DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links > Aktualno

lip
14

Izaslanstvo Prstena u posjetu Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Mons. Đuro Hranić đakovačko-osječki nadbiskup primio je u nadbiskupskom domu izaslanstvo Udruge Prsten predvođeno predsjednikom Mijom Marićem.

 

Izaslanstvo je upoznalo mons. Hranića o desetogodišnjem djelovanju Udruge Prsten, podružnice Osijek i Ogranka Đakovo. Mons. Hranić je istaknuo izniman značaj Hrvata podrijetlom iz BiH na području Đakovačko-osječke nadbiskupije te je rekao da su to iznimno vrijedni i pošteni ljudi koji svojim radom osiguravaju egzistenciju obitelji i znatno pomažu u razvoju zajednice u kojoj žive. Također je rekao da iznimno cijeni Udrugu Prsten i njezine članove jer imaju hvalevrijedne i zapažene aktivnosti, a o poznatim poduzetnicima članovima Udruge Prsten koji djeluju na području Nadbiskupije čuje samo pohvale.

Pročitajte više
lip
9

Prsten za Vodotoranj

Forum mladih i Klub žena UBH Prsten organizirali su 8. i 9. lipnja u prostorijama Udruge središnju akciju prikupljanja donacija za obnovu Vukovarskog vodotornja, svehrvatskog simbola otpora i hrabrosti.

 

“Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva" naziv je projekta pokrenutog na inicijativu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, a pokroviteljica je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

 

Projekt je osmišljen tako da se najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata u Vukovaru i u Hrvatskoj sačuva ovakvim kakav je sada,  kao i da se učini dostupnim široj javnosti, a za njegovu realizaciju potrebno je oko 16.700.000,00 kn te je svaka kuna dobrodošla.

Pročitajte više
lip
8

Predsjednik Udruge Prsten na sjednici Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske o temi „Hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini“

Zagreb – U Hrvatskom saboru održana je tematska sjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske o temi „Hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini“. U uvodnom obraćanju predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić potvrdio je kako je cilj današnje tematske sjednice osvijestiti strateški značaj Hrvata u BiH. Upozorio je na poražavajuće podatke prema kojima je od 1991. do 2015. 50 posto Hrvata katolika napustilo BiH te dodao da navedene brojke pozivaju na ozbiljnost i akciju. 

 

Predstojnik Državnog Ureda za Hrvate izvan RH i izaslanik predsjednika Vlade RH Zvonko Milas istaknuo je ključne poteškoće i probleme s kojima se susreću Hrvati u BiH kao što su velika nezaposlenost, egzodus mladih te otežani povratak iseljenih Hrvata, posebice na području Republike Srpske. Vlada RH podupire i podupirat će razvojne programe i projekte koji doprinose ukupnom napretku te omogućuju otvaranje novih radnih mjesta u BiH, dodao je Milas. 

Pročitajte više

Lokalni izbori u BiH 2. listopada 2016. godine

Udruga Prsten od samog osnutka prati stanje u BiH, posebno položaj Hrvata u BiH, a u posljednjih nekoliko godina predstavnici Udruge razgovarali su s različitim strukturama kao i pojedincima kako bi imali što jasniju sliku o položaju Hrvata u BiH, razumjeli i dali potporu konceptu ustavnih rješenja i izmjenama izbornih zakona koji bi Hrvate u BiH stavili u ravnopravan položaj s ostala dva konstitutivna naroda.

 

To ćemo raditi i u idućem razdoblju, a na predstojećim lokalnim izborima u BiH inzistirat ćemo na zajedničkim listama, gdje god je to od interesa za Hrvate BiH, kako bi se spriječilo gubljenje glasova zbog više hrvatskih izbornih lista, a što u konačnici znači manje hrvatskih  vijećnika  i gubljenje načelničkih mjesta u općinama. Pravo svih Hrvata rodom ili porijeklom  iz BiH, koji imaju navršenih 18 godina, je da izvade državljanstvo BiH, CIPS-e, te se registriraju kao birači i izađu na lokalne izbore 02.10.2016. dolaskom u BiH, ili glasovanjem  poštom ili u veleposlanstvima BiH u RH i inozemstvu.

 

 

Pročitajte više

Otvoreni dani Udruge Prsten - za Vukovarski vodotoranj

Sudjelujte u akciji prikupljanja sredstava za obnovu Vukovarskog vodotornja, svehrvatskog simbola prkosa, ustrajnosti i hrabrosti. Projekt je osmišljen tako da najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata u Vukovaru i u Hrvatskoj sačuvamo ovakvim kakav je sada,  ali i da se otvori i učini dostupnim široj javnosti. Radi svoje simbolike i značaja smatramo kako je njegova obnova od općeg hrvatskog interesa. Stoga pozivamo sve članove Udruge da se uključe u akciju.


Forum mladih i Klub žena organiziraju središnju akciju prikupljanja donacija 8. i 9. lipnja, od 17 do 20 sati, u prostorijama Udruge,Ulica grada Vukovara 235, Zagreb. Uz bosansko-hercegovačke specijalitete koje pripremaju Klub žena i Forum mladih čekaju vas i darovi kao zahvala za vašu donaciju.


Ako niste u mogućnosti doći, svoju donaciju možete do 13. lipnja uplatiti na račun Udruge IBAN: HR0323900011100328241 (HPB) ili IBAN: HR50 2340 0091 1106 65237 (PBZ) s naznakom “za Vukovarski vodotoranj“. Prva donacija Udruge Prsten bit će uručena vukovarskom gradonačelniku 14. lipnja u Đakovu na sjednici Upravnog odbora, a akcija prikupljanja nastavlja se do kraja godine te pozivamo sve podružnice, ogranke, klubove da organiziraju akcije na svojim područjima, a pravne osobe i članove koji ne mogu doći na te aktivnosti da svojom uplatom na račun Udruge podrže akciju. Svaka kuna je vrijedna.


Neka i ime naše Udruge bude upisano na zidove obnovljenog Vodotornja.  

Najava: 67./11. sjednica proširenog Upravnog odbora

67./11. sjednica proširenog Upravnog odbora održat će se u utorak, 14. lipnja  2016. u Đakovu  sa slijedećim programom:

 

·13.15: polazak autobusa  s parkinga tvrtke  „AUTOZUBAK“ Ljudevita Posavskog 7a, Sesvete

·15.30-16.30: posjet tvrtki TEHNOCOLOR d.o.o. ul. Ante Starčevića 245, Đakovo, 

·16.30-18.30:Sjednica proširenog Upravnog odbora u dvorani tvrtke ANCONA GRUPA d.o.o.,Makarska ulica 30, Đakovo;  

       

Prijedlog dnevnog reda:

1.Rasprava i usvajanje Zapisnika 66./10. sjednice proširenog UO

2.Izvješće i rasprava o radu od 24.04.16. i aktivnosti do slijedeće  sjednice UO

3.Osnivanje Udruge Hrvata BiH „Prsten“, izvješće i rasprava

4.Lokalni izbori u BiH, izvješće i rasprava o dosadašnjim i budućim aktivnostima

5.Predlaganje kandidata, rasprava i  izbor glavnog tajnika UBH Prsten

6.Razno       

-        prijam u članstvo UBH Prsten

·        predstavljanje tvrtke ANCONA GRUPA d.o.o., Đakovo

·       18.30-20.00: Druženje uz domjenak, domaćini tvrtke ANCONA i TEHNOCOLOR.

 

svi
25

Završen 3. Sajam turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2016

Minula dva dana u Jajcu su bila u znaku 3. Sajma turizma i eko proizvoda STEP 2016 koji je označio i početak turističke sezone u Jajcu, a novim, obogaćenim sadržajima,  Sajam je ove godine privukao veliki broj izlagača. Grad Jajce je uz 3. Sajam turizma i eko proizvoda STEP-Jajce 2016. dobio i gradski sat.

 

Sajam je otvorio Premijer SBK/KSB Tahir Lendo podsjećajući da je maj mjesec prepun sajamskih događaja kojima se može ponositi i Srednjobosanski kanton.
 
„ I ovaj Sajam u Jajcu, u prelijepom ambijentu, je jedna od manifestacija koje krase maj mjesec u našem Kantonu čime  postajemo referentni po svim ovim događajima. Čestitam izlagačima koji imaju sve veću lepezu svojih proizvoda koje Evropa traži, a to je organska proizvodnja. Čestitam Općini Jajce i Načelniku za stvaranje ambijenta za organsku proizvodnju, ali i predstavljanje te proizvodnje“, istakao je Premijer Lendo. 
 
Pozdravljajući goste i izlagače Načelnik Općine Jajce Edin Hozan poručio je da je cilj ovog sajamskog projekta poslati poruku iz Jajca o značaju očuvanja domaće proizvodnje.
Pročitajte više
svi
20

U Beču održana treća Gala večer Udruge hrvatskih poduzetnika

Treća Gala večer Udruge hrvatskih poduzetnika održana je 20. svibnja u bečkom Kurssalonu, u kojem se okupilo oko 250 uzvanika iz gospodarskog i političkog života Beča i Austrije te Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao gosti iz Njemačke i drugih europskih zemalja

 


Udruga hrvatskih poduzetnika u Beču utemeljena je 2011. godine s ciljem povezivanja i promicanja interesa hrvatskih poduzetnika u Austriji, kao i poduzetnika iz Austrije, Hrvatske i BiH, a Gala večer prigoda je za upoznavanje i razmjenu informacija među poduzetnicima.

 


Na ovogodišnjoj su Gala večeri nazočili brojni visoki uzvanici i gosti, među kojima bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek, zastupnik u njemačkom parlamentu Josip Juratović, dopredsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru RH Božo Ljubić, veleposlanica RH u Austriji Vesna Cvjetković i veleposlanik BiH Tomislav Leko, koprivničko-križevački župan Darko Koren, zatim biskup kotorski mons. Ilija Janjić, zastupnici Bečkog pokrajinskog parlamenta Kurt Stürzenbecher i Gerald Ebinger, zastupnik bečke gopodarske komore Davor Sertić i zastupnik austrijskog parlamenta Nikolaus Berlakovich, direktor Kurssalon grupe i počasni predsjednik Udruge Josip Šušnjara, direktorica Hrvatske gospodarske agencije u Gradišću Klaudia Paulitsch, kao i predstavnici hrvatskih udruženja u Austriji te prijatelji i poslovni partneri članova Udruge hrvatskih poduzetnika, a u ime Udruge bosanskih Hrvata Prsten večeri su nazočili tajnik Udruge Marjan Biškić, predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić i zamjenik predsjednika Foruma mladih Filip Biškić.

Pročitajte više
svi
12

Humanitarnim koncertom prikupljena nova sredstva za Zakladu ”Prsten”

Humanitarnim koncertom pod nazivom ”Ja ljubim“ u izvedbi sopranistice Sandre Bagarić i mezzosopranistice Matrine Tomčić te pijanista Darka Domitrovića, održanim 12. svibnja u Muzeju Mimara, obilježena je deveta obljetnica Zaklade ”Prsten”. U maestralnom nastupu troje vrsnih umjetnika uživali su brojni gosti i uzvanici, članovi i prijatelji Udruge Prsten te donatori Zaklade, a sredstva prikupljena organizacijom koncerta namijenjena su fondu za stipendiranje studenata i učenika, sadašnjih i budućih stipendista Zaklade.


Koncert je održan pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u njezino je ime okupljene pozdravio izaslanik Tomislav Madžar. Istaknuvši da su Hrvati iz dijaspore odigrali ključnu ulogu u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske, zaključio je da je opstojnost Hrvata u Bosni i Hercegovini od iznimne važnosti te da je stoga važno poticati napredak u obrazovanju i znanosti. ”Predsjednica Republike iznimno cijeni i poštuje vaš trud i zalaganje u tom pogledu,” poručio je, dodavši kako je važno prepoznati u današnje krizno vrijeme ovakve hvalevrijedne inicijative i napore.

Pročitajte više
svi
5

Božo Ljubić primio predstavnike Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“

Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić sastao se u srijedu s predstavnicima Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“: predsjednikom Udruge Mijom Marićem, dopredsjednikom Udruge Pavom Zubakom, glavnim tajnikom Udruge Marjanom Biškićem i članom Kluba poduzetnika Udruge Ivicom Nuićem.

Predstavnici „Prstena“ predstavili su djelovanje Udruge izrazivši želju za jačanjem suradnje sa saborskim odborom kako bi pitanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine postalo sadržajnim dijelom rada Hrvatskoga sabora. Predsjednik Udruge Mijo Marić osvrnuo se na varijable koje bi se trebale ostvariti u suradnji s Republikom Hrvatskom, odnosno rješavanje pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini, pomoć Hrvatske kao članice Europske unije za ulazak Bosne i Hercegovine u Uniju te zajedničko djelovanje Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj radi ostvarenja važnih strateških ciljeva. 

 

Pročitajte više
tra
25

SUDJELUJTE U OBNOVI Vukovarskog vodotornja – simbolu hrvatskog zajedništva

Vukovarski vodotoranj simbol je hrvatskog zajedništva koji se uz bok s hrvatskim braniteljima nije dao srušiti tijekom tromjesečne velikosrpske opsade Vukovara. Pogađale su ga tisuće projektila, ali s njegovog vrha je i dalje prkosno vijorila hrvatska trobojnica.

 

„Vukovarski vodotoranj treba postati trajno prisjećanje na naše zajedništvo u prošlosti, na snagu i uspjehe hrvatskih branitelja u obrani Vukovara i Hrvatske, ali i kao trajni pogled u budućnost nas i naše Domovine, koja može biti snažna i uspješna samo na tragu zajedništva pokazanog tijekom najtežih vremena stvaranja hrvatske države“ – izjavio je Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara.

Pokreće se projekt obnove pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u kojem će Vukovarski vodotoranj dobiti novo ruho dijelom financiran od projekta „Vukovar izazov obnove“, te većim dijelom akcijom prikupljanja donacija građana i gospodarstvenika iz Hrvatske te hrvatskih iseljenika diljem svijeta. Potrebno je prikupiti oko 20 milijuna kuna za konzervaciju i prenamjenu Vodotornja. 

Pročitajte više
tra
25

Klub poduzetnika UDRUGE BOSANSKIH HRVATA „PRSTEN“ objavljuje slobodno radno mjesto WEB-ADMINISTRATORA I KOORDINATORA ELEKTRONIČKE PRODAJE ROBA I USLUGA

Web-administrator i koordinator elektroničke prodaje roba i usluga (m/ž)

 

Mjesto obavljanja rada/poslova:  Zagreb

 

Uvjeti:

  • VSS ili SSS
  • Izvrsno poznavanje rada na računalu
  • Iskustvo u administriranju i održavanju web-stranica
  • Poznavanje funkcioniranja web oglašavanja
  • Poznavanje funkcioniranja društvenih mreža
  • Poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu
  • Dobre organizacijske sposobnosti

 

Natječaj je otvoren: do 10.05.2016.

Početak rada: 01.06.2016.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.