DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lip
6

U Osijeku održan Humanitarni koncert Zaklade Prsten

Prsten za budućnost

 

Humanitarni koncert pod nazivom Prsten za budućnost, kojim Udruga Hrvata BiH Prsten obilježava dvanaestu obljetnicu Zaklade, održan je 6. lipnja 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

 

Organizator koncerta je Podružnica Udruge Prsten Osječko-baranjske županije, suorganizatori Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, a pokroviteljica predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

 

Na koncertu su besplatno nastupili hrvatski glazbenici Miroslav Škoro i Lyra Bend, Zrinka Posavec i Igor Delač te pop-rock sastav Fluentes, a sredstva prikupljena organizacijom humanitarnog koncerta namijenjena su  fondu za stipendiranje studenata i učenika Zaklade Prsten.

 

Na početku večeri prikazan je kratki film o Zakladi Prsten, koja je mnogim studentima  osigurala stipendije i omogućila  bolju budućnost. Jedna od njih je i Klara Barišić, studentica Filozofskog fakulteta i bivša stipendistica Zaklade Prsten, sada predsjednica Foruma mladih Udruge Prsten, koja je ujedno bila moderatorica koncerta.

 

Klara Barišić

 

Pozdravila je članove i prijatelje Udruge i Zaklade Prsten te uzvanike i goste, među kojima su bili izaslanik predsjednice i počasni predsjednik Prstena Mijo Marić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i izaslanica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš, oboje članovi Prstena, intendantica osječkog HNK-a Dražena Vrselja, predsjednik Udruge Prsten Pavo Zubak, upravitelj Zaklade Prsten Vlado Guberac, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Marko Pipunić, počasni predsjednik Udruge Ilija Tolić te vodstvo Udruge, kao i brojni članovi Prstena.

 

Pozdravljajući nazočne u ime predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, pokroviteljice koncerta i prijateljice Udruge i Zaklade Prsten, Mijo Marić izrazio je njezino zadovoljstvo što može biti pokroviteljica takvom skupu. Istaknuo je predsjedničinu stalnu potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, kao i njezino zauzimanje za ostanak i opstanak Hrvata u BiH, ali i u RH. Također, zahvalio je svima koji pridonose Zakladi Prsten i time osiguravaju stipendije koje nekima omogućuju bolji start u život, a svima nama pružaju priliku da budemo bolji, zaključivši kako je to jedna od najboljih investicija  u pojedince koja će se zasigurno vratiti cijeloj zajednici.

 

Mijo Marić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović

 

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš pozdravila je okupljene u ime gradonačelnika Ivice Vrkića te je također izrazila zadovoljstvo sudjelovanjem na humanitarnom koncertu kojem je svrha pomoći mladima da ostvare svoj cilj. ”Biti obrazovan i stručan u svojem poslu znači ponajprije biti slobodan i svoj,” poručila je, zaželjevši svim stipendistima Zaklade Prsten uspješnu budućnost.

 

”Ovom prigodom želimo zahvaliti svim članovima Udruge Prsten koji trinaest i pol godina sudjeluju u financiranju Udruge i dvanaest godina Zaklade Prsten,” rekao je predsjednik Udruge Prsten Pavo Zubak, napomenuvši kako Udruga Hrvata BiH  Prsten svoje djelovanje i projekte financira putem članarina i donacija odanih i vjernih članova Udruge te dodao: ”No, bez donacija članova i prijatelja Udruge, u financijskim sredstvima i uslugama, ne bismo mogli financirati redovite aktivnosti i projekte Udruge, a posebno ne bismo mogli isplatiti više od 3.420.000 kn za stipendije stipendistima Zaklade Prsten, niti organizirati niz drugih humanitarnih akcija u vrijednosti više od desetak milijuna kuna koje su prikupljene i podijeljene u trinaest  i pol godina djelovanja Udruge  Prsten.“

 

Pavo Zubak, predsjednik Udruge Prsten

 

”Kupnjom ulaznice za koncert, postali ste zakladnici Zaklade Prsten i time omogućili  nastavak školovanja onim studenticama i studentima koji nemaju dovoljno sredstava za to, a to su mladi vrijedni ljudi i izvrsni studenti,” poručio je upravitelj Zaklade Vlado Guberac, podsjetivši kako su dvanaestogodišnjim djelovanjem Zaklade Prsten prstenovci i njihovi prijatelji potvrdili predanost obrazovanju mladih i stvaranju boljih prilika za one kojima je potrebna pomoć u vidu stipendija te dodao: ”Došli ste praznih i raširenih ruku, ali otvorena srca i široke ruke. Svi vi dajete Zakladi vjetar u leđa i na tome vam od srca hvala.”

 

Vlado Guberac, upravitelj Zaklade Prsten

 

U ime organizatora i domaćina okupljene je pozdravila predsjednica Podružnice Prstena Osječko-baranjske županije Ana Stanić, koja je tom prigodom poručila: ”Večeras otvaramo nekome put u bolju budućnost, a to nam poručuje i naziv humanitarnog koncerta Prsten za budućnost. Svi mi u ovoj dvorani, svi oni koji pomažu Zakladu Prsten, a nisu s nama večeras, korisni su drugima i čine dobro. Veseli me biti dio Prstenova okružja koje mladima nudi utočište i njihove snove pretvara u stvarnost.”

 

Ana Stanić, predsjednica Podružnice Osječko-baranjske županije

 

Tijekom svojih nastupa svi izvođači izrazili su zadovoljstvo što mogu pomoći u ostvarenju tako plemenitog cilja te ujedno izvrsnim izvedbama oduševili prepunu dvoranu osječkog HNK-a, a vrhunac večeri bio je nastup Miroslava Škore koji je svojim zabavnim komentarima nasmijao publiku do suza, a između redova pjesme i šale poručio je kako smo blagoslovljen narod jer imamo dvije domovine, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te zahvalio na pozivu. Na kraju je uslijedila i zahvala izvođačima koji su svojim besplatnim nastupom osigurali stipendije novim stipendistima Zaklade Prsten u sljedećoj akademskoj godini, kao i svima koji su se odazvali pozivu Udruge i Zaklade.

 

Miroslav Škoro i Lyra Band

 

Udruga  bosanskih  Hrvata  Prsten osnovana je 2005. godine, a 2018. godine promijenila je ime u Udrugu Hrvata BiH Prsten. Osnovana je  s ciljem poticanja na okupljanje, međusobno povezivanje i pomaganje Hrvata i drugih građana podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, radi zaštite gospodarskih, informacijskih, znanstvenih, kulturnih, povijesnih, etničkih, nacionalnih, ekoloških, humanitarnih, prosvjetnih, socijalnih, sportskih i drugih vrijednosti koje su ponijeli sa sobom odlazeći s rodne grude u BiH zbog ekonomskih i drugih razloga prije Domovinskog rata, a posebice zbog ratnih stradanja i razaranja BiH u ratu između 1992. i 1995. godine.

 

Jedan od ciljeva Udruge jest i poticanje obrazovanja mladih pa je 2007. godine  Udruga odlučila osnovati Zakladu Prsten sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u BiH, Hrvata podrijetlom iz BiH koji žive u RH. Do sada je Zaklada Prsten dodijelila 132 stipendije studentima (za sve godine studiranja) za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten osigurali oko 3.420.000 kn. 

 

U svrhu prikupljanja sredstava za Zakladu Prsten, Udruga je do sada organizirala  osam humanitarnih koncerata, i to pod nazivom ”Prsten za budućnost“ 2007. i 2008. godine u Koncertnoj dvorani ”Vatroslav Lisinski” u Zagrebu te 2010. i 2018. godine u Slavonskom Brodu, kao i humanitarne  koncerte pod nazivom ”Ja ljubim“ 2014., 2015., 2016.  i 2017. godine u Muzeju Mimara.

 

Udruga Hrvata BiH Prsten poziva sve zainteresirane da se pridruže brojnom članstvu, a potencijalne donatore da postanu zakladnici Zaklade Prsten.

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.