DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

lis
10

Tribina Kluba znanstvenika: RAK DOJKE – IZAZOVI SADAŠNJICE: AMPUTACIJA ILI REKONSTRUKCIJA?

Klub znanstvenika i Klub žena Udruge Prsten pozivaju vas na zajedničku tribinu u srijedu, 7. studenog  2018. u 19:00 sati, dvorana Hrvatske Paneuropske unije, Jurišićeva 1a/I, ZagrebRAK DOJKE – IZAZOVI SADAŠNJICE: AMPUTACIJA ILI REKONSTRUKCIJA?

Predavač: doc. dr. sc. Zlatko Vlajčić, prim. dr. med., plastični kirurg
KLUB ZNANSTVENIKA

 

Doc. dr. sc. Zlatko Vlajčić, prim. dr. med., znano je ime plastične kirurgije u Hrvatskoj. Rođen je 1965. godine u Fojnici pokraj Sarajeva. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, u travnju 1992. Domovinski rat u kojem kao liječnik dragovoljac dvije i pol godine aktivno sudjeluje u radu ratnih bolnica, gdje je, među ostalim, i ranjen, odredio je njegov profesionalni, stručni i znanstveni put. Specijalizira plastičnu kirurgiju u Zagrebu pod metorstvom prof. Staneca, te edukacijski boravi u SAD-u, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Danskoj i Švedskoj. U međuvremenu brani znanstveni magistarski rad ”Usporedba prognostičkih pokazatelja invazivnog karcinoma dojke i zahvaćenosti baze mamila-areola kompleksa“ i disertaciju ”Ispitivanje biomehaničkih karakteristika modificiranih šavova fleksornih tetiva na animalnom modelu“ na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je mnoštvo CC indeksiranih znanstvenih i drugih radova na temu plastične kirurgije dojke i šake, među ostalim, i najcitiraniji hrvatski CC rad na temu, danas već svjetski prihvaćene mastektomije s poštedom kože, o čimbenicima poštede mamila-areola kompleksa. Organizirao je prvi stručni videosimpozij ”Plastika abdominalne stijenke“ te prvi stručni simpozij ”Onkoplastika dojke - usuglašavanje protokola za multidisciplinarno liječenje karcinoma dojke“ koji kontinuirano osvježava Smjernice šest stručnih društava HLZ-a za liječenje karcinoma dojke svake dvije godine. Suorganizator je gotovo svih hrvatskih kongresa plastične kirurgije u proteklih 20 godina i isto toliko godina tajnik Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Hrvatskog liječničkog zbora. Uvaženi je član American Society of Plastic Surgeons, International Society of Aesthetic Plastic Surgery, European Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery, International Society of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery, European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery. Radi u jedinoj hrvatskoj Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, KB "Dubrava" Zagreb kao Nacionalnom referalnom centru za dojku i šaku i jedinom hrvatskom EBORAS akreditiranom centru za plastičnu kirurgiju, a predavač je i na poslijediplomskom i doktorskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Voditelj tribine: Ivan Marčeta, dr. med.

 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.