DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

ruj
5

Prsten ponovno na Svetonedeljskoj fišijadi

Tradicionalna Svetonedeljska fišijada održana je 5. rujna 2021., a na 21. fišijadi sudjelovali su i predstavnici Uduge Hrvata BiH Prsten. U organizaciji Ogranka Sveta Nedelja, uz potporu Kluba žena i Foruma mladih, po četvrti put prstenovci su promovirali Udrugu na najbolji mogući način.

 

 

Vrsnim Prstenovim kuharima u pripremi specijaliteta pomagali su i djelatnici Doma za starije i nemoćne Ćorluka, a uz fiš-paprikaš i ove godine pripremao se i grah s kobasicama i slaninom, šaran na rašljama te vrlo ukusni uštipci. Vrijedne prstenovke iz svetonedeljskog ogranka i Kluba žena donijele su razne vrste pita i domaćih kolača pa je i ove godine Prstenova trpeza bila najbogatija i ponudom i posjećenošću.

 

 

Uz brojne članove Prstena koje je uz jezero Rakitje okupio predsjednik svetonedeljskog ogranka Pavo Ćorluka, bili su i predsjednik Udruge Pavo Zubak, članica Predsjedništva Gordana Jelavić, predsjednica Kluba žena Ivana Milas, njezina zamjenica Anita Soldan, predsjednik Foruma mladih Robert Čolić s članovima FM-a, a druženju su se odazvale i cijele obitelji pa je u Prstenovu kutku bilo pravo veselje s mnoštvom dječice.

 

 

Svi natjecatelji pripremali su fiš-paprikaš od iste vrste ribe koju su osigurali organizatori manifestacije, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i Športsko-ribolovnog društva Rak iz Rakitja. Fišijada se održava pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, a okupljene je pozdravio i svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec.

 

 

Brojne sudionike i posjetitelje, koji su mogli kušati i fiš-paprikaš skuhan u najvećem kotlu u Hrvatskoj, zapremnine oko 600 litara, zabavljao je sastav Tamburaši za dušu, a voditelj programa bio je Luka Bulić. Svetonedeljska fišijada zbog pandemije nije održana prošle godine, a i ove je za ulazak u prostor na kojem se održavala trebalo pokazati COVID potvrdu, no golem odaziv sudionika i posjetitelja te tradicionalne gastronomsko-zabavne manifestacije pokazao je da je ljudima nedostajalo druženja i veselih okupljanja, a zamamni miris fiša mamio je i slučajne prolaznike.

 

 

Manifestacija i organizacija za svaku je pohvalu, baš kao i naši vrijedni prstenovci, koji su i ovom prigodom dostojno predstavili našu Udrugu, a uz razne bosanskohercegovačke specijalitete dijelio se i naš časopis Prsten kako bismo zainteresiranima približili Udrugu.

 

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE PRSTEN

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata Prsten. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. Udruga 2018. godine mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Gajeva 2
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Gajeva 2, 10 000 Zagreb.
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.