DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga Hrvata BiH "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

stu
24

Udruga bosanskih Hrvata Prsten postala je Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten

 

IZBORNA SKUPŠTINA : NOVO VODSTVO I NOVO IME UDRUGE PRSTEN

 

Zagreb – na danas održanoj Izbornoj skupštini Udruge Prsten u dvorani Hotela Zovko provedene su izmjene Statuta Udruge, predstavljeni su i prihvaćeni financijski i radni izvještaji i planovi te je izabrano novo vodstvo Udruge.

 

 

U sklopu izmjene statuta donesena je i odluka o promjeni naziva Udruge - promjenom imena u Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten, umjesto dosadašnje Udruge bosanskih Hrvata, Prsten je prerastao okvire regionalne Udruge kako bi postao integrativni faktor svih Hrvata iz Bosne i Hercegovine kako u Hrvatskoj tako i u susjednoj BiH.

 

 

Ova odluka izglasana je na istom mjestu na kojemu je Udruga i osnovana prije punih 13 godina. Tada je Udruga Prsten koncipirana po regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne, no svojim radom u posljednjih nekoliko godina Udruga je proširila djelovanje na cjelokupno područje Bosne i Hercegovine, odnosno na sve Hrvate porijeklom iz BiH. S ciljem promicanja i zaštite tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata, s promjenom imena nastupa i proširenje formalnog djelovanja Udruge na cijeli teritorij Bosne i Hercegovine kako bi se povezali svi Hrvati koji se zalažu za prosperitet, opstojnost i jedinstvo te žele njegovati vrijednosti koje su zajedničke svim Hrvatima s tih područja – podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, solidarnost, spremnost na podršku te njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolaze.

 

 

Osim promjene naziva Udruge i prihvaćanje izvještaja i planova za naredno razdoblje, izabrano je i njeno novo vodstvo u narednom mandatu za sljedeća tijela Udruge: predsjednik Udruge, članovi Upravnog odbora Udruge, članovi Nadzornog odbora Udruge i članovi Suda časti.

 

 

Novi predsjednik Udruge postao je uspješni poduzetnik Pavo Zubak koji je u obraćanju naglasio: „Želio bih se prvenstveno zahvaliti na ukazanom povjerenju. Mi smo kao udruga odavno prerasli svoje okvire zbog čega danas svoja vrata možemo otvoriti svima koji promišljaju na sličan način. Budući da za nas postoje Hrvati Bosne i Hercegovine, koje ne želimo dijeliti ni po kojem ključu, odlučili smo kroz platformu Prsten ujediniti sve Hrvate koji su porijeklom iz BiH. Upravo iz tog razloga Udruga je promijenila svoj naziv i postala Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine“.

 

 

 

U sklopu Izborne skupštine održana je i Izborna skupština Foruma mladih koji čini više od 600 članova Udruge mlađih od 34 godine. Na skupštini Foruma mladih izabran je Izvršni odbor Foruma dok je za novu predsjednicu Foruma mladih izabrana Klara Barišić. Forum mladih prigodno je obilježio i 10 godina postojanja koje su prožete međusobnim povezivanjem mladih ali i kreiranjem promjena za opće dobro.

 

 

 

„Za mlade Forum mladih predstavlja mjesto na kojemu mogu pronaći nekoga svoga, rođaka, prijatelja ili životnog suputnika. Udruga ima toplinu doma, atmosferu kavane, obrazovanje škole i zadatke posla. Mi mladi znamo da možemo rasti samo ako se ugledamo na veće, uspješnije i poduzetnije ljude od nas, a takvima Udruga obiluje. Naši su planovi ambiciozni i široki – želimo se jače povezati, više uključiti u projekte civilnog društva ali i inicirati neke vlastite projekte. Ono što ćemo zasigurno njegovati je posebnost svakoga člana kao individue sa specifičnim interesima te pomoći svakome da svoje ideje i planove, za projekte unutar Udruge, i realizira“, istaknula je Klara Barišić, novoizabrana predsjednica Foruma mladih.

 


 

O Udruzi Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten

 

Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Udruga okuplja brojne gospodarstvenike, intelektualce, liječnike, sportaše, humaniste, umjetnike i sve ljude dobre volje, a najvažniji projekt Udruge svakako je Zaklada Prsten koja stipendira talentirane učenike i studente s područja BiH.

 

 

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga Hrvata BiH Prsten utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu pod nazivom Udruga bosanskih Hrvata "Prsten". Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. 2018. godine Udruga mijenja naziv u Udruga Hrvata BiH Prsten. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga PRSTEN je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut Udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Središnjeg ureda Udruge ili tajništva Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga Hrvata BiH Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga Hrvata BiH "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.