DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

svi
7

Održana druga ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

U Prsten primljeno 70 novih članova

 

Druga ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 7. svibnja 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, gdje su se okupili brojni članovi Udruge, među kojima i počasni predsjednici Prstena Zvonko Biljecki, Ilija Tolić, Marko Pipunić i Mijo Marić. 

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je okupljene, posebno Zdenka Vukića i Pavu Domića iz sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata. Predložio je dnevni red koji je jednoglasno usvojen, kao i zapisnik s prethodne sjednice proširenog UO-a, održanog 12. veljače. Potom je podnio Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica te najavio aktivnosti planirane za iduće razdoblje do sljedeće sjednice, planirane 2. srpnja. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u brojnim aktivnostima te pozvao na provedbu i najavljenih aktivnosti, kao i nazočne da se uključe u raspravu.

 

Na sjednici su predstavljena zaduženja članova proširenog UO-a, kao i prijedlog operativnog plana rada dopredsjednika Udruge i članova Predsjedništva za prvih šest mjeseci u okviru njihova djelokruga rada. Među dopredsjednicima je Darko Tipurić zadužen za strateški razvoj Udruge, Svjetlan Stanić za financije, Ante Mandić za gospodarstvo, a Marjan Biškić za članstvo, podružnice i ogranke. Od ostalih članova UO-a Ivica Nuić zadužen je za Klub poduzetnika, Ivo Grgić i Vjekoslav Bratić za Klub znanstvenika, Gordana Jelavić za Klub žena, a Klara Barišić za Forum mladih, kao i Ivan Pandurević, u čijoj je nadležnosti i predstavljanje Udruge putem društvenih mreža. Vjekoslav Jeleč i Ivan Tolić zaduženi su za Zakladu Prsten, humanitarne aktivnosti te pokroviteljstva i sponzorstva, kao i poticanje suradnje s sličnim udrugama, dok su Draženko Mamić i Ivan Marčeta zaduženi za organizaciju događanja i okupljanja članova Udruge, kao i sudjelovanje na sličnim događanjima.

 

 

Uslijedila su pojedinačna izvješća te je Darko Tipurić najavio izradu strateškog plana Udruge za idućih pet godina, koji bi trebao biti gotov do kraja godine. Također, najavio je treći Prstenov poslovni forum, koji se planira održati u listopadu.

 

Dugogodišnji glavni tajnik Udruge, a odnedavno dopredsjednik Marjan Biškić najavio je organizacijsko i programsko jačanje podružnica i ogranaka Prstena te istaknuo kako je važno pokazati kontinuitet u djelovanju, što uključuje angažman i bivših čelnika. Ukazao je i na važnost zastupljenosti svih te napose žena i mladih, čiji rad treba osnažiti i podržati. Podsjetio je i na cilj kojim se do 2025. godine planira osnovati podružnice u svim županijama te pozvao na zajedničke napore u ostvarenju tog cilja. Također, ukazao je i na potrebu za većim angažmanom u aktiviranju članstva na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije te kao dobar primjer i za svaku pohvalu istaknuo Ogranak Sveta Nedelja. Zaključno, poručio je kako zavičajne klubove i udruge Hrvata iz BiH treba motivirati na suradnju te najavio daljnju pomoć u radu sestrinskoj Udruzi bosanskohercegovačkih Hrvata.

 

U ime Savjeta počasnih predsjednika obratio se Zubakov prethodnik Mijo Marić. Najavio je istraživanje koje planiraju provesti u suradnji s Klubom znanstvenika o tome gdje je Prsten danas i u kojem smjeru ide te kakvu budućnost ima, a Zubak je pohvalio inicijativu.

 

Predsjednik Kluba znanstvenika Ivo Grgić istaknuo je kako je Vijeće Kluba jednoglasno odlučilo pristupiti reorganizaciji Kluba znanstvenika te je ujedno najavio osnivanje Kluba u svim podružnicama.

 

Predsjednica Kluba žena Gordana Jelavić konstatirala je kako je na sjednici nazočno svega 10 žena i oko 40 muškaraca te apelirala na povećanje broja žena, kao i na osnivanje Kluba žena u podružnicama gdje ga još nema. Najavila je skorašnje osnivanje Kluba i u sestrinskoj udruzi u Vitezu te poručila kako je Klub žena i nadalje na raspolaganju za pomoć i potporu ostalim tijelima Udruge.

 

Kako bi inače ozbiljno ozračje sjednice dobilo i dašak bosanskog humora, predsjednik Pavo Zubak na to je zaključio kako jedna žena vrijedi za pet muškaraca te dodao kako je u Predsjedništvu udvostručen broj žena s jedne na dvije članice, poručivši: “Iako smo iz BiH, pratimo svjetske trendove.“

 

Draženko Mamić najavio je rebranding Udruge, kao i humanitarni koncert Zaklade Prsten, koji će se održati 6. lipnja u Osijeku, u Hrvatskom narodnom kazalištu. O koncertu je govorio i počasni predsjednik Marko Pipunić, koji je istakno kako će se ulaznice za 370 mjesta prodavati po cijeni od 150 kuna kako bi bila prihvatljiva širem članstvu Udruge. Pozvali su članove na što veći odaziv.

 

Član UO-a Hrvoje Soldan ukazao je na nužnost određivanja što Prsten zavičajnim udrugama nudi i što od njih traži te je predložio da se odredi i Dan Udruge koji bi ujedno bio povod za obiteljsko okupljanje i druženje, a predsjednik Ogranka Sveta Nedelja Pavo Ćorluka predložio je da se na prvi sastanak pozovu i novi članovi Udruge.

 

O programu i planovima Kluba poduzetnika izlagao je predsjednik Kluba Ivica Nuić, koji je kazao kako je zajedno s Antom Mandićem radio na prijedlogu programa i platformi za daljnji rad Kluba kojim bi se ujedno osigurala financijska stabilnost. “Stvorili smo ugodnu i moćnu udrugu, kako  ljudski tako i poslovno, a sad trebamo raditi na povezivanju i umrežavanju malih i srednjih poduzeća,“ kazao je Nuić, zaključivši kako velika poduzeća trebaju voditi računa o manjima. Dodao je kako je Portal Kluba poduzetnika sjajan alat za rad Kluba te ga i nadalje treba jačati. Osvrnuo se i na razne načine kojim je moguće osigurati dodatna sredstva za rad Udruge te pohvalio riječku podružnicu čiji članovi uporabom kreditne kartice American express osiguravaju značajna sredstva za Prsten. Nuićeve prijedloge podržao je počasni predsjednik Ilija Tolić, koji je pozvao i ostale da konkretno podupru te hvalevrijedne inicijative i ideje.

 

Bilo je riječi i o prijedlogu angažmana članova UO-a raspoređenog po regionalnom principu u RH, pri čemu je Zubak posebno istaknuo kako se očekuje da su svi članovi UO-a na raspolaganju ostalim članovima u regiji i spremni pomoći po potrebi kako bi se što bolje rasporedio posao.

 

 

Raspravljalo se i o načinu provedbe Odluke Skupštine o iskazivanju nepovjerenja članu UO-a koji u kontinuitetu izostane s triju sjednica te je odlučeno da će se u tom slučaju najprije zatražiti očitovanje o razlozima izostanka te potom odlučivati o daljnjem angažmanu u UO-u. Također, donesena je Odluka o visini članarine, a u Prsten je primljeno 70 novih članova, od kojih su 64 fizičke osobe i šest pravnih. Predsjednik Udruge Pavo Zubak čestitao je novim članovima te ih pozvao da budu aktivni u radu Prstena.

 

Na kraju je predstavljena jedna od članica Kluba poduzetnika Udruge Prsten - tvrtka ZGI d. o. o., o kojoj je govorio direktor tvrtke Sandro Zovko. Riječ je o najbržerastućoj tvrtki u BiH sa sjedištem u Mostaru, koja odnedavno ima svoje predstavništvo i u RH, u Zagrebu, a djelokrug rada obuhvaća zaštitu na radu i zaštitu od požara te zaštitu okoliša. U skladu s uobičajenom praksom, u njihovoj organizaciji održan je i prigodan domjenak.

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE PRSTEN

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata Prsten. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. Udruga 2018. godine mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.