DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Aktualno

vlj
10

Radno u Forumu mladih osječke podružnice

Članovi Foruma mladih Podružnice Osijek, poznati po svojoj radišnosti i timskom duhu, i ove su akademske godine krenuli ”punom parom“. Od jeseni su proveli već nekoliko aktivnosti, a neke su još u pripremi.

 

Počeli su već tradicionalnim posjetom Vukovaru, gdje su obišli sve znamenitosti vezane uz Domovinski rat.Jedan od najvećih njihovih projekata, koji traje već duže vrijeme i na koji su posebno ponosni, svakako je Kulturno-umjetničko društvo ”Prsten” iz Osijeka u kojem su aktivni od osnutka.

 

Pročitajte više
vlj
3

Izabrano novo vodstvo Podružnice PGŽ-a

Oko sedamdeset članova Podružnice UBH Prsten Primorsko-goranske županije nazočilo je Izbornoj skupštini 3. veljače 2017. godine u dvorani Euroherca u Rijeci. Za novog predsjednika Podružnice izabran je Krunoslav Kapetanović, poznati poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, a za zamjenika dr. Goran Hauser, ugledni liječnik zaposlen u KBC-u Rijeka.

 

Na početku Skupštine okupljene je pozdravio aktualni predsjednik Podružnice Jozo Stanić, a potom je iznio rezultate dvogodišnjeg rada u svojem mandatu. Bila je to prigoda da se nakon dvije godine ponovno sagledaju rezultati rada i djelovanja Podružnice PGŽ-a. U svojem je izlaganju Stanić istaknuo da je broj članova povećan za 60 fizičkih i sedam pravnih osoba te da je u protekle dvije godine prikupljeno i dodijeljeno oko sto tisuća kuna raznih donacija, ustanovama i pojedincima.

Pročitajte više
sij
30

UBH Prsten objavljuje natječaj za radno mjesto: Administrativni djelatnik (m/ž)

Opis radnog mjesta:
- obavljanje administrativnih poslova na razini uprave
- rješavanje svakodnevne poslovne korespondencije
- komunikacija te poduzimanje potrebnih radnji u rješavanju upita stranaka, vezano uz rad Udruge i Zaklade Prsten
- ugovaranje, koordiniranje i organizacija sastanaka tijela upravljanja
- organizacija i  koordiniranje aktivnosti  na razini Udruge i podružnica udruge
- vođenje projekata cjelokupne organizacije konferencijskih i drugih poslovnih događanja
- upravljanje poslovnom dokumentacijom te administriranje i arhiviranje dokumenata
- suradnja i kontakti s dobavljačima i poslovnim partnerima te izrada poslovnih izvješća
- uređivanje, pripremanje i vođenje poslovanja i poslovne dokumentacije Zaklade Prsten
- administrativna potpora radu podružnica i klubova
- obavljanje poslova kojima se ostvaruje suradnja i komunikacija s institucijama u RH te inozemstvu
- priprema pismena i podnošenje  izvješća tijelima državne i lokalne vlasti o radu Udruge i Zaklade
- izrada financijskih izvješća o aktivnostima udruge i Zaklade te vođenje evidencija o financijskom poslovanju i rješavanje potrebne financijske dokumentacije s vanjskim dobavljačima
- sudjelovanje u izradbi općih akata za tijela upravljanja
- suradnja u pripremi internog glasila udruge, organizacija tiska i distribucije
- uređivanje i ažuriranje web-stranice
- evidentiranje te vođenje registra članstva Udruge
- uređivanje i ažuriranje online sustava evidencija
- obavljanje drugih administrativnih poslova po nalogu poslodavca.
 

Pročitajte više
sij
18

Donacija Kluba žena Domu za beskućnike u Osijeku

Članice Kluba žena iz osječke podružnice Prstena posjetile su 18. siječnja Dom za beskućnike ”Sveti Vinko” u Osijeku kako bi im donirale razne potrepštine.

 

U Domu su smještene 22 osobe, od kojih je dvadeset muškaraca i dvije žene, a naše su članice posebno bile motivirane željom za pomoć dvojici mladića. Riječ je o braći Slijepčević podrijetlom iz Vukovara, koji tu borave od 2015. godine. Djetinjstvo su proveli u raznim domovima i život im zasigurno nije bio lak. No, Grad Vukovar  im je nedavno dodijelio stan te uskoro planiraju odlazak iz Doma za beskućnike.

 

Pročitajte više
sij
7

Blagdansko druženje u Donjem Knegincu

I ova je godina u Udruzi Prsten počela tradicionalnim blagdanskim druženjem koje već sedmu godinu zaredom organizira Podružnica Varaždin, a tim su se povodom 7. siječnja u Donjem Knegincu okupili članovi i prijatelji Udruge Prsten i Podružnice Varaždin.

 

U ime domaćina uzvanike i goste pozdravio je predsjednik Podružnice Varaždin Mario Paurević koji se u svojem govoru posebno osvrnuo na problematiku iseljavanja brojnih obitelji, napose mladih s djecom. Tom je prigodom uručio priznanja za doprinos u radu Udruge Prsten Stjepanu Stjepiću i Slavku Pavloviću.

 

Pročitajte više
pro
29

Predstavljena je knjiga Ike Stanića "Bosanska Posavina – od hrvatskih kotara do humanog preseljenja".

O knjizi, koju je objavio Večernji list, govorili su povjesničar Ivo Lučić, brigadir oružanih snaga BiH Zoran Duspara, zastupnik HDZ-a Drago Prgomet i autor knjige Iko Stanić.

 

U prepunom predvorju Muzeja Mimara i uz puno emocija predstavljena je knjiga Ike Stanića “Bosanska Posavina – od hrvatskih kotara do humanog preseljenja” koju je izdao Večernji list. O knjizi, u kojoj se potanko opisuje kronologija pada Bosanske Posavine i egzodusa Hrvata s tih područja, govorili su povjesničar Ivo Lučić, brigadir Oružanih snaga BiH Zoran Duspara, saborski zastupnik HDZ-a Drago Prgomet i autor knjige Iko Stanić.
Govornici su više puta podsjetili na tragičnu sudbinu Bosanske Posavine koja je Daytonskim sporazumom najvećim dijelom pripala Republici Srpskoj.

 

Pročitajte više
pro
23

Donacija Podružnice PGŽ-a Dječjem domu u Lovranu

Izaslanstvo Podružnice UBH Prsten Primorsko-goranske županije uoči božićnih blagdana posjetilo je Dječji dom "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu, u kojem su smještena nezbrinuta djeca i djeca s posebnim potrebama. Tom prigodom uručili su im 40 pari novih tenisica raznih veličina  u vrijednosti oko šest tisuća kuna, a donaciju su osigurali članovi Podružnice PGŽ-a.

 

Predsjednik Podružnice Jozo Stanić predstavio je voditeljima Dječjeg doma rad i aktivnosti Podružnice u sklopu Udruge Prsten, posebno se osvrnuvši na humanitarni aspekt Udruge, kao i na djelovanje Zaklade ”Prsten”. ”Ispunjeni smo zadovoljstvom ako smo barem malo uspjeli unijeti radosti i sreće u ove blagdanske dane u ovaj Dječji dom,” kazao je Stanić, a ravnateljica Suzana Mravinac zahvalila je na donaciji i posjetu.

 

U toj ustanovi smješteno je oko trideset djevojčica i dječaka u dobi od sedam do petnaest godina. Bio je to dirljiv susret s djecom, kojima  ravnateljica i odgajateljice  pružaju utočište i ozračje toplog obiteljskog doma.

 

pro
17

Na Adventu s Ogrankom Sveta Nedelja

Paljenje četvrte adventske svijeće ispred župne crkve Blaženog Alojzija Stepinca u Bestovju pokraj Samobora 17. prosinca, okupilo je brojne mještane te župe, a u organizaciji su sudjelovali i članovi Ogranka UBH Prsten Sveta Nedelja.

 

Molitvu je predvodio župni vikar, vlč. mr. Borna Puškarić, a okupljenima se obratio i župnik, vlč.Božidar Cindori, koji je posebno zahvalio članovima Prstena što su upotpunili taj događaj posebnim ugođajem.

 

Naime, članovi svetonedeljskog ogranka dijelili su okupljenima pečene kobasicei kuhanu rakiju koju su pripremali na starom šporetu. S njima je bio i predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka te njegova zamjenica Vera Rede, koja je za tu prigodu napravila domaći kruh kakav se za Božić priprema u nekim krajevima Bosne.

Pročitajte više
pro
10

Božićna humanitarna akcija Foruma mladih – Mladi mladima 2016.

Uz pregršt darova koje su dobili s raznih strana tijekom boravka u Zagrebu, vjerujemo kako su djeca u Sarajevo ponijela i lijepe dojmove koji će se s vremenom pretočiti u uspomene, a uvjereni smo da će se naši mladi iz Udruge Prsten i ubuduće založiti kako bi u nekim novim susretima stvarali i nova lijepa sjećanja, kako njima tako i svima onima koji sudjeluju i pomažu ovu hvalevrijednu akciju naših Forumaša

 

Forum mladih nastavlja s humanitarnom akcijom Mladi mladima, koju iz godine u godinu provode uoči božićnih blagdana. Do sada su darivali više od 150-oro djece odlazeći u domove diljem Bosne i Hercegovine, a ove su godine organizirali dolazak djece iz Stadlerove kuće "Egipat" - Doma za nezbrinutu djecu iz Sarajeva na advent u Zagreb.

 

Pročitajte više
pro
10

Predstavnici UBH Prsten na sjednici Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH

Na 3. sjednici Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske, održanoj 9. prosinca 2016. u Vukovaru, razgovaralo se o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan RH, te pripadajuće Strategije s naglaskom na predlaganje mjera i aktivnosti s ciljem poticanja povratka hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka.


Tijekom sjednice Savjeta predstavljeni su i rezultati rada te aktivnosti, programi i projekti koje provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sjednici su kao predstavnici nevladinih udruga koji u svom djelovanju promiču razvijanje odnosa s Hrvatima izvan RH nazočili predsjednik UBH Prsten Mijo Marić i glavni tajnik Marjan Biškić. Sjednici je u ime HUP-a nazočio Ivan Miloloža, član Predsjedništva UO UBH Prsten.

Pročitajte više
pro
3

Održana tradicionalna večer Udruge Prsten

Oko 400 gostiju i uzvanika okupilo se u subotu, 3. prosinca, u zagrebačkom hotelu Sheraton na XI. večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata Prsten, održanoj pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i u njezinoj nazočnosti.

 


Pozdravljajući okupljene, Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posebno se osvrnula na dobrotvorni angažman Udruge Prsten, ističući kako su u aktualnoj Godini milosrđa pokazali koliko su milosrdni i kako veliko srce imaju. „Uvijek sam podržavala i podržavat ću sve vaše aktivnosti, pogotovo rad Zaklade jer mladi su preduvjet našeg razvoja“, poručila je. Osvrnula se i na aktualno stanje u BiH, zaključivši kako je još puno izazova i otvorenih pitanja koja moramo riješiti. „Ali ja vam jamčim da će Hrvatska stajati uz vas i podržavati euroatlantski put BiH, ali i ustrajati da hrvatski narod u BiH bude ravnopravan, kao i da mladi ostanu“, kazala je predsjednica, zaželjevši svima sretne blagdane te ponajprije zajedništvo svih Hrvata, kao i svih naših građana.
 

Pročitajte više
stu
19

Izaslanstvo UBH Prsten posjetilo Vukovar

Dan sjećanja na brojne žrtve koje su život izgubile u Vukovaru obilježili su članovi UBH Prsten predvođeni glavnim tajnikom Marjanom Biškićem, predsjednicom Podružnice Osijek Snježanom Rebuš, izaslanstvom Podružnice Rijeka s predsjednikom Jozom Stanićem i predstavnicima Foruma mladih na čelu s predsjednikom Filipom Biškićem i time se uključili u obilježavanje  25. obljetnice Bitke za Vukovar koja se ove godine održala pod geslom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta".

 

Izaslanstvo UBH Prsten položilo  je vijenac i zapalilo svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te posjetilo ostala  mjesta stradanja civila i branitelja Vukovara i paljenjem svijeće odali  počast svima koji su stradali u obrani Vukovara.
Izaslanstvo je primio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. Tom prigodom izaslanstvo Udruge odalo je priznanje radu  gradonačelnika i suradnicima te podržali napore koje poduzimaju a vode boljitku života u Vukovaru, zapošljavanju  i ostanku mladih.

 

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.