DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
10

Održan humanitarni koncert za akciju Mladi mladima

Petar Grašo za djecu Međugorja

 

U prepunoj Dvorani Hrvatske vojske ”Zvonimir“ u sjedištu Ministarstva obrane RH u Zagrebu 10. studenog 2019. održan je humanitarni koncert za tradicionalnu humanitarnu akciju Foruma mladih koja se pod nazivom Mladi mladima održava jedanaestu godinu zaredom.

 

Uz brojne članove i prijatelje Udruge Hrvata BiH Prsten, koncertu su nazočili izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane brigadir Tomislav Galić i izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadir Željko Belić, predsjednik Prstena Pavo Zubak, dopredsjednik Marjan Biškić, počasni predsjednik Ilija Tolić kao i drugi članovi Predsjedništva i Upravnog odbora Prstena.

 

Foto: Mario Lukić

 

Pozdravljajući sve okupljene u ime organizatora, predsjednica Foruma mladih Klara Barišić istaknula je kako su ove godine sredstva namijenjena djeci iz Doma za djecu bez roditeljske skrbi Majčino selo iz Međugorja. ”Dolazi nam 20-etero djece u dobi od 5 do 19 godina na zagrebački advent. Sve troškove pokrivamo sredstvima ovog koncerta,” pojasnila je, podsjetivši da su takve akcije održali i prošlih godina u suradnji s domovima za nezbrinutu djecu širom Bosne i Hercegovine, svjedočeći pritom neizmjernoj dječjoj radosti.

”Ovo je samo mali dio onog što Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten radi. Kao članovi Udruge posebno smo ponosni na Zakladu Prsten koja dodjeljuje stipendije, djeluje već 12 godina i u tom je razdoblju dodijelila stipendije u iznosu od četiri milijuna kuna,”  kazala je kao bivša stipendistica Zaklade Prsten, istaknuvši pritom kako je u 14 godina djelovanja Udruga Prsten izdvojila 15 milijuna kuna za različite humanitarne akcije.

”Ova akcija ne bi mogla biti održana da se naši večerašnji izvođači nisu odazvali pozivu i prihvatili nastupiti bez honorara. To ih čini našim donatorima, i zbog toga im velika hvala,” poručila je Klara uoči koncerta, zahvalivši ujedno drugim donatorima -  Ministarstvu obrane RH, Printera grupi te Službi zaštite muzičkih prava (ZAMP).

 

Foto: Mario Lukić

 

Zahvalila je i članovima Foruma mladih koji su volonterski i lavovski radili na pripremi koncerta i humanitarne akcije, poručivši: ”Večeras smo ovdje zbog humanosti, iz prirodne potrebe da pomognemo bližnjem. Zato vas pozivamo da nastavite pratiti ovu akciju i Forum mladih jer je svatko od nas punopravni član tima koji se bori za bolje sutra onih kojima je pomoć potrebna.”

Koncert su otvorili Max Bruch Trio, renomirani klasični trio glazbenika Zagrebačke filharmonije - Hiwote Tadesse (viola), Marko Zavišić (klarinet) te Domagoj Guščić (piano). Potom je nastupio Luka Brnjić na harmonici, polaznik ljubljanske glazbene akademije koji iza sebe ima osvojena prva mjesta na međunarodnim glazbenim natjecanjima.

 

Foto: Mario Lukić

 

Nositelj koncerta bio je poznati hrvatski glazbenik Petar Grašo, koji je izrazio zadovoljstvo što može pomoći potrebitima u Bosni i Hercegovini. Bio je to koncert za pamćenje. Grašo je svojim izvrsnim izvedbama naoko komornu dvoranu ubrzo pretvorio u plesni podij za publiku u kojoj su bili pripadnici svih naraštaja, a  posebno veseli bili su oni najmlađi.

 

Foto: Mario Lukić

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.