DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

pro
3

Održana tradicionalna večer Udruge Prsten

Oko 400 gostiju i uzvanika okupilo se u subotu, 3. prosinca, u zagrebačkom hotelu Sheraton na XI. večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata Prsten, održanoj pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i u njezinoj nazočnosti.

 


Pozdravljajući okupljene, Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posebno se osvrnula na dobrotvorni angažman Udruge Prsten, ističući kako su u aktualnoj Godini milosrđa pokazali koliko su milosrdni i kako veliko srce imaju. „Uvijek sam podržavala i podržavat ću sve vaše aktivnosti, pogotovo rad Zaklade jer mladi su preduvjet našeg razvoja“, poručila je. Osvrnula se i na aktualno stanje u BiH, zaključivši kako je još puno izazova i otvorenih pitanja koja moramo riješiti. „Ali ja vam jamčim da će Hrvatska stajati uz vas i podržavati euroatlantski put BiH, ali i ustrajati da hrvatski narod u BiH bude ravnopravan, kao i da mladi ostanu“, kazala je predsjednica, zaželjevši svima sretne blagdane te ponajprije zajedništvo svih Hrvata, kao i svih naših građana.
 

Pročitajte više
stu
29

Vitežani ponovno na „Savi“

U organizaciji Foruma mladih UBH Prsten i ove godine u Studentskom domu „Stjepan Radić“ nastupaju izvrsni mladi glumci iz Gradskog kazališta mladih Vitez.


Predstava „Svastike“ održat će se u petak, 2. prosinca, u Kino dvorani Forum SD „Stjepan Radić“, s početkom u 20 sati.

 

Cijena ulaznice za studente iznosi 20 kn, a za ostale 30 kn. Sav prihod od ulaznica donirat će se u humanitarne svrhe. Ispunite svoj petak smijehom i podijelite ga s djecom iz sarajevskog doma za nezbrinutu djecu!

 

Rezervacija ulaznica i info:
mob: 099/4930-790; email: ubh.mladi@gmail.com ili prsten@udruga-prsten.hr (rezervacije preuzeti najkasnije pola sata prije predstave, ispred kinodvorane Forum)

 

Osiguraj svoju kartu i budi dio Božićnog duha!

 

Pročitajte više
stu
19

Izaslanstvo UBH Prsten posjetilo Vukovar

Dan sjećanja na brojne žrtve koje su život izgubile u Vukovaru obilježili su članovi UBH Prsten predvođeni glavnim tajnikom Marjanom Biškićem, predsjednicom Podružnice Osijek Snježanom Rebuš, izaslanstvom Podružnice Rijeka s predsjednikom Jozom Stanićem i predstavnicima Foruma mladih na čelu s predsjednikom Filipom Biškićem i time se uključili u obilježavanje  25. obljetnice Bitke za Vukovar koja se ove godine održala pod geslom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta".

 

Izaslanstvo UBH Prsten položilo  je vijenac i zapalilo svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te posjetilo ostala  mjesta stradanja civila i branitelja Vukovara i paljenjem svijeće odali  počast svima koji su stradali u obrani Vukovara.
Izaslanstvo je primio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. Tom prigodom izaslanstvo Udruge odalo je priznanje radu  gradonačelnika i suradnicima te podržali napore koje poduzimaju a vode boljitku života u Vukovaru, zapošljavanju  i ostanku mladih.

 

Pročitajte više
stu
19

Tradicionalna svečana večer Podružnice Osijek

Tradicionalno predblagdansko druženje u organizaciji Podružnice Osijek UBH Prsten održano je i ove godine, a tim povodom 19. studenog u dvorani Kristal u Osijeku okupilo se oko 350 članova i prijatelja Udruge

 

Na početku druženja minutom šutnje odana je počast gradu Vukovaru i svim njegovim žrtvama. U ime organizatora goste i uzvanike pozdravila je predsjednica osječke podružnice Snježana Rebuš. ”Hvala vam što danas zajedno dijelimo i živimo ljubav prema Bosni i Hercegovini, što zajedno otimamo zaboravu bosanskohercegovačke običaje. Imamo zavidnu snagu, različitost koja nas spaja i čini jačima, imamo istu želju za boljim sutra,” istaknula je tom prigodom. Izražavajući zadovoljstvo radom podružnice koja je u protekloj godini provela niz aktivnosti, zahvalila je svim članovima na angažmanu te svima koji podupiru rad Podružnice.

 

Pročitajte više
stu
17

Izaslanstvo UBH Prsten na Svečanoj akademiji povodom 25. obljetnice HZ HB

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru održana je 17. studenog s početkom u 18 sati, svečana akademija povodom obilježavanja 25. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne.


Pored članova Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, svečanoj akademiji su prisustvovali mnogi bivši i sadašnji dužnosnici i predstavnici hrvatskog naroda sa svih razina vlasti, ratni zapovjednici, predstavnici udruga i gospodarstvenici, a uime Udruge bosanskih Hrvata Prsten nazočili su članovi Predsjedništva Upravnog odbora  Ivica Nuić i Vjekoslav Jeleč.

 

Pročitajte više
stu
15

Rezultati natječaja za dodjelu stipendija Zaklade Prsten u akademskoj 2016./2017. godini

ZAKLADA PRSTEN
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb

 

Temeljem članka 14. Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade Prsten, Povjerenstvo za natječaje Zaklade Prsten na svojoj sjednici utvrdilo je

 

REZULTATE
natječaja i dodjele stipendija

 

Upravni odbor Zaklade raspisao je natječaj za dodjelu deset (10) stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2016./2017. godinu.

 

Na natječaj, koji je bio otvoren od 25. listopada do 7. studenog prijavilo se 20 kandidata. Nakon razmatranja svih potpunih i pravodobnih prijava, uvida u dokumentaciju i provjere koji su kandidati ispunili mjerila za odabir stipendista, kao i sve ostale uvjete natječaja, donesena je odluka o dodjeli stipendija sljedećim studentima:

 

1)      Klara Barišić

2)      Ilijana Čović

3)      Stipo Dajaković

4)      Josip Grančić

5)      Ana Marković

6)      Slavka Mustapić

7)      Marija Perko

8)      Danijela Petričušić

9)      Edo Pleše

10)    Ivana Tokić

 

stu
12

Proslava 5. obljetnice KUD-a Prsten Varaždin

Kulturno-umjetničko društvo Prsten, koje djeluje u sklopu Podružnice Varaždin, obilježilo je pet godina svojeg djelovanja. Prigodna proslava održana je 12. studenog  u Društvenom domu u Turčinu. Predsjednik varaždinske podružnice Mario Paurević čestitao je obljetnicu te uručio priznanja zaslužena za doprinos u radu i očuvanju kulturne baštine Hrvata iz Bosne, kao i promociji Udruge Prsten, čije ime KUD s ponosom nosi.

 

U proteklih pet godina KUD Prsten imao je 24 zapažena javna nastupa u zemlji i inozemstvu, a svoj doprinos tome dalo je 37 članova KUD-a  svih uzrasta.

 

Pročitajte više
stu
7

Izvrstan uspjeh stipendista Zaklade ”Prsten”

Članice Kluba žena i članovi Foruma mladih UBH Prsten sastali su se 7. studenog u prostorijama Udruge sa stipendistima Zaklade Prsten. Razgovaralo se o njihovu uspjehu u protekloj akademskoj godini, kao i o natječaju za stipendije za akademsku godinu 2016/2017.


Okupljenima se obratila predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić te ih je pozvala da se pridruže Forumu mladih i aktivno uključe u rad Udruge. Nakon što su stipendisti  rekli ponešto o svojem studiranju, pohvalila je njihov uspjeh izrazivši zadovoljstvo što su sve prošlogodišnje stipendije dospjele u ”prave ruke“. Naime, svih desetero stipendista postigli su izvrsne rezultate,  s ukupnim prosjekom ocjena višim od 4, a neki su se već i zaposlili.
 

Pročitajte više

Priopćenje za javnost

Poštovane/i,

 

Udruga bosanskih Hrvata Prsten, potaknuta silinom medijskog linča svojeg  člana prof. dr. sc. Pave Barišića, ministra znanosti i obrazovanja upućuje sljedeće priopćenje za javnost.

Pavo Barišić je aktivni član Udruge, dugogodišnji član Upravnog odbora i predsjedništva Upravnog odbora, utemeljitelj i prvi predsjednik Kluba znanstvenika Udruge, koji okuplja više od sto doktora i magistara znanosti. Svoje stručne i znanstvene kompetencije je u desetogodišnjem djelovanju Udruge uvijek  stavljao  na raspolaganje članovima Udruge i Hrvatima u BiH kroz organiziranje  okruglih stolova i konferencija, te različitim vrstama  tekstova objavljenim u časopisu Prsten i na web-stranici UBH Prsten.

Članovi UBH Prsten  ponosni su na članstvo i djelovanje Pave Barišića u Udruzi te uvjereni su da su njegove znanstvene i visokoškolske reference neosporne, što je  potvrđeno između ostaloga i najvišim znanstveno-nastavnim zvanjem redovitog profesora u trajnom zvanju.

Članovi UBH Prsten iznimno cijene Pavu Barišića,  ponosni su što je njihov član ministar znanosti i obrazovanja  jer je riječ o stručnoj i kompetentnoj osobi, osobi dostojnoj dužnosti ministra.

 

S poštovanjem,

UBH „Prsten“
 

lis
25

NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA ZAKLADE PRSTEN ZA AKADEMSKU 2016./2017. GOD.

Udruga bosanskih Hrvata Prsten putem Zaklade Prsten aktivno se skrbi o stipendiranju studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine, te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i nisu primatelji stipendije iz drugih izvora.
U skladu s navedenim Upravni odbor Zaklade Prsten, temeljem Odluke od 25. listopada 2016. godine, raspisuje


NATJEČAJ


za dodjelu 10 stipendija studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za akademsku 2016./2017. godinu


1.            Visina stipendije za studente iznosi 800,00 kn mjesečno


2.            Pravo sudjelovanja u natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju opće uvjete natječaja:


-              da su upisani kao redoviti studenti u više godine studija (studenti prve godine ne mogu ostvariti pravo na stipendiju)
-              da nisu ponavljali godinu
-              da nisu stariji od 26 godina
-              da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.
3.            Kandidati se biraju tako da se dodatno vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u godini studija, druga postignuća tijekom studija te članstvo u UBH „Prsten“.

 

Povjerenstvo za odabir stipendista zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata kao i motiviranosti za rad u Udruzi Prsten. Povjerenstvo će ocijeniti kvalitete kandidata, njegove kompetencije, opću naobrazbu te sklonosti timskom radu i specifične vještine i kompetencije koje su direktno ili indirektno vezane za perspektivan mladi kadar. Također će se uzeti u obzir i socijalni moment, odnosno materijalni status svakog kandidata, kao i njegova dosadašnja aktivnost u Udruzi Prsten.

 

4.            Rok za prijave na natječaj je 07. studenog 2016. godine.

 

Uz  PRIJAVNI OBRAZAC  prilažu se sljedeći dokumenti:
- životopis
- pismo motivacije
- rodni list kandidata, a za kandidate rođene izvan Bosne i Hercegovine rodni list za jednog od roditelja, Hrvata koji je rođen u Bosni i Hercegovini
- potvrda o prebivalištu
- potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj 2016./2017. godini (zimskom semestru)
- ovjeren prijepis ocjena s prosjekom ocjena u akademskoj 2015./2016. godini
- izjava o članovima kućanstva (kućnoj listi)
- potvrda nadležne porezne uprave o visini dohotka u 2015. godini za sve članove kućanstva
- potvrda o ukupnim primanjima od poslodavca ili mirovini u 2015. godini ili potvrdu nadležnog ureda za zapošljavanje ili drugog tijela da nisu bili zaposleni u 2016. godini
- kandidat je dužan priložiti i druge dokaze o postignućima tijekom studija, znanstveno-stručnim radovima, nagradama ili drugim uspjesima.

 

Prijavu s dokumentima slati isključivo poštom preporučeno na adresu: 

 

ZAKLADA PRSTEN
“NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb

 

5.           Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 15. studenog  2016. godine na web-stranici Udruge Prsten.


6.           Nezadovoljan kandidat ima pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Prigovor se šalje preporučeno na adresu Zaklade.


7.           Nepravodobne i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.


8.           Upravni odbor Zaklade Prsten će nakon tri mjeseca stipendiranja, vrednovati aktivnosti stipendista u radu Udruge Prsten.

Upravni odbor Zaklade ima pravo raskinuti ugovor o stipendiranju, bez prava na žalbu stipendista, ukoliko stipendist ne sudjeluje aktivno u radu Udruge Prsten i humanitarnim aktivnostima koje Udruga promovira.

 

lis
15

Izborna Skupština UBH Prsten

Na čelu Udruge ostaju Mijo Marić i Pavo Zubak

Na izbornoj Skupštini UBH Prsten, održanoj 15. listopada u Zagrebu, Mijo Marić ponovno je izabran za predsjednika, a Pavo Zubak za dopredsjednika Udruge. Također, usvojene su izmjene i dopune Statuta, kao i Odluka o osnivanju sestrinske udruge u Bosni i Hercegovini

 

U dvorani MSAN Grupe d.d., gdje je održana izborna Skupština, okupilo se više od  200 članova i prijatelja  UBH Prsten, a prigodnim govorom na početku im se obratio predsjednik Udruge Mijo Marić. Pozdravljajući sve okupljene, posebno nazočne utemeljitelje Udruge, počasne predsjednike  Iliju Tolića i Marka Pipunića, zahvalio je na golemom odazivu članova te naglasio kako je ova skupština i predviđena samo za njih, bez gostiju i uzvanika. “Dolazak u ovako impozantnom broju potvrda je da smo na pravom putu,“ zaključio je, čestitajući ujedno 11. obljetnicu Udruge zaželjevši nastavak zajedništva u očuvanju vrijednosti koje baštinimo.

 

Pročitajte više
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557
ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.