DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

vlj
12

Održana prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora

Udruga Hrvata BiH Prsten prvi put ima četiri dopredsjednika, a izabrani su i novi članovi Predsjedništva Upravnog odbora

 

Prva ovogodišnja sjednica proširenog Upravnog odbora Udruge Hrvata BiH Prsten sedmog saziva održana je 12. veljače 2019. u prostorijama tvrtke AutoZubak u Sesvetama, gdje su se okupili brojni članovi Udruge.

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak pozdravio je okupljene, prvi put ne samo u ulozi domaćina nego i predsjednika, poručivši im: ”Čestitam svim novim-starim članovima tijela upravljanja Udrugom te pozivam na predanost i kontinuitet u radu kako bismo opravdali povjerenje koje nam je ukazalo više od dvjesto izaslanika Izborne skupštine, održane 24. studenog 2018. Još jednom svima zahvaljujem na povjerenju da Udrugu, zajedno s vama, jednak među jednakim, vodim u iduće dvije godine. Želim zahvaliti svojim prethodnicima Iliji, Zvonku, Marku i Miji te se nadam da ću biti jednako uspješan kao i oni.“

 

Predložio je Dnevni red koji je jednoglasno usvojen, kao i Zapisnik s prethodne sjednice proširenog UO-a, održane 25. rujna 2018. Potom je podnio Izvješće o radu Udruge između dviju sjednica, nakon čega su usvojene izmjene i dopune Poslovnika o radu te je uslijedio izbor deset novih članova Predsjedništva Upravnog odbora i četiri dopredsjednika Udruge.

 

Za dopredsjednike Udruge jednoglasno su izabrani: Svjetlan Stanić, dopredsjednik za financije, Ante Mandić, dopredsjednik za gospodarstvo, Darko Tipurić, dopredsjednik za strateški razvoj i Marjan Biškić, dopredsjednik za razvoj članstva, podružnica i ogranaka.

 

 

Novi članovi Predsjedništva Upravnog odbora izabrani iz sastava članova UO-a: Vjekoslav Bratić, Draženko Mamić, Vjekoslav Jeleč, Ivica Nuić, Ivan Marčeta, Gordana Jelavić, Klara Barišić, Ivan Pandurević, Ivo Grgić i Ivan Tolić.

 

Prije samog izbora Zubak je podsjetio okupljene članove tko i što sve čini Upravni odbor u skladu sa Statutom Udruge, zaključivši kako organizaciju rada članova UO-a treba definirati kako bi što bolje odgovorili svojim dužnostima te je potom naveo kako on vidi rad članova UO-a i što od njih očekuje.

S obzirom na to da Upravni odbor može imati 60 članova, a do tada je imao 57, predložena su i nova tri člana, i to Marko Rašić, Zlatko Stipić te Josip Burušić, koji su također jednoglasno izabrani.

 

Predsjednik Udruge Pavo Zubak podnio je Izvješće o stanju i ključnim aktivnostima Udruge u 2019. godini, nakon čega je usvojen Plan rada Udruge za 2019. godinu, temeljem kojeg će podružnice i ogranci te klubovi i Forum mladih izraditi svoje planove rada. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u provedbi aktivnosti Udruge u proteklom razdoblju i ujedno pozvao sve da s istim entuzijazmom sudjeluju i u provedbi najavljenih aktivnosti Udruge. 

 

Posebno je istaknuo nužnost angažmana svih članova Upravnog odbora i Udruge na lobiranju i okupljanju novih članova Prstena, a najavljen je i rebranding Udruge. Usvojene su izmjene i dopune statuta podružnica s pravnom osobnošću te je u Udrugu primljeno 114 fizičkih osoba i pet pravnih.  Predsjednik Udruge čestitao je novim članovima i pozvao ih da budu aktivni, a na kraju je zahvalio na donatorskim ugovorima uz želju da se i drugi uključe u donacije te tako daju svoj doprinos radu Udruge.

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.