DOBRODOŠLI NA WEB-STRANICE UDRUGE "PRSTEN"
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" vodeća je, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, s ciljem očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Organizirana je kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 
 
 
 
Prsten Skip Navigation Links

pro
6

Sveti Nikola darivao mališane u Prstenu

U središnjici UBH Prsten u Zagrebu na blagdan svetog Nikole, 6. prosinca, okupilo se tridesetak djece u pratnji roditelja, baka i djedova kako bi zajedno okitili božićno drvce i dočekali svetog Nikolu, koji ih je tom prigodom i darivao. Darove za djecu osigurali su supružnici Anita i Hrvoje Soldan, angažirani članovi Udruge Prsten, koji su ujedno inicirali i u suradnji s Udrugom organizirali ovaj događaj, a svetog Nikolu utjelovio je djelatnik Udruge Tonči Visković.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odavno nije bila ovakva gužva u prostorijama Udruge Prsten, gdje se povodom blagdana svetog Nikole okupilo nekoliko desetaka članova Udruge, među kojima su bila djeca svih uzrasta, od beba do onih malo starijih, te njihovi roditelji, bake i djedovi. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati kako kite božićno drvce ”kad se male ruke slože“, kao i uzbuđenje dok su s nestrpljenjem iščekivali dolazak glavnog gosta, a veselju mališana nije bilo kraja kad se na vratima Udruge pojavio sveti Nikola.

 

 

 

 

 


Teško je itko, osim dobro upućenih, mogao prepoznati Tončija Viskovića u ruhu svetog Nikole, a cijeli njegov performans – od pozdravljanja s dječicom i dijeljenja slatkiša do postavljanja pitanja i davanja odgovora – bio je toliko uvjerljiv i zanimljiv, da su i odrasli pozorno pratili cijelo događanje. Sveti se Nikola u svojem predavanju djeci posebno  osvrnuo na Bosnu i Hercegovinu, domovinu njihovih roditelja, baka i djedova, prisjetivši se kako je nekoć i njima nosio darove, i to skromne, baš kakve su bile i njihove želje. Ujedno je poručio djeci kako trebaju biti dobri i poslušni, ali i skromni, a na komentare mališana kako im je on već donio darove, koje su tog jutra pronašli u svojim ulaštenim čizmicama, pojasnio je da oni ustvari imaju dvije domovine pa tako i pravo na dvostruke darove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Iako su djeca propitivala zna li što im je darovao tog jutra, sveti Nikola nije se dao zbuniti, pravdajući se kako je mnogo kuća obišao i mnoštvo darova podijelo pa se ne sjeća baš što i kome. Nakon podjele darova i fotografiranja sa svetim Nikolom, mališani su ga s pjesomom ispratili i pozvali da im dođe i dogodine. Ovaj događaj u ozračju veselja i zajedništva članova Prstena svih uzrasta najbolji je uvod u predstojeće božićne blagdane, a zahvaljujući obitelji Soldan i našem Tončiju te svima koji su se odazvali još jednom smo pokazali kako je snaga Prstena upravo u zajedništvu njezinih članova.

 

 


 

 |    Ispis stranice


Tagovi:    

blog comments powered by Disqus

DOBRODOŠLI NA STRANICE UDRUGE "PRSTEN"

Udruga bosanskih Hrvata "Prsten" utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom principu predstavnika općina Bosanske Posavine i Srednje Bosne. UBH "Prsten" je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima i donacijama dobrih ljudi.

 

NAŠA VIZIJA
Udruga bosanskih Hrvata "PRSTEN" je vodeća, nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

VRIJEDNOSTI KOJE NAS POVEZUJU
veličina u jednostavnosti, zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije i kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje, investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

KAKO POSTATI ČLAN UDRUGE

Članom može postati svaka osoba koja prihvati Statut udruge "Prsten". Naša vrata su otvorena za sve ljude velikog srca i dobrih namjera, zato nam se pridružite! Prvi korak prema punopravnom članstvu je ispunjavanje on-line pristupnice, ovdje na našoj web stranici, koju možete pronaći u izborniku"članstvo" ili možete osobno doći u prostorije Tajništva Udruge ili Podružnice. Godišnja članarina iznosi: 50,00 kn za fizičke osobe, dok za pravne subjekte iznosi 1.800,00 kn za trgovačka društva, 900,00 kn za obrte.

NAČIN PLAĆANJA ČLANARINE:

Primatelj:
Udruga bosanskih Hrvata Prsten
Ulica grada Vukovara 235
Zagreb

Broj žiro-računa primatelja:
IBAN: HR0323900011100328241
Hrvatska poštanska banka

ili

IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7

Privredna banka Zagreb

 

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR03 2390 0011 1003 2824 1,Valuta: € SWIFT: HPBZHR2X

Poziv na broj odobrenja: datum rođenja (ddmmgggg)
Opis plaćanja: članarina za godinu
Uplatitelj: vidljivo napisati ime i prezime

 

DONIRAJTE ZAKLADI PRSTEN

Donacije koje će pomoći radu naše ZAKLADE
možete uplatiti na

Hrvatska poštanska banka d.d. 
Zaklada "Prsten" Račun broj: IBAN: HR73 2390 0011 1003 4900 0

Na čemu Vam od srca zahvaljujemo!

 
 

Kontaktirajte nas:
Udruga bosanskih Hrvata "Prsten"
Ulica grada Vukovara 235
10 000 Zagreb
tel: +385 1 6133 788
fax: +385 1 6133 797
web: www.udruga-prsten.hr
e-mail: prsten@udruga-prsten.hr
Osnovni podaci:
OIB: 92653606230
Matični broj: 2005557

ŽIRO RAČUN:
Hrvatska poštanska banka d.d.
IBAN: HR0323900011100328241
VALUTA: EUR, HRK

Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR5023400091110665237
VALUTA: HRK
Linkovi

Sva prava pridržana © Copyright 2008-2015 | Datum zadnje izmjene: 23.01.2015. |  Razvoj i podrška:  IN2 d.o.o.