DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

svi
20

Za nagradu Večernjakov pečat nominirana dva člana Prstena

U tradicionalnom izboru za nagradu Večernjakov pečat, koji se svake godine održava u Bosni i Hercegovini, i ove godine nominirani su istaknuti članovi Prstena, i to po jedan iz obje sestrinske udruge.

 

Za pothvat godine nominiran je predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Zdenko Vukić, a u obrazloženju je kandidature istaknuto: Prvi čelnik 'novog Prstena'. U Udruzi koja je okupljala samo Posavljake od prošle su godine svi Hrvati BiH. Travničanin izabran za predsjednika.

 

U kategoriji gospodarstvo nominiran je predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Hrvata BiH Prsten Ivica Nuić, a kao razlog njegove kandidature navedeno je: Umrežavanje bosanskohercegovačkih i hrvatskih gospodarstvenika. Prvi čovjek Kluba poduzetnika Prsten, Konjičanin, okuplja 200 tvrtki s 10 000 radnika. U Republici Hrvatskoj čine 6. BDP-a. Čak ih 500 radi u njegovoj tvrtki.

 

Prstenovcima su na kandidaturi čestitali predsjednik Prstena Pavo Zubak i dopredsjednik Marjan Biškić, izrazivši uvjerenje kako će kandidati postati i laureati  poručivši im: ”Činjenica da ste kao članovi Prstena nominirani govori o snazi i ugledu koji Prsten uživa u BiH i RH.”

 

Večernjakov pečat do sada je osvojilo nekoliko članova Prstena, a priznanje je dobila i Udruga. Na 15. dodjeli nagrada Večernjakov pečat Udruga bosanskih Hrvata Prsten dobila je posebno priznanje, uz napomenu da je to priznanje cijeloj skupini ljudi – neumornim entuzijastima. Zahvalio je predsjednik Udruge Mijo Marić, poručivši da je Prsten most između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

 

Za osobu 2016. godine izabran je Marko Pipunić, uspješan gospodarstvenik te počasni predsjednik i tadašnji predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Prsten.

 

Predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavo Zubak dobio je Večernjakov pečat u kategoriji ”Naše gore list“ za 2017. godinu kao jedan od najuspješnijih hrvatskih gospodarstvenika bosanskohercegovačkih korijena i tadašnji zamjenik predsjednika Prstena. U toj kategoriji 2012. godine nagradu je dobio i dr. Vjekoslav Jeleč, specijalist neurokirurg iz KB-a Dubrava i tadašnji dopredsjednik Prstena.

 

Još jedan prstenovac prošlogodišnji je laureat, i to u kategoriji medicina u kojoj je Večernjakov pečat dobio jedan od najboljih stručnjaka za rekonstruktivnu mikrokirurgiju u svijetu, prof. dr. Milomir Ninković.

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE PRSTEN

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata Prsten. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. Udruga 2018. godine mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.