DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

sij
29

Dragan Čović: ”Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine”

U Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održano je VIII. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS u BiH). Na zasjedanju je bilo i izaslanstvo Udruge Hrvata BiH Prsten predvođeno predsjednikom Kluba poduzetnika Ivicom Nuićem i članom Upravnog odbora Draženkom Mamićem. Ivica Nuić pozdravio je nazočne u ime Udruge Hrvata BiH Prsten i sestrinske Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten u BiH te istaknuo da zaključci HNS-a trebaju biti trajna orijentacija u budućem radu svih predstavnika HNS-a. “Ovo je jedinstvo puno bolje i ljepše čuti nego što je to bilo prije deset godina. Drago mi je vidjeti da je poanta HNS-a jedinstvo i zajedništvo u našoj domovini. Podržavamo sve one koji idejama, željom i voljom pridonose prosperiranju hrvatskog naroda u BiH,¨istaknuo je Nuić.

 

Izaslanstvo HDZ-a iz Republike Hrvatske predvođeno je saborskim zastupnikom Brankom Bačićem te ministrima Vlade RH Tomislavom Ćorićem i Zdravkom Marićem.

 

Izaslanik biskupa Ratka Perića je don Željko Majić, a fra Ivan Ševo bio je u ime Hercegovačke franjevačke provincije. Također, na zasjedanju HNS-a bili su prof. dr. Zoran Tomić kao rektor mostarskog sveučilišta, Jakov Pehar iz HAZU-a BiH, i ime SKB-a Mostar Ante Kvesić.

 

Također, zasjedanju su nazočili diplomatski predstavnici Hrvatske, Mađarske, Španjolske, Crne Gore. General Ljubo Ćesić Rojs i brigadir Rajko Dumančić na zasjedanju HNS-a nazočili su u ime Hrvatskog generalskog zbora (HGZ).

 

Prije početka zasjedanja položeni su vijenci na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade HD Hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a položila su ih izaslanstva HNS-a u BiH i izaslanstva iz RH.

 

Na početku VIII. zasjedanja HNS-a usvojen je dnevni red. Božo Ljubić, Borjana Krišto, Stanko Primorac, Marinko Čavara, Ivan Musa i Ilija Cvitanović - izabrani su u Radno predsjedništvo, a Čović je napomenuo kako će se Predsjedništvo mijenjati tijekom dana kako bi svi članovi Predsjedništva bili u Radnom predsjedništvu. Zasjedanju je pristupilo 470 izaslanika od 660 pozvanih i utvrđeno je da zasjedanje može početi.

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.