DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Aktualno

sij
28

Politički smjer? – 21. godina poslije Daytonskog sporazuma

U organizaciji Hrvatske Paneuropske unije i u suorganizaciji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak i Klubom znanstvenika Udruge bosanskih Hrvata Prsten 28. je siječnja u 19 sati u dvorani HPEU-a održana tribina "Bosna i Hercegovina između Daytona i Bruxellesa"


Brojne zainteresirane sudionike tribine pozdravio je domaćin, predsjednik HPEU-a i član Upravnog odbora UBH Prsten prof. dr. sc. Pavo Barišić. U uvodnom je govoru prenio pozdrave ministra vanjskih i europskih poslova RH dr. Mire Kovača koji je pozdravio održavanje tribine, ali nije mogao nazočiti zbog prvog ovogodišnjeg službenog posjeta BiH. Istaknuo je da su danas, nakon što je prošle godine obilježena dvadeseta obljetnica sporazuma, sazreli uvjeti da Daytonski sporazum treba mijenjati. Nužno je iznaći pravedno rješenje za BiH, koja za njim traga već 130 godina, još od Berlinskog mirovnog kongresa kada je Austro-Ugarska Monarhija dobila zadatak pacifikacije i stabilizacije BiH. Predsjednik UBH Prsten Mijo Marić kazao je da bosanskohercegovački Hrvati imaju dvije domovine, a u Prstenu su odlučili biti most koji povezuje dvije zemlje kroz pomaganje, ulaganje, stipendiranje mladih. Podsjetio je da su HKD Napredak, HPEU, Paneuropska unija BiH i UBH Prsten već organizirali zapažene zajedničke međunarodne konferencije u BiH.

Pročitajte više
sij
2

Čuvati svoje vrijednosti i poštovati običaje i sredinu u kojoj se gradi budućnost

Blagdansko druženje varaždinske podružnice, šesto po redu, održano je 2. siječnja u Donjem Knegincu.

 

U prepunoj dvorani kneginečkog doma nazočne članove i prijatelje Udruge Prsten pozdravio je predsjednik podružnice Mario Paurević. U svoje ime i u ime Izvršnog odbora podružnice pozdravio je glavnog tajnika Udruge Marjana Biškića, zamjenika načelnika Općine Gornji Kneginec Roberta Đuranca, predsjednicu Kluba žena, predsjednika i zamjenika predsjednika Foruma mladih, Gordanu Jelavić, Tončija Viskovića i Filipa Biškića, a poseban je pozdrav uputio predsjednici osječke podružnice Snježani Rebuš i predsjedniku riječke podružnice Jozi Staniću koji su unatoč lošim vremenskim prilikama došli na druženje.
U svom je kratkom obraćanju govorio o nizu uspješnih aktivnosti, posebice humanitarnim, koje je provela podružnica u prošloj godini. 

Pročitajte više
pro
17

Svečano otvorenje novih prostorija riječke podružnice

Podružnica UBH Prsten PGŽ-a za svoje je članstvo i goste priredila svečani božićni domjenak povodom otvorenja novih poslovnih prostorija.

 

Osim članova riječke podružnice Prstena na svečanosti je bio velik broj gostiju, župan PGŽ-a Zlatko Komadina, predsjednik UBH Prsten Mijo Marić, glavni tajnik Marjan Biškić, predsjednica Kluba žena UBH Prsten Gordana Jelavić, izaslanik načelnice općine Viškovo Denis Mladenić, pročelnica Odjela pulmologije KBC-a Rijeka doc. dr. Ljiljana Bulat Kardum, pročelnik Odjela pedijatrije KBC-a Rijeka prof. dr. Goran Palčevski, izaslanstvo podružnice Krk UBH Prsten te predstavnici lokalnih medija, radija, televizije i Novog lista.

 

Pročitajte više
pro
11

Mladi glumci iz Viteza i Forum mladih Prstena u humanitarnoj akciji

U prepunoj dvorani kina Forum u Studentskom domu “Stjepan Radić“ amaterski glumci Gradskog kazalište mladih iz Viteza  11. su prosinca odličnom izvedbom hit-predstave Šmizle nasmijali stanare popularne Save i sve ostale koji su došli pogledati ovu popularnu komediju

 

U ovogodišnjoj akciji prikupljanja sredstava za veliku božićnu humanitarnu akciju “Mladi mladima“ u kojoj Forum mladih i Klub žena svake godine zajednički organiziraju prikupljanje igračaka i slatkiša, pakiranje i dostavu više od 150 paketića za malene u domovima za nezbrinutu djecu i djecu s posebnim potrebama diljem gradova BiH, pridružili su se na poziv predstavnika mladih UBH Prsten i glumci grada Viteza okupljeni u GKM-u Vitez.

Pročitajte više
pro
6

Svečana večer u znaku zajedništva, prijateljstva i humanosti

Tradicionalno adventsko druženje nazvano Večer članova i prijatelja UBH Prsten, deseto po redu, održano je ove godine, 4. prosinca, u Osijeku u organizaciji osječke podružnice.

 

U ugodnoj dvorani Kristal  na početku svečanosti sve je nazočne, 420 članova i prijatelja Udruge, pozdravila predsjednica osječke podružnice Snježana Rebuš. ”Ljubav i sjećanja, nostalgiju s kojom živimo, želju da ne zaboravimo rodni kraj, BiH i Hrvate koji u njoj žive, pretočili smo u Prsten. Članovi i prijatelji Prstena svakodnevnom suradnjom, druženjem i djelovanjem učinili su Udrugu snažnom i uzornom svima,” istaknula je u pozdravu.

 

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Pročitajte više

stu
18

ODRŽAN MEĐUNARODNI STUDIJSKI DAN U BANJA LUCI

Kanimo li imati budućnost, moramo progovoriti o onome o čemu se šuti…


”Dvadeset godina pod teretom progona, nepravde i prešućivanja”, slogan je Međunarodnog studijskog dana koji je 13. studenog 2015. u organizaciji Europske akademije Banjalučke biskupije održan u Banja Luci. Glavna tema skupa bila je ”Dvadeset godina (1995.-2015.) od završne faze protjerivanja Hrvata, Bošnjaka i drugih s područja Republike Srpske“. Međunarodnom  skupu nazočilo je izaslanstvo UBH Prsten u sastavu glavni tajnik Marjan Biškić, predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić, zamjenik predsjednika Kluba znanstvenika Ivo Grgić I zamjenik predsjednika Foruma mladih Filip Biškić.

 

Skup je na početku pozdravio mons. Miljenko Aničić, direktor Akademije, naglasivši da je cilj simpozija podsjećanje na istinu i ukazivanje na sve negativne posljedice koje su proistekle iz nasilnog protjerivanja Hrvata, Bošnjaka i drugih s područja Republike Srpske.

Pročitajte više
stu
17

Komasacija poljoprivrednog zemljišta – tema IX. tribine Kluba znanstvenika

Komasacija poljoprivrednog zemljišta – tema IX. tribine Kluba znanstvenika


U dvorani Matice hrvatske održana je IX. tribina Kluba znanstvenika UBH Prsten u suradnji s Hrvatskim a

groekonomskim društvom te prvi put i Odjelom za poljodjelstvo Matice hrvatske na temu Komasacija poljoprivrednog zemljišta u RH – nove mogućnosti za Hrvatsku

 

Voditelj tribine bio je prof. dr. sc. Ivo Grgić, predsjednik HAED-a i zamjenik predsjednika Kluba znanstvenika UBH Prsten koji je na početku predavanja pozdravio sve nazočne i najavio temu o kojoj je govorila ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište mr. sc. Blaženka Mičević.

 
Pročitajte više
stu
10

Rezultati natječaja i dodjele stipendija za akademsku 2015/2016. godinu

ZAKLADA PRSTEN
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb


Temeljem članka 14. Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade Prsten, Povjerenstvo za natječaje Zaklade Prsten na svojoj sjednici utvrdilo je


REZULTATE

natječaja i dodjele stipendija

Upravni odbor Zaklade raspisao je natječaj za dodjelu deset (10) stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2015/2016. godinu
Na natječaj, koji je bio otvoren od 13. do 26. listopada prijavilo se 20 kandidata. Nakon razmatranja svih potpunih i pravodobnih prijava, uvida u dokumentaciju i provjere koji su kandidati ispunili mjerila za odabir stipendista, kao i sve ostale uvjete natječaja, donesena je odluka o dodjeli stipendija sljedećim studentima:


1) Ivana Marelja
2) Ana Marković
3) Marina Jurišić
4) Danijela Petričušić
5) Klara Barišić
6) Stipo Dajaković
7) Edo Pleše
8) Marija Perko
9) Martina Grgić
10) Slavka Mustapić

stu
5

VIII. tribina Kluba znanstvenika - Suvremene političke ideologije

VIII. tribina Kluba znanstvenika - Suvremene političke ideologije


U organizaciji Kluba znanstvenika UBH Prsten i Hrvatske Paneuropske unije 5. je studenog 2015. održana VIII. tribina u dvorani HPEU-a u Jurišićevoj ulici

Novi jesenski ciklus rada Kluba znanstvenika započeo je tribinom pod nazivom Suvremene političke ideologije izv. prof. dr. sc. Berte Šalaja koji na Fakultetu političkih znanosti predaje na kolegijima Demokracija i civilno društvo i Politička socijalizacija i političko obrazovanje. U svom znanstvenom radu bavi se proučavanjem pitanja demokracije, populizma, političke kulture, socijalnog kapitala i dr. Sva istraživanja objavio je u knjizi Socijalni kapital (2007.), a član je uredništva znanstvenog časopisa Anali Hrvatskog politološkog društva.

Voditelj tribine bio je dr. sc. Vjekoslav Bratić, član Predsjedništva UBH Prsten.
Na početku predavanja u ime UBH Prsten i Kluba znanstvenika prisutnima se obratio prof. dr. sc. Ivo Grgić, a u ime HPEU-a sve je pozdravio novoizabrani glavni tajnik Hrvatske Paneuropske unije Ljudevit Fran Ježić.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: 2390001-1100349000

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
2390001-1100328241
(IBAN: HR0323900011100328241)
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.