DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE I ZAKLADE PRSTEN

Poštovane članice i članovi, prijatelji Udruge Prsten,

 

VEČER ČLANOVA I PRIJATELJA UDRUGE I ZAKLADE PRSTEN održat će se u subotu, 1. prosinca 2018., u 19:30 sati u hotelu Sheraton, Zagreb, Ulica kneza Borne 2.

I ove godine Udruga Prsten nastavlja tradiciju prosinačkih, adventskih druženja na svečanoj XIII. večeri  članova i prijatelja Udruge uz posebno ozračje radosti druženja,  glazbeni program i gastronomske užitke kroz široku paletu delicija.

 

CIJENA ULAZNICE iznosi 350,00 kn po osobi (cijena uključuje večeru i piće). REZERVACIJE za svečanu Večer primamo do popune mjesta, a najkasnije do 25. 11. 2018. na tel. +385 1 6133 788; ili putem e-maila: prsten@udruga-prsten.hr.

 

Plaćanje možete izvršiti putem žiroračuna Udruge IBAN HR03 2390 0011 1003 28241 (Hrvatska poštanska banka) ili IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7 (Privredna banka Zagreb) s naznakom "Donacija", ili dolaskom u prostorije Udruge. Rezervacije mjesta prije uplate su obvezne.

 

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom druženju i ove godine kad Udruga obilježava 13, a Zaklada 11 godina djelovanja.
 

 

stu
15

PREDSTAVLJANJE KNJIGA PLEHANSKIH AUTORA

U spomen  na 25. obljetnicu  razaranja crkve i samostana na Plehanu (1992.-2017.) u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, Bogovićeva  1/I održat će se 19. studenoga 2018. u 19:00 sati  predstavljanje knjiga:1. “Sveti Marko je odbio iseliti se”

2. „Plehan“ :  podružne crkve i kapele

3. “Knjiga o sv. Jeronimu, Iliriku i Međimurju”

Pročitajte više
stu
13

IZBORNA SKUPŠTINA UBH PRSTEN

Poštovane članice i članovi Udruge Prsten,

 

temeljem članka 20. stavka 4. i 5. Statuta UBH Prsten, Upravni odbor je, na sjednici održanoj, 25.09.2018. donio odluku o sazivanju Izborne skupštine Udruge. Zadovoljstvo nam je pozvati vas na Izbornu skupštinu Udruge Prsten u subotu 24. studenog 2018. s početkom u 12 sati u dvorani HOTELA ZOVKO ZAGREB Slavonska avenija 59, Sesvete, Zagreb.

Pročitajte više
stu
12

Rezultati natječaja za dodjelu stipendija Zaklade Prsten u akademskoj 2018./2019. godini

ZAKLADA PRSTEN
Ulica grada Vukovara 235
HR- 10000 Zagreb

 

Temeljem članka 14. Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade Prsten, Povjerenstvo za natječaje Zaklade Prsten na svojoj sjednici utvrdilo je

 

REZULTATE
natječaja i dodjele stipendija

 

Upravni odbor Zaklade raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2018./2019. godinu.

 

Na natječaj, koji je bio otvoren od 12. listopada do 31. listopada prijavilo se 32 kandidata. Nakon razmatranja svih potpunih i pravodobnih prijava, uvida u dokumentaciju i provjere koji su kandidati ispunili mjerila za odabir stipendista, kao i sve ostale uvjete natječaja, donesena je odluka o dodjeli 14 (četrnaest) stipendija sljedećim studentima:

 

1. Katarina Balukčić

2. Ilijana Čović

3. Slavka Mustapić

4. Martina Stijepić

5. Martina Marković

6. Marija Bagarić

7. Ivona Dabić

8. Josip Šumić

9. Valentina Banović

10. Ivona Barbarić

11. Robert Tokić

12. Kristina Bubalo

13. Kristijan Perić

14. Antonija Adžić
 

stu
7

U organizaciji Prstena održana tribina o raku dojke

U organizaciji Kluba žena i Kluba znanstvenika Udruge Prsten u Hrvatskoj Paneuropskoj uniji u Zagrebu 7. je studenog održana tribina pod nazivom Rak dojke – izazovi sadašnjice: amputacija ili rekonstrukcija?

 

Tim povodom u prostorijama HPEU-a okupili su se brojne čanice i članovi Udruge, među kojima i predsjednik Udruge Mijo Marić, glavni tajnik Marjan Biškić, predsjednik Kluba znanstvenika Ivo Grgić i predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić, koja je pozdravila nazočne u ime organizatora. Izrazila je zadovoljstvo odazivom te zahvalila predavaču i domaćinima, ujedno suorganizatoru predavanja.

 

U ime domaćina okupljene je pozdravio Mislav Barišić, potpredsjednik Mladeži HPEU-a, a uvodno obraćanje održao je Ivan Marčeta, član Predsjedništva UBH Prsten i moderator tribine.

 

Potom je uslijedilo predavanje koje je održao doc. dr. sc. Zlatko Vlajčić, prim. dr. med., plastični kirurg u zagrebačkoj KB Dubrava i član Kluba znanstvenika UBH Prsten te HKD-a Napredak. Odmah na početku iznio je alarmantne podatke prema kojima svaka osma žena oboli od raka dojke te da u prosjeku godišnje u Hrvatskoj oko 2700 žena oboli od te zloćudne bolesti, a njih oko 850 od toga i umre. Dobra vijest je da se čak oko 80 % otkrije u ranoj, a svega oko 20 % u poodmakloj fazi bolesti, za što je u dobroj mjeri zaslužan i Nacionalni program  ranog otkrivanja raka dojke, koji se u Hrvatskoj provodi od 2006. godine.
 

Pročitajte više
lis
23

Predstavljena knjiga Tade Jurića Iseljavanje Hrvata u Njemačku. Gubimo li Hrvatsku?

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 23. listopada 2018. predstavljena je knjiga člana Kluba znanstvenika UBH Prsten doc. dr. sc. Tade Jurića Iseljavanje Hrvata u Njemačku. Gubimo li Hrvatsku­? u izdanju Školske knjige.

 

U ime domaćina okupljene je pozdravio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić. Čestitao je docentu Juriću na provedenu istraživanju i na objavljenoj knjizi, istaknuvši kako se o temi iseljeništva često raspravlja i otvoreno govori na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

 

Pročitajte više
lis
12

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA ZAKLADE PRSTEN U AKADEMSKOJ 2018./2019. GODINI

Udruga bosanskih Hrvata Prsten putem Zaklade Prsten aktivno se skrbi o stipendiranju studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine, te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i nisu primatelji stipendije iz drugih izvora.
U skladu s navedenim Upravni odbor Zaklade Prsten, temeljem Odluke od 12. listopada 2018. godine, raspisuje


NATJEČAJ


za dodjelu 11 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2018./2019. godinu


1.            Visina stipendije za studente iznosi 800,00 kn mjesečno


2.            Pravo sudjelovanja u natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja:


-              da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine ne mogu ostvariti pravo na stipendiju)
-              da nisu ponavljali godinu
-              da nisu stariji od 26 godina
-              da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.


3.            Kandidati se biraju tako da se dodatno vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija, druga postignuća tijekom studija te članstvo u UBH „Prsten“.

 

Povjerenstvo za odabir stipendista zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata kao i motiviranosti za rad u Udruzi Prsten. Povjerenstvo će ocijeniti kvalitete kandidata, njegove kompetencije, opću naobrazbu te sklonosti timskom radu i specifične vještine i kompetencije koje su direktno ili indirektno vezane za perspektivan mladi kadar. Također će se uzeti u obzir i socijalni moment, odnosno materijalni status svakog kandidata, kao i njegova dosadašnja aktivnost u Udruzi Prsten.

 

4.            Rok za prijave na natječaj je 31. listopada 2018. godine.

 

Pročitajte više
lis
10

Tribina Kluba znanstvenika: RAK DOJKE – IZAZOVI SADAŠNJICE: AMPUTACIJA ILI REKONSTRUKCIJA?

Klub znanstvenika i Klub žena Udruge Prsten pozivaju vas na zajedničku tribinu u srijedu, 7. studenog  2018. u 19:00 sati,

dvorana Hrvatske Paneuropske unije, Jurišićeva 1a/I, Zagreb

 

RAK DOJKE – IZAZOVI SADAŠNJICE: AMPUTACIJA ILI REKONSTRUKCIJA?


Predavač: doc. dr. sc. Zlatko Vlajčić, prim. dr. med., plastični kirurg
KLUB ZNANSTVENIKA
 

Pročitajte više
lis
10

ODRŽAN PRSTENOV POSLOVNI FORUM ZAGREB 2018

Hrvatskoj je potreban revolucionaran iskorak u četvrtu industrijsku revoluciju

 

U organizaciji Udruge bosanskih Hrvata Prsten održan je drugi Prstenov poslovni forum Zagreb 2018 na temu „Poduzetništvo u vremenu četvrte industrijske revolucije – novi izazovi za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu“. Forum je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u prepunoj dvorani hotela Sheraton.

 

Na samom početku foruma više od 200 okupljenih uzvanika, gospodarstvenika i predstavnika iz svijeta politike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pozdravio je Pavo Zubak, zamjenik predsjednika UBH Prsten koji je istaknuo kako su „najveće IT kompanije u Hrvatskoj članice Prstena te kako Prsten u svom Klubu poduzetnika ima najviše zaposlenih ljudi upravo u području informatičkih tehnologija“.

 

Izaslanik predsjednika Vlade RH mr. sc. Andreja Plenkovića,  ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić pozdravio je prisutne ispred predsjednika Vlade RH te pritom naglasio: „Imajući na umu članice Prstena odnosno njihove vlasnike i menadžment, posebice u segmentu informacijskih tehnologija, upravo je Prsten organizacija koja se nalazi u poziciji da potakne raspravu o izazovima koje donosi četvrta industrijska revolucija. U svojih trinaest godina djelovanja Prsten je pokazao koliko je moguće biti u korak s vremenom“.

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.