebno je pozdravila predsjednika osječke podružnice Marjana Jerkovića, skupinu Foruma mladih iz Osijeka i Zagreba, predstavnice Kluba žena iz Zagreba, zamjenicu predsjednika Udruge Maricu Đogaš, glavnog tajnika Udruge Marjana Biškića, počasnog predsjednika Udruge Marka Pipunića,  zamjenika đakovačkog gradonačelnika Mirka Ćurića i goste iz Jajca i drugih krajeva BiH.
Predsjednik ogranka  Đakovo Udruge Prsten  Drago Bagarić obratio se velikom skupu ljudi podrijetlom iz BiH poželjevši svima ugodnu večer uz zvuke šargije i violine „da ne zaboravimo odakle smo a tambure da ne zaboravimo gdje smo,“ što je pozdravljeno pljeskom nazočnih.


Marjan Jerković je također izrazio zadovoljstvo i ponos zbog velikog broja okupljenih te ih s nekoliko riječi upoznao s nastankom podružnice. Istaknuo je i niz projekata koji su ostvareni prošle godine i one planirane za ovu godinu. Zahvalio je svim donatorima osječke podružnice.

Počasni predsjednik Marko Pipunić govorio je o nastanku Udruge Prsten koja danas ima oko 2000 članova i 200 pravnih osoba-tvrtki. Jedan od razloga osnivanja jest promijeniti sliku o Bosancima koji su na različite načine i iz mnoštva razloga dolazili na ove prostore te zadržati i njegovati tradiciju i kulturu. Posebno je istaknuo Zakladu Prsten koja školuje studente i učenike, te osnivanje podružnica u kojima se ljudi upoznaju.

 

Fotografije s Večeri bosanskih Hrvata pogledajte u GALERIJI
 

Pročitajte više
vlj
27

HUMANITARNI KONCERT ZA ZAKLADU PRSTEN

Isječak HRT1: Pogled preko granice

 

Snimka UBH Prsten

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

POPIS STANOVNIŠTVA U 2013.

Udruga bosanskih Hrvata Prsten zahvaljuje svim Hrvatima BiH i Hrvatima podrijetlom iz BiH na odazivu Popisu stanovništva u BiH. Time smo ispunili svoju moralnu, domoljubnu i građansku obvezu. Posebna zahvala članovima UBH Prsten koji su sudjelovali u kampanji pozivanja  Hrvata podrijetlom iz BiH da se odazovu Popisu,  tvrtki AutoZubak koja je financirala kampanju, te tvrtki MSAN koja je posudila opremu za Prsten Call centar. Prema neslužbenim informacijama  u BiH upisano je 3.800.000 stanovnika, od toga Hrvata oko 580.000. 

 

 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: 2390001-1100349000

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
2390001-1100328241
(IBAN: HR0323900011100328241)
Hrvatska poštanska banka

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

Sporazum s PBZ Cardom o izdavanju American Express kartica članovima UbH Prsten

Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“ zaključila je 5.ožujka 2010.godine s PBZ Cardom Sporazum o izdavanju American Express kartica članovima UbH Prsten. Prema Sporazumu , PBZ Card se obvezuje svakog korisnika, člana Udruge Prsten kojem izda American Express osobnu ili poslovnu zlatnu karticu osloboditi plaćanja upisnine i članarine.

Dolje navodimo redovite cijene usluga PBZ Carda, kojih ćete kao član Udruge Prsten, jednostavnim potpisom suglasnosti ili ispisom pristupnice biti oslobođeni.

AMERICAN EXPRESS GOLD BUSINESS CARD

ZELENA AMERICAN EXPRESS BUSINESS CARD

-godišnja naknada za vođenje računa: 450 kn

-članarina po dodatnom korisniku:

  400 kn za 1-5 dodatnih korisnika

  340 kn za 6-10 dodatnih korisnika

 

-godišnja naknada za vođenje računa: 440kn

-članarina po dodatnom korisniku:

  285 kn za 1-5 dodatnih korisnika

  225 kn za 6-10 dodatnih korisnika

 

ZLATNA KARTICA (GOLD CARD)

ZELENA AMERICAN EXPRESS KARTICA

-upisnina : 175 kn

-godišnja članarina: 400 kn

-upisnina : 125 kn

-godišnja članarina: 250 kn

Dakle, samom činjenicom da ste član Udruge Prsten, PBZ Card Vam izlazi u susret te Vas oslobađa godišnjih troškova članarine te troškova naknade za vođenje računa. Kako biste ostvarili ovu pogodnost, a već ste korisnik PBZ Carda sve što je potrebno je  samo da nam dostavite ispunjenu i potpisanu suglasnost za uključenje na popis korisnika American-Express kartice (koju Vam dostavljamo u prilogu) putem e-maila: prsten@udruga-prsten.hr

Ili poštom na adresu:

UbH Prsten

Ulica grada Vukovara 235

10 000 Zagreb

Ukoliko niste korisnik, možete osobnim dolaskom u prostorije Udruge ispuniti pristupnicu za American Express Zlatnu i Zelenu osobnu ili business karticu na koje se pogodnost odnosi, a tajništvo Udruge će za Vas proslijediti potrebne podatke PBZ Cardu.

Bitno je pritom napomenuti da ukoliko potpišete navedenu suglasnost ili zatražite izdanje kartice u svojstvu člana UbH Prsten, Udruga nema pristup podacima o  Vašim transakcijama, dakle na snazi su jednaki uvjeti poslovanja PBZ Carda, a na predmetnim karticama neće biti znakovlja Udruge Prsten. Članovi, korisnici kartica također zadržavaju postojeće kartice te u tom smislu neće biti nikakvih promjena. Ukoliko imate pridružene članove, kojima su izdate dodatne kartice, možete za  njih zatražiti izdanje vlastitih kartica te su isto tako oslobođeni obveze plaćanja članarine. Dovoljna je sama okolnost da su članovi Udruge Prsten.

Budući da se PBZ Card obvezao mjesečno donirati Udruzi Prsten 1% svojih sredstava od ukupno fakturiranog i redovno naplaćenog prometa, pored okolnosti da na ovaj način možete ostvariti jedinstvenu pogodnost oslobođenja  plaćanja upisnine i godišnjih članarina, Vaš čin će dobiti i jednu plemenitu notu te ćete bez obveza s Vaše strane pomoći uspješnijem i kvalitetnijem radu Udruge Prsten i ostvarenju naših zajedničkih ciljeva.

STIPENDIJE

Na tradicionalnoj večeri članova i prijatelja UBH "Prsten" u Sheratonu, održanoj 8. prosinca 2007. svečano su podijeljene stipendije Zaklade Prsten. Koji studenti i učenici su dobili stipendiju pogledajte ovdje.

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN: 2390001-1100328241,
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2013 | Datum zadnje izmjene: 10.07.2013. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.