DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UBH PRSTEN

VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA  UDRUGE BOSANSKIH HRVATA PRSTEN ODRŽAT ĆE SE U  SUBOTU ,  6. PROSINCA 2014. u 19:30,  hotel Sheraton  Zagreb, Ulica kneza Borne 2.

 

Nastavljajući tradiciju naših prosinačkih, adventskih druženja na svečanoj Večeri  članova i prijatelja Udruge Prsten, ove smo vam godine upriličili poseban ugođaj i ozračje radosti druženja u godini kad je Udruga bosanskih Hrvata Prsten obilježila devet  godina uspješnog djelovanja.
I ove godine pripremili smo za Vas bogati glazbeni program i  gastonomske užitke kroz široku paletu delicija.

 

Za sadržajnu glazbenu noć pobrinut će se Tamburaški orkestar Lira Osijek, prizvuk rodnog kraja dočarat će KUD Prsten. Ponovno će nam se predstaviti novi naraštaji Hrvata iz BiH  u standardnom i latinoameričkom plesu, te trinaestogodišnja Matea Oršolić,  veliki glazbeni talent Bosanske Posavine.

CIJENA ULAZNICE iznosi 350,00 kn po osobi (cijena uključuje  večeru i piće).

REZERVACIJE za svečanu Večer primamo do najkasnije 02.12.2014. na sjedište UBH Prsten, Ulica grada Vukovara 235, Zagreb na tel. 01/6133 788; mob.: 099 6050056 i  na e-mail: prsten@udruga-prsten.hr.

Plaćanje možete izvršiti putem žiro-računa Udruge:

IBAN HR03 2390 0011 1003 28241 (Hrvatska poštanska banka)

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7 (Privredna banka Zagreb) , ili osobnim dolaskom u prostorije Udruge.

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom druženju.

lis
27

Akcija Pomoć potrebitima u Osijeku i okolici

Klub žena UBH Prsten osječke podružnice održao je redoviti sastanak 27. listopada u prostorijama podružnice. Sastanak je vodila predsjednica Snježana Rebuš, a na sastanku je bilo 14 članica. U dijelu posvećenom budućim aktivnostima dogovorena je humanitarna volonterska akcija Pomoć potrebitima potaknuta slavonskom svakodnevnicom u kojoj je velik broj starih, nemoćnih, bolesnih, a društvo osiromašeno zbog visoke nezaposlenosti.


Članice Kluba žena dogovorile su formiranje mobilnog tima na čelu s Anom Matijević, koja ima više od 20 godina iskustva u humanitarnim projektima koje je stekla djelujući u brojnim udrugama. Uz voditeljicu Anu Matijević, patronažnu sestru, u obilazak starijih i nemoćnih, te bolesnih osoba uključile bi se i druge članice sukladno svom radnom rasporedu. – Ova je akcija upravo osmišljena, a nakon prvih primljenih poziva i dojava krenut ćemo u realizaciju. Voljne smo rado dati na raspolaganje svoje slobodno vrijeme kako bismo pomogle ljudima u nevolji. Danas i lijepa riječ i osmijeh imaju cijenu, ali to nas neće omesti da pomognemo našim sugrađanima, članovima Udruge koliko budemo u mogućnosti – kazala je Snježana Rebuš.

Kontakt broj i e-mail, svima koji se žele priključiti akciji i pomoći, te onima u potrebi za pomoć, savjet i ostalo:

Ana Matijević, mob: 091 106 0030; e-mail: ana.tenja@gmail.com.

lis
25

Treća obljetnica KUD-a Prsten podružnice Varaždin

Piše: Mario Paurević


Da vrijeme neumorno leti u dobrom društvu dokazala je i treća obljetnica rada Kulturno-umjetničkog društva Prsten iz Varaždina održana 25. listopada 2014. u Gornjem Knegincu. KUD je realizirao 15 nastupa diljem Republike Hrvatske i Slovenije, oživio je i spasio od zaborava dvadesetak tradicionalnih kola Hrvata iz BiH koji danas plešu mlađe osobe od kojih su većina bila djeca kad su zbog ratnih okolnosti napustila BiH.Već se tradicionalno na proslavama okuplja velik broj članova UBH Prsten varaždinske podružnice, a posebno oni koji su uključeni u aktivnosti KUD-a Prsten i nezaobilazni su nositelji  glazbe, plesa i pjesme na brojnim Prstenovim druženjima diljem Hrvatske. Prstenovci i prijatelji varaždinske podružnice proslavili su osnivanje KUD-a obiljem tradicijske hrane koju su donijeli sa sobom poput krumpiruše, zeljanice, sirnice, obveznog bureka kojom se predstavlja kraj iz kojeg dolaze članovi UBH Prsten, ali i ”domaćim klipićima“, slanim i slatkim ukusnim zalogajem varaždinskih brega.

lis
23

Planiranje za treću dob – obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi

U organizaciji Kluba žena i Foruma mladih  23. listopada 2014. održano je predavanje Kada i kako osigurati veću mirovinu? člana Upravnog odbora UBH Prsten Zorana Rivića i Katarine Komljenović koji su u dvosatnom predavanju približili slušateljima ovu kompleksnu temu


Piše: Ivana Kolovrat


Brojna istraživanja pokazuju da veliki postotak građana zemalja članica EU, među kojima Hrvatska zauzima neslavna mjesta na tablicama, ne poznaju dovoljno sustav funkcioniranja mirovinskog sustava u svojim zemljama, pa je nužno raditi na edukaciji osoba svih dobi, od mlađih do starijih, zaposlenih i nezaposlenih da bi mogli što bolje upravljati vlastitim sredstvima koja im mogu povećati kvalitetu života u starijoj dobi. Pitanja poput: znate li u kojem ste mirovinskom fondu, kada i pod kojim uvjetima se fond ili kategorija u fondu može promijeniti, kako fondovi raspolažu našim novcem, tko ih osniva, kada početi uplaćivati u dobrovoljni mirovinski fond, tko se brine za mirovine; često ostaju bez odgovora. Što pojedinac može sam napraviti i kako može utjecati na svoja buduća primanja u mirovini?

Pročitajte više
lis
22

Preliminarni i neslužbeni rezultati glasovanja na Općim izborima u BiH

Konačni potvrđeni rezultati Općih izbora u BiH održanih 12. listopada 2014. bit će poznati javnosti 11. studenoga. Za Opće izbore 2014. godine ukupno je registrirano 3.278,908 birača u BiH i inozemstvu. U 142 općinske/gradske izborne komisije izbore je nadgledalo 50.000 akreditiranih promatrača
 

Pripremio: Prsten
 

Na Općim izborima u BiH ukupno je glasovalo 54,14 posto građana s pravom glasa. Na entitetskoj razini, u Federaciji BiH glasovalo je 52,73 posto, a u Republici Srpskoj (RS) 56,94 posto građana. Prema informacijama objavljenima na službenim stranicama Centralne izborne komisije BiH na kojima se mogu pratiti najnovije vijesti o prebrojanim glasovima poznata su tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine: bošnjački član Bakir Izetbegović, s do sada prebrojanih, osvojenih 228 511 glasova što čini udio od 32,77 posto među bošnjačkim kandidatima, mjesto hrvatskog člana Predsjedništva osvojio je predsjednik HDZ BiH i HNS-a Dragan Čović s osvojenih 118 793 glasova i udjelom od 52,44 posto, dok je mjesto srpskog člana Predsjedništva BiH pripalo Mladenu Ivaniću iz Saveza za promjene s osvojenih 285 105 glasova, što čini 48,40 posto u udjelu ukupnih glasova za srpskog kandidata.

 

Na izborima je sudjelovalo 98 političkih subjekata: 7748 kandidata, 3276 ili 42 posto žena i 4472 ili 58 posto muškaraca unutar 50 političkih stranaka, 24 koalicije i 24 nezavisna kandidata.

Pročitajte više

TRIBINA KLUBA ZNANSTVENIKA UBH PRSTEN, HPEU I HRVATSKOG AGRONOMSKOG DRUŠTVA

Klub znanstvenika UBH Prsten u suradnji s Hrvatskom paneuropskom unijom i Hrvatskim agronomskim društvom

održati će  4. zajedničku tribinu

 

u srijedu, 12. studenog  2014. u 19.00 sati,
dvorana Hrvatske Paneuropske unije, Jurišićeva 1a/I, Zagreb

 

POLJOPRIVREDA BOSNE I HERCEGOVINE NA VRATIMA EUROPSKE UNIJE
- ISKUSTVA HRVATSKE 

 

Predavač: mr. sc. Miroslav Božić

Voditelj tribine: Prof. dr. sc. Ivo Grgić, Agronomski fakutet Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Hrvatskog agroekonomskog društva i zamjenik predsjednika Kluba znanstvenika UBH Prsten

Pročitajte više
lis
16

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA ZAKLADE PRSTEN


Udruga bosanskih Hrvata Prsten putem Zaklade Prsten aktivno se skrbi o stipendiranju studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine, te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i ne dobivaju njezine stipendije.
U skladu s tim Upravni odbor Zaklade Prsten, temeljem Odluke od 16. rujna 2014. godine, raspisuje


NATJEČAJ

 

za dodjelu 10 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2014/2015. godinu
1. Visina stipendije za studente iznosi 800,00 kn (listopad - srpanj)
2. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja:
- da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine – brucoši ne mogu ostvariti pravo na stipendiju)
- da nisu ponavljali godinu
- da nisu stariji od 26 godina
- da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.

3. Kandidati se biraju tako da se vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija i druga postignuća tijekom studija.
Povjerenstvo za odabir stipendista sa svakim će kandidatom pojedinačno obaviti razgovor s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata kao i motiviranosti za rad u Udruzi Prsten. Povjerenstvo će kroz razgovor ocijeniti kvalitete kandidata, njegove kompetencije, opću naobrazbu te sklonosti timskom radu i specifične vještine i kompetencije koje su direktno ili indirektno vezane za perspektivan mladi kadar. Također će se uzeti u obzir i socijalni moment, odnosno materijalni status svakog kandidata, kao i njegova dosadašnja aktivnost u Udruzi Prsten.

4. Rok za prijave na natječaj je 31. listopada 2014. godine.
Uz prijavu se prilažu sljedeći dokumenti:
- rodni list kandidata, a za kandidate rođene izvan Bosne i Hercegovine rodni list za jednog od roditelja, Hrvata koji je rođen u Bosni i Hercegovini
- potvrdu o prebivalištu
- potvrdu fakulteta o upisanoj akademskoj 2014/2015. godini (zimskom semestru)
- ovjeren prijepis ocjena s prosjekom ocjena u akademskoj 2013/2014. godini
- izjavu o članovima kućanstva (kućnoj listi)
- potvrdu nadležne porezne uprave o visini dohotka u 2013. godini za sve članove kućanstva
- potvrdu o ukupnim primanjima od poslodavca ili mirovini u 2013. godini ili potvrdu nadležnog ureda za zapošljavanje ili drugog tijela da nisu bili zaposleni u 2013. godini
- kandidat je dužan priložiti i druge dokaze o postignućima tijekom studija, znanstveno-stručnim radovima, nagradama ili drugim uspjesima.
Prijavu s dokumentima slati isključivo poštom preporučeno na adresu:


ZAKLADA PRSTEN
“NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb


5. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 12. studenoga 2014. godine na web-stranici Udruge Prsten.
6. Nezadovoljan kandidat ima pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Prigovor se šalje preporučeno na adresu Zaklade.
7. Nepravodobne i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.
 

 

lis
15

KUD Prsten zaplesao kolo i izvan granica RH i BiH

Piše: Mario Paurević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Svoj prvi nastup izvan granica Lijepe Naše, te petnaesti po redu javni nastup od osnivanja, KUD Prsten iz Varaždina obilježio je u susjednoj Republici Sloveniji, na proslavi 21. godišnjice rada Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Komušina iz Škofje Loke. Susret je održan  4. listopada 2014. u sportskoj dvorani Medvode. Tom se prigodom okupio velik broj Hrvata podrijetlom iz Komušine i okolice koji žive i rade u Škofji Loki kako bi proslavio običaje rodnog kraja. 
HKUD Komušina Škofja Loka najveće je organizirano društvo Hrvata u Republici Sloveniji, a u svojim programskim ciljevima imaju zadaću očuvati običaje i tradiciju rodnog kraja te humanitarno pomagati ljude iz krajeva iz kojih su došli, mahom početkom devedesetih ratnih godina prošlog stoljeća. Susret članova HKUD Komušina i Udruge bosanskih Hrvata Prsten početak je uspješne gradnje mostova buduće suradnje s Hrvatima u Republici Sloveniji i u drugim europskim zemljama. Predsjednik HKUD Komušina Pejo Mijatović obratio se pozdravnim govorom i uručio zahvalnice izaslanicima veleposlanstava Hrvatske i BiH u Sloveniji, predstavnicima Općine Teslić iz BiH, županima općina Tržič i Škofja Loka, predsjedniku Saveza Hrvata u Sloveniji te sudionicima koji su se rado odazvali proslavi te nastupili u programu susreta. U zabavnom programu te večeri nastupilo je šest kulturno- umjetničkih društava iz Hrvatske, Austrije i Slovenije. KUD Prsten varaždinske podružnice izveo je narodna kola, Maglajku, Pletenicu, Bruđu i Četverac.

lis
14

Klub žena osječke podružnice pomaže socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj Tišini

 Članice Kluba žena Osijek u subotu 11. listopada donirale su humanitarnu pomoć trima obiteljima u Hrvatskoj Tišini koje su teško pogođene posljedicama svibanjskih poplava


Pripremile: Snježana Rebuš i Ivana Kolovrat


Pet mjeseci od poplave u Hrvatskoj Tišini, gdje je nivo vode u kućama iznosio metar i pol, u Bosanskoj Posavini većina povratničkih obitelji uspjela je sanirati osnovnu štetu: površinski posušiti zidove, promijeniti pločice i obojati zidove kako bi koliko toliko bili spremni za dolazak zime.
Prikupljanje humanitarne pomoći koje je UBH Prsten organizirao na nivou podružnica i na nekoliko lokacija u Zagrebu urodio je velikim odazivom svih koji su željeli pomoći. Dio humanitarne pomoći, članovi osječke podružnice u kojoj je zabilježen najveći odaziv građana, po dogovoru raznose obiteljima u potrebi. Ovom prilikom članice Kluba žena u Osijeku na čelu s predsjednicom Snježanom Rebuš i zamjenicom Katom Ravnjak te još šest članica u subotu 11. listopada posjetile su tri obitelji u Hrvatskoj Tišini koje žive u teškim materijalnim uvjetima. Krenule su u jutarnjim satima, s 50 kutija humanitarne pomoći kombijem iz skladišta u Đakovu.

 

Pročitajte više
lis
9

Drugi susret poduzetnika UBH Prsten – podružnice Varaždin

  Ohrabreni uspješnim trendom poslovne suradnje  nakon prošlogodišnjeg susreta poduzetnika varaždinske podružnice UBH Prsten, u idiličnom ambijentu Seoskog turizma Canjuga u Beretincu pokraj Varaždina 2. je  listopada 2014. održan i drugi susret poduzetnika varaždinske podružnice.

Piše: Mario Paurević

Svoje tvrtke i poslovanje predstavilo je 15 poduzetnika  (Auto Stanić d.o.o, Bomark d.o.o, Etna BM, Gedelux d.o.o, Grawe Hrvatska d.d, PPS Gradnja, Savjetovalište Levatić Katarina, Strela d.o.o, Tamin-net d.o.o, Stolarija Tolić d.o.o., Trgovina Kiko, Trg d.o.o, Vipros zadruga za videoprodukciju, Odvjetnički ured Rački, InSig2 d.o.o. Na susretu je bilo riječi o konkretnim poslovima te je ovaj model upoznavanja i umrežavanja najbolji pokazatelj koliko su oni danas prijeko potrebni poduzetnicima. Susret je vodio tajnik varaždinske podružnice Ivica Andrić, a pozdravnim se riječima obratio i predsjednik podružnice UBH Prsten Mario Paurević te zahvalio svima na odazivu i istaknuo kako je ponosan što je većina sudionika s prvog susreta i danas ovdje. Posebno je zadovoljstvo izrazio time što je više od 50 posto sudionika gospodarskog druženja ostvarilo poslovnu suradnju nakon prvog upoznavanja. Aktivnim sudjelovanjem i predstavljanjem svojih tvrtki, potporu varaždinskim poduzetnicima UBH Prsten  dao je i v.d. predsjednika Kluba poduzetnika UBH Prsten Ilija Tolić pozvavši nazočne na Gospodarski forum koji će se održati 30. listopada 2014. u Zagrebu.

Pročitajte više
lis
6

Humanitarni nogometni turnir u Đakovu

Piše: Ivan Dominković

Osim osnivanja Kluba žena i KUD-a „Prsten“, u subotu 20. rujna članovi ogranka UBH Prsten u Đakovu i osječke podružnice organizirali su humanitarni nogometni turnir u Đakovu.
Usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima: kiši koja je padala cijeli dan, organizatori su okupili 11 nogometnih ekipa koje su se od 13 sati borile za prvo mjesto na turniru.


 

 

Najuspješnije bila je ekipa „Tehno Đakovo“, dok su drugo mjesto osvojili momci koji su igrali za ekipu „Donji kraj Selci“, a treće mjesto pripalo je ekipi „Viškovčani“.

 

Na turniru je bilo više od 500 posjetitelja koji su se odazvali pozivu unatoč vremenu. Poslije turnira uslijedilo je druženje do kasnih večernjih sati uz „živu“ glazbu i vesele i raspoložene organizatore koji su se pobrinuli za odlično pečenog vola.


Klub žena podružnice UBH Prsten, u dresovima UBH Prsten, pobijedile su mušku ekipu podružnice UBH Prsten u malom nogometu i dobile zasluženi aplauz mnogobrojnih navijača i navijačica. Malonogometnom humanitarnom turniru nazočio je gradonačelnik Đakova Zoran Vinković te glavni tajnik UBH Prsten Marjan Biškić. Grad Đakovo je bio sponzor i suorganizator humanitarnog malonogometnog turnira koji će postati tradicionalni.

Sav prikupljeni prihod s turnira namijenjen je za obnovu poplavom pogođenih područja u BiH.

ruj
26

SVAKA KNJIGA JE VAŽNA!

Knjige su kao ljudi. Svaka nas nečemu nauči. Neke nam daju znanje koje nam odredi   život, a neke nas prijateljski vode na zamršenim putevima; odgovaraju na najteža pitanja, tješe, potstiču, nadahnjuju, bivaju nam iskreni, nepristrani prijatelji, nasmijavaju nas...čine nas boljima. Neke nam, pak govore - kakvi u životu ne smijemo biti, koga ne smijemo slijediti, na što život ne smijemo potrošiti.

Prve knjige pamtimo cijeli život i i njihove duše prate nas i obvezuju da ih predamo drugima, mlađima, svima onima koji traže životne odgovore.

KLUB ŽENA UBH Prsten pokrenuo je akciju prikupljanja knjiga za posavsko mjesto Vidovice. Preko Vidovica su, kao i preko brojnih naših zavičajnih krajeva, prešli  ognjevi rata i razorne ovogodišnje svibanjske poplave.

UBH Prsten je, kako vas informiramo na našoj web stranici i časopisu Prsten, prikupila novčanu donaciju koja je podijeljena gradovima, mjestima, i obiteljima. S obzirom da se pokazala potreba obnove i popunjavanja  knjižnice koja djeluje pri osnovnoj školi „A.G. Matoš“, gdje žele otvoriti knjižnički dio namijenjen cjelopkupnoj čitalačkoj publici ove šire regije, KLUB ŽENA krenuo je akciju koju ne možemo završiti bez vaše dobrote i pomoći.

Prikupljamo:

-Knjige školske lektire za osnovce i srednjoškolce

-vrijedne knjige beletristike, publicistike, povijesti, umjetnosti..

koje će biti uvrštene u knjižnicu i biti namijenjene najširoj čitateljskoj publici ovog prelijepog  kraja hrabrih, strpljivih i mudrih ljudi!.

Knjige možete:

- dostaviti u prostorije Udruge bosanskih Hrvata Prsten, Ulica grada Vukovara 235, svaki radni dan od 11 do 19 sati sve do 15. listopada ove godine,

-možete nas kontaktirati na tel 099 6050 056 kod voditeljice ureda Udruge gospođice Anite Ivkić ili na tel. 098 272 360 kod gospođe Dinke Martinović Ivurek

U Vidovicama nas očekuju s veseljem, radujući se knjigama o kojima misle kao na početku ovog teksta.

Unaprijed hvala na suradnji!

DOBROTA SE DIJELJENJEM MNOŽI!!!

Vaš KLUB ŽENA UBH Prsten     

 

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

POMOĆ POPLAVLJENIM PODRUČJIMA U BiH

UBH Prsten nastavlja s prikupljanjem novčanih sredstva za financiranje obnove kuća na poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine.

Pozivamo i Vas da nam se pridružite u ovoj plemenitoj akciji.

Novčanu pomoć možete uplatiti na račun Udruge:

 

IBAN HR03 2390 0011 1003 28241 (Hrvatska poštanska banka)

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7 (Privredna banka Zagreb)

s naznakom "pomoć poplavljenim područjima".

 

Za uplate iz inozemstva IBAN HR03 2390 0011 1003 28241, SWIFT: HPBZHR2X

 

Zahvaljujemo Vam što ste se nesebično i punog srca pridružili pomoći poplavljenim područjima i svojom uplatom pomogli poplavljenim područjima BiH.

 

Pozivamo Vas da i dalje ostanete sa nama u ovoj humanitarnoj akciji, te da animirate svoje kolege, prijatelje, suradnike, susjede u Hrvatskoj i svijetu da nam se pridruže u ovoj plemenitoj nakani. Zamolite ih da uplate koliko mogu, svaka kuna ili euro je dobrodošao onima koji su sve izgubili u poplavi, a nas neće osiromašiti. I simbolični iznosi, od nekoliko kuna, su izraz potpore projektu pomoći i suosjećanje s pogođenima u poplavama.

 

Prikupljena financijska sredstva će se komisijski i prema jasnim kriterijima raspoređivati na poplavljena područja BiH, u što će imati uvid svi donatori, članovi Udruge i ukupna javnost. Imena svih donatora bit će objavljena na web-stranici UBH Prsten, osim ako to ne žele.

POPIS DONATORA ZA POMOĆ POPLAVLJENIM PODRUČJIMA
 

 

 

 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: 2390001-1100349000

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
2390001-1100328241
(IBAN: HR0323900011100328241)
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

Sporazum s PBZ Cardom o izdavanju American Express kartica članovima UbH Prsten

Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“ zaključila je 5.ožujka 2010.godine s PBZ Cardom Sporazum o izdavanju American Express kartica članovima UbH Prsten. Prema Sporazumu , PBZ Card se obvezuje svakog korisnika, člana Udruge Prsten kojem izda American Express osobnu ili poslovnu zlatnu karticu osloboditi plaćanja upisnine i članarine.

Dolje navodimo redovite cijene usluga PBZ Carda, kojih ćete kao član Udruge Prsten, jednostavnim potpisom suglasnosti ili ispisom pristupnice biti oslobođeni.

AMERICAN EXPRESS GOLD BUSINESS CARD

ZELENA AMERICAN EXPRESS BUSINESS CARD

-godišnja naknada za vođenje računa: 450 kn

-članarina po dodatnom korisniku:

  400 kn za 1-5 dodatnih korisnika

  340 kn za 6-10 dodatnih korisnika

 

-godišnja naknada za vođenje računa: 440kn

-članarina po dodatnom korisniku:

  285 kn za 1-5 dodatnih korisnika

  225 kn za 6-10 dodatnih korisnika

 

ZLATNA KARTICA (GOLD CARD)

ZELENA AMERICAN EXPRESS KARTICA

-upisnina : 175 kn

-godišnja članarina: 400 kn

-upisnina : 125 kn

-godišnja članarina: 250 kn

Dakle, samom činjenicom da ste član Udruge Prsten, PBZ Card Vam izlazi u susret te Vas oslobađa godišnjih troškova članarine te troškova naknade za vođenje računa. Kako biste ostvarili ovu pogodnost, a već ste korisnik PBZ Carda sve što je potrebno je  samo da nam dostavite ispunjenu i potpisanu suglasnost za uključenje na popis korisnika American-Express kartice  putem e-maila: prsten@udruga-prsten.hr

Ili poštom na adresu:

UbH Prsten

Ulica grada Vukovara 235

10 000 Zagreb

Ukoliko niste korisnik, možete osobnim dolaskom u prostorije Udruge ispuniti pristupnicu za American Express Zlatnu i Zelenu osobnu ili business karticu na koje se pogodnost odnosi, a tajništvo Udruge će za Vas proslijediti potrebne podatke PBZ Cardu.

Bitno je pritom napomenuti da ukoliko potpišete navedenu suglasnost ili zatražite izdanje kartice u svojstvu člana UbH Prsten, Udruga nema pristup podacima o  Vašim transakcijama, dakle na snazi su jednaki uvjeti poslovanja PBZ Carda, a na predmetnim karticama neće biti znakovlja Udruge Prsten. Članovi, korisnici kartica također zadržavaju postojeće kartice te u tom smislu neće biti nikakvih promjena. Ukoliko imate pridružene članove, kojima su izdate dodatne kartice, možete za  njih zatražiti izdanje vlastitih kartica te su isto tako oslobođeni obveze plaćanja članarine. Dovoljna je sama okolnost da su članovi Udruge Prsten.

Budući da se PBZ Card obvezao mjesečno donirati Udruzi Prsten 1% svojih sredstava od ukupno fakturiranog i redovno naplaćenog prometa, pored okolnosti da na ovaj način možete ostvariti jedinstvenu pogodnost oslobođenja  plaćanja upisnine i godišnjih članarina, Vaš čin će dobiti i jednu plemenitu notu te ćete bez obveza s Vaše strane pomoći uspješnijem i kvalitetnijem radu Udruge Prsten i ostvarenju naših zajedničkih ciljeva.

STIPENDIJE

Na tradicionalnoj večeri članova i prijatelja UBH "Prsten" u Sheratonu, održanoj 8. prosinca 2007. svečano su podijeljene stipendije Zaklade Prsten. Koji studenti i učenici su dobili stipendiju pogledajte ovdje.

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN: 2390001-1100328241,
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2013 | Datum zadnje izmjene: 10.07.2013. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.