DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ožu
22

U Neumu održan znanstveno-stručni skup o ustavnim reformama u BiH "Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu"

Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom "Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu" održan je u Neumu 14. i 15. ožujka 2019. u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

 

 

Skup je bio posvećen ustavnim reformama u BiH i okupio je brojne sudionike i visoke uzvanike, među kojima su bili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, a u ime Udruge Hrvata BiH Prsten nazočio je Ivica Nuić, predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Prsten.

 

Pročitajte više
vlj
12

Održana prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

Udruga Hrvata BiH Prsten prvi put ima četiri dopredsjednika, a izabrani su i novi članovi Predsjedništva Upravnog odbora

 

Prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 12. veljače 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, gdje su se okupili brojni članovi Udruge.

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je okupljene, prvi put ne samo u ulozi domaćina nego i predsjednika, poručivši im: ”Čestitam svim novim-starim članovima tijela upravljanja Udrugom te pozivam na predanost i kontinuitet u radu kako bismo opravdali povjerenje koje nam je ukazalo više od dvjesto izaslanika Izborne skupštine, održane 24. studenog 2018. Još jednom svima zahvaljujem na povjerenju da Udrugu, zajedno s vama, jednak među jednakim, vodim u iduće dvije godine. Želim zahvaliti svojim prethodnicima Iliji, Zvonku, Marku i Miji te se nadam da ću biti jednako uspješan kao i oni.“

Pročitajte više
sij
29

Dragan Čović: ”Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine”

U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održano je VIII. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS u BiH). 

 

Pročitajte više
sij
17

Hrvati su sve neravnopravniji u BiH

Hrvatska u BiH godišnje izvozi dvije milijarde eura vrijednu robu i usluge. Nestane li ondje Hrvata, stat će i gospodarska razmjena

 

Poduzetnik Pavo Zubak novi je predsjednik Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten. Ime Prsten sinonim je i poveznica Hrvata s obiju strana granice, i u BiH i u Hrvatskoj. Ovaj poduzetnik rodom iz Posavine živi i radi u Hrvatskoj gdje će uskoro proslaviti 40 godina uspješnog poslovanja.

Pročitajte više
sij
17

Sukobi između BiH i RH obilježili 2018., može li 2019. biti godina zaokreta

Konačno je vrijeme da se RH i BiH oslobode zarobljeništva prošlosti i okrenu se budućnosti

 

Kolumnu piše Jozo Pavković

 

Napeti odnosi sa susjedima obilježili su 2018. godinu u BiH. Osobito s Hrvatskom. Kako je počela godina tako i završava. Optužbe se svakodnevno smjenjuju. Većina njih izranja iz neriješenoga hrvatskog pitanja u BiH. Stvoreno je negativno ozračje u kojemu se i najmanji problemi predimenzioniraju i prerastaju u međudržavni spor. Kada se tome pridoda svježa ratna prošlost, zbog koje Bošnjaci i Srbi koriste svoje pozicije za osvetu Hrvatskoj, onda je jasno zašto su susjedi u mirnodopskom ratu.

Pročitajte više
sij
17

Kitarović: Daytonski sporazum treba mijenjati

Erdogan je najavio kako će uskoro doći u Zagreb s brojnim gospodarstvenicima, a kao cilj postavio je povećanje trgovinske razmjene

 

Daytonski sporazum je u svoje vrijeme bio dobar jer je donio mir, no treba ga mijenjati jer Bosna i Hercegovina ne ide naprijed, rekao je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Ankari. Predsjednica je boravila u jednodnevnom državnom posjetu Turskoj, koji je otpočela odavanjem počasti na grobu Mustafe Kemala Ataturka, nastavila sastankom s predsjednikom turskog Binalijem Yildirimom, te završila dvosatnim razgovorom s turskim predsjednikom.

Pročitajte više
pro
7

Prstenu povelja za doprinos razvoju Sveučilišta u Mostaru

Povelju Prstenu za izniman doprinos razvoju Sveučilišta u Mostaru predsjedniku Kluba poduzetnika Ivici Nuiću uručio je rektor Sveučilišta Zoran Tomić, a ovo hvalevrijedno priznanje prvo je dodijeljeno novoimenovanoj Udruzi Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten na čelu s predsjednikom Pavom Zubakom.


Povodom obilježavanja 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru (SUM) 7. prosinca 2018. održana je otvorena svečana sjednica Senata SUM-a. Uz članove Senata, profesore i djelatnike Sveučilišta, nazočili su brojni uzvanici, gospodarstvenici, predstavnici kulturnog i vjerskog života, međunarodnih organizacija i svih razina vlasti na čelu s dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a BiH. 
Svečanu sjednicu otvorio je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, osvrnuvši se na proteklu godina koja je za Sveučilište bila izazovna, dinamična i strateški najvažnija u smjeru budućeg rada jer je uspješno provedena integracija i izrađena Strategija razvoja 2018-2023. te osigurana financijska stabilnost Sveučilišta u Mostaru. 

Pročitajte više
pro
1

Održana 13. večer članova i prijatelja Udruge i Zaklade Prsten

Uručeni su i ugovori novim stipendistima Zaklade Prsten, a u ime njih četrnaestero zahvalio je student Robert Tokić iz Jajca

Na 13. Večeri članova i prijatelja Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten te Zaklade Prsten okupilo se u subotu navečer u zagrebačkom hotelu Sheraton oko 400 gostiju i uzvanika, među kojima i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, te predstavnici Vlade RH i Grada Zagreba.

 

Svečana večera održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, priopćeno je iz Udruge Hrvata BiH Prsten. Uz predsjednicu Republike Hrvatske, tradicionalnoj predbožićnoj večeri nazočio je i njezin supokrovitelj, dosadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH akademik Dragan Čović, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Andrija Mikulić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, državna tajnica Zdravka Bušić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te drugi uzvanici iz Republike Hrvatske i BiH.

 

Pročitajte više
stu
24

Udruga bosanskih Hrvata Prsten postala je Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten

IZBORNA SKUPŠTINA: NOVO VODSTVO I NOVO IME UDRUGE PRSTEN

 

Zagreb – na danas održanoj Izbornoj skupštini Udruge Prsten u dvorani Hotela Zovko provedene su izmjene Statuta Udruge, predstavljeni su i prihvaćeni financijski i radni izvještaji i planovi te je izabrano novo vodstvo Udruge.

 

U sklopu izmjene statuta donesena je i odluka o promjeni naziva Udruge - promjenom imena u Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten, umjesto dosadašnje Udruge bosanskih Hrvata, Prsten je prerastao okvire regionalne Udruge kako bi postao integrativni faktor svih Hrvata iz Bosne i Hercegovine kako u Hrvatskoj tako i u susjednoj BiH.
 

Pročitajte više
stu
18

Udruga Prsten odala počast žrtvama Škabrnje

Na inicijativu i u organizaciji Ogranka UBH Prsten Sveta Nedelja, predstavnici Udruge organizirano su 18. studenog 2018. posjetili Škabrnju, gdje su sudjelovali u komemorativnom programu i Koloni sjećanja povodom obilježavanja 27. godišnjice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu.


Pedesetak članova i prijatelja Udruge krenulo je u ranim jutarnjim satima put Škabrnje, u koju su tog dana pristigli brojni građani iz svih krajeva Hrvatske pa i šire, kako bi se poklonili žrtvama velikosrpske agresije na to mjesto u zadarskom zaleđu.
Uz članove Ogranka Sveta Nedelja, koje je predvodio predsjednik Ogranka Pavo Ćorluka, bili su i predstavnici središnjice na čelu s glavnim tajnikom Udruge Marjanom Biškićem te Kluba žena i Foruma mladih.

Pročitajte više
stu
7

U organizaciji Prstena održana tribina o raku dojke

U organizaciji Kluba žena i Kluba znanstvenika Udruge Prsten u Hrvatskoj Paneuropskoj uniji u Zagrebu 7. je studenog održana tribina pod nazivom Rak dojke – izazovi sadašnjice: amputacija ili rekonstrukcija?

 

Tim povodom u prostorijama HPEU-a okupili su se brojne čanice i članovi Udruge, među kojima i predsjednik Udruge Mijo Marić, glavni tajnik Marjan Biškić, predsjednik Kluba znanstvenika Ivo Grgić i predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić, koja je pozdravila nazočne u ime organizatora. Izrazila je zadovoljstvo odazivom te zahvalila predavaču i domaćinima, ujedno suorganizatoru predavanja.

 

U ime domaćina okupljene je pozdravio Mislav Barišić, potpredsjednik Mladeži HPEU-a, a uvodno obraćanje održao je Ivan Marčeta, član Predsjedništva UBH Prsten i moderator tribine.

 

Potom je uslijedilo predavanje koje je održao doc. dr. sc. Zlatko Vlajčić, prim. dr. med., plastični kirurg u zagrebačkoj KB Dubrava i član Kluba znanstvenika UBH Prsten te HKD-a Napredak. Odmah na početku iznio je alarmantne podatke prema kojima svaka osma žena oboli od raka dojke te da u prosjeku godišnje u Hrvatskoj oko 2700 žena oboli od te zloćudne bolesti, a njih oko 850 od toga i umre. Dobra vijest je da se čak oko 80 % otkrije u ranoj, a svega oko 20 % u poodmakloj fazi bolesti, za što je u dobroj mjeri zaslužan i Nacionalni program  ranog otkrivanja raka dojke, koji se u Hrvatskoj provodi od 2006. godine.
 

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.