DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

srp
2

Održana treća ovogodišnja sjednica Upravnog odbora

Treća ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 2. srpnja 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, kojoj su nazočili članovi proširenog UO-a Udruge.

 

Nakon što je pozdravio nazočne, posebno predsjednika Skupštine Grada Zagreba i člana Nadzornog odbora Udruge Prsten Dragu Prgometa, predsjednik Udruge Pavo Zubak predložio je dnevni red koji je jednoglasno usvojen, kao i zapisnik s prethodne sjednice UO-a, održanog 7. svibnja. Potom je podnio Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica te najavio aktivnosti planirane za iduće razdoblje do sljedeće sjednice, koja se planira održati krajem rujna. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u brojnim aktivnostima te pozvao na daljnju suradnju.

 

Uslijedila su pojedinačna izvješća čelnika podružnica i ogranaka te klubova, kao i izvješća o Zakladi i Udruzi bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

 

Izvješće o Zakladi Prsten podnio je upravitelj Zaklade Vlado Guberac, nakon čega je iznio prijedlog Statuta Zaklade Prsten, kao i Pravilnika o uvjetima i postupku dodjele sredstava za ostvarivanje svrhe Zaklade Prsten. Do sada je Zaklada dodijelila 132 stipendija studentima (za sve godine studiranja), za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten osigurali oko 3.420.000 kuna. S tom svrhom nedavno je održan deveti humanitarni koncert Zaklade pod nazivom Prsten za budućnost u HNK-u Osijek, a predsjednik Zubak zahvalio je svima koji su neposredno sudjelovali u pripremi i provedbi koncerta.

 

Izvješće o jednogodišnjem radu Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH podnio je predsjednik Udruge Zdenko Vukić. Upravni odbor preporučio je UBHH Prsten u BiH da na jesen održi svečanu akademiju povodom prve obljetnice djelovanja Udruge Prsten u BiH.

 

Na dnevnom redu bilo je i predstavljanje novog loga Udruge i Zaklade Prsten te rasprava o rebrandingu Udruga Prsten u RH, za koji je zadužen član Predsjedništva UO-a Draženko Mamić. Upravni je odbor podržao novi logo Udruge i Zaklade Prsten, te usvojio zaključak kojim se odobrava izrada novih banera podružnica i klubova te Foruma mladih  i dao  preporuku UO UBHH Prsten u BiH  da usvoje novi  logo za Prsten u BiH.

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak izvijestio je o sudjelovanju izaslanstva Prstena na okruglom stolu u Banja Luci na temu “Hrvati u Republici Srpskoj – O(p)stanak“ te predložio zaključke koji su također usvojeni, a kojima je konačni cilj osmisliti program konkretne pomoći Hrvatima u Republici Srpskoj.

 

Razgovaralo se i o nastavku suradnje s Hrvatskim narodnim saborom BiH, koja traje od 2012. godine,  te o pripremama za održavanje sastanka na temu ”Implementacija izbornih rezultata i aktivnosti HNS-a BiH, kao dijela vladajuće koalicije,  u idućem razdoblju“. Upravni odbor izrazio je potporu suradnji s HNS-om BiH, te ovlastio predsjednika Udruge i Predsjedništvo UO-a da dogovore sastanak i teme razgovora s predstavnicima HNS-a BiH, kao i sastanke s drugim čimbenicima u BiH s ciljem ostvarivanje pune pravne i stvarne konstitutivnosti Hrvata u BiH i njihove jednakopravnosti s Bošnjacima i Srbima.

 

Dopredsjednik Udruge Darko Tipurić zbog profesionalnog angažmana u svjetskoj organizaciji Rotary kluba zamolio je da ga Upravni odbor razriješi dužnosti dopredsjednika u idućim dvjema godinama, što je i prihvaćeno. Predsjednik Udruge Pavo Zubak zahvalio je dopredsjedniku Tipuriću na dosadašnjem radu, koji je pritom istaknuo kako ostaje aktivan član Udruge te da će se angažirati i u definiranju strategije Udruge.

 

Na trećoj ovogodišnjoj sjednici Upravnog odbora u Prsten je primljen 21 novi član, od kojih je 14 fizičkih i 7 pravnih osoba. Predsjednik Udruge Pavo Zubak čestitao je novim članovima te ih pozvao da i oni aktivno sudjeluju u radu Prstena.

 

Predsjednik Zubak u završnom je obraćanju zamolio sve nazočne da razmisle i razgovaraju s članstvom na temu ”Prsten, danas – sutra“ kako bi temeljem toga napravili novi iskorak i donijeli novu strategiju za iduće godine, te mladima ostavili snažnu i moćnu Udrugu.

 

Nakon sjednice uslijedio je tradicionalni domjenak i druženje u organizaciji tvrtke AutoZubak  i tvrtke Žito Osijek.

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.